Gość: gimnasiast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 14:13 Czekam na opinie:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: właśnie Re: Krasianik czy IILO? IP: 213.199.253.* 23.05.08, 14:20 idź tam, gdzie Ci serce podpowiada:-) i gdzie Cię przyjmą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Krasianik czy IILO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 16:08 Nie kieruj się opiniami ludzi ani tym, gdzie idą koledzy. Rozważ sam :) I zastanów się, co tak naprawdę oznacza "wysoki poziom". Na pewno masz znajomych, popytaj... Moja rada jest taka: jeśli kochasz książki i ich wkuwanie, liczysz się z atmosferą zawiści i wyścigu - Krasiniak; jeśli chcesz się uczyć, ale na własne życzenie i możliwości, ale przy tym nie chodzić do "elytarnej szkoły" - Orylska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krach Re: Krasianik czy IILO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 17:53 No to ja mam zupełnie inne zdanie. W Krasiniaku spotkałem się z rywalizacją, ale w dobrym rozumieniu, myślę, że taka jest wszędzie. Nigdzie natomiast nie spotkasz tylu ludzi na poziomie co w krachu. Po obu stronach - chodzi o nauczycieli i uczniów. Jak ktoś pisze o "elytarnej" szkole, to widać ma kompleksy. Moim zdaniem i Krasiniak i dwójka są jak na warunki ciechanowskie elitarne, osobiście polecam Kracha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Krasianik czy IILO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 19:20 Heh, Krachu drogi, to nie kompleksy. Jak zauważyłeś, "elytarnej" było w cudzysłowiu; miało to podkreślić, jak krasiniak jest nazywany przez wielu (niekoniecznie uczniów). Nie wiem co rozumiesz przez "ludzi na poziomie" :) Jedno jest pewne - wszystko zależy od towarzystwa, bo w najlepszym to i każdą szkołę daje się znieść. A na jakie towarzystwo się trafi, to już zwykły przypadek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karina Re: Krasianik czy IILO? IP: 213.199.253.* 27.05.08, 22:40 Właśnie nie przypadek! W krachu tych przypadkowych ludzi jest jednak mniej. Miałam porównanie, bo moi bratankowie chodzili i tu, i tu. krasiniak to jednak dobrze zorganizowana szkoła przyciągająca ambitnych młodych ludzi. w Ciechanowie bez konkurencji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roger Waters Re: Krasianik czy IILO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 00:00 Nie ma co się wykłócać która szkoła jest lepsza. Obie szkoły mają dość wysoki poziom. O krasiniaku słyszałem opinię że chodzą tam "dzieci lepszych rodziców" nie bez powodu w cudzysłowie. Myślę że dobry uczeń poradzi sobie zarówno w dwójce jak i w krachu jedyne co w Krasiniaku mnie zastanawia to korepetycje u nauczycieli którzy uczą Cię w szkole z tego co wiem jeszcze z dwa lata temu było tak że bez korepetycji nie dało rady uzyskać dobrych wyników (nie wiem jak jest teraz) ale ja obie szkoły darzę sympatią i polecam obie placówki. Ja osobiście chodziłem do dwójki i nie narzekam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karina Re: Krasianik czy IILO? IP: 213.199.253.* 28.05.08, 00:06 A ja z kolei słyszalam, ze uczniowie z dwójki za wszelką cenę starają się dostać na korki do nauczycieli z krasiniaka. Bo nie wiem, czy wiesz, ale wyniki maturalne uzyskuje się teraz na egzaminie sprawdzanym poza szkołą, więc chodzenie na korki do miernoty nie ma sensu. Ale racja. Nie licytujmy się, nie ma sensu. Niech gimnazjaliści wybierają. Odpowiedz Link Zgłoś
amorak Re: Krasianik czy IILO? 28.05.08, 14:58 matura jest jednakowa więc okreslenie poziomu szkoły jest łatwe po wynikach z matury tym samym masz wynik nauczyciela ale i t można kombinowac poprzez dobieranie sobie dobrych uczniów ze słabszym osiągnięcie jest trudniesze lub niemozliwe w danym przedmiocie i dobry nauczyciel na korach z miernoty nie zrobi prymusa Odpowiedz Link Zgłoś
wilda89 Re: Krasianik czy IILO? 28.05.08, 21:57 Ja osobiście polecam Kracha. Po wynikach matury będzie można też zobaczyć, która szkoła jest lepsza. A z tymi korami to wcale nie jest tak. Z mojej klasy ci, którzy chodzili na kory, to nie po to, aby mieć lepszą ocenę "przez znajomość", ale żeby być lepiej przygotowanym do matury. Fakt, że najczęściej byli to nauczyciele z Kracha, ale dzięki temu widać, że są dobrzy w tym, co robią. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaca Re: Krasianik czy IILO? IP: *.116.202.73.kutno202.tnp.pl 28.05.08, 22:28 Dobrzy są w braniu kasy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk Re: Krasianik czy IILO? IP: 213.199.253.* 28.05.08, 22:55 Masz rację. Powiem więcej: po prostu są dobrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Re: Krasianik czy IILO? IP: 212.160.172.* 29.05.08, 07:36 Krach to DNO !!! nauczyciele tam robią wszystko aby zmusic uczniów do tego by udali sie do nich na korki - dopiero wtedy stają sie dla nich mili i sprawiedliwi. Dla mnie jest to chora szkoła dla kujonów, dwójka jest bardziej ludzka i prezentuje wysoki poziom. Pewnie słyszeliście ten dowcip... Czym różni się krasiniak od zakładu psychiatrycznego ??? W zakładzie chociaż personel jest normalny !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zlosliwy Re: Krasianik czy IILO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 10:19 to może tez słyszeliście to: jaki napis na drzwiach do mieszkań ma XXXX (nauczyciel z kracha)? .... "Dar młodzieży" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chat Re: Krasianik czy IILO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 13:15 Do nauczycieli z Kracha chodza na korki także uczniowie z innych szkól - w tym z Dwójki. Sam jestem tego dowodem. Chodziłem (nie powiem do kogo) bo to to dobry nauczyciel, a w dwójce akurat dobrego nauczyciela tego przedmiotu nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Krasianik czy IILO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 14:54 Przestancie pisac bajki o Krasiniaku - chodze do tej szkoly 2 lata i nikt nigdy nie kazal mi isc na korki, a ucza mnie sami najlepsi nauczyciele z tej szkoly, ktore sa szumnie nazywane LEGENDAMI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zlosliwy Re: Krasianik czy IILO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 22:16 I Ty zapewne, za kilka lat, do grona "Legend" dołączysz? :) Nie zaprzeczam, w krachu sa dobrzy nauczyciele. Mają umiejętności, wiedzę (nie wszyscy) i ok. A kory korami... I nikt nie zaprzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: Krasianik czy IILO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.08, 15:55 Nie mam mowy o żadnym zmuszaniu do chodzenia na korki, to jest poprostu baja. Prawda jest taka że nauczyciele udzielający korków maja taką renomę że nie musza nikogo namawiać bo ludzie walą drzwiami i oknami. Jedynie jedna nauczycielka (nieszanowana przez nikogo w szkole) zaproponowała mi kiedyś korki ale było to już po wystawieniu ocen i już nigdy wiecej miałam nie mieć z nią lekcji. Poszłam na korki z tego przedmiotu do nauczycielki z Dwójki, gdyż słyszałam że jest najlepsza. Wyniki z matur sa najlepszym dowodem na to gdzie znajdziesz poprostu inteligentniejszych uczniów. Ja w Krasiniaku spędziłam najlepsze 3 lata swojego dotychczasowego życia :) przede wsyztskim dzięki ludziom których tam poznałam. Nie spotkałam się z żadnym wyścigiem szczurów. Tam ludzie są poprostu chętni do robienia czegokolwiek. A teraz gdy szukałam pracy na wakacje od razu zapunktowałam jak powiedziałam że właśnie skończyłam Krach. Nie chce się negatywnie wyrażać o Dwójce, znam wielu bardzo fajnych ludzi z tej szkoły, ale pamiętam że z mojej klasy w gimie (4) do Dwójki poszły same pipy (solara tipsy itp. ) i słabsi uczniowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Krasianik czy IILO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 17:56 Do Gośka... tez chodzilm do gim 4.. a teraz skonczylam Dwójkę... i nie jest...ani nie bylam jak Ty to ujełaś "solara" i nie uważam się za "słabego ucznia". Skończyłam gim z bardzo dobrymi wynikami i Dwojkę rowniez ... wiec moze zacznij oceniać sama siebie a nie innych ...;) Pzdro ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wysmiewacz Re: Krasianik czy IILO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 19:23 Zobaczymy czy dostaniesz sie na studia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Krasianik czy IILO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 23:04 Martw sie o swoje studia ;) ... tylko nie bardzo kumam tego związku z tym co ja napisalam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Krasianik czy IILO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 21:12 "Zobaczymy czy dostaniesz sie na studia." po dwójce bez problemu można dostać się na studia także daruj sobie takie komenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Krasianik czy IILO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 11:16 lol czytając komentarze uczniów krasiniaka można się uśmiać...ich JEDYNYM argumentem są wyniki z matur...moja przyjaciółka jest zajebistą uczennicą bo jest świetna z przedmiotów ścisłych(ma do tego głowę)i jest bardzo dobrą humanistką osiąga bardzo dobre wyniki w konkursach także ogólno polskich i świetne w nauce i..powiedziała wprost że pójdzie do 2. Każdy łapie się za głowę i pyta czemu nie do kracha. a ona mówi wprost. wole być najlepszą w 2 niż iść do kracha i patrzeć jak ludzie gadają ze sobą jak kumple a obsmarują cię za plecami + chce mieć życie poza szkoła bo niestety wszyscy uczniowie kracha jak zapytasz "czy w krachu jest ciężko?"odpowiadają "nie! to tylko takie stereotypy"ale zapytaj czy wyjdą gdzieś w tygodniu..nie nie moge klasówki, nauka..nie am rady..i to jest takie właśnie fałszywe gadanie. nie oceniając ale..pełno tam takich fałszywych ludzi..wiem bo moja siostra poszła do kracha i okropnie żałowała że dała sie uwieść takiemu gadaniu bo to co tam sie czasem dzieje to można czasem nazwać "głupotą" pozdro;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bu Re: Krasianik czy IILO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 19:39 > pamiętam że z mojej klasy w gimie (4) do Dwójki poszły same pipy (solara tipsy > itp. ) i słabsi uczniowie. To świadczy o Tobie i Twojej kulturze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o. Re: Krasianik czy IILO? IP: *.chello.pl 01.06.08, 23:30 Co za bezsensowna rozmowa. Uczniowie i absolwenci dwójki "gadają" na I LO, uczniowie/absolwenci krasiniaka "gadają" na II LO. Tak zawsze było i tak zawsze będzie. W tej dyskusji i jedna i druga szkoła pokazała, że w każdej szkole trafiają się ludzie niższego poziomu. Co do korków: w każdej szkole zawsze tak było i zawsze tak będzie, że uczniowie chodzą na korepetycje. Teraz jest tak w szczególności, ponieważ liceum trwa tylko 3 lata a nie 4 jak kiedyś, a program do przerobienia jest ten sam. W związku z tym nauczyciele gonią z materiałem, a część uczniów nie nadąża i chodzi na korki. Jeśli nauczyciel od danego przedmiotu jest dobry nie widzę problemu jeśli uczeń chce chodzić do niego na korepetycje. jego sprawa. Owszem, szanowny pan Krajewski o którym wcześniej wspomniano często "zachęcał" swoich uczniów do chodzenia na korepetycje, jednak czasy się zmieniły i już tak nie jest. Podobnego typu nauczyciela z pewnością znajdziemy zarówno dwójce jak i w każdej innej szkole. Co do nauczycieli: prof. Surmionek-nie znajdziecie lepszej nauczycielki biologii w Ciechanowie, prof Trojanowski (chemia), prof Nałęcz i prof Witkowski (fizyka), prof Nowakowski (matematyka), prof Pszczółkowska (język niemiecki), prof Czarnecka i prof Stawicki (język polski), prof Jaszczak (geografia), prof Kamińska (historia)-to moi zdaniem świetni nauczyciele którzy może i są wymagający, owszem, na pewno mają swoje wady, ale swoich uczniów do matury przygotowują świetnie, nie można im nic zarzucić. I dwójka i krasiniak mają swój specyficzny klimat. Ale nie ma co się kłócić, o wszystkim w tej chwili decydują wyniki z matury, więc wybierając szkołę trzeba zwrócić na nie uwagę, bo przecież liceum to tylko dobra zabawa, a cała nasza przyszłość tkwi w studiach. ps. dla tych, którzy zaczną teraz na mnie naskakiwać. Owszem skończyłam krasiniak. Studiuję sobie teraz na Uniwersytecie Warszawskim. Do dwójki nie chodziłam, kiedyś też musiałam wybrać szkołę i spotkałam się z podobnymi dyskusjami. Wybrałam szkołę, gdzie lepiej zły matury i gdzie więcej ludzi dostawało się na studia, bo na tym mi zależało. Nie żałuję. Osiągnęłam cel, a przy tym spędziłam wspaniałe 3 lata w tej szkole. Być może o dwójce powiecie to samo. Matury jednak idą Wam gorzej i to jest fakt, a teraz tylko one się liczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Krasianik czy IILO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 16:59 Podkreslam po raz enty, że wyniki ogółu albo pojedynczych jednostek nie zapewnią wam takich samych! W każdej szkole są dobrzy i źli, w złej możesz ciągnąć do góry, w dobrej - do dołu. To nie ma nic do tego. 99% absolwentów pójdzie na studia, ale jeśli Ty będziesz kiepski, Ty się nie dostaniesz, to będziesz w tym 1%! Ludzie, to nie zależy od szkoły! To nie szkoła będzie się dla was uczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o. Re: Krasianik czy IILO? IP: *.chello.pl 02.06.08, 17:08 Ale w gorszej szkole z gorszymi nauczycielami będzie Ci się gorzej uczyć, to chyba oczywiste. Gorzej tłumaczą, gorsza motywacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ema Re: Krasianik czy IILO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 20:23 Ja jestem w tej chwili pierwszoklasistką ;) Więc w zeszłym roku miałam taki sam dylemat ;) Bez zastanowienia wybrałam Orylską i wyboru nie żałuję. Mile zaskoczyła mnie atmosfera w szkole. Grono pedagogiczne jest w porządku (oczywiście są wyjątki, jak wszędzie, ale to niewielki procent), z nauką jest nieźle - wymagania duże, ale można dać sobie radę bez kucia po nocach - taki złoty środek ;) Ludzie w szkole bardzo fajni, starsze roczniki w większości nie patrzą na Ciebie z góry, jest miło i sympatycznie :] Wiem wiem, sielanka ;p wiadomo, że zdarzają się gorsze dni, komuś odbija, ktoś ma zły humor etc. ale chyba nie ma szkoły w której by się tak nie działo ;) Aha, i co ważne dla pierwszaków - zero kocenia, jedynie na otrzęsinach, ale tez kontrolowane, bez przemocy :] Jakby ktoś chciał dowiedzieć się czegoś więcej to napiszcie w tym temacie, podam Wam swoje gg :] Służe pomocą, bo wiem , że przy wyborze szkoły trzeba zasięgnąć informacji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Krasianik czy IILO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 07:43 ale "Krach: się reklamuje, w każdej szkole są dobrzy nauczyciele, moim zdaniem zależy od grupy z którą się pracuje, to uczniowie wypracowują wyniki, wiele zależy od ich zdolności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rz Re: Krasianik czy IILO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 09:29 Ja tu raczej widzę reklamową kampanię dwójki. Dziwny ten Twój wpis, jakbyś czytać nie potrafił, bo wyżej stoi pochwała orylskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syla Re: Krasianik czy IILO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 15:18 ja jako absolwentka krasiniaka powiem jedno ..... czy to jest jeszcze szkola elitarna to bym sie dlugo zastanawiala....elite w tej szkole trzymaja jeszcze nauczyciele tzw. ,,starej daty,, gdzie naprawde trzeba sie uczyc.klasy biologiczno-chemiczne i medyczne reprezentuja naprawde bardzo wysoki poziom.klasy matematyczne rowniez.kto sie chce uczyc to sie uczy, a komu nie to poprostu wykazuje typowe minimum na ocene dopuszczajaca.w trzeciej klasie zaczyna sie straszenie nauczycieli <,ze poprzednie roczniki wyazywaly wieksza mobilizacje do nauki, ze nigdzie msie nie podostajemy, itp,, ze niby ma to mobilizowac.ale wspomnienia ze szkoly niezapomniane.jestem studentka opierwszego roku i zawsze wracam do tej szkoly moze dlatego ze mialam swietnie zgrana klase i jeszcze za moich czasow czuc bylo ten klimat krasiniaka, ,,akcje but,, itp. teraz kiedy tam przychodze niby wszytko jest tak samo ale jednak czegos mi brakuje.inni ludzie nowi nauczyciele.i to jest moja opinia, bo gdzybym poszlo do LO II to tez bym pewnie mialla takie wspomnienia.bo tak naprawde szkola i nauka swoja droga a ludzie z ktorymi soedzasz te 3 lata to inna sprawa.i jezszce jedno w krasinikau zawsze byl czas na anuke i na odwalanie na lekcjach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Krasianik czy IILO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 09:51 To ja teraz wypowiem sie o "II LO". Nie chcę nikogo agitować, ale po prostu opisać moje wrażenia. Atrakcji był dostatek :) Często coś się działo. Zawsze będę miło wspominać te czasy. Jeśli chodzi o atmosferę w szkole, to może przytoczę pewną sytuację: gdy przyszłam na rozpoczecie roku szkolnego w pierwszej klasie i zobaczyłam stojący już tłum ludzi, nie wiedziałam jak znaleźć moją klasę. Po prostu zapytałam ludzi, którzy tam stali (jak się potem okazało byli to uczniowie klasy maturalnej). Byli naprawdę uprzejmi i zaprowadzili mnie dokładnie na miejsce wydzielone dla mojej klasy :) Od razu szkoła wydała mi się bardziej przyjazna i sympatyczna... Nie było też żadnego kocenia. Jeśli chodzi o naukę, bywało ciężko... Często był naprawdę ogrom materiału do opanowania i trzeba było to zrobić, żeby dostać dobrą ocenę (tu oczywiście mówię o moich doświadczeniach; z nauczycielami, którzy mnie uczyli). Ech... Nigdy nie zapomnę 'kiosku' (dlaczego go zabrali?), pań z szatni, pana Ochroniarza, wielu nauczycieli i naszej szkolnej radiostacji :) Dla mnie zawsze to będą najlepsze czasy. I choć tak samo stałam kiedyś przed dylematem Krasiniak czy II LO, teraz nie żałuję; choć wcale nie twierdzę, że po Krasiniaku bym żałowała... Wasz wybór :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rutek Re: Krasianik czy IILO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 22:28 Obecnie, element mojego samouwielbienia, jestem przewodniczącym SU w dwójce. Czasem jest ciężko, ale da się wybrnąć z każdej opresji. Jestem obecnie w drugiej klasie. To, przynajmniej dla mnie, był dobry wybór. W ubiegłym roku miałem 'ofertę' przeniesienia się do Krasiniaka. Nie zrobiłem tego. Dlaczego? Bo to miejsce ma klimat. Wszędzie, gdzie tylko gimnazjalista/gimnazjalistka będzie chciała się uczyć, można zdobyć ogrom wiedzy. Trzeba chcieć. Ważni są ludzie, na których trafimy. Nie ma co kierować się stereotypami. Pjona !;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cerem Re: Krasianik czy IILO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 13:11 jako uczeń klasy medycznej w Krasiniaku potwierdzam, że w naszych klasach poziom jest naprawde wysoki i trzeba się uczyć (czego w gim nie robiłem :)) POlecam tą szkołę bardzo, ale to jest Wasz wybór gdzie pójdziecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Krasianik czy IILO? IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.08, 20:57 Skoro "tą" szkołę to poziom jest rzeczywiście wysoki. "Tesz" polecam bardzo. A profil medyczny to przepraszam, że zapytam - dla dzieci lekarzy, czy dla tych "zwykłych dzieci" też ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Krasianik czy IILO? IP: *.chello.pl 12.06.08, 13:43 Ukończyłam klasę medyczną i w mojej klasie nie było żadnego "dziecka lekarzy". O wszystkim decyduje rekrutacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Krasianik czy IILO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 09:05 zapewniam Cię, że Krasiniak nie składa 'ofert" uczniom II LO:-), aby zmienili szkołę. O przyjęciu decyduje wynik rekrutacji, a nie "oferty"... Niestety. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz ad. nauczyciel IP: *.xdsl.centertel.pl 17.06.08, 19:28 rekrutacja rektutacja a znajomosci znajomosciami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz kory IP: *.xdsl.centertel.pl 17.06.08, 19:32 jak tak krytykujecie korki to po co w ogole na nie chodzicie po to zeby pozniej obgadac nauczyciela? nie chodzcie i tyle albo korzystajcie z ofert kursów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo to 1 LO, nie 17 Re: kory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 21:57 Na korki chodzi niewiele osob, a jezeli chodzą, to nauczyciel który uczy daną osobe, nie chce jej brac na korepetycjie. Poza tym nikt nie mowił, ze korki sa złe. No a jezeli chodzi o wyrażanie sie "jakbysmy pozjadali wszystkie rozumy, czy nalezeli do "pseudo elity"" to kolega jest w błędzie. Nikt sie za lepszych nie uwaza, przeciwnie. To ludzie z dwójki nazywaja uczniów z Kracha "nadętymi bufonami", czy wymyślają sobie żarty o Krachu. A co do zrywania się i ciągłych imprez, to raczej nie są bajki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Krasianik czy IILO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 21:09 "A ja z kolei słyszalam, ze uczniowie z dwójki za wszelką cenę starają się dostać"- hahaha dobre <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Krasianik czy IILO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 13:40 ...w cudzysłowie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DWOJAK Re: Krasianik czy IILO? IP: 212.160.172.* 14.06.08, 11:48 JESTEM ABSOLWENTEM LO 2 JUZ NAWET PO STUDIACH NA UWM MUSZE POWIEDZIEC ZE POZIOM TYCH SZKÓŁ JEST RÓWNY MAM KUMPLI PO KRASINIAKU I NIE MOGE POWIWEDZIEC ZE TO JAKIES ORLY MOIM ZDANIEM WYNIKI Z MATUR NIE SA PORUWNYWALNE KRASINIAK WYBIERA SOBIE TYLKO UCZNIÓW Z NAJLEPRZYMI WYNIKAMI NATOMIAST W 2 POZIOM UCZNIÓW JEST RÓŻNY 2 KSZTAŁCI WSZYSTKICH ALE Z GŁUPKA NIE ZROBI ORŁA ALE JAKIES WIADOMOSCI ZOSTANĄ !!! CHĘĆ NAUCZANIA SIE LICZY !!! POZDRAWIAM 2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krachh Re: Krasianik czy IILO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 12:09 a ja np studiuje na jednej z 'malo renomowanych' okolicznych uczelni i powiem szczerze, ze osoby, ktore odpadly w toku studiow w 80% ukonczyly krasiniak. po prostu taka jest rozbieznosc - do kracha chodzily osoby malo inteligentne, nie wnikam jak sie dostaly, czy fartem, czy z braku chetnych na dany profil, czy jak; jakos sie przeslizgnely, byc moze i wlasnym staraniem sie o cokolwiek, ale na studiach po prostu wymiekly... ja jestem po krachu i pamietam jak bylo za moich czasow. wsrod tych wszystkich 'orlow' byly tez 'pseudo-orly', ktore chyba w ogole pomylily liceum z zawodowka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TROJAK:) Re: Krasianik czy IILO? IP: 213.199.253.* 14.06.08, 13:01 Ale z polskiego to raczej kiepściutko na maturce było...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo to 1 LO, nie 17 Re: Krasianik czy IILO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 15:40 Ja sugeruje popracować jednak nad interpunkcja i ortografią (poraziło mnie to "poruwnywalne") i pisać bez Caps Lock'a. Poziom widać po maturach, jak już wspomniane było przez moich szkolnych poprzedników. Różnice w poziomie kształcenia pokazuje także to, do jakich uczelni dostali się absolwenci I LO i II LO. Oczywiście w Krachu są osoby które znalazły się przez pomyłkę, w II LO są też osoby inteligentne, ale porównajmy osobę z Kracha i dwójki. To są dwa zupełnie inne światy. Co do ciągłego kucia, klasówek etc. to muszę się nie zgodzić. Osobiście osiągam zadowalające wyniki w nauce (klasa medyczna), ale mam tez czas na spotkania ze znajomymi, czy wyjście gdzieś w tygodniu. Przesada jest to, ze ciągle kujemy i nigdzie nie wychodzimy. Podsumowując, Krasiniak to: Najlepsze w Ciechanowie grono pedagogiczne ( prof. Suwińska i Surmionek od biologi, prof. Trojanowski od chemii, prof. Nowakowski od matematyki, prof. Czarnecka od j. Polskiego i prof. Kamińska od historii, prof. Witkowski i prof. nałęcz od fizyki) osobiście nie spotkałem się jeszcze z propozycją wzięcia korepetycji u któregokolwiek z nauczycieli, nie słyszałem też, żeby proponowali oni pomoc w nauce moim znajomym. Poza tym dużo wolnego czasu, świetna atmosfera i zero kocenia (pomijając oczywiście otrzęsiny). Wspominaliście, że znacie osoby, którym Krach się nie podobał. Dlaczego więc nie przepisały się do dwójki? Dlaczego po wstępnej rekrutacji z Krasiniaka odpadają gorsze osoby, kiedy dwójka przyjmuje prawie wszystkich składających podania. No i czemu do Kracha papiery składa tyle osób, a później ci najbardziej atakujacy I LO okazują się tymi odrzuconymi podczas rekrutacji. Co do solar i tipsiar, zgadzam się, większa część takich dziewczyn z mojego rocznika poszła do II LO. No i na końcu oczywiście apel do gimnazjalistów. Nie dajcie się zwieść opiniom ludzi. Podejmijcie własną świadomą decyzje, z której powinniście być zadowoleni. odwrotu nie będzie, bynajmniej kiedy udacie się do dwójki, bo dwójka uczniów z Kracha weźmie, ale jak w Krachu jest komplet, to ludzi z dwójki raczej nikt nie będzie brał. No i oczywiście polecam Kracha ^^, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bm Re: Krasianik czy IILO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 17:12 Zgadzam się... Krasiniak jest po prostu dla ludzi, którzy chcą coś osiągnąć w życiu, a nie zmarnować 3 lata... Takie jest moje zdanie. Chcesz mieć luzy na lekcjach?? Chcesz imprezować i zajmować się wszystkim innym niż nauką?? - idź do "DWÓJKI" Jeśli chcesz się uczyć i jesteś osobą, którą interesuje przyszłość - idź do "Kracha" Ja jestem uczniem Krasiniaka... Każdy, kto mnie zna to wie, że jestem zaprzeczeniem tych wszystkich "STEREOTYPÓW", które inni mówią na temat Kracha. 1. Nie poświęcam nocy na naukę 2. Mam czas na imprezy 3. Mam czas na spędzanie czasu przed kompem i ze znajomymi 4. Nie lubię czytać książek (i nie jestem do tego zmuszany) 5. Znajduję czas na sport (jak widać po wynikach, nasza reprezentacja szkoły w siatkówkę jest lepsza od reprezentacji "DWÓJKI") 6. Nauka nie zajmuje mi więcej, niż 2-3 godziny dziennie (co to jest??) 7. Mam średnią 4.4 Jak widać z powyższego opisu, Krasiniak nie jest szkołą do której chodzą "kujony". Ja opisałem to na swoim przykładzie, ale znam setki innych osób z krasiniaka podobnych do mnie. Teraz coś o "DWÓJCE": Znam bardzo dużo ludzi z tej szkoły. Chodzi tam również dużo inteligentnych osób, które darzę szacunkiem. Ale w waszej szkolę są słabsi uczniowie niż u Nas. Tak zawsze było i tak zawsze będzie!! Bo trafiają tam uczniowie, którzy nie dostali się do Nas. Jeśli nie wierzycie, to dlaczego olimpijczycy są zawsze z Kracha, a z dwójki to zdarzy się jeden na kilka lat? Opowiadacie tu, że wasza jakaś koleżanka jest taka mądra i nie chce iść do Krsiniaka, tylko do dwójki. Może i faktycznie tak jest… Ale to są wyjątki… Znam dziewczynę, która była pierwsza w moim roczniku na liście w dwójce i zgadnijcie gdzie poszła?? - do „GOŁOTY”. Jak widzicie takie przypadki się zdarzają… A tu mam największy argument: Sor Trojanowski przyszedł do nas, ponieważ uważa, że u nas ma większe możliwości pracy z uczniami niż w "DWÓJCE". Przepraszam tych, których uraziłem, ale nie tyczy się to tych inteligentnych osób. Każdy, kto ma w życiu cele i dąży do nich, to wybiera szkołę, która mu daje większe możliwości, a Krasiniak jest właśnie taką szkołą.! No i jeszcze jedno… „DWÓJKA” też jest dobrą szkołą… i nie chcę żebyście mnie źle zrozumieli. Ale znam ludzi, którzy tam chodzą, ponieważ mają stosunek olewający do nauki. Poszli tam, bo można dokuczać nauczycielom, czy też uciekać z lekcji bez większych konsekwencji… (w Krasiniaku takich osób nie ma)… i tu zaczyna się właśnie problem. Idą tam też uczniowie, którzy chcą się czegoś nauczyć, a trafi mu się do klasy ze 4 takich i już cała nauka zakończona, ponieważ nauczyciel musi połowę lekcji poświęcić na uciszanie tych, co przeszkadzają. A zapewniam, że książki nie oddają w pełni tego, co może przekazać nam nauczyciel!! To by było na tyle… Dziękuję:) P.S. - I Liceum a nie XVII !!!!!!!! :P Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna2008 Re: Krasianik czy IILO? 17.06.08, 18:36 Śmieszne jest to, że uczniowie z Kracha zachowują się i piszą na tym forum tak, jakby pozjadali wszystkie rozumy, albo należeli do jakiejś pseudo "elity". A rada pedagogiczna to jest wychwalana pod niebiosa. Może rzeczywiście jest tam dużo dobrych nauczycieli, ale w innych szkołach też jest wielu dobrych nauczycieli. A argument że sor Trojanowski przeszdł do Kracha, żeby móc się rozwijać i pracować tylko z inteligencją po prostu mnie rozbawił:) Zgadzam się, Krasiniak ma wyższy poziom nauczania, ale to wynika wyłącznie z faktu, że idzie tam więcej dobrych uczniów. Nie wpadajmy w skrajności i nie mówmy że w dwójce uczniowie mogą się nie uczyć, imprezować bez przerwy i bezkarnie opuszczać zajęcia, bo to zwykła bajka. Niestety uczniów bardzo zdolnych jest znacznie mniej niż przeciętnych i słabych, a tacy uczniowie też muszą gdzieś iść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po raz kolejny BM Re: Krasianik czy IILO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 18:56 Witam.. Tak chciałabym tylko zauważyć, że nie można wydać w pełni prawdziwej opinii o szkole, jeżeli się do niej nie chodziło, a nie można jej oprzeć tylko na tym, co twierdzą znajomi. Wiadomo, jeżeli ktoś jej zdolny, to nie będzie musiał spędzać wielu godzin na nauce, czy to Krasiniak czy Dwójka. Będzie miał czas na spotkania ze znajomymi "nawet" w środku tygodnia i chwilę na odpoczynek i zabawę. A niestety, trzeba również zauważyć, że tępaki, nie ważne w jakiej szkole, nie utrzymają się na "zadowalającym" poziomie bez zakuwania po nocach. I mają albo dwa wyjścia - po pierwsze albo zacząć sie uczyć lub też po drugie zawalić rok. Wybór szkoły jest to świadoma decyzja podejmowana przez każdego z osobna. Wiadomo również iż większość ludzi składa papiery do Krasiniaka i ma nadzieję, że jednak się dostanie.. Pełni napięcia oczekują wyników. I oczywiście, w przypadku kiedy zdarzy się inaczej, wybór pada na szkołę drugiego wyboru, czyli zazwyczaj Dwójkę. Rozżaleni wypisują takie bzdury, jak wyżej, na ten przykład. Nie chcę tutaj obrażać uczniów z Dwójki. Tylko po prostu trzeba zrozumieć, że każdy będzie chwalił swoją szkołę. Przecież ktoś z Krasiniaka nie powie "Idźcie do Dwójki! To lepsza szkoła" i odwrotnie. W każdym razie, Gimnazjalisto, to jest Twój wybór a nie kolegów czy koleżanek, więc podejmij go sam. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Krasianik czy IILO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 21:58 Nie zgodze sie z tym ze jak ktoś skladał papiery do Kracha i do Dwójki i dostał sie do Kracha to oczywiste ze pojdzie do Kracha... ja dostałam się do Kracha ale odrazu powiedzialam ze chce do Dwójki... jak dla mnie lepsza atmosfera...ale to moje zdanie zeby ktoś sie nie pluł. Wiele moich znajomych również dostało sie do Kracha ale wybrało Dwojke... i na przykładzie wielu osób moge stwierdzić ze do Kracha nie jest wcale się trudno dostać, jak to inni tu piszą ze do Kracha to się dostają "lepsze" osoby ;) Pozdro ;] Odpowiedz Link Zgłoś
czarownica_88 Re: Krasianik czy IILO? 18.06.08, 13:32 Do liceum dostaje sie teraz na podstawie wynikow gimnazjalnych, ktore z roku na rok sa na coraz bardziej zenujacym poziomie wiec to nie one wyznaczaja czy naprawde, do ktorejs ze szkol poszli ci lepsi,ale okazuje sie to pozniej w trakcie trzech lat nauki. Jednak system jest jaki jest, mlodziez przyjmowana jest na podstawie punktow, a progi tych sa jednak wyzsze w Krasiniaku niz w innych ciechanowskich szkolach. www.krasiniak.pl/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=11 Krasiniak i Dwojka to dwie bardzo dobre szkoly, moim zdaniem jedyne, ktore sie licza w Ciechanowie i najblizszej okolicy. Nie ma co sie klocic, kazdy wybiera po prostu to co mu bardziej pasuje. Jezeli chce sie uczyc bedzie to robil w kazdej szkole. Zgadzam sie z przeczytana tutaj wczesniej opinia, ze odmladzanie kadry Krasiniaka wcale nie wychodzi szkole na dobre, jednak nadal jest tam sporo nauczycieli o ogromnej wiedzy, ktora moga przekazac innym. Ja nie rozwazalam zadnego innego wyboru niz Krasiniak z prostych przyczyn, dwojki w ogole nie znalam natomiast Krasiniak jakos tak wyszlo, ze znalam od dziecka :P, poza tym szkole konczyli badz nadal sie w niej uczyli rodzina, znajomi. Dla mnie to byly trzy najwspanialsze lata dotychczasowego zycia. Wedlug Mamy nie uczylam sie wcale :) wg mnie uczylam sie tyle, aby BEZ zarwanych nocy i Z calkiem ciekawym zyciem towarzyskim skonczyc liceum calkiem niezle napisana napisana matura i dostac sie na dzienne studia. Na ktorych, btw, dzieki solidnemu przygotowaniu z liceum, z niektorymi przedmiotami jest nieco prosciej ;) Pozdrawiam absolwentow Krasiniaka i Dwojki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Krasianik czy IILO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 09:43 Chłopcze, masz bardzo mylny sposób pojmowania rzeczywistości. Ciekawe, skąd to przejęłaś?! "> Chcesz mieć luzy na lekcjach?? Chcesz imprezować i zajmować się > wszystkim innym niż nauką?? - idź do "DWÓJKI" ^^^ mylisz się. Nigdy nie byłeś uczniem "DWÓJKI", więc się nie wypowiadaj w ten sposób. Ja akurat jestem absolwentem dwójki i nie zajmowałem się "wszystkim prócz nauki". Nigdy nie spotkałem się z tym, żeby nauczyciel poświęcał pół lekcji na uciszanie - tak jak napisałeś. Nigdy nie spotkałem się z tym, żeby uczniowie dokuczali nauczycielom - tak jak napisałeś. W Twojej wypowiedzi, drogi Kracho-wielbicielu, jest wiele nieścisłości, informacji wyssanych z palca. Zaprzeczasz stereotypom nt. Kracha, a tworzysz i powtarzasz na temat Dwójki. Heh, dziwne pojęcie, dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wety Re: Krasianik czy IILO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 11:14 Jestem absolwentką Krasiniaka. Nie zamierzać ani chwalić, ani ganić swojej szkoły czy II LO. Każdy dokonuje wyboru sam. Wiadome jest, że do Krasiniaka dostają się najlepsi gimnazjaliści i to przede wszystkim oni mają wybór pomiędzy Krachem a innym szkołami. Uczniowie, którym nie powiodło się zbytnio na teście gimnazjalnym wybór szkoły mają ograniczony. Klimat szkoły tworzą uczniowie i nauczyciele, więc to wy sami tworzycie wizerunek liceum. Powodzenia w rekrutacji i wyborze szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś