Dodaj do ulubionych

straż miejska

IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.08, 20:52
czy komuś ta formacja pomogła? Czy jak ktoś zablokuje nam wyjazd z garażu to
można śmiało dzwonić do nich?
Pytam bo widzę czasami Policję interweniującą właśnie w sprawach źle
zaparkowanych pojazdów.
Po co nam mieszkańcom Ciechanowa straż miejska?
Obserwuj wątek
    • magik1985 Re: straż miejska 25.08.08, 21:15
      Straż Miejska jest od zakładania blokad na koła, ganiania
      nastolatków klatkach schodowych, przeganiania ulicznych handlarzy i
      ogólnie lekkich i przyjemnych interwencji. A zapomniałbym, jeszcze
      od grożenia palcem pijącym alkohol w mijescu publicznym :]
      • Gość: rwo Re: straż miejska IP: 80.51.94.* 25.08.08, 21:54
        Oj magiku1985 jakoś małą masz wiedzę na temat Straży miejskiej.
        • magik1985 Re: straż miejska 25.08.08, 22:47
          jeśłi masz większą to się pochwal, chętnie poczytam, zresztą pewnie
          nie tylko ja.
          • zinngiesser Re: straż miejska 25.08.08, 22:52
            Maja kwalifikacje odpowiedznie w sam raz do zbierania psich kup z
            trawnikow, lecz jakos ich nie zbieraja. Stad na trawnikach tak brudno.
            Polecam owych 'funkcjonariuszy' uwadze Pana Prezydenta M(n)iasta.
            • magik1985 Re: straż miejska 25.08.08, 23:02
              może nie czepiajmy się kwalifikacji, bo za chwilę zacznie się
              pisanie o konkretnych nazwiskach, a to jest zbyteczne. Mi chodzi o
              służbę jako o całość, a nie o jednostki i raczej powinniśmy
              dyskutować o uprawnieniach całej służby niż o kwalifikacjach
              jednostek w tych służbach pracujących.
      • gacek009 Re: straż miejska 28.08.08, 01:06
        No coz - poziom Twojej wypowiedzi Magiku raczej niski, ale czego tu sie mozna
        spodziewac? Jesli ganianie nastolatkow po klatkach schodowych, lub grozenie
        palcem pijacym alkohol jest wg Ciebie takim lekkim i przyjemnym zajeciem - to
        zacznij to robic zamiast wypisywac na forum rzeczy o ktorych nie masz pojecia!
        • Gość: mieszkaniec Re: straż miejska IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.08, 17:27
          ale właśnie tak jest straż miejska postrzegana właśnie i nie widzę próby zmiany
          takiego wizerunku. Miejska formacja powinna rzucać się w oczy mieszkańcom, każdy
          powinien wiedzieć jaki jest nr. telefonu do straży i że otrzyma pomoc w typowo
          miejskich problemach.
        • magik1985 Re: straż miejska 28.08.08, 18:22
          nie wdaję się w prywatne potyczki słowne. skoro jesteś tak obeznany
          w tym temacie, to napisz jakie uprawnienia ma straż miejska. mam za
          mało czasu żeby czytać rozporządzenia i ustawy,nie lubię przepisów.
          źle je interpretuję czasami ;) mam nadzieję, że skoro zabrałeś juz
          głos w dyskusji to odpowiesz na moje pytanie i wytlumaczysz
          jak "rolnik krowie na rowie" jakie uprawnienia ma straż miejska.
          poza tym uważam, że SM to służba Miastu, a nie PRZECIW MIASTU, jak
          to bywa w większości przypadków.
          pzdr
          • gacek009 Re: straż miejska 29.08.08, 00:09
            Rowniez nie mam ochoty wdawac sie z Toba w dyskusje, poniewaz chyba nie jestes
            kims z kim mialbym ochote polemizowac. Co do uprawnien i obowiazkow SM -
            przeczytaj Ustawe o Strazach Gminnych i Miejskich z 1997 r. (Dz. U. z 1997 r.,
            Nr 123, poz. 779 z późn. zm.) - jesli czegos nie
            zrozumiesz to albo ze wstydu nic nie pisz, albo daj znac to Ci wytlumacze... A
            same uprawnienia w skrocie:

Strażnik wykonując zadania straży ma prawo do:

1. Udzielania pouczeń
            2. Legitymowania osób w uzasadnionych przypadkach w celu ustalenia ich
            tożsamości.
            3. Ujęcia osób stwarzających w sposób oczywisty bezpośrednie zagrożenie dla
            życia lub zdrowia ludzkiego, a także mienia i niezwłocznego doprowadzenia do
            najbliższej jednostki Policji.
            4. Nakładania grzywien w postępowaniu mandatowym za wykroczenia określone w
            trybie przewidzianym przepisami o postępowaniu w sprawach o wykroczenia.
            5. Dokonywania czynności sprawdzających, kierowania wniosków o ukaranie do
            sądu, oskarżania przed sądem i wnoszenia środków odwoławczych - w trybie
            przewidzianym przepisami o postępowaniu w sprawach o wykroczenia.
            6. Usuwania pojazdów i blokowania kół pojazdów w przypadkach określonych w
            przepisach o ruchu drogowym.
            7. Wydawania poleceń.
            8. Żądania niezbędnej pomocy od instytucji państwowych i samorządowych
            9. Zwracania się, w nagłych przypadkach, o pomoc do jednostek gospodarczych,
            prowadzących działalność w zakresie użyteczności publicznej oraz organizacji
            społecznych, jak również do każdej osoby o udzielenie doraźnej pomocy na
            zasadach określonych w ustawie o Policji.

Aha - jesli chodzi o rolnictwo - to ja raczej slaby jestem, wiec moze przeczytaj
            jakis "Poradnik mlodego pastucha" czy cos takiego...
            • magik1985 Re: straż miejska 29.08.08, 23:34
              Rowniez nie mam ochoty wdawac sie z Toba w dyskusje, poniewaz chyba
              nie jestes
              > kims z kim mialbym ochote polemizowac.
              1. Oj. Naprawdę? Czuję się pouczony.
              2. Zazwyczaj legitymują osoby poruszające się o własnych siłach po
              miejskich chodnikach, bo im się "gęba nie spodoba" (takim tekstem
              rzucił do mnie kiedyś "Strażak")
              3. po co oni "jmują"te osoby, skoro i tak na policję muszą
              zaprowadzić?
              4. nie mam wątpliwości
              5.nie mam wątpliwości
              6. coś a'la drogówka, tylko nie mogą zatrzymać pojazdu będącego w
              ruchu, czyli np. przejeżdżającego na czerwonym świetle albo
              wymuszającego pierwszeństwo. no więc po co mieszać SM w drogówkę?
              7.wydawanie poleceń komu? obywatelom? czy sobie nawzajem?
              8., 9, 10 nie mam wątpliwości.
              słuchaj, ja się Ciebie nie czepiam personalnie, nie obchodzi mnie
              gdzie pracujesz i jak bardzo jesteś skoligacony z SM.
              ja ni widzę po prostu sensu utrzymywania jednostki, która jest TYLKO
              służbą pomocniczą dla POLICJI, ona ma pomagać mieszkańcom. Popieram
              głosy forumowiczów- tak, wlepiać jak najwięcej mandatów, za picie
              piwska w miejscu publicznym, za hałasy po 22 w blokach itp. rzeczy.
              a tak mam wrażenie, ze jest to służba pomagająca policji w najmniej
              ciekawych czynnościach, czyli wlepianie mandatów za przewinienia
              drogowe. od tego powinna być drogówka. a sam przyznasz ,że liczba 10
              strażaków na 46 tys mieszkańców to... niewiele.

aha, nie wiem o co ci chodzi z tym rolnictwem. mam propozycję,
              rozepnij koszulę, napij się piwa i spójrz troche bardzie... z góry
              na to wszystko. skończ z tą zbędną napinką, bo pękniesz.
              ---
              Nie podejmując wyzwania nigdy nie przegrasz lecz nie zaznasz smaku
              zwycięstwa.
            • Gość: rafcio Re: straż miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.08, 22:56
              Gacuś,takiemu to nie poradnik tylko łopatologicznie. łopatą w zakuty
              łeb bo od jarania tej trawy to juz mu szare komórki
              powiedziały "basta"
        • Gość: rafcio Re: straż miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.08, 22:49
          Gacuś, nie słuchaj cymbała.A jak go spotkasz jak chla piwsko pod
          blokiem to mu nie groź tylko mandat 100zł i wniosek o zakłucanie
          pożądku publicznego.
    • Gość: gość Re: straż miejska IP: *.multimo.gtsenergis.pl 26.08.08, 10:54
      A ja uważam, że straż miejska działa u nas lepiej i skuteczniej niż
      policja. Kilka razy wzywałam ich w pewnych kwestiach dotyczących
      porządku na osiedlu i nigdy nie zdarzyło się żeby odmówili pomocy.
      Przyjeżdżają natychmiast i są skuteczni. Takie przynajmniej są moje
      doświadczenia
      • Gość: rwo Re: straż miejska IP: 80.51.94.* 26.08.08, 12:50
        Jeśli chcesz się dowiedzieć co moze a co nie moze straz miejska to
        poczytaj sobie w odpowiednich ustawach i zarządzeniach. Zapewniam
        wszystkich, ze straz miejsta moze dużo, napewno więcej niz myślicie!
    • Gość: jestem za Re: straż miejska IP: *.adsl.inetia.pl 26.08.08, 20:45
      powinni wlepiać mandaty ile się da na maxa - właścicielom psów walących na
      chodnikach, pijaczkom pijącym wszędzie gdzie się da, kierowcom rzucającym pety
      przez okno auta itp. to może w końcu będzie porządek, jak na Zachodzie,jak taki
      delikwent dostanie z tysiaka po kiezeni.
      • Gość: kaja Re: straż miejska IP: 83.31.72.* 26.08.08, 22:49
        Chciałam tylko zauważyć, że straż miejska mandaty wlepia, a że podobnie jak
        policja wszystkiego ogarnąć nie może jest prawdopodobnie kwestią zbyt małej
        ilości ludzi.
        • Gość: UM Re: straż miejska IP: *.centertel.pl 29.08.08, 19:37
          Proszę państwa, pracuję w urzędzie Miasta, jednak straż miejska w
          naszym pięknym mieście nic nie robi. Jako przykład podam chociażby,
          giełdę samochodową. Stoją tam inkasenci, którzy zbierają opłatę
          targową, niech ktoś popatrzy w jakich warunkach oni muszą pracować.
          A wystarczyłoby postawwić po jednym strażniku do każdego inkasenta,
          oczywiście poinformowanego co do niego należy. Kolejna sprawa to
          bałagan jaki pozostawiają kupcy na targowiskach i bazarach, ghdzie
          jest sytraż? Kiedyś wywaliłem peta przez okno i akurat jechali
          strażnicy i co? kosztował mnie ten pet 50 zł.Może dodam że pet był
          zgaszony, dostałem po prostu mandat za zaśmiecanie.Niech ktoś p
          [opatrzy na targowicę w dzień targowy czy bazar na blokach po
          skończonym handlu. Porażka, gdzie są nasi strażacy miejscy?
          • gacek009 Re: straż miejska 29.08.08, 23:11
            Jesli pracujesz w UM to jaki problem zadzwonic na nr wewnetrzny i poprosic o
            interwencje? Co do gieldy to po pierwsze - SM nie jest formacja powolana do
            pomocy przy zbieraniu oplat targowych, chociaz gdybys mial troszke wieksza
            wiedze, wiedzialbys, ze jednak ostatnio pomagaja inkasentom podczas gield
            samochodowych, po drugie zanieczyszczenia powstale podczas handlu na
            targowiskach sa usuwane przez osoby za to odpowiedzialne - poczytaj regulaminy
            targowisk. Po trzecie wreszcie - skoro wyrzuciles peta przez okno, to jakie to
            mialo znaczenie czy byl zapalony, czy nie? Zanieczysciles w ten sposob ulice
            wiec dostales mandat - to akurat plus dla SM za spostrzegawczosc i odpowiednia
            reakcje... Moze jeszcze popielniczke bys wytrzasnal na ulice bo przeciez pety
            tez sa tam zagaszone? Aha i tak na koniec - strazacy pracuja w Strazy Pozarnej -
            w SM straznicy...
            • magik1985 Re: straż miejska 29.08.08, 23:37
              ja się koleś zastanawiam, czy ty przypadkiem w tej STRAŻY MIEJSKIEJ
              nie pracujesz,skoro jesteś tak świetnie poinformowany co robią
              strażnicy a czego nie robią. ale mniejsza o to...
              rozepnij koszulę. to pomaga ;)
              • gacek009 Re: straż miejska 29.08.08, 23:54
                Nie jest chyba istotne to, czy pracuje w SM, czy nie - koszuli nie rozepne, bo
                jej w tej chwili nie mam na sobie - pora pozna to moge bez... Nie napinam sie,
                tylko nie lubie ludzi piszacych takie bzdury... No coz, mam nadzieje, ze
                bedziesz kiedys zmuszony poprosic o pomoc SM i poczuc, ze jednak na cos sie ta
                formacja przydaje. Aha, skoro juz jestes jakims adminem, czy kim tam jestes na
                tym forum, to nie podawaj nieprawdziwych informacji - straznikow jest u nas 9,
                nie 10 - i jakos daja sobie rade, wiec nie jest chyba tak zle...
                • magik1985 Re: straż miejska 30.08.08, 12:08
                  pewnie, że to nie jest istone, ale " punkt widzenia..." widzisz, ja
                  ze strażą miejską nie mam nic wspólnego. mierzi mnie tylko ich
                  nieporadność wynikająca nie z lenistwa, tylko z przepisów.rozumiesz
                  to?
                  przykład last-minute: dziś przed 10 rano cala ulica Kasprzaka od
                  ronda do Salonu Skody była obstawiona z dwóch stron samochodami.
                  podobno jest tam zakaz zatrzymywania. zero policji, zero straży
                  miejskiej.
                  tyle w tym temacie i nie chcę wycieczek osobistych.
                  P.S. czeski błąd. zwracam honor, jest 9 strażników miejskich w 46
                  tys. Ciechanowie.
                  • Gość: wodnik Re: straż miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.08, 15:02
                    to jest straz ale wiejska
                    • Gość: Mariusz Re: straż miejska IP: *.centertel.pl 30.08.08, 19:17
                      A w cxzym mogla by mi pomóc ta straż miejska? Chyba za kilka
                      dziesiąt lat poproszę ich o to aby przeprowadzili mnie przez jezdnię.

A jak są osoby wyznaczone do sprzątania klatki schodowaej to znaczy
                      że możesz na niej nasr.. bo ktoś sprzata? Kiedyś włąsnie straż
                      pilnowałapożądku w mieście a teraz śmiga na próżno astro albo
                      lanosem.Śmiech na sali, bronić tej formacji to może jedynie człowiek
                      z nimi bezpośrednio związany.
                      Napisał bym troszkę więcej ale mógłbym sobie za mocno zaszkodzić.
                      • gacek009 Re: straż miejska 30.08.08, 21:07
                        A moze popros zeby Straz bledy poprawiala w Twoich postach? Nie boj sie - pisz
                        wiecej Mariuszku...
            • Gość: roznosiciel Re: straż miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.08, 23:08
              hi.hi ten gość sie zdradził w ilu miejscach pracuje.w UM na
              targowicy i jeszcze jest inkasentem na giełdzie.
    • Gość: frc Re: straż miejska IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.08, 13:17
      Nie bądź obojętny!

frc.blox.pl/2008/08/Nie-badz-obojetny.html/
      • Gość: mieszkaniec Re: straż miejska IP: *.adsl.inetia.pl 25.09.08, 20:33
        ul. 11 listopada ( część ulicy wybrukowanej) dzień w dzień parkujące
        samochody w niedozwolonym miejscu. Panowie ze straży możecie stać tam
        12h/dobę i będzie się to opłacało. Jako że czytacie zapewne to forum
        to macie pewny zysk i możecie się wykazać. Do dzieła!
        • Gość: tomek Re: straż miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.08, 21:01
          Właśnie właśnie a ulica Sienkiewicza na przeciwko bazarku,poczty,krusu
          zaparkowane samochody między wjazdami do posesji na pasach zieleni.Kiedyś SM
          dbała o te kawałki trawy i zakładała blokady na koła źle parkującym ale już
          chyba nie brak im pieniędzy. Widocznie SM nie powinna zakładać blokad na koła
          tylko dostać grabki i nasionka i zająć się tymi miejscami.
          • magik1985 Re: straż miejska 25.09.08, 22:41
            będę się smażył w piekle, ale napiszę, że "Tomek" ma fajny pomysł...
            nie zapominajmy też o gumowych młotach. będą prostować rozjeżdżone
            krawężniki.
            • Gość: w Re: straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 08:36
              A pod szpitalem co sie dzieje? Tez powinni tam blokady zakładac na koła. ile tam stoi aut zaparkowanych niezgodnie z przepisami.
              Szczerze to od dłuższego czasu /jakieś ponad rok / nie widziałam na oczy strażnika miejskiego, mimo ze codziennie robię dłuuuugie spacery z psem po Aleksie. A przydałoby się ich trochę
            • Gość: tomek Re: straż miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 08:55
              Czyli morał z tego "GRABKI NASIONKA I GUMOWE MŁOTY STRAŻ MIEJSKA DO ROBOTY"
              ewentualnie dodam SM przenieść na własny rozrachunek i zobaczycie jak się wezmą
              do pracy.
              • Gość: ms18 Re: straż miejska IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.08, 12:01
                Strażników jest kilku na cały Ciechanów, a miasto jak na tyle mieszkańców dość rozległe. Nie oczekujmy, że na każdym rogu będzie strażnik. Ale jak widzimy źle zaparkowany samochód czy coś innego sprzecznego z przepisami, to wystarczy do nich zadzwonić: 672-98-91 lub 674-92-51 .
                Inna sprawa, że z chęcią bym zobaczył jakieś sprawozdanie z działalności naszej Straży Miejskiej - ile interwencji, jakie efekty itp.
                • Gość: tsa5 Re: straż miejska IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.08, 13:39
                  własnie dostali "namiary" w postach powyżej, do dzieła panowie.
                  Wysadzić swoje cztery litery z "astry" i nawet na piechotę przejść
                  się w w/w miejsca, szacunek mieszkańców gwarantowany.
                  Ciechanów to nie jakaś metropolia a Opelek jak widzę "na chodzie"
                  więc da się to ogarnąć
                  • rewaler Re: straż miejska 27.09.08, 19:28
                    Ja uważam, że SM to zbędny wydatek z budżetu miasta. Jest ich za mało, żeby coś
                    zrobili więc po co są? Przecież i tak każdy dzwoni na 997 jak coś się dzieje. SM
                    tylko jeździ i marnuje pieniądze podatników. Po co?
                    • Gość: tomek Re: straż miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.08, 05:56
                      Właśnie kolego masz rację morze Pan Prezydent Wardziński z Panią wice Gładysz
                      się nad tym zastanowią i ruszą firmę SM do pracy jak jest ich za mało do
                      dotródnią albo przeniosą darmozjadów do zieleni miejskiej.
                      • rewaler Re: straż miejska 28.09.08, 13:04
                        Ja jestem za zielenią miejską :)
                        • Gość: murzynek Re: straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 13:14
                          Wiekszym zaufaniem darze policje od strazy miejskiej i to na policje dzwonie
                          kiedy cos jest nie tak :)
                          • Gość: miras Re: straż miejska IP: *.centertel.pl 28.09.08, 18:06
                            Nasza straż miejska ma nie tylko Astrę, ale i czerwonego lanosa.
                            faktycznie strażnicy nie samowicie ciężko pracują.
                            A teraz pytanie właśnie do któregoś strażnika(chociażby do gacka),
                            powiedz mi i nie tylko w jak9im celu ewasz szanowny komendant-
                            Krystian smiga co dziennie astrą z urzedu na aleksę. Przecież to
                            jest samochód, który powinien być urzywany przez patrol, a nie przez
                            komendanta w cywilnym ubraniu i do załatwiania prywatnych spraw. Bo
                            przecież bez służbowego ubrania to nawet taki Krystian zrobić nic
                            nie może.
                            • gacek009 Re: straż miejska 28.09.08, 18:39
                              Jesli masz jakiekolwiek pytania - to zapraszam na Powstańców Wielkopolskich 1A -
                              nie mam zamiaru tlumaczyc czegokolwiek komus, kto pisze anonimowo i nie ma
                              odwagi zeby sie przedstawic. Ja, jak widzisz, podpisuje sie swoim pseudonimem,
                              ktory zna wiecej osob niz moje nazwisko.

Ps. Bledy ortograficzne rowniez Ci poprawie jesli bedziesz chcial. Pozdrawiam

Ps2. I troszeczke szacunku do starszych od siebie ludzi - od kiedy jestes z
                              Komendantem Strazy Miejskiej po imieniu? Troszke kultury jeszcze chyba nikomu
                              nie zaszkodzilo...
                              • rewaler Re: straż miejska 28.09.08, 23:51
                                Zapewne kolega się nie podpisał bo byście mu psa zamknęli albo samochód zawinęli
                                za złe parkowanie:) Ciekawe czy Ty byłbyś na tyle odważny, żeby iść do
                                komendanta policji i go skrytykować. Pytanie czemu ktoś załatwia sprawy prywatne
                                na nasz koszt?
                                P.S. Zwracam się per Ty gdyż w internecie takie zachowanie jest normalne. Nie
                                jest to brak szacunku do starszego. Netykieta obowiązuje więc pretensji proszę
                                nie mieć...
                                • gacek009 Re: straż miejska 29.09.08, 17:57
                                  To nie jest zalatwianie spraw prywatnych sluzbowym samochodem przez Zastepce
                                  Komendanta SM, nasz garaz znajduje sie w UM, natomiast swoja siedzibe mamy kolo
                                  szpitala, ktos samochod przyprowadzic musi - ot, cala zagadka. Pozdrawiam
                                  • Gość: tomek Re: straż miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.08, 19:40
                                    Nasze głosy chyba poskutkowały SM widać że ruszyła do pracy,na razie załatwia
                                    źle zaparkowane samochody przy szpitalu widocznie boją się oddalić od swojej
                                    siedziby ale to już i tak postęp.
                                    • Gość: mieszkaniec Re: straż miejska IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.08, 20:34
                                      widziałem też na 11 listopada interwencję, szacunek, oby to nie był pojedyńczy zryw.
                                      • Gość: tomek Re: straż miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.08, 14:59
                                        Dziś sobota oblężenie ul Sienkiewicza a SM ani widu ani słychu.
                                        • gacek009 Re: straż miejska 04.10.08, 15:58
                                          Widze Tomeczku, ze zolc Cie zalewa... Czyzby jakis mandacik od SM, albo moze
                                          kompleksy masz, bo mocno sie udzielasz w dyskusji... Jesli trafilem, to moze
                                          powinienes sie wybrac do jakiegos specjalisty? On pomoze...
                                          • Gość: tomek Re: straż miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.08, 20:02
                                            Nic mi się nie wylewa chyba to raczej w ciebie i jak rozumiem z twoich
                                            wypowiedzi w twoją firmę czyli SM zaczynają godzić pewne posty ja tylko
                                            stwierdzam fakty waszej uczciwej pracy.Płacę podatki żebyś miał na koszulę i
                                            mundurek więc chyba mnie rozumiesz że jak ja i inni widzą że nic się nie dzieje
                                            z waszej strony to chyba coś nie tak.
                                            • gacek009 Re: straż miejska 04.10.08, 20:32
                                              To moze zglos swoja kandydature do tytulu "Sponsor roku"? I przede wszystkim SM
                                              nie nosi mundurkow, tylko mundury...
                                              Na tym koncze swoj udzial w tej bezsensownej dyskusji.
                                              Pozdrawiam
                                              • Gość: venom Re: straż miejska IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.08, 11:18
                                                gacek czepiasz się słów a wątek jest o nieskuteczności twojej formacji na którą
                                                wszyscy płacimy i chcielibyśmy żeby się to poprawiło. Ty jako że tu zaglądasz i
                                                zabierasz głos powinieneś się odnieść do tych negatywnych opinii wyrażanych
                                                przez mieszkańców.
                                                • Gość: w Re: straż miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.08, 17:31
                                                  Właśnie
                                                • Gość: ja Re: straż miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.08, 23:28
                                                  gacek jako jedyny sie troche tym przejmuje i prubował odpowiadac wam
                                                  na pytania,ale wy na niego naskoczyliście wiec poszedł za ogółem i
                                                  tak jak wszyscy ma to głęboko w d...e
                                                  • Gość: mariusz Re: straż miejska IP: *.centertel.pl 12.10.08, 15:38
                                                    Panowie i panie, przecież to jak działa ta instytucja to ani nie
                                                    jest wina gacka,ani gąski ani innego strażnika miejskiego. Oni robią
                                                    co im zleci P. Matuszewski.
                                                  • Gość: tomek Re: straż miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.08, 21:59
                                                    Tak Tak a Gaczyński dzisiaj jeździł sobie ulgowo to tu to tam.
                                                  • gacek009 Re: straż miejska 16.10.08, 16:16
                                                    Kiedys mialem niewiele, ale jednak lepsze o Tobie zdanie. Teraz widze, ze swoja
                                                    frustracje zyciowa przelewasz na Forum Gazety (ale przez wzglad na dawna
                                                    znajomosc - troszke wiecej taktu byloby mile widziane). Jesli Ci to pomaga w
                                                    zwiekszeniu wlasnej samooceny to ok - pisz dalej. Nie pozdrawiam i koncze - nie
                                                    mam ochoty z Toba polemizowac.

Ps. Chetnie poczytam Twoje kolejne wypociny - ale na odpowiedz nie licz...
                                                  • Gość: venom Re: straż miejska IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.08, 19:52
                                                    gacek009 ile mandatów za złe parkowanie dziennie -średnio- wystawiacie? Tak z
                                                    ciekawości pytam. Jak wygląda taki zwykły dzień pracy strażnika w Ciechanowie?
                                                  • Gość: w Re: straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.08, 20:04
                                                    A czemu nadal parkowane są auta w niedozwolonych miejscach przy wjeździe do szpitala. Jeżdze tamtędy prawie codziennie i nie widziałam jeszcze ani razu żadnej np blokady na kołach?
                                                  • Gość: tomek Re: straż miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.08, 20:12
                                                    No właśnie na tego typu pytania nie ma odpowiedzi,i co wy na to.
                                                  • Gość: FAKIR Re: straż miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.08, 01:10
                                                    A auta parkujace na chodniku w rynku (przy ogrodku piwnym), czyzby
                                                    to samochody pracownikow UM??? wszakze najciemniej pod latarnią.
                                                  • Gość: tomek Re: straż miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.09, 23:53
                                                    Ciekawa sprawa cz coś przycichło czyżby poprawa u naszych SM z Ciechanowa po
                                                    ulicy Sienkiewicza tego nie widać.
    • Gość: tomek Re: straż miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.08, 18:31
      Nic nie piszecie chyba nastąpiła jakaś poprawa.Pozdrowienia dla Ciężko pracujących.
      • Gość: alf Re: straż miejska IP: *.chello.pl 19.02.09, 14:59
        Straż miejska powinna zrobić porządek z menelami na kanałach,czy to zima czy to
        lato niemożna sobie tam spokojnie z rodzino pospacerować,policja i straż
        przejeżdżając tamtendy nawet się nie zatrzymują,jest oczywiście jeszcze wiele
        innych spraw którymi powinni się zająć,to jest jedna z nich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka