Dodaj do ulubionych

Dworek Cukrowni

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.07, 18:03
Skoro jest na forum zainteresowanie losem dawnej Chłodni, może
wyjaśnimy sobie na jaki obiekt może liczyć Ciechanów po dawnym
dworku administracyjnym cukrowni (jeszcze bodajże pamietający cara i
pobudowany w stylu przypominającym architekture Petersburga - ładna
rzecz plus otaczający ładny ogród) Też widać tam prace. Wg mojej
wiedzy obiekt jest wykupiony przez właściciela Barona. Jeśli tak
można powiedzieć, że dostał się w dobre ręce. Tylko czy to prawda?
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: Dworek Cukrowni IP: 212.160.172.* 05.11.07, 18:33
      Podobno ma być tam hotel - jeśli to prawda to super, w końcu go
      wyremontują.
      • Gość: Gość Re: Dworek Cukrowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.07, 18:45
        Właśnie. Piękny obiekt z przylegającym ogrodem. Znam ten teren, gdyż
        w dzieciństwie często tam zaglądałem.
        Cieszy mnie, że coś się tam dzieje, gdyż może powstać tam swoista
        perełka o ile mądrze się ktoś za to weżmie. Życzę temu komuś aby i
        On i miasto miało z tego pożytek.

• Gość: Amadeusz82 Re: Dworek Cukrowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.07, 21:43
          Obiekt jest aktualnie juz remontowany co widac nawet z zewnątrz
          gołym okiem.
    • Gość: sin Re: Dworek Cukrowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.07, 22:18
      Z tego co się orientuje to dworek został wykupiony przez właściciela Barona.
      Trochę informacji jest na stronie www.hotel-baron.pl
      • Gość: M Re: Dworek Cukrowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 00:38
        Cytat ze strony:

Zapraszamy w 2008 roku do nowo otwartego obiektu położonego w Ciechanowie.

W pięknym starym parku organizujemy:
        - imprezy plenerowe,
        - spotkania integracyjne z programem artystyczno rozrywkowym,
        - grille rodzinne.

Dla dzieci plac zabaw.
        • Gość: za Re: Dworek Cukrowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 10:07
          za parę złotych sprzedadzą bambrowi co dostanie jeszcze od państwa na
          odrestaurowanie.
          • Gość: Lenin Re: Dworek Cukrowni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.07, 11:05
            Widzę, że dla Ciebie lepiej oddać było tzw. spoleczenstwu lub jak
            dawniej PGR-om aby oczy się od tego odwracały a po latach po
            zniszczeniu po prostu zaorać.
            • Gość: Matador Re: Dworek Cukrowni IP: 213.199.253.* 06.11.07, 11:39
              A czemu od razy taka skrajność? Nikt nie mówił o PGR ale można by
              przekazać budynek np jakiejś organizacji pozarządowej społecznie
              użytecznej. Czemu taki obiekt przekazuje się Panu którego jedynym
              celem w życiu jest zarobienie jak największej ilości pieniędzy?
              Ten Pan popisał sie już jako menager sportowy - z marnym sktukiem :-/
              • Gość: Anonim Do Matadora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 14:13
                Kto był poprzednim właścicielem tej nieruchomości? Jeżeli miasto to kiedy była przeprowadzona licytacja, i gdzie była ogłoszona? Pytam bo nie słyszałem o niej.
                Co do sprawy aktualnej własności- powinien ją uzyskać ten, który zaoferował w licytacji najwięcej. Czy tak było? Jeżeli tak to nie widzę tu problemu, że wygrał ją P. Dyrektor Hotelu Baron.
                Ponawiam jednak pytanie o poinformowaniu o licytacji.
              • Gość: gość Re: Dworek Cukrowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 17:13
                Poruszyłem ten temat, gdyż ze zwyczajną ludzką radością zobaczyłem,
                że się coś z tym dworkiem pożytecznego dzieje. Nieważne dla mnie czy
                to kupił pan X, czy Y, czy szejk arabski. Ważne jest dla mnie, że
                ktoś się tym pięknym, niszczejącym obiektem zajął i go uratuje.
                Dlatego jest mi w tej chwili przykro i głupio, że dyskusja schodzi w
                kierunku którego się nie spodziewałem a powinienem się spodziewać
                znając ludzką zawiść. Miałem na tym forum zapytać o jeszcze jedną
                moim zdaniem trafioną prywatną inwestycję w mieście, kiedy ruszy,
                jakiego typu usługi będzie oferować miastu ale w tej sytuacji
                rezygnuję ze względu na szacunek dla właścicieli. Nie będę ich
                narażał na skowyt "psów ogrodnika".
                • Gość: :) Re: Dworek Cukrowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 21:39
                  o jakiej trafionej inwestycji mówisz??
                  • Gość: gość Re: Dworek Cukrowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 23:06
                    Szacunek do pytającego zmusza mnie do odpowiedzi, jednak obiecałem
                    sobie nie narażać już na szwank w postaci pyskówek ludzi, którzy na
                    to nie zasługują. Okazuje się, że wystarczy podać nazwisko "a
                    paragraf się znajdzie". Dlatego przepraszam ale nie zaspokoję Twojej
                    ciekawości i zapewniam nie dlatego, że Ciebie uważam za
                    niebezpiecznego. Dopóki ktoś mi na odcisk nie nadepnie to dażę go
                    zaufaniem. W tym przypadku Ciebie też.
                    • Gość: gość Re: Dworek Cukrowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 23:22
                      Wkradł się błąd ortograficzny. Nie dażę a darzę. Przepraszam.
                    • Gość: :) Re: Dworek Cukrowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 19:24
                      niema sprawy
              • Gość: ach ta prospołeczn "Jakiejś organizacji" - JAKIEJ ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 20:19
                Konkrety . W czym pomagałaby ta organizacja ? Czy firma ,którą
                stworzy w tym miejscu Pan z Barona ,nie stworzy nowych miejsc pracy
                i nie pomoże licznym rodzinom w ten sposób ? Już mieliśmy
                pozarządowe organizacje ,które dostawały za darmo tereny warte
                miliony i co tam teraz stoi ?
                wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,4648274.html
              • Gość: :) Re: Dworek Cukrowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 21:38
                raczej chyba nie śledzisz poczynań ciechanowskiego szczypiorniaka,
                gdyż dzięki obecnemu Prezesowi klub awansowal do I ligi więc nie mow
                tu o marnych skutkach działalności menagera
                • Gość: gość Re: Dworek Cukrowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 22:56
                  Zaraz, zaraz.Czy właściciel Barona ma coś wspólnego z drużyną piłki
                  ręcznej?
                  Pytam, gdyż naprawdę nie wiem. Jeśli tak, to tylko potwierdzałoby to
                  moją wcześniejszą opinię, że obiekt o którym tu dyskutujemy dostał
                  się w dobre ręce co mogłem stwierdzić wcześniej na podstawie
                  ogólnego wizerunku hotelu Baron. Dobrze też, że ktoś tutaj
                  skomentował celnie te dyrdymały o organizacjach pozarządowych.
                  • Gość: bedro Re: Dworek Cukrowni IP: 213.199.253.* 06.11.07, 23:15
                    To nie żadne dyrdymały. To właśnie prawda.
                    Taki budynek powinien być przekazany osobie/instytucji, która
                    zadbała by o to aby ten budynek służył całemu miastu a nie napychaqł
                    pieniedzmi kieszenie zachłannego pana Niewiadomskiego, a właściwie
                    to jego żonie bo on to ma akurat zero do powiedzenia.
                    Nikt nie jest głupi - żona wypchnełą go na stanowisko prezesa klubu.
                    dzieki temu hotelik ma się dobrze.
                    Dlaczego nigdy nie widziałem aby policja wstrzymywała ruch przed
                    jadącą parą młodą, a do eskortowania bryczki z młodą niewiadomską
                    użyto kilku radiowozów?
                    Czy policja jest od tego aby uszczesliwiać młodą niewiadomską?
                    Skonczmy z tym zaklamaniem w Ciechanowie rządzą uklady i ukladziki i
                    tyle. Przykro na to patrzeć. Kolejny bogacz dostał zabawkę którą
                    wykorzysta dla jescze więksego wzbogacenia się i tyle.
                    • Gość: gość Re: Dworek Cukrowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 23:33
                      Umówmy się tak. Pozostańmy przy naszych róznych zdaniach na ten
                      temat. Dyskusja na tym poziomie nie ma sensu. Nie mam tak bogatej
                      wiedzy z dziedziny czyjegoś prywatnego życia, gdyż mnie to po prostu
                      nie interesuje. Dlatego też nie dotrzymam Ci kroku i nie mam ochoty
                      ani zamiaru.
                    • Gość: roman Mam pomysł : zarób 30 mln zł i rozdaj ubogim. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 07:41
                      Nie pomnażaj ,nie twórz nowych miejsc pracy ,a po prostu rozdaj . Jest bardzo dużo przypadków przepicia wygranej w totolotka ,bo ktoś nie mógł sobie poradzic ze swoim bogactwem .
                    • Gość: miniu Re: Dworek Cukrowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 14:56
                      czytam i widze że niekyórym psom tu piana cieknie , oddajcie swoje
                      mieszczkania na cele charytatywne i będzie ok. jełopy .
                      • borek8 Re: Dworek Cukrowni 07.11.07, 15:00
                        A czemu od razu wyzywasz od jełopów? Mnie też nie stać żeby chodzić do barona za
                        to stać mnie aby pójść na spacer do zamku itd.
                        Myślę, że taki budynek jak dworek po cukrowni nie powinien być miejscem
                        komercyjnym a rekreacyjnym. Ten Pan Niewiadomski jest biznesmenem i z tego co
                        się orientuje to ma gdzieś dobro mieszkańców a bliższa mu jest własna kieszeń.
                        • Gość: miniu Re: Dworek Cukrowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 15:13
                          ale gdyby ktoś się tym nie zaopiekowł to i tak na spacer byś tam nie
                          poszedł , bo przez tyle lat nie chodziłeś , no poza tym były by tam
                          same menty i było by niebezpiecznie . Ale dla zainteresowanych mogę
                          powiedzieć że dworek będzie w przyszłości ogólnodostępny - zapraszam
                          na spacer .
                          • Gość: miniu Re: Dworek Cukrowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 15:14
                            jeżeli są jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem .
                    • Gość: :) Re: Dworek Cukrowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 20:08
                      większych bzdur dawno nie czytałam, przecież nikt nic nikomu nie dał
                      tylko obecny właściciel musiał zapłacić bo nic za darmo niema,
                      a tak a propo nazwiska to sie pisze z DUŻEJ litery!!!
                      • Gość: :) Re: Dworek Cukrowni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.07, 20:39
                        :) czy to jest NICK ?
                  • Gość: :) Re: Dworek Cukrowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 19:37
                    tak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka