Dodaj do ulubionych

czyżby nowy zwyczj w Ciechanowie?

IP: 213.199.253.* 26.09.08, 14:02
Jeżeli będziesz lub jesteś Wpływowym Urzędnikiem Samorządowym
Wysokiego Szczebla, należysz do koalicji rządzącej, masz
niewątpliwie szansę na uatrakcyjnienie swoich uroczystości
rodzinnych, tak jak było to w przypadku dyr. Delegatury Urzędu
Marszałkowskiego pana Piotr W. Otóż ktoś wpadł na oryginalny pomysł,
aby podnieść poziom atrakcyjności ważnego wydarzenia rodzinnego
jakim był ślub córki w dniu 13.09.2008 zaangażował ......policję. To
ona właśnie, (na czyje polecenie ?) uświetniła przejazd orszaku
weselnego przez Nasze miasto. Full wypas. Radiowóz na początku i na
końcu, z włączonymi sygnałami dźwiękowymi i świetlnymi. Kolejne
radiowozy obstawiające skrzyżowania. Po przejechaniu przez nie
orszaku, policjanci oczywiście z „pompą”, na sygnałach, pędzili na
następne.... i następne w celu zabezpieczenia bezkolizyjnego
przejazdu orszaku, by się broń Boże nie porwał. I taka sztafeta aż
do Domu Weselnego. Ach......, aż chce się powiedzieć- CÓŻ TO BYŁ ZA
ŚLUB. Czyż nie widowiskowo? Super. Niech się w tym mieście w końcu
coś dzieje. Niech ludzie wiedzą, że władza daje przywileje.
W innych miastach zatrudniano Policję np. do: przywożenia kanapek,
podwożenia Vip-ów. Jakie to banalne i nieambitne zajęcia. U nas to
przynajmniej ORGINALNIE.
Swoją drogą ciekawa jestem:
- dlaczego prasa nie zrobiła obszernego reportażu z tego
wydarzenia? Czyżby nie doceniała wpływów prominenta? Szkoda, byłoby
jeszcze ciekawiej.
- czy zwyczaj ten się upowszechni i będziemy mieli, chociażby
dzięki takim oprawom dostęp do informacji z życia elit?
- i czy zwierzchnicy są zadowoleni z takich pomysłów?
Czekam na opinie.

Obserwuj wątek
    • Gość: Paweł Re: czyżby nowy zwyczj w Ciechanowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 14:07
      Skandal! Na zbity pysk wypier.... gnoja !!!
      • rewaler Re: czyżby nowy zwyczj w Ciechanowie? 26.09.08, 14:22
        Nie napinaj się tak bo Ci żyłka pęknie kolego. Widziałem jak przejeżdżali na
        skrzyżowaniu przy Biedronce. Hałas jak cholera ale przynajmniej ludzie na
        balkony wyszli żeby zobaczyć co się dzieje. Szkoda tylko, że takie rzeczy
        dostępne są tylko dla elit. Chociaż ja nie chciałbym policji na swoim ślubie.
        • Gość: Paweł Re: czyżby nowy zwyczj w Ciechanowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 14:48
          Nie napinaj się ?!?! Ja pierdziele !!

> Hałas jak cholera ale przynajmniej ludzie na
          > balkony wyszli żeby zobaczyć co się dzieje.

"Przynajmniej ludzie wyszli" - no super !!! No tak, bo jak mogła
          TAKA RODZINA przejechać normalnie jak wszyscy ?????

> Szkoda tylko, że takie
          > rzeczy dostępne są tylko dla elit.

Takie rzeczy kolego nie są dostępne DLA NIKOGO. To podchodzi pod
          prokuraturę !!
          • rewaler Re: czyżby nowy zwyczj w Ciechanowie? 27.09.08, 00:09
            Poniosło Cie kolego z tym wyzywaniem to Cię uspokoiłem. Moja wypowiedź była
            typowo sarkastyczna. Nie lubię policji bo wg mnie nie robię tego co powinni i na
            co idą moje podatki. A to mnie tylko w tym upewniło. Jestem pewien, że gdyby
            ktoś to nagłośnił to komendant znalazł by jakieś wytłumaczenie. Oni zawsze
            wychodzą obronną ręką z takich spraw.
    • Gość: Kierowca Re: czyżby nowy zwyczj w Ciechanowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 14:29
      Jest jeszcze jeden nowy zwyczaj w naszej miejscowej policji, otóż
      chowanie się za drzewami. Ostatnimi czasy na ulicy Gruduskiej chowa
      się za drzewem pan policjant i pan żandarm, i wszystkich jadących od
      ulicy Wojska Polskiego wyłapują " zza drzewa ". Dodatkowo, żeby było
      ciekawej tam jest spory kawałek z dużej górki, wiec trzeba pamiętać
      o hamowaniu ...... bo inaczej klops. Moje gratulacje ze kreatywność.
    • robeck Re: czyżby nowy zwyczj w Ciechanowie? 26.09.08, 14:50
      bardzo madrze.nie wydaje mi sie zeby stanowsko tego pana upowaznialo go do takich rzeczy, w dodatku za moje i Wasza pieniadze niejednokrotnie ciezko zarobione.widocznie POLICJA w naszym miescie narzeka na brak zajecia.wobec tego nalezy wystosowac odpowiednie pismo do Szanownego Pana Komendanta Wojewodzkiego zeby znalazl naszym chlopakom zajecie.bo z tego co ostatnio zauwazylismy jest podobno duzo wolnych miejsc w policji,tyle ze pracy dla nich nie ma wiec za chalture sie wzieli i wesela obstawiaja.SKANDAL.
      a Szanowny Pan DYGNITARZ Miejscowy powinien poniesc koszt wyjazdu tych samochodow i to tego poniesc kare.bo co by bylo gdyby w tej chwili jego dom okradali zlodzieje??? pytalby ,:a gdzie policja byla.....
      wyciagnijcie wnioski drodzy forumowicze..
    • Gość: gość Re: czyżby nowy zwyczj w Ciechanowie? IP: *.gprs.plus.pl 26.09.08, 17:09
      młodej parze sto lat
    • Gość: Najkon Re: czyżby nowy zwyczj w Ciechanowie? IP: 213.199.253.* 26.09.08, 17:57
      Żenada. zrozumiał bym gdyby to kolega po fachu się żenił. Chociaż wiem z
      autopsji ze i wtedy jest ciężko o takową eskortę. Nie ważne kto z jakiej jest
      partii, obie rządzące zasługują na sporą reprymendę. Zdecydowanie odpowiednie
      osoby winne zapłacić za taki wyjazd. Skoro za za nieuzasadniony wyjazd karetki
      czy patrolu trzeba zapłacić to dla mnie jest ewidentne nadużycie.

Co do policji krzakowej to nie wiem czy pamiętacie, lecz za czasów byłego
      komendanta taki proceder był ukrócony. Zdecydowanie lepiej działa widoczny
      radiowóz, schowany w zieleni stwarza zagrożenie na drodze.
      • Gość: gość Re: czyżby nowy zwyczj w Ciechanowie? IP: *.gprs.plus.pl 26.09.08, 18:36
        giną wątki tu ,dzięki za takie forum ,nie wiem komu to ma służyć
        nowej parze ? więc im sto lat
        policji, że miała na paliwo ? a jutro przeczytamy,że stoją z braku
        paliwa
        samorządowcowi - mojemu sąsiadowi
    • zarek35 Re: czyżby nowy zwyczj w Ciechanowie? 26.09.08, 19:22
      Jeżeli ktoś ma fotki z tego uroczystego konwoju proponuję "wrzucić"
      na kontakt TVN24. Może się zainteresują i pokażą w TV..
      • magik1985 Re: czyżby nowy zwyczaj w Ciechanowie? 26.09.08, 21:07
        TVN? No way...
        prześlijcie do Rzeczpospolitej ;)
    • Gość: Gość Re: czyżby nowy zwyczj w Ciechanowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 21:43
      Czysta próżność i głupota. Orszaki weselne i tak sa z reguły przepuszczane nawet
      na czerwonym świetle przez innych kierowców. A jeśli już obstawa orszaku to
      zdecydowanie lepiej prezentują się motocykle, zwłaszcza klasyki i choppery/cruisery.
      • Gość: sam Re: czyżby nowy zwyczj w Ciechanowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 23:36
        No za takie zachowanie wojewoda powinien go wyp.. an zbity pysk. To
        jest chamstwo!
        • Gość: addhoc Re: czyżby nowy zwyczj w Ciechanowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 01:05
          Widocznie nie wiecie ale teoretycznie każdy może poprosić o eskortę
          policji w czasie ślubu! Są jednak pewne warunki: policjanci nie mogą
          być oderwani od bieżących spraw, a koszty przejazdu winien pokryć zainteresowany!Oczywiście Komendant musi wyrazić zgodę!
          W przypadku załatwienia sprawy odpowiednio wcześnie nie powinno być problemu!
          • Gość: maro Re: czyżby nowy zwyczj w Ciechanowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 11:06
            No i pewnie pan kierownik zapłacił za eskortę policji! No ale w
            orszaku jechał prezydent to nie ma się co dziwić, że była obstawa!
            • Gość: Zabawa Re: czyżby nowy zwyczj w Ciechanowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 12:53
              Tak się bawi, tak się bawi, tak się bawi CIECHANÓW
              • Gość: ines Re: czyżby nowy zwyczj w Ciechanowie? IP: 213.199.253.* 27.09.08, 18:21
                Jesli będę brała ślub, to też się postaram o taką obstawę :) świetna
                sprawa! A komu to przeszkdza, to pewnie zazdrosny...
                • Gość: Paweł Re: czyżby nowy zwyczj w Ciechanowie? IP: *.centertel.pl 28.09.08, 15:05
                  Żenada !
    • Gość: addhoc Re: czyżby nowy zwyczj w Ciechanowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 08:04
      Psycha Ci siada?
    • Gość: xyz Re: czyżby nowy zwyczj w Ciechanowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 09:12
      Nie podpisuj się kolego „MyzPO” ponieważ to, i nieeleganckie, i
      żaden akt odwagi. Chcesz zabrać głos, to dobierz sensowniejszego
      nicka. Ja zaś mam nadzieję, że rzeczywiście ktoś UPRAWNIONY z PO
      zajmie w tej konkretnej sprawie stanowisko, i nie koniecznie na
      forum.
    • Gość: ćpun Re: czyżby nowy zwyczj w Ciechanowie? IP: *.gprs.plus.pl 29.09.08, 17:28
      czyli co w TBS bez zmian ?
      prokurent prezesem ,a kto zastąpi prokurenta ?
      • Gość: ja Re: czyżby nowy zwyczj w Ciechanowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.08, 18:25
        a ja uważam, że dobrze jak policja pomaga ludziom.
        • Gość: dodo Re: czyżby nowy zwyczj w Ciechanowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.08, 17:33
          O jakiej pomocy mówisz. Czy sprawianie fety prominentom
          ciechanowskim nazywasz pomocą, przykre ale chyba mylisz pojęcia.Fakt
          który jest opisany w pierwszym watku jest oburzajacy. Prosta para
          młoda nigdy nie otrzymałaby takiej pomocy. Policja podobno taka
          biedna,może sie mylę, może po tej "WAŻNEJ" dla Ciechanowa
          uroczystości pan dyrektor wspomógł finansowo ten biedny resort.
          • Gość: miś Re: czyżby nowy zwyczj w Ciechanowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 09:39
            Oj odezwali się obrońcy publicznych pieniędzy .Wyobrażcie sobie
            przejazd takiej kawalkady samochodów z kierowcami z innych miast ,do
            sali weselnej , gdzie pewnie nigdy nie byli , ile to zamieszania na
            ulicy ,ktoś napisał że przepuszczają nowożeńców kierowcy nawet na
            czerwonym świetle - kolego chyba ty z księżyca spadłeś w Ciechu to
            nawet staruszki na pasach nie przepuszczą .
            • Gość: 123e Re: czyżby nowy zwyczj w Ciechanowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 17:05
              Głupoty to opowiadasz misiu. Byłam już na kilku weselach w
              Ciechanowie i zawsze kierowcy przychylnym okiem patrzą na ślubny
              korowód.Ale tak ogólnie to wtym wątku mówimy o czym innym. Policja
              nie jest od tego aby przeprowadzać orszaki ślubne, a jeżeli już ktoś
              na to wydał zdodę niech to robią zawasze i dla wszystkich i tyko o
              to chodzi wszystkim piszącym drogi misiu.
              • Gość: m Re: czyżby nowy zwyczj w Ciechanowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 17:53
                Raz sobie stałem w korku na Wojska Polskiego jak kawalkada jechała do Niestumia i po 20 minutach już mnie kur*ica strzelała wiec mów za siebie.
                • Gość: venom Re: czyżby nowy zwyczj w Ciechanowie? IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.08, 18:13
                  młodzi nowożeńcy w takim razie wszyscy dzwońcie na policję aby zabezpieczyła
                  przejazd waszego orszaku weselnego, jestem ciekaw jaki będzie odzew. Stanowisko
                  policji znamy więc...korzystajcie w majestacie prawa z eskorty
                • Gość: 123e Re: czyżby nowy zwyczj w Ciechanowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 18:06
                  No i otym właśnie mówimy drogi m, stałeś w korku bo przychylni
                  młodym kierowcy nie chcieli przerwać orszaku weselnego. Nie była im
                  potrzebna do tego policja tylko uprzejmość ze strony innych
                  kierowców.
                  • Gość: 8f Re: czyżby nowy zwyczj w Ciechanowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.08, 14:41
                    Oto co na temat tego zdarzenia napisał Roman Nadaj.
                    Jak dla mnie to takie ciepłe kluchy ten jego tekst,a
                    to co można tam przeczytać to takie 'łże-elity' szczególnie bezimienna słuzba prasowa policji i jej wyjaśnienia.
                    www.tc.ciechanow.pl/aktualnosc-5947-z_policyjnym_konwojem_do_slubu.html
                    • Gość: Roman Nadaj Re: czyżby nowy zwyczj w Ciechanowie? IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.08, 16:12
                      Łatwo krytykować, ale jeśli się to robi, trzeba robić to rzetelnie. Odnoszę wrażenie, że "8f" nie czytał artykułu zamieszczonego w TC. Miał on zupełnie inną wymowę niż niewielki fragment zamieszczony w wydaniu internetowym TC, do którego "8f" odsyła. Pozdrawiam uczestników forum.
                      • Gość: 8f Re: czyżby nowy zwyczj w Ciechanowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.08, 17:24
                        Czytałem artykuł w TC i wiem,że nie był pan zachwycony,ale coś trzeba było napisać tak lekko po łapkach, a link podałem, bo taki to wasz nieudany portal,jeśli wybiórczo podajecie teksty.
                        Zyczę pełnych tekstów i łatwiejszego wyszukiwania.
                        Ostatnio chciałem poszukać co pisała ES o iluminacji wieży cisnień i nie znalazłem, ani tekstu ,ani zdjęcia.
                        Pisał pan o wieży cisnień w lutym i też tak jakoś niemrawo zadaje pan pytania i mało jest pan dociekliwy. Ktoś cos panu powie, a pan mu wierzy i nie zadaje kolejnych pytań i taki jest dla mnie wydzwiek tych pana tekstów.
                        Wracając do ważnego działacza miejskiej platformy obywatelskiej to ma pan wiekszą wiedzę od nas i szkoda ,że nie wyczuł pan kłamstwa w oświadczeniu kto prosił z rodziców policję o pomoc, czy to aby pomoc? czy ktoś za to zapłacił ? pytań nasuwa sie wiele by mieć jasny i rzetelny pogląd na tą sprawę, gdy strony nie mówia prawdy.
                        Proszę sprawdzić aktywność policji tego dnia na giełdzie samochodowej z tej samej soboty i zobaczy pan róznicę w aktywności.
                        Czas Ciechanowa napisał o innych sytuacjach z tamtego zdarzenia.
                        Łatwo krytykować nierzetelnie nie tylko dziennikarzom,a my mieszkańcy mamy być tego pozbawieni?
                        Pozdrawia czytelnik TC
                        • Gość: Roman Nadaj Re: czyżby nowy zwyczj w Ciechanowie? IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.08, 19:51
                          Ma pan rację. Pewnie się starzeję. Zapraszam do redakcji. Skoro w pana ocenie jestem za mało dociekliwy, może mnie pan zastąpi. Chętnie odstąpię swój etat. Tylko uprzedzam - najpierw musi pan popracować nad kilkoma rzeczami, bo strasznie chaotyczna ta pańska wypowiedź. Skacze pan z tematu na temat. Spodziewałem się merytorycznej dyskusji, ale widzę że było to błędne założenie. Zadawanie pytań w stylu, "czy ktoś za to zapłacił?", zakrawa na bezczelność. To samo mogę powiedzieć o kolejnej sugestii "wiem, że nie był pan zachwycony, ale coś trzeba było napisać". To, że nie podpisał się pan nazwiskiem, nie oznacza, że ma pan prawo pisać, co ślina na język przyniesie. Naszą dyskusję uważam za zakończoną. Bez odbioru.
                          • magik1985 Re: czyżby nowy zwyczj w Ciechanowie? 08.11.08, 23:36
                            dystansując się od tego co zostało napisane wyżej...
                            Dorwałem dzis w jednym z ciechanowskich kiosków "Czas Ciechanowa" i
                            usze przyznac Markowi Szyperskiemu rację. Marku- działania PSL-u, to
                            tzw. "polityka pro-rodzinna" tylko oni jeszcze otym nie wiedzą, ze
                            odkryli nową definicjhę tego sformuowania ;)
                            pozdrawiam.
                            P.S. Pan Wójcik ma prawo się z postanowieniem swoich przełożonych
                            nie zgadzać. i tyle w tym temacie :)
    • Gość: 6j Re: czyżby nowy zwyczaj w Ciechanowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.08, 08:40
      Czytam w Czasie Ciechanowa jaki finał sprawy , co prawda Marek Szyperski napisał
      w tonie , ach jak mi pana szkoda ,że tak z panem nieładnie postąpili ci ludowcy.
      Ile w tym prawdy ,a ile pobożnego życzenia nie wiemy.
      My mieszkańcy powinniśmy mieć czytelny przekaz, że władzy należy patrzeć na ręce
      i eliminować tych którym woda sodowa uderza do głowy, gdy zachłystują się
      możliwościami jakie dają układy i układziki towarzyskie w małych miasteczkach.
      Paranoja dosięga ten kraj skoro tytuł notki brzmi 'czy zachowa się koalicja
      PO_PSL w mazowieckim sejmiku ?'

• Gość: obserwator refleksje IP: *.gprs.plus.pl 08.11.08, 18:10

Cisza jak makiem zasiał? wiem nawet dlaczego? Jeden z naszych nie jest taki nietykalny jak nam się wydawało.Podobny los spotkać może każdego z nas.Ostatnio Ciechanów nie ma dobrej prasy,a to wysypisko,a to trawka, a to Ojrzeń,a to Mops.Miasto pełne nieodkrytych jeszcze tajemnic ludzi wladzy

• Gość: Kuba Re: refleksje IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.08, 18:46
        A w MOPS-sie co sie dzieje? Słyszałem tylko że Dyrektorka przesadza>
        • Gość: paquime Re: refleksje IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.08, 12:05
          A coś więcej w tym temacie j.w.?
    • Gość: 7c Re: czyżby nowy zwyczj w Ciechanowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.08, 23:03
      Widzę,że wkurzyłem pana Redaktora, a nie to było moim zamiarem.

Nie wiem jak chcecie ten dialog z INNYMI prowadzić,
      bo swoi wam wybaczą, ale INNI chcą tak jak traktują media PiS ,prosto z buta i w mordę za cokolwiek.
      • Gość: ODP&c Re: czyżby nowy zwyczj w Ciechanowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.08, 08:59
        7c co ty robiłeś przez ostatni rok? Od roku rządzi nami koalicja
        profesjonalistów i demokratów. Tylko, że za PiSu to dziennikarzy nie
        wsadzali do więzień, zaś za tej wspaniałej koalicji wsadzają. A kto
        zajmuje się robieniem zaszadzek na dzinnikarzy? Wspaniały Pan
        Marszałek Sejmu Komorowski.
        • Gość: addhoc Re: czyżby nowy zwyczj w Ciechanowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.08, 14:12
          A od kiedy dziennikarz jest świętą krową zwolnioną od odpowiedzialności?
          Wierzcie dziennikarzom to będziecie zimą w trampkach chodzić...naiwni...
          • Gość: Niezależny Re: czyżby nowy zwyczj w Ciechanowie? IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.08, 16:58
            Ciechanowscy niby dziennikarze są "wyjątkowo prawdziwi" w swoich
            ocenach szczegolnie o działaniach władzy z Ratusza i Starostwa, Nie
            czytam TC oraz Ekstra Ciechanowa.
            • Gość: Kok Re: czyżby nowy zwyczj w Ciechanowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.08, 17:33
              Państwo dziennikarze bierzcie się za pisanie prawdy, bo jak tak
              dalej pójdzie, to to forum przejmnie waszą role. Co w dużej części
              już się stało i nasza ciechanowska władza zacznie wykupywać reklamy
              u Adasia Michnika. Czego ciechanowski wyborca z oczywistych względów
              im tego nie wybaczy.
              • Gość: 7c Re: czyżby nowy zwyczj w Ciechanowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.08, 18:50
                ODP&c nie wiem o czym piszesz.

Kibicuję Tuskowej ekipie inaczej, by ludziska przejrzeli na oczy ,że polityki nie robi się i nie rozwiązuje realnych problemów robiąc sobie trzy urlopy w roku z podróża życia na starcie rządzenia, grilowym orędziem, walką z Prezydentem,
                chamstwem Palikota i Niesiołowskiego, obietnicami bez pokrycia ,czarnym pijarem wobec słabej opozycji.
                Chciał władzy za wszelka cenę więc niech zobaczy jej gorycz i porażkę za rok,dwa.
                Inny premier obiecywał gruszki na wierzbie i dziś jest na marginesie życia politycznego czego i Tuskowi,życzę z całego serca, bo to fajny facet ,ale nie po to by rządzić Polską.
                • Gość: Niezależny Re: czyżby nowy zwyczj w Ciechanowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 07:42
                  Masz rację, gdzie ta rewolucja Październikowa w pracy sejmu. Na
                  razie to tylko zniesienie pomostówek. Leniwy ten rząd.
                  • Gość: 9d Re: a Policja ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.08, 08:40
                    Policja w pierwszym momencie kłamała chroniąc ważnego działacza, warto ten fragment raz jeszcze przeanalizować, a
                    Komendant policji nie wiadomo czy może spać spokojnie, skoro jest na posyłki ważnego działacza platformy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka