Dodaj do ulubionych

...cdn.Projektu WIEŻA SZTUKI...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.08, 12:34
...cdn.Projektu WIEŻA SZTUKI...tym razem Sztuki
Motoryzacyjnej...jest propozycja ze strony kolekcjonerów starych
samochodów i motocykli żeby pokazać się ze swoimi ,,sztukami
motoryzacji'' pod wieżą co Wy na to ? ...termin ustalimy...pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: phk1 Re: ...cdn.Projektu Wieża Sztuki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.08, 13:10
      popieram na 10000000% pomysł prosty, a jakże nośny,
      oby żadnemu z motocyklistów nie przyszedł pomysł z próbowaniem beczki śmierci
      beczka.republika.pl/galeria.htm
      może Guciu83 i Bruum spotkaja się ze mną oko w oko na swoich motorach ;-)
    • Gość: mixer Brawo! IP: *.finat.com.pl 12.11.08, 13:12
      Jestem jak najbardziej ZA!!! Inicjatywa leży w rękach społeczeństwa
      i to dzięki niemu być może uda się na stałe ożywić to miejsce.
    • Gość: Kurczak Re: ...cdn.Projektu Wieża Sztuki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 14:14
      Pasuje!
      Sluze projektorem i starymi filmami motoryzacyjnymi na tasmach 16mm.
      Potrzebuje tylko pradu i kawal przescieradla (...i nazbierac
      zapasowych zarowek).
      • Gość: Adam Re: ...cdn.Projektu Wieża Sztuki IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.08, 14:16
        nie zapomnij dodac ze przyjedziesz starym autem ;)
        • Gość: Kurczak Re: ...cdn.Projektu Wieża Sztuki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 14:18
          Tak. A ze mam blisko to nawet moge dopchac drugie!;)
          • Gość: Adam Re: ...cdn.Projektu Wieża Sztuki IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.08, 14:21
            tez mam dwa :D ale nie tylko my sie liczymy. Kto sie przylaczy jeszcze;)
            • Gość: fotograf Re: ...cdn.Projektu Wieża Sztuki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.08, 17:03
              gdyby odbyło sie to w lecie, albo stało sie z tego coś cyklicznego, może mogłbym
              sciągnąć chłopaków z warszawy starymi amerykańcami tak z 10 aut sprzed 1980 roku
              • Gość: marek zalewski Re: ...cdn.Projektu Wieża Sztuki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 17:10
                ...rozumiem, że mam przenieść na przyszły rok, na czas lepszej
                pogody? Wypowiedźcie się w tej sprawie. A co do cykliczności spotkań
                to chyba jest oczywiste bo takie są założenia Projektu Wieża
                Sztuki...pozdrawiam
                • Gość: Adam Re: ...cdn.Projektu Wieża Sztuki IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.08, 17:18
                  no w lato to ja bym chetnie zaprosil kilku znajomych z dalszych okolic :)
                  Ale ze sezon sie skonczyl, to trzeba sie wykazac lokalnym patriotyzmem ;) moze
                  to narobi innym ochote na powtorke po zimie w wiekszym gronie :)
                • Gość: Kurczak Re: ...cdn.Projektu Wieża Sztuki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 18:30
                  Oj tam od razu przenosic... W przyszlym sezonie sie zrobi nastepna
                  moto-impreze :). Malo to weekendow jest?...
                  • Gość: mars75 Re: ...cdn.Projektu Wieża Sztuki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 18:44
                    Chetnie bym taki zlot odwiedzil. Narazie "stara amerykanska fura" lezy w sferze
                    marzen ale popatrzec zawsze mozna :)
    • bruum re: ...cdn.Projektu WIEŻA SZTUKI... 12.11.08, 20:32
      Jeśli mój kawałek motoryzacji w postaci 25 letniego motocykla nadaje się na tę
      okoliczność to bardzo chętnie się pojawię. A pogoda ... mi nie przeszkadza
      zimno, byleby nie padało.
      • Gość: fotograf Re: re: ...cdn.Projektu Wieża Sztuki... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.08, 12:15
        tak jak zostało napisane, teraz ludzie już przygotowali sie do zimowych remontów
        i poprawek swoich aut, choc jakieś cruzingi po warszawie jeszcze sie odbywaja
        jesli pogoda dopisuje. Jak by sie znalezli chetni to mozna by pomyśleć może nad
        czymś co własnie zlotem zabytkowych aut by było w tle z naszą wieżą... miejsca
        tam troche jest, a co do lokalnej społeczności to na ostatnim finale WOSP ludzie
        pokazali że w srodku zimy tez można wyciagnąć swoje skarby i zrobić paradę po
        mieście :)
        • Gość: marek zalewski Re: re: ...cdn.Projektu Wieża Sztuki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 12:29
          ...to może przygotujemy się na Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy
          pod wieżą niechże Wieża Sztuki zagra...co Wy na to ?
          • Gość: x Re: re: ...cdn.Projektu Wieża Sztuki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 12:34
            Co zresztą nie wyklucza pojawienia się tam wtedy motocykli i aut ;)
            • Gość: fotograf Re: re: ...cdn.Projektu Wieża Sztuki... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.08, 13:21
              Myśle że dobrym pomysłem jest wkomponowanie wieży w ciechanowski finał, jesli
              pojawi sie na plakatach badz w informacjach dotyczacych planu imprezy punk
              "Wieża Sztuki/Wieża Ciśnień" może wiecej osób sobie o niej przypomni... a że
              WOSP to również pokojowy patrol itp. to może jakiś pokaz zorganizwoac na terenie
              straży itd. mogło by to przyciagnąć ludzi... tyle na szybko wpadło mi do głowy
              • Gość: m Re: re: ...cdn.Projektu Wieża Sztuki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 14:33
                Światełko do nieba pod wieżą ciśnień! Można by TV ściągnąć ;)
          • Gość: gość Re: re: ...cdn.Projektu Wieża Sztuki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 14:30
            Panie Marku WOSP to ostatnio chowa sie do hali bo im zimno wiec marne szanse. No
            chyba, ze ten facio co na zamku tak sie kiedys wydurnial sie odwazy wyjsc na
            powietrze. Ktos pisal o patrolu a ten kolo chyba w tym jest. Moze by mu podsunac
            ten pomysl?
            • Gość: fotograf Re: re: ...cdn.Projektu Wieża Sztuki... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.08, 15:12
              Ja choc osobiscie w organizacje finału nigdy nie byłem zaangażowany (bo bycie
              wolontariuszem to jeszcze nie organizacja) to jednak znam osoby ktore to robią i
              wydaje mi sie ze kolega Bruum to własnie ta osoba ktora to robi i ktora jest w
              pokojowym patrolu itd., jesli dobrze myśle to jest to pan W. N. jesli sie myle
              to prosze mnie wyprowadzic z błędu. ale jesli sie nie myle to wiem że ta osoba
              jest jak najbardziej na tak żeby urozmaicić finał. światełko do nieba to tez
              swietna sprawa ponieważ usytuowanie wieży jest takie że było by to widać z
              wiekszosci miejsc w ciechanowie... tak że panowie i panie od słów do czynów :)))
              • Gość: WOSP;) Re: re: ...cdn.Projektu Wieża Sztuki... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.08, 21:42
                W.N. olał WOŚP ;)))) który ma być organizowany przez panią Ninę ...
                (amoatorszczyzna) i lepiej się pod nich nie podpinać ... bo wyjdzie jak zawsze
                (do dupy)lepiej zacząć myśleć o odrębnym sztabie kto jest za ?

Światełko do nieba już mamy ;))))
                • magik1985 Re: re: ...cdn.Projektu Wieża Sztuki... 13.11.08, 21:51
                  juhu. "gdzie trzech Polaków, tam cztery stowarzyszenia". światełko
                  do nieba- żeby zaoszczędzić kasy na fajerwerkach można zapalić
                  świeczki przy wiezy ciśnień i ją dodatkowo podświetlić- będzie
                  efektownie. poza tym można też zrobić różne pokazy instrumentalne.
                  np. gry na bębnach, kto będzie chciał pograć na instrumencie- wrzuta
                  do puszeczki itp. itd.
                  • Gość: WOSP Re: re: ...cdn.Projektu Wieża Sztuki... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.08, 21:57
                    Mam ogromny reflektor - ogromnej mocy ;))) - o tym chciałem napisać ;))
                    • Gość: marek zalewski Re: re: ...cdn.Projektu Wieża Sztuki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 22:10
                      ...Panowie zamiast się łajać to zmontujcie swoimi rękami imprezę np.
                      w sobotnie popołudnie, ot tak dla pokrzepienia serc i na zgodę...
                      Super ten reflektor idealny na światełko do nieba...no tylko
                      załatwcie energię i zjedźcie tymi swoimi ,,Sztukami'' motoryzacji w
                      sobotę...Ja pojawię się na pewno...pozdrawiam
                      • Gość: exWOSP Re: re: ...cdn.Projektu Wieża Sztuki... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.08, 11:06
                        Panie Marku my to się już widzieliśmy ;) - daje pan "znać" i jestem ;)) ze
                        światełkami ;) + reflektor ;)
                        • Gość: marek zalewski Re: re: ...cdn.Projektu Wieża Sztuki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.08, 19:47
                          ...WIELKIE DZIĘKI...chętnie zadzwonię, nawet myślałem o sobocie ale
                          zapowiadają deszcze przelotne i nawet więcej i jednak przeniesiemy
                          spotkanie /może światełko do nieba? zobaczę czy się WOŚP odezwie/ ,
                          ale co się odwlecze, to w innym terminie na pewno zrobimy...jeszcze
                          raz dzięki i liczę na Pana...pozdrawiam
                          • magik1985 Re: re: ...cdn.Projektu Wieża Sztuki... 14.11.08, 23:37
                            jak obiecałem, tak też czynię. temat dostał szpilkę.
                            przepraszam, że tak późno, ale czekałem, aż zdezaktualizuje się
                            jedne z tematów, bo jesteśmy jako moderatorzy ograniczeni
                            liczbą "szpilek" ;)
                            pzdr
                          • Gość: exWOSP Re: re: ...cdn.Projektu Wieża Sztuki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 01:10
                            Jak ma wyglądać sztab WOŚP tak jak ma "wyglądać" i stać się "politycznym" to nie
                            ma sensu ;))) lepiej zrobić sobie "prywatnego" WOŚP-a i kasa niech idzie ....
                            bezpośrednio do fundacji ...
                            (żeby ktoś na naszych plecach nie budował sobie że ile on to zebrał...)
                            Może sie spotkamy i obgadamy ? Bo pomysł warty rozwinięcia ;)) Teren "zajebisty"
                            ze strażakami można się dogadać żeby zrobili w czesie WOŚP-u obchody dla
                            dzieciaków po "koszarach" ...
                            Energii mamy do woli - obok jest stacja "trafo" 15kV/0,4kV (więc na światło na
                            100% nie zabraknie)
                            Scenę (podesty) podobno ma CKiS więc już mamy gotową imprezkę ;)))

tylko panie Marku !!!!!!! bez "polityki" WOŚP-owej w wydaniu jakim mamy od wielu
                            lat .... sztaby jakieś tam "powiatowe" a kto z powiatów przyjeżdża ? nikt ;) -
                            może że na koncert finałowy ;)

potem "bokiem" wychodzi ;) i czkawką się odbija te "gmatwanie" a może "odrębny"
                            sztab zbudujemy ? (nie polityczny)- zrobimy inaczej niż jest "Zawsze" - lepiej
                            ,fajniej , w lepszym miejscu ... oryginalniej z ludźmi zaangażowanymi ..... ??
                            przy okazji jakieś warsztaty sztuki ? muzyczne ? a może konkurs na najładniejszy
                            obraz "wieży" i potem jego licytacja ;)))
                            • Gość: marek zalewski Re: re: ...cdn.Projektu Wieża Sztuki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 08:08
                              ...i niech orkiestra gra z WIEŻĄ SZTUKI...
                              • Gość: 9f Re: re: ...cdn.Projektu Wieża Sztuki... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.08, 09:03
                                mam taki pomysł zaczerpnięty ostatnio z prasy z półwyspu koreańskiego,więc może
                                wypuścimy setkę,dwie setki baloników z przesłaniem do innych miast ?
                                • Gość: marek zalewski Re: re: ...cdn.Projektu Wieża Sztuki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 09:45
                                  ...witam w WIEŻY SZTUKI ... pomysł jest świetny...zapraszam do
                                  zrealizowania
                                  • Gość: Phk1 Re: re: ...cdn.Projektu Wieża Sztuki... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.08, 22:17
                                    piszcie więc jakie przesłanie napisac na karteczce nie przemakalnej.

na pewno należy podać link do tego tematu lub telefon.

jest kilka spraw technicznych jak to wykonac bo kwestia 100/200zł na baloniki i hel nie jest problemem.

ps.akcja balonowa taka na poważnie ;-))
                                    www.rp.pl/artykul/2,211204.html
                                    pozdrawiam
                • bruum Re: re: ...cdn.Projektu Wieża Sztuki... 15.11.08, 13:54
                  Gwoli wyjaśnienia - WN nie olał WOŚP-u a tylko wycofał się z pracy w sztabie
                  powiatowym. Panie Marku pozwoli Pan, że odwiedzę Pana w CKiS w przyszłym
                  tygodniu i porozmawiamy o tym, co tu się tak ładnie zaczyna rodzić na finał.
                  Pomysł mi się bardzo spodobał i mam pewna propozycję.
    • Gość: list Re: ...posłanie IP: *.gprs.plus.pl 16.11.08, 17:44
      oto przykładowy tekst listu-posłania

My mieszkańcy miasta Ciechanowa w dniu .....z pod Wieży Sztuki wysyłamy posłanie wzajemnej życzliwości między mieszkańcami tego kraju.
      Osoba,która znajdzie ten list proszona jest o kontakt na ......
      lub www........
      Pozdrawiamy
      • Gość: marek zalewski Re: ...posłanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 18:02
        ...dobry pomysł...chętnie zajmę się wydrukowaniem i balony też
        postaram się załatwić...no ale co z gazem? może ktoś ma taką
        możliwość? Może dobrze jak podamy również adres tego Forum...
        pozdrawiam
        • Gość: list Re: ...posłanie IP: *.gprs.plus.pl 16.11.08, 18:13
          myślę ,że trzeba będzie przeprowadzić próbę ,bo są balony i baloniki.
          Pan jakie ma balony czy baloniki?
          • Gość: marek zalewski Re: ...posłanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 18:18
            ...zapraszam do Galerii,,C''nawet jutro /od godz. 9.oo do 12,30/
            albo w środę /od 9.oo do 14.oo/ i uzgodnimy próbę...
            • Gość: phk1 Re: ...posłanie-skasowane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.08, 20:44
              Re: re: ...cdn.Projektu Wieża Sztuki...IP: *.internetdsl.tpnet.pl
              Gość: Phk1 02.04.07, 12:08 Odpowiedz

Piszcie więc jakie przesłanie napisac na karteczce nie przemakalnej.

Na pewno należy podać link do tego tematu lub telefon.

Jest kilka spraw technicznych jak to wykonac bo kwestia 100/200zł na baloniki i hel nie jest problemem.

ps.akcja balonowa taka na poważnie ;-))
              www.rp.pl/artykul/2,211204.html
              pozdrawiam

cd.
              jutro zjawię się u Pana ,powiem również jaki szkic wiszący na ścianie jest super,extra erotyczny ;-)))
              • Gość: marek zalewski Re: ...posłanie-skasowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 22:16
                ...co do Projektu WIEŻA SZTUKI i akcji z karteczkami jestem do
                dyspozycji...pomysł super i do zrealizowania w czasie światełka
                WOŚP ...
                a co do prac/rysunków Pani Barbary Falender w Galerii,,C'' to jak
                dla mnie każdy jest erotykiem...pozdrawiam
    • Gość: 5V Re: ...cdn.Projektu w.sz.a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.08, 18:15
      a może dałoby się tą wieżę zarzucić serpentynami by chociaż coś powiewało w tym
      Ciechanowie w radosnych kolorach ?
      bo skoro na Smiecinie mają stawiać wiatrak to znaczy, że wieją dobre wiatry dla
      takich projektów

;-)))
      • Gość: marek zalewski Re: ...cdn.Projektu w.sz.a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 22:23
        ...a dla potwierdzenia naszych ,,ciągot'' proszę popatrzeć sobie:
        fakty.interia.pl/ciekawostki/news/z-samolotu-zobaczysz-abstrakcje-na-bloku,1215551,18
        pozdrawiam
        • Gość: marzyciel Re: ...cdn.Projektu w.sz.a IP: *.gprs.plus.pl 22.11.08, 11:55
          > ...a dla potwierdzenia naszych ,,ciągot'' proszę popatrzeć sobie:
          > fakty.interia.pl/ciekawostki/news/z-samolotu-zobaczysz-abstrakcje-na-bloku,1215551,18
          > pozdrawiam

powiem tak, a raczej napiszę-:)

mamy dużo 'ciehanowskih wierzowcuf', gdyby tak bogate ciechanowskie firmy chciały zainwestować w taki jeden wieżowiec trochę farby i honorarium dla wykonawcy ze swoim LOGO jako sponsora mogłoby powstać ciekawe wydarzenie kulturalne, a tematy prac do uzgodnienia z MZ
          Pozdrawiam Marka Z. jako tylko artystę

• narhir Re: ...cdn.Projektu 23.11.08, 11:30
      ja posiadam mercedesa w123 300D rocznik 1977, czy on sie zalicza do
      starszych aut ?:) pozatym jezeli chodzi o zaprojektowanie plakatów to moge
      pomoc, wrazie czego niech ktos sie skontaktuje zemna pod nr gg 674415
      • Gość: marek zalewski Re: ...cdn.Projektu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 12:02
        ...miła deklaracja i zapraszam do współpracy tym bardziej , że chcę
        przez okres zimowy przygotować wystawę pt. ,,Ciechanów - Miasto
        Sztuki''... i liczę na Waszą pomoc...będą to projekty
        dla ,,nowego''Ciechanowa jakim ,,może'' zobaczą w przyszłości moje
        wnuki...pozdrawiam
        • Gość: marek zalewski Re: ...cdn.Projektu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 19:07
          ...w związku z tym, że zamierzam gdzieś około lutego/marca 'o9
          zorganizować wystawę projektów plastycznych/propozycji dla miasta w
          ramach akcji ,, CIECHANÓW MIASTO SZTUKI''...ZAPRASZAM WSZYSTKICH...
          mających jakieś pomysły plastyczne i chcących pokazać je na wystawie
          w Galerii,,C''. Mam nadzieję, że w ten sposób możemy wpłynąć na
          poprawę estetyki ,,naszego miasta''. ,,Może'' nasze projekty
          zainspirują zarówno władze jak i poszczególne osoby, np.właścicieli
          posesji, domów, przedsiębiorców, dyrektorów...itd...itp...Zachęcam
          szczególnie młodych ludzi do ,,marzeń plastycznych''...a jak znajdę
          sponsorów to postaram się o jakieś nagrody dla najciekawszych prac a
          może coś zostanie zrealizowane, czego Wam i sobie życzę...Zapraszam
          i pozdrawiam
          • Gość: junkie Re: ...cdn.Projektu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 14:05
            a czy ta wieża ciśnień jest w ogole bezieczna ?? czy nikomu nic nie spadnie na
            głowę podczas imprezy ?? ktoś z przedmówców wspomniał o światełku wosp pod wieżą.
            • Gość: m Re: ...cdn.Projektu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 17:27
              Jakoś ostatnio nam się nic nie stało.
              • Gość: marek zalewski Re: ...cdn.Projektu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 18:28
                Tak a na co czekasz ? A co zrobiłeś? Oni zrobili! Mikołaje na
                motocyklach/starych ale jarych/...myślę, że można /jeżeli
                pozwolicie/ tą inicjatywę zaliczyć do
                Projektu CIECHANÓW MIASTO SZTUKI...dzięki za pomysł i oby tak
                dalej...każda niekonwencjonalna, ciekawa i zmieniająca utarte
                sposoby i przyzwyczajenia inicjatywa członka naszej małej
                Ojczyzny/Ciechanowa, jest PIĘKNA a więc jest SZTUKĄ...i o to chodzi
                w tym Projekcie...jeszcze raz dziękuję i oby tak dalej...pozdrawiam
                • Gość: Dziadek Re: ...cdn.Projektu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.09, 13:45
                  polecam pod rozpatrzenie w ramach projektu. Bardzo dużo ludzi ma cyfrówki i
                  pstryka jak podleci. Na pewno wielu z nich chciało by zacząć fotografować
                  świadomie. Aż się prosi żeby zrobić warsztaty i plener. Fotografia też może być
                  sztuką prawda? 2 pomysł nie wiąże się z samym Ciechanowem ale może to być "sesja
                  wyjazdowa". Odnowiony park w Opinogórze aż się prosi żeby zacząć robić tu
                  widowiska plenerowe. Na początek może coś prostego "Światło i dźwięk" lub coś
                  podobnego. Pozdrawiam i życzę wielu wspaniałych wydarzeń kulturalnych na ziemi
                  ciechanowskiej w 2009 roku.
                  • Gość: marek zalewski Re: ...cdn.Projektu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.09, 15:15
                    ...widzę/czytam i sądzę ,że nie jest Pan/Pani takim ,,Dziadkiem''
                    skoro kłębią się fajne pomysły w głowie... na dzień dzisiejszy mogę
                    zdradzić następny Projekt/Happening , który będzie miał nazwę
                    FONTANNA SZTUKI i zapraszam z miejsca wszystkich fotografów do
                    działania/plener będzie wdzięczny i na pewno wyjdą ciekawe
                    zdjęcia...teraz czekam tylko na lepszą pogodę...życzę
                    Kosmiczno/Artystycznego 2009 Roku...pozdrawiam
    • Gość: super Re: ...cdn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 16:43
      widzialem super bylo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka