Dodaj do ulubionych

XVII Finał WOŚP w Ciechanowie

17.12.08, 08:39
W tym roku w Ciechanowie działają dwa Sztaby:
Powiatowy Sztab Ziemi Ciechanowskiej z siedzibą w Starostwie Powiatowym nr tel
023 673 27 99 którego szefową jest Nina Rykowska

Sztab Ciechanów z siedzibą w Szpitalu tel 023 673 03 55, którego szefem jest
Waldemar Nowakowski

Oba Sztaby ściśle ze sobą współpracują i wzajemnie się wspierają. Wszystkie
plotki o konkurencji, wyścigach kto lepszy i tym podobne są nieprawdziwe.
Najważniejsza dla nas jest idea WOŚP, która ma łączyć a nie dzielić.

Informacje o imprezach organizowanych w tym roku znajdziecie na stronie
www.wosp.ciechanow.pl

Pozdrawiam
W. Nowakowski
Obserwuj wątek
    • Gość: 8n Re: XVII Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.08, 08:50
      się będzie działo, chyba w telewizji o was powiedzą
      • bruum Re: XVII Finał WOŚP w Ciechanowie 17.12.08, 11:58
        A dlaczego nie, jeśli to co przygotujemy spodoba się w TV to niech o nas mówią :)
        • Gość: kaja Re: XVII Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 20:46
          W ubiegłym roku też o nas mówili ;-)
          • bruum Re: XVII Finał WOŚP w Ciechanowie 18.12.08, 15:06
            W sumie to nie muszą o nas mówić, pisać czy pokazywać w TV.Najważniejsze żeby
            ludzkości chciało się 11 stycznia ruszyć 4 litery sprzed telewizora i wyjść
            razem z nami w miasto. Bawić się, śpiewać, tańczyć, robić różne dziwne rzeczy,
            na które w inne dni sobie nie pozwalamy.
            Ciechanowianie bądźcie z nami 11 stycznia. Bądźcie weseli i spontaniczni!
            Jedno już jest pewne - parada będzie taka jak przed rokiem, jeśli nie lepsza :)

Pozdrawiam.
            • outlaw33 Re: XVII Finał WOŚP w Ciechanowie 18.12.08, 15:24
              będzziiee!!! ;) będzie parada a jak!! a w.... cieeepła ;)
    • Gość: qklik Re: XVII Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.ibd.gtsenergis.pl 19.12.08, 11:33
      na mnie i moja rodzine możecie jak zawsze liczyć. Czy i w tym roku
      bedzie autobus do oddawania krwi lub punkt krwiodawstwa "na
      mieście"? pozdro i szacun.
      • bruum Re: XVII Finał WOŚP w Ciechanowie 19.12.08, 14:26
        Niestety ambulansu nie udało się załatwić ale w Punkcie Krwiodawstwa w
        Ciechanowie będzie dyżur i krew można oddać.
        • magik1985 Re: XVII Finał WOŚP w Ciechanowie 19.12.08, 23:33
          W sumie żadna różnica, czy się odda krew w autobusie, czy w punkcie.
          a można wiedzieć gdzie ten punkt się znajduje obecnie? Nigdy nie
          oddawałem krwi a myślę, że czas najwyższy... ;)
          • bruum Re: XVII Finał WOŚP w Ciechanowie 21.12.08, 11:23
            Punk Krwiodawstwa znajduje się w Szpitalu, a dokładnie w budynku przychodni.
            Wejście jest tuż obok kiosku RUCH po jego lewej stronie.

Jeśli wszystkie nasze plany uda się zrealizować to w mieście będzie się naprawdę
            działo. Trzymajcie za nas kciuki :)
            • Gość: ciekawski Re: XVII Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.gprs.plus.pl 23.12.08, 19:45
              A jak tam z $$$$ w ciechanowskich sztabach ?
              We Wrocławiu już odwołują koncert plenerowy z braku środków..
              • bruum Re: XVII Finał WOŚP w Ciechanowie 23.12.08, 20:57
                Ja mogę mówić tylko za nasz Sztab i nie mam powodów do narzekań. To co
                zaplanowaliśmy odbędzie się i mam nadzieję, że się spodoba.
                Wesołych Świąt!
              • Gość: ciekawski Re: XVII Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.08, 21:05
                a ty Nowakowski , gdy piszę ,że nie jestem tym ciekawskim w wątku poniżej to po co interweniujeszm by kasować moje wyjaśnienia?
                Skasuj i ten wątek?

Gość portalu: ciekawski napisał(a):

> A jak tam z $$$$ w ciechanowskich sztabach ?
                > We Wrocławiu już odwołują koncert plenerowy z braku środków..
                • bruum Re: XVII Finał WOŚP w Ciechanowie 30.12.08, 18:08
                  Po pierwsze to nie życzę sobie abyś używał określenia "a ty Nowakowski". Po
                  drugie, jeśli już używasz mojego nazwiska miej odwagę podpisać się swoim,
                  prawdziwym. Po trzecie daj mi jeden dowód tego, że to ja prosiłem o skasowanie
                  czegokolwiek co napisałeś. Ja na Twój wpis dotyczący $$$ odpowiedziałem tak jak
                  to widać i nie miałem nawet okazji przeczytać tego co zostało usunięte. Jeśli
                  możesz to przyślij mi to na adres sztabu.
                  • magik1985 Re: XVII Finał WOŚP w Ciechanowie 30.12.08, 18:19
                    bruum.. odpuść... nie warto...
    • bruum Re: XVII Finał WOŚP w Ciechanowie 29.12.08, 09:19
      Tak jak przed rokiem ciechanowska grupa kajakarzy wystawiła na aukcję Allegro miejsce na spływie kajakowym. Licytować można pod adresem aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=213624

Polecam!!!
    • bruum Można będzie oddać krew... 29.12.08, 12:24
      W dniu XVII Finału w Ciechanowskim Oddziale RCKiK, mieszczącym się w budynku
      przychodni przy Szpitalu w godzinach od 12:00 do 18:00 bedzie można oddać krew.
      Serdecznie zapraszam wszystkich krwiodawców!
    • Gość: ciekawski Re: XVII Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.08, 18:45
      Nie wiem o co sie żołądkujesz skoro sam piszesz kim jesteś? a po drugie to chyba nie pisze się do innych w takim stylu skoro uczysz innych kultury.

"Najważniejsze żeby
      ludzkości chciało się 11 stycznia ruszyć
      4 litery sprzed telewizora"

tak to sobie możesz Nowakowski pisać w priv mailu , a nie do tych których chcesz zaprosić do wspólnej zabawy.

Co do skasowanych wątków to oto one w tym i twój i wiele innych, których brak.

Re: Finał Orkiestry Owsiaka zagrożony-Tuskowe CudIP: *.internetdsl.tpnet.pl
      Gość: 7C 15.12.08, 14:39 Odpowiedz
      Nie wierzę w ten link ,znaczy się prawdę zawartą w nim w wydaniu
      'der dziennika'. Bądżcie dobrej myśli. Mogę to traktować w kategoriach reklamy przed imprezą takie niemieckie pisanie.
      Nie wyobrażam sobie technicznie licytowanie dużej ilości fantów w ten sposób.

> Sprawa wygląda tak: Sztaby nie mogą przyjmować przedmiotów z przeznaczeniem na licytacje, ale możemy umożliwić sprzedaż przedmiotów. W praktyce będzie to wyglądało tak, że pan czy
      pani XYZ podczas Finału wejdzie na scenę, sama zlicytuje swój przedmiot i uzyskane w ten sposób środki wrzuci do sztabowej puszki. Ot i wszystko.

Re: Finał Orkiestry Owsiaka zagrożony-Tuskowe CudIP: *.internetdsl.tpnet.pl
      Gość: 6n 15.12.08, 14:43 Odpowiedz
      czarna wersja , czarny scenariusz

1/nie dają ojcu Rydzykowi wiec dlaczego maja dać tacie Owsiakowi?
      2/mają sprywatyzować szpitale, więc komu Owsiak ten sprzęt odda ?

• bruum Re: XVII Finał WOŚP w Ciechanowie 30.12.08, 20:51
        NPS

Ot i wszystko.

Dobrej nocy i Nowego Roku.

PS
        Skasujcie całe to forum :)
      • bruum Re: XVII Finał WOŚP w Ciechanowie 09.01.09, 07:18
        Nie wiem o co była ta awantura, bo Twój wątek nadal jest na forum, w tym i moja
        w nim odpowiedź. Może go po prostu nie zauważyłeś jak spadł na 2 stronę?

Pozdrawiam i zapraszam na Finał w niedzielę.
    • bruum Parada pojazdów wszelakich 05.01.09, 21:15
      Wszystkich posiadaczy wszelkiego rodzaju starych, ciekawych czy w jakikolwiek
      sposób wyjątkowych pojazdów zapraszam w dniu finału 11 stycznia przed godziną 12
      w okolice Zamku. Będzie wesoło, będzie głośno, będzie kolorowo. Swój udział
      zapowiedziało 10 członków klubu VW T2, ciechanowscy motocykliści też chyba nie
      zawiodą, choć pogoda nie sprzyja. Serdecznie zapraszam.
      • zarek35 Re: Parada pojazdów wszelakich 06.01.09, 22:08
        A czy jest już choćby jakiś zarys co się będzie działo w Ciechanowie? I nie
        chodzi mi o konkrety (np. kto zagra), ale ogólnie, by móc sobie zaplanować ten
        dzień..
        Sie ma!
      • Gość: Vwik Re: Parada pojazdów wszelakich IP: *.chello.pl 12.01.09, 08:27
        Było fajnie, Busiki wypadły fantastycznie a było 16 sztuk.
        Cieszymy się,że mogliśmy pokazać swoje auta. Pozdrowienia od klubowiczów VW T3.
        www.busikt3.radom.pl
        Pozdrawiam Vwik
    • Gość: gosc Re: XVII Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 08:40
      bedzie sie cos dzialo w koncu???
      bo cisza jak cholera a potem ludzi bedzie jak na lekarstwo bo nikt
      nic nie wie...
      pozdr
      • Gość: złoty pępek Re: XVII Finał WOŚP w Ciechanowie IP: 213.199.253.* 06.01.09, 19:45
        Andrzejek Kraiński z kapelą przybędzie czy raczej nie przybędzie???. Ktoś coś
        wie???. Pozdrawiam.
    • bruum Re: XVII Finał WOŚP Plan Dnia 07.01.09, 12:49
      A będzie tak:

Sobota 10 stycznia godzina 19:00 Hala sportowa przy ul. Kraszewskiego -
      Dyskoteka z najlepszymi DJ-ami

Niedziela 11 stycznia FINAŁ:

12:00 start parady pojazdów wszelakich i przejazd przez miasto. Zakończenie
      około 15:00 Startujemy pod Zamkiem i jedziemy ulicami:
      Pl JP II, 17 Stycznia, Sienkiewicza, wiadukt, Mazowiecka, Mleczarska, Armii
      Krajowej, Aleksandrówka w koło, Pułtuska, Armii Krajowej, Sikorskiego, 11 Pułku,
      Pl JP II.

15:00 Otwarcie koncertu finałowego przed Ratuszem. Uwaga - zamknięty będzie ruch
      drogowy!

20:00 Światełko do nieba

Od godziny 11:00 do 17:00 w Galerii Mrówka będzie można zobaczyć pokazy
      udzielania pierwszej pomocy i spróbować swoich sił w tej trudnej, a jednocześnie
      łatwej sztuce.

Od godziny 12:00 do 18:00 w Regionalnym Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w
      Ciechanowie - budynek Przychodni przy Szpitalu pełniony będzie dyżur i można
      będzie oddać krew.

Bardzo serdecznie wszystkich zapraszam!!!
      • zarek35 Re: XVII Finał WOŚP Plan Dnia 07.01.09, 23:20
        Dzięki bruum! A czy to jest "rozkład jazdy" obu sztabów? Czy może będą jeszcze
        inne imprezy?
        A swoją drogą, mam nadzieję, że mróz będzie mniejszy, bo koncert w taką pogodę
        na świeżym powietrzu to nie lada wyzwanie dla kapel i sprzętu..
        A kiedy będzie wiadomo kto zagra?
        • bruum Re: XVII Finał WOŚP Plan Dnia 08.01.09, 08:49
          "Rozkład jazdy" obejmuje imprezy obu sztabów. Niestety nie wiem kto zagra. Wiem
          jedynie, że będą to lokalne zespoły.
          Przypominam, że od 12:00 do 18:00 można oddawać krew w RCKiK.

Zapraszam!!!
          • Gość: aniolinek Re: XVII Finał WOŚP Plan Dnia IP: 213.199.253.* 08.01.09, 23:42
            dupa z króla :(
            nie będzie mnie, w pracy :(
            a chciałam chociaż krew oddać i trochę Wam poprzeszkadzać :/
            • bruum Re: XVII Finał WOŚP Plan Dnia 09.01.09, 07:04
              Ale jak skończysz pracę to nam możesz poprzeszkadzać :) A krew może zdążysz
              oddać przed pójściem do pracy?
              Pozdrawiam
              PS
              Licytuj dalej na moich aukcjach :)
              • zarek35 Re: XVII Finał WOŚP Plan Dnia 09.01.09, 20:20
                Czy ciechanowski sztab (sztaby?) prowadzą jakieś aukcje internetowe czy tylko w
                "realu"? A jeżeli licytujecie coś na Allegro to dajcie link.. Warto tam zajrzeć..
                • Gość: aniolinek Re: XVII Finał WOŚP Plan Dnia IP: 213.199.253.* 09.01.09, 21:43
                  nie wiem czy dostanę upoważnienie do podawania linku ale co mi tam najwyżej
                  stracę głowę ;)
                  aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=213644
                  aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=213624
                • bruum Re: XVII Finał WOŚP Plan Dnia 10.01.09, 12:29
                  Moje aukcje:

aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=213644
                  aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=213624
                  Zapraszam i pozdrawiam
        • Gość: boogie-woogie Re: XVII Finał WOŚP Plan Dnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.09, 09:05
          Dobra uwaga. Organizowanie koncertów zespołów na powietrzu w
          styczniu to niestety nieporozumienie. Chyba, że z "playbacku" i
          scena podgrzana w rzeczywistości a nie w deklaracjach..
          • bruum Re: XVII Finał WOŚP Plan Dnia 08.01.09, 17:08
            Przed dwoma laty finał był na zamku. Scena nie była ogrzewana a
            daliśmy radę. Co prawda nie było mrozu ale wiał bardzo silny wiatr.
            Pożyjemy, zobaczymy. Oby się udało.
            • zarek35 Re: XVII Finał WOŚP Plan Dnia 11.01.09, 13:46
              A czy może ktoś napisać do której planowany jest koncert w Rynku? Kto i o której
              mniej więcej zagra? Jakoś mizernie wygląda informacja w tym roku o tym co się
              będzie działo w naszym mieście..
            • zarek35 Ale kicha! 11.01.09, 17:23
              Właśnie wróciłem z koncertu z pod Ratusza.. W takim mieście jak Ciechanów na
              koncercie WOŚP garstka ludzi.. Wstyd! I nie zwalajcie na rodzaj muzyki.. Myślę,
              że cel jest na tyle szczytny, że warto było choć na chwilę przejść się w te
              niedzielne popołudnie.. Mam tylko nadzieję, że wieczorem Rynek się trochę
              zaludni i nie będzie takiego wstydu..
              I pytanie do organizatorów.. Czy nie będzie w tym roku żadnej licytacji gadżetów?
              • Gość: jestem wszedzie Re: Ale kicha! IP: 79.191.162.* 11.01.09, 22:32
                hahahaha ZENADA ZENADA ZENADA czy nie zaslugujemy na normalny repertuar a nie
                tylko wycie i jeczenie. wyszedlem jak zaczal exclusiv czy jakos tak czyli po 22
                i do tej pory tylko szrpidruty graly... taki kapele to sie daje ok 13 a nie
                wieczorem kiedy troche ludzi przyszlo... bzdura i wogole kto to wszystko
                organizowal? amatorszczyzna eh...
                • Gość: abc Re: Ale kicha! IP: *.centertel.pl 11.01.09, 23:44
                  Fakt kolo 19 nie bylo za wielu ludzi... Bylo zimno ale godzine wytrzymalem.
                  Potem gral jakis zespol... Nie uwazam tego za kiche bo cos sie dzialo, ale racje
                  musze przyznac... czy u nas sa tylko jakies stare punki?? Czy jest w tym miescie
                  w roku jakas impreza na ktorej jest muzyka normalna? juz diskopolo bylo by
                  lepsze bo by sie ludzie chociaz poruszali A tak to co...
                  • Gość: YYY Re: Ale kicha! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.09, 11:34
                    Normalniejsza była w Sobotę ;)))
                    • Gość: venom Re: Ale kicha! IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.09, 17:20
                      no tak w mieście Dody żeby nie grali disco polo na Orkiestrze, toć to wstyd i
                      hańba.

• Gość: lidka Re: Ale kicha! IP: 213.199.253.* 12.01.09, 17:25
                    do tego czasu myslalam ze to impreza dla poważnych ludzi ,chodzi
                    przeciez o dzieci a w Ciechanowie co! zespoły cienko niektorzy
                    ledwie co trzymali sie na nogach łącznie z prowadzącym, pijane
                    towarzystwo to jest ŻENADA .Jak zwykle na profesjonalizm trzeba
                    jeszcze w Ciechanowie poczekać.
                    • Gość: Imprezowiczka Hheadache górą ;))) IP: *.gprs.plus.pl 12.01.09, 18:25
                      Profesionalnie było w sobotę , ale nie wiele osób raczyło ruszyć tyłki a
                      imprezka "przednia" ;))))
                      Już dawno nie było imprezki na tak wysokim poziomie w Ciechanowie ;))))
                      P.S. Mam nadzieje że organizatorzy nie zrazili się tak małą frekwencją i
                      powtórzą to co było w Sobotę ,bo czegoś takiego brakuje w naszym "disco-polowym"
                      szajsie ;))

• Gość: spostrzegawczy Re: Hheadache górą ;))) IP: 79.191.151.* 12.01.09, 19:17
                        Zadalem sobie trud bycia na wszystkich imprezach. Ta dyskoteka to bylo cos. Nie
                        cierpie takiej muzyki ale jak to bylo przygotowane. Dzwiek, swiatla, i te
                        wizualizacje na 6 TV plazmowych i olbrzymim ekranie to bylo cos fantastycznego.
                        Troche glosno bylo wiec wytrzymalem tam tylko z pol godziny. Potemw niedziele
                        widzialem parade. No te busy, ta pomoc drogowa, motoro tylko malo troche bylo. I
                        ten koles znow tak fajnie sie wydzieral przez glosniki. A potem koncert - toc to
                        zenada normalnie. Nie dosc ze sie jak zwykle spoznili to zaspoly weselne gralu.
                        Dzewo - OK, Venflon - OK. Swiatelko do nieba w koncu sie udalo :) A dlaczego ten
                        koles co krzyczal z ciezarowki nie prowadzil koncertu?
                        • Gość: gość Re: Hheadache górą ;))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 19:24
                          no i taniec z ogniem był rewelacyjny
                          • outlaw33 Re: Hheadache górą ;))) 12.01.09, 19:51
                            ea moze zagramyw POKIERA? ;) POKIER :) pięny występ... dobrze ze
                            wybłagali sami brawa :)
                            • Gość: gość Re: Hheadache górą ;))) IP: 79.191.48.* 12.01.09, 22:07
                              Wezmę tym razem w obronę te zespoły.
                              Pamiętać należy, że grały najprawdopodobniej za darmo, na mrozie,
                              może niewielkim ale jednak. Zakładam też, że chciały swoim udziałem
                              wesprzeć tą akcję jak umiały, gdyż czuły taką wewnętrzną potrzebę.
                              Należałoby więc to uszanować i przynajmniej nie pojeżdżać na nich na
                              tym forum, niezależnie od tego czy się uszy krzywiły od tej muzyki
                              czy nie.
                              • Gość: Waleń Re: Po co Wam ta głupota ? IP: *.centertel.pl 12.01.09, 22:22
                                Mogły leżeć na plecach waląc gruchę.
                                • Gość: gość Re: Po co Wam ta głupota ? IP: 79.191.48.* 12.01.09, 22:46
                                  Mnie ta głupota niepotrzebna i wiedziałem, że nie ma po co iść pod
                                  tą scenę. Jednak każdy kto miał taką potrzebę ducha, starał się
                                  pomóc jak potrafił w tej akcji i to w moim odczuciu wymaga szacunku
                                  a przynajmniej wstrzymania się przed takimi komentarzami.
                    • Gość: ORGANIZATOR Re: Ale kicha! IP: 213.199.253.* 12.01.09, 20:06
                      Nie wiem czy zdaje sobie pani z tych slow ktore napisala za
                      prowadzacy byl pijany ale po ip komputera doidziemy ja tego tak nie
                      zostawie czyba ma pani alkomat w oczach POZDRAWIAM i do zobaczenia
                      • Gość: asdasd Re: Ale kicha! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.09, 20:45
                        chętnie dowiem się jak po IP u tych oszustów i kłamców z MATCOM będzie to
                        możliwe dojście do komputera?
                      • Gość: ssdd Re: Ale kicha! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.09, 20:52
                        Jedno z oficjalnych pism do ciechanowskiej prokuratury administratora z sieci
                        Matcom brzmi
                        'niemożność ustalenia IP '
    • Gość: nie zawiedli Re: XVII Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.09, 08:52
      Bardzo mi się podobało ,mimo że słucham innej muzyki ,ale koncert
      wypadł bardzo dobrze . Było świetnie ,ale za mało nagłośnione .
      Prawie w ostatniej chwili dowiedziałem się ,że będzie tak fajny
      koncert pod ratuszem . Trochę zimno ,ale nie było -30 stopni i
      wystarczyło się ciepło ubrać . Co z tego ,że grało diskopolo jak
      grali świetnie . Mam nadzieję ,że czytają to wszystkie
      zespoły ,które były pod ratuszem i pozdrawiam ich serdecznie. Mam
      nadzieję ,że nie zniechęcą się małą frekwencją ,ale chyba było to
      trochę przez zbyt małe nagłośnienie sprawy . Po prostu ja nie
      wiedziałem ,że będzie tak widowiskowo . Myślałem ,że tylko będą
      zbierali pieniążki i cześć .
    • bruum Re: XVII Finał WOŚP w Ciechanowie 13.01.09, 11:06
      Witam po Finale :)
      Już odespałem zaległości, pozałatwiałem wszystkie formalności z rozliczeniem i czas na małe podsumowanie.

Zebrane pieniążki to 63 114,13 zł czyli po raz kolejny zebraliśmy więcej niż w roku (latach) ubiegłym.

Podziękowania:

Dla wszystkich wspaniałych wolontariuszy!!!
      Dla wszystkich, którzy pomagali przy organizacji wszystkich imprez i przedsięwzięć w naszym mieście
      Dla mieszkańców, którzy pomimo może słabej informacji o imprezach dotarli na koncert i dyskotekę.

Ja sam nie przepadam za disco polo, ale zespoły grały za całkowitą darmochę i chwała im za to, że im się chciało. Jak co roku jest podział na tych którym się podobało i na tych którzy wszystko krytykują. Już się do tego przyzwyczaiłem i bezsensowne komentarze mnie nie ruszają. Mile widziana jest konstruktywna krytyka. Jeśli ktoś ma jakieś uwagi i pomysły co zmienić lub co zrobić aby za rok było lepiej to proszę o przesyłanie ich na adres wosp@ciechanow.pl

Ja jestem zadowolony w 100% z:
      pracy naszego Sztabu i wszystkiego co przygotowaliśmy, współpracy ze Sztabem Niny (pozdrawiam) a najbardziej z kwoty jaką udało nam się zebrać.

Dziękuję wszystkim i mam nadzieję do zobaczenia za rok.
      • Gość: Art INE Re: XVII Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.debnet.pl 13.01.09, 12:17
        Witam
        jako gość z zewnątrz mogę powiedzieć że finał był naprawdę bardzo udany zostało
        zrobione dużooo żeby ten dzień zapadł ludziom w pamięci
        w niektórych sztabach nie chce się pewnych rzeczy poruszać zmieniać
        bo jest dobrze(?) wy kombinujecie zaskakujecie pozytywnie wielkie dzięki dla obu
        sztabów patrolowców wolontariuszy i wszystkich którzy mieli udział chodź
        wrzucając tą symboliczną monetę jesteście wielcy

Łukasz Kowalik
        Grupa FireShow Art INE
        www.art-ine.fe.pl
        art.inedbl@gmail.com
        • ciech01 Re: XVII Finał WOŚP w Ciechanowie 13.01.09, 13:45
          Moje dzieci zaangażowały się w tę akcję i jestem z tego bardzo zadowolony. Tego
          typu inicjatywy, spontanicznie popierane przez dorosłych i młodzież są niezbyt
          częste ... Dlatego chwała Owsiakowi!!!
          A osobiste opinie o tym czy ktoś był pijany, lub miał boleść goleni zostawmy na
          boku. Tak samo dyskusje o skuteczności i funkcjonowaniu służby zdrowia niech nie
          zasłaniają nam przesłania Pana Jurka.
    • Gość: pytaniadoBruuma Re: XVII Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.09, 16:11
      Czy inne imprezy charytatywne jesteś w stanie zorganizować na rzecz dziecka z
      Ciechanowa?
      Jeśli nie to dlaczego ,a jeśli tak to kiedy lub czy organizowałeś ?

• bruum Re: XVII Finał WOŚP w Ciechanowie 13.01.09, 17:51
        Nie, nie organizowałem nigdy imprez charytatywnych poza kilkoma finałami WOŚP. A czy podjął bym się takiego zadania? Trudno mi odpowiedzieć na to pytanie. Jeśli miał bym się zająć tylko samym koncertem to myślę, że tak. Ale gdybym musiał zająć się całą "biurokracją" to poważnie bym się zastanowił. Ja po prostu w chwili gdy muszę cokolwiek załatwić w jakimkolwiek biurze, wypełniać jakieś papierki itd, itp dostaję wysypki. A taka akcja to cała masa papierków, pozwoleń na zbiórkę publiczną itp. Choć z drugiej strony patrząc skoro potrafię rozliczyć swój sztab, to dlaczego miałbym mieć problem z rozliczeniem takiej zbiórki?

I na koniec moje pytanie - dlaczego mnie o to pytasz, czy jakieś dziecko potrzebuje pomocy? Może można mu pomóc w inny sposób, na przykład zgłaszając się do jakiejś organizacji lub fundacji?

Pozdrawiam
        • Gość: Kamil Re: XVII Finał WOŚP w Ciechanowie IP: 79.191.162.* 15.01.09, 17:12

Gratuluję wyniku akcji w Ciechanowie 63 000 to spora kwota. Inna sprawa że
          niewielka część tych pieniędzy była zebrana podczas imprez organizowanych przez
          sztaby. Gros to zbiórki uliczne. Chyba warto zastanowić się na przyszłość nad
          sensem organizacji tych imprez i graniczenia się tylko do zbiórki. Mniejsze
          koszty a efekty takie same. Tym bardziej jeśli organizacja głównego koncertu ma
          być taka jak w tym roku.
          Ale to tylko takie luźne uwagi. Ja mam pytanie do bruuma. Jak odnosisz się do
          słów Owsiaka o tym ze zespoły nie powinny pobierać żadnych wynagrodzeń za
          koncerty dla orkiestry. Bardzo ciekawi mnie Twoja opinia.
          Z góry dzięki za odpowiedź.
          • bruum Re: XVII Finał WOŚP w Ciechanowie 15.01.09, 17:42
            Zgadzam się ze słowami Jurka i szlag mnie trafia jak wykonawcy żądają pieniędzy za występ na imprezie jakby nie patrzeć charytatywnej.
            Nie czujesz bluesa, nie graj, nie nabijaj sobie kabzy kosztem ludzi dobrej woli, którzy sponsorują imprezy związane z WOŚP. Dlatego ja osobiście jestem przeciwny i zawsze byłem przeciwny sprowadzaniu "gwiazd" na finał. Jest naprawdę bardzo dużo zespołów, które grają za free a jedyne czego oczekują to rzeczywiste koszty podróży i wyżywienia na miejscu. Wystarczy popatrzeć na fabrykę zespołów.

Co do zbierania podczas imprez - ja i moje "dzieciaki" z Pokojowego Patrolu zbieraliśmy tylko podczas koncertu, czyli od 15:00. Było nas 5 osób i puszki zapełniały nam się naprawdę w niezłym tempie. Od kiedy pracuję przy organizacji Finałów zawsze powtarzałem - w czasie koncertu brakuje ludzi z puszkami. Tak było na zamku i w hali sportowej. Ludzie pytali "gdzie mogę wrzucić pieniądze, gdzie jest ktoś z puszką" Dlatego w tym roku ułatwiliśmy poszukiwania i staliśmy z transparentem "TU JEST PUSZKA" :)Myślę, że jest sens organizowania imprez, ale trzeba mierzyć siły na zamiary. Jestem zwolennikiem imprez tzw niskobudżetowych i o coś takiego będę walczył na kolejny Finał.

Pozdrawiam
            • Gość: Kamil Re: XVII Finał WOŚP w Ciechanowie IP: 79.191.154.* 15.01.09, 19:27
              Bardzo byłem ciekaw Twojej odpowiedzi. I z przykrością muszę przyznać że często
              zmieniasz zdanie. Kilka lat temu zaprosiliście na imprezę Szymona Wydrę.
              Pamiętam wtedy że podjąłem z Toba dyskusję na forum orkiestry odnośnie sensu
              płacenia takich pieniędzy wykonawcom podczas tego koncertu. Przekonywałeś mnie
              wtedy że się nie znam i że to normalne że trzeba płacić wykonawcom ale na to sa
              pieniądze z innej kasy. No ale fajnie że zmieniasz zdanie - szkoda tylko że
              potrzebna do tego jest opinia Owsiaka.
              Co do organizacji koncertów to myślę że nie od budżetu to zależy. Raczej od
              pomysłu na tę imprezę. Brak sprzętu dla zespołów, prowadzący mylacy nazwy
              tychże, nieumiejętny dobór wykonawców to tylko kilka rzeczy które rzuciły mi się
              w oczy. A jak patrzyłem na parującego perkusistę jednego z zespołów to
              zastanawiam się do dziś czy nie testuje właśnie sprzętu WOŚP lecząc np zapalenia
              płuc.
              • Gość: muzyk Re: XVII Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 20:18
                Dziwne jest to oczekiwanie organizatorów, że zespół muzyczny, który
                potrafi grać na instrumentach i autentycznie gra ( nie wszystkie
                wystepujące zespoły mieszczą się w tych kryteriach), będzie mógł
                zagrać w styczniu na powietrzu, na nieogrzewanej scenie. Coś tu nie
                tak Panowie organizatorzy z pomyślunkiem. Oczywiście imprezę
                odfajkujecie, gdyż tacy kamikadze się znajdą, stosując np. playback,
                ale gdzie tu szacunek do tych muzyków? Czy naprawdę tak sobie trudno
                wyobrazić, że zmarzniętymi palcami grać poprawnie się nie da?
                Z tego co słyszałem w tym roku scena nie była ogrzewana.
                Gratuluję udanej mimo wszystko akcji ale kiedy w przyszłości dotrze
                do Was to, że jednak muzyk to też człowiek i należy jemu zapewnić
                minimalne chociażby warunki do pracy.
                • magik1985 Re: XVII Finał WOŚP w Ciechanowie 15.01.09, 21:52
                  Bruum..
                  nie mów, że wszystkie gwiazdy biorą kasę za występy, bo niestety tak
                  nie jest[a moze i "chwała im za to", żze są jeszcze normalni,
                  prawdziwi artyści] Oczywiście zalezy kto kogo uznaje za gwiazdę, bo
                  ja na takiej imprezie jak WOŚP wolę zobaczyć Maleo Reggae Rockers,
                  które z tego co mi wiadomo na WOŚPIE zawsze gra za zwrot kosztów
                  dojazdu (!) niż Feel który w tym roku nie zagrał nigdzie bo chciał
                  45 tysięcy.. podobno..
                  dobrze wiesz, co powiedział o taki postępowaniu Zbigniew Hołdys i co
                  sam Jurek Owsiak mówił.
                  wiele niezłych zespołów zagrałoby za przysłowiowe grosiki w
                  porównaniu z tym co biorą zwykle za koncert.
                  pozdrawiam i dpowodzenia za rok ;) mam nadzieję, że w końcu czas mi
                  na to pozwoli i "jakoś" będę mógł pomóc.
                  • zarek35 Re: XVII Finał WOŚP w Ciechanowie 15.01.09, 23:03
                    To i ja dorzucę swoje "5 groszy" do dyskusji..
                    Na początek gratuluję zebranej sumki i dzięki za organizację tego dnia w naszym
                    mieście..
                    Na temat ilości zebranych osób pod sceną nie będę się powtarzał.. Ale może z
                    drugiej strony spowodowane to było małą informacją na ten temat.. Owszem, były
                    "standartowe" plakaty WOŚP, ale czy były jakieś informacje o koncercie pod
                    Ratuszem? Chyba nie.. To warto zmienić w przyszłym roku..
                    A co jeszcze warto zmienić? Myślę, że nie trzeba zapraszać "gwiazd" na taki
                    koncert. Ale warto podać choćby ogólnikowy plan koncertu.. Kto po kim zagra i
                    jaką grają muzykę.. Wtedy każdy trafi na to co lubi..
                    No i niestety styczeń nie jest odpowiednią porą na koncert plenerowy.. Mi udało
                    się wytrzymać z 6-cio letnim synem około godziny.. Na hali bylibyśmy na pewno
                    dużo dłużej!
                    A czego mi brakowało jeszcze w tym roku? Przede wszystkim licytacji (czy jak to
                    chcą "urzędasy" umożliwienia sprzedaży gadżetów) różnych przedmiotów..
                    No i sama scena była jakaś taka smutna, bez charakterystycznego serduszka czy
                    innych symboli orkiestrowych.. No i Ciebie, Bruum, latającego po scenie z flagą! :-)
                    To moje uwagi pisane tak na bieżąco po przeczytaniu tej dyskusji. Myślę, że
                    uznacie to za uwagi a nie krytykę!
                    Pozdrawiam!
                    Sie ma!
                    • bruum Re: XVII Finał WOŚP w Ciechanowie 16.01.09, 10:29
                      Podobno tylko świnia nie zmienia zdania :) 2 lata temu faktycznie poszła kasa za występ, ale musisz wiedzieć, że już wtedy byłem temu przeciwny. Może zbyt słabo stawiałem swój protest. Między innymi dlatego w tym roku, razem z całym ciechanowskim Pokojowym Patrolem założyliśmy swój sztab. Zorganizowaliśmy paradę i zaprosiliśmy teatr ognia ArtIne, któremu zwróciliśmy faktyczne koszty dojazdu na podstawie biletów PKP.
                      Co do koncertu to nie miałem w nim najmniejszego udziału (niestety) w tym roku, poza tym, że pod sceną zbierałem kasę do swojej skarbonki (prawie 470 zł) :)

Wszystkie Wasze uwagi biorę sobie głęboko do serca, bo piszecie mądrze i nie bijecie niepotrzebnie piany. Gdyby wszyscy tak pisali ... :)

I bardzo, ale to bardzo miło było przeczytać, że brakowało mnie na scenie. Może na kolejnym Finale ...

Pozdrawiam
                  • bruum Re: XVII Finał WOŚP w Ciechanowie 16.01.09, 12:03
                    Nie mówię, że wszystkie gwiazdy biorą kasę za występ. Jeśli zajrzysz do mojej
                    wypowiedzi zobaczysz, że napisałem "gwiazdy" używając cudzysłowu. A Maleo - też
                    bym ich chętnie zobaczył na Finale w naszym mieście :)
                    • magik1985 Re: XVII Finał WOŚP w Ciechanowie 17.01.09, 11:55
                      no więc ja też o "gwizdach" pisałem :D ;P
                      pozdro
                    • Gość: Sławek G. Re: XVII Finał WOŚP w Ciechanowie IP: 79.191.143.* 17.01.09, 19:55
                      Co do Maleo to myślę że nie trzeba będzie czekać do finału. Może już wiosną.........
                      • magik1985 Re: XVII Finał WOŚP w Ciechanowie 18.01.09, 00:11
                        Sławku, z góry dziękuję.. ;)
                      • bruum Re: XVII Finał WOŚP w Ciechanowie 18.01.09, 10:57
                        Zajefajnie.
                        A przy okazji umówimy ich na następny Finał :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka