Dodaj do ulubionych

co sądzicie o Kęsiku ?

• szaro.buro Re: co sądzicie o Kęsiku ? 14.03.09, 20:47
      Niezłe teksty pod tym artykułem ,warte przeczytania.
      Może tylko wkleję tekst co to za oszołomy z tej Nigdy Więcej jak sie
      skompromitowali z SIMONEM MOL.

SławkuG podaj linki do tfurczości tych kapel , by pośmiać się z ich tekstów

oskarżenie o rasizm gorsze od wirusa HIV i śmierciIP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
      Gość: 3,14 15.10.08, 11:45 Odpowiedz
      ciekawe czy antyrasistowskie stowarzyszenie “Nigdy Więcej” poczuwa się do winy
      za przegotowanie gruntu dla “antyrasistowskiej” działalności Simona Mola, której
      konsekwencją będzie długa lista nekrologów. Gdzie są dzisiaj panowie: Pankowski,
      Kornak, Purski ?? Dlaczego nikt nie zadaje pytań doktorowi Pankowskiemu o jego
      współodpowiedzialność - choćby moralną- za tragedię i nieuniknioną śmierć wielu
      kobiet, które bardziej niż wirusa HIV i śmierci bały się oskarżenia o “rasizm”
      ?? Zbyt wielu spokojnie i z aprobata patrzyło jak grupka lewackich ekstremistów
      pod wodzą Rafała Pankowskiego wprowadza ideologiczny terror, flekuje
      niewygodnych lub nielubianych. Może wreszcie ta tragedia otworzy ludziom oczy na
      działalność stowarzyszenia Nigdy Więcej.
    • szaro.buro Re: co sądzicie o Kęsiku ? 14.03.09, 21:10
      Temat jest jak najbardziej o dyr.Kęsiku, tylko nieumiejący czytać tego jeszcze
      nie odczytali.

1/prezydent miasta, starosta powiatu o tym wiedzą i dlatego odwołanie Kęsika
      26marca09 po roku od koncertu, bo chłopu nazbierało się, albo za promocję tej
      grupy, albo tylko za wynajęcie sali jak to Ewa Blankiewicz pisała ciemnemu ludowi.

Gdybyż tu jeszcze placówka wybiórczo/zaborczej była to smród na cały kraj z
      tekstem naczelnego Michnika na pierwszej stronie, że w Ciechanowie, gdzie
      wymordowano prawie 100% żydów taki koncert dyr. Kęsik z Prezydentem i Starosta
      promują i nie ma zmiłuj się u Michnika,że to nie tak jak myślisz kochany redaktorze.

Media przemilczały koncert i skandal czyli komuś zależało rok temu na ukręceniu
      tej sprawie łba i SławkowiG również.

"W lutym Saltus wystąpił w Ciechanowie. - Chłopaki zagrały kilka kawałków z
      pierwszych albumów oraz dwa utwory z "Imperium Słońca", po czym koncert został
      przerwany. Niestety, organizatorzy się obsrali, widząc kilkanaście rąk
      wzniesionych w stronę słońca - pisze w swoim blogu jeden z fanów zespołu.
      • Gość: defwa Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 21:14
        No to mamy następny problem z Kesikiem?
      • Gość: SlawekG Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 21:49
        buahahahahahahahahahahha. Czytaj , myśl , odpowiadaj. Nigdy odwrotnie. Po
        pierwsze co ma wspólnego odwoałanie dyrektora z tym koncertem?? Ja nie wiedzę
        związku. Po drugie dlaczego wszystkich grających ostra muzyke wrzucasz do
        jednego worka?? Nie wiem. Po trzecie jaki związek ma "działalność" Simona Mola z
        z tym co robił dla anty rasizmu?? Nie wiem. W ostatnim czasie zatrzymano 4 czy 5
        gości którzy świadomie zarażali wirusem hiv i tylko jeden był czarnoskóry. Ale
        dla pewnych osób jest to dowód na zło które czarnoskórzy czynia w naszym kraju.
        Przypomnienie incydentu z mojej strony miało tylko i wyłacznie pokazać
        nieobiektywność wpisu Edmunda co przy pierwszym spotkaniu nie omieszkam mu
        powiedzieć. Nie chcę ciągnąć tego wątku i jeszcze tłumaczyć się za kretyna który
        zarażał hivem.
        p.s. niestety nigdy o tym niechlubnym wydarzeniu wybiórcza nie napisała na
        pierwszej stronie czego osobiście bardzo żałuję więc ściemniasz kolego i tyle. A
        Skiba nie wystąpił tam jako autorytet tylko stwierdził że jego zespół nie zagra
        więcej w klubie gdzie pozwala się na takie imprezy i wielki respect dla Niego za
        te słowa. A Ty kolego jesteś zwykłym manipulatorem faktów w dodatku nie
        potrafiącym się pod swoimi wypocinami podpisać. Na tym koniec offtopa bo temat
        jest o dyrektorze i Jego działalności.
        • szaro.buro Re: co sądzicie o SławkuG ? 14.03.09, 22:15
          Za duzo piszesz, nawet o wiele wiecej niż przeczytałeś ;-)
        • szaro.buro Re: co sądzicie o Kęsiku ? 14.03.09, 22:32
          Kęsikowi zbiera sie juz od jakiegoś czasu,więc koncert to taki kamyszek do jego ogródka.

Autorytety skompromitowane typu błazen Skiba i Nigdy Wiecej to tylko w wybiórczej. Sprawdziłeś jakie inne zespoly w tym klubie wystąpiły od tego czasu czy zamknęli klub ? Kto jeszcze przejął się tym czym Skiba? a może Skiba tez tam już grał ?

Raz jeszcze sie pytam przeszkadzają ci błażni zamawiajacy pifko, a nie przeszkadzają ci podobni na straszydle ?

A ci ciechanowianie z koncertu od pifka zostali spisani przez policję, założyli tajny faszystofski związek ?

Simon Mol to postać wypromowana przez Nigdy Wiecej jako przykład który ośmieszył to stowarzyszenie
          Stowarzyszenie "Nigdy Więcej" przyznało mu tytuł "Antyfaszysta Roku 2003"
          Dla mnie liczą sie polskie dziewczyny zarażane z premedytacją i pod parasolem ochronnym lewackich organizacji.I to jest grozniejsze niz twoje zamawianie pif SłafkuG.
          • Gość: SlawekG Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 22:45
            Rozumiem że polskie dziewczyny zarażane przez czarnego cierpia więcej niż
            zarażane przez polaka( ostatnio głośno było o 3czy 4 przypadkach)
            Pokaz mi podobieństwo między zespołem Smirnoff albo Acid Drinkers a promocja
            faszyzmu ( abstrahując od zdrowego rozsądku propagacja symboli faszystowskich ,
            nazistowskich i rasistowskich jest w Polsce zakazana a granie ostrej muzyki i
            machanie głową nie)
            Mówie po raz kolejny że Skiba nie występuje tam jako autorytet a tylko jako
            przedstawiciel zespołu Big Cyc. Ale do tego odnieść się ne potrafisz, na rękę Ci
            jest stawianie tezy którą za chwile możesz ośmieszyć. A jeśli Cię to interesuje
            właściciel rude boya w Bielsku Białej odmówił w końcu tego koncertu i został on
            odwołany. Między innymi dzięki protestowi takich ludzi jak Skiba.
            Jeśli chcesz coś napisac to odnoś się do argumentów. Takiej formy dyskusji uczą
            w podstawówce. Sądząc po twoich wypowiedziach powinieneś pamiętac bo chyba
            niedawno to było:)
    • Gość: ktowie? Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 18:48
      rok temu ktos dobrze poinformowany pod nickiem juz kopał dolki pod dyrektorem Kesikiem

Śmiechu warteIP: *.internetdsl.tpnet.pl
      Gość: agent bolek 29.01.08, 11:34 zarchiwizowany
      Czytam ochy i achy o Gali'08 w CKiS/Domu Kultury i nadziwić się nie
      mogę. Żadnego podziękowania ze strony Domu Kultury dla
      pomysłodawców/reżyserów tego spektaklu Staśka Antośkiewicza, Chóru
      Sine Nomine czy świetnych zawsze: Andrzeja Kaluszkiewicza, Łajdaków
      z wspaniałym zawsze Wojtkiem Jabłońskim, Pani Edyty Bojkowskiej-
      Kolak, Panu Koperkiewiczowi/któremu jeszcze się chce przyjeżdżać/
      wspaiałym dzieciakom Pani Joli Szlagowskiej . Panie dyr. Kęsik to
      przecież Ich a nie Domu Kultury produkcja . Przecież Ich związek z
      domem kultury jest luźny i na dodatek jeszcze Pan karze np.Pani Joli
      Szlagowskiej płacić za wynajęcie sali by mogła przeprowadzić
      zajęcia. Pana obłuda nie ma granic. To dzięki NIM ta Gala była
      świetna.
      • Gość: kulturkampf Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 20:31
        Ciekawe, czy przypadkiem to wszystko to nie jest wspólna wina
        dyrektora Kęsika oraz wójta Kiwita, profesora Szeskiego, posła R.K.,
        radnej B. i radnego T., z udziałem b. dyr. P.W.? Spisek trzeba
        wyśledzić i ujawnić. I natychmiast STUDIO ma przejąć cały CKiSz,
        razem z całym parkiem oraz rzeką Łydynią od mostu na 17-Stycznia do
        mostu 1-go Maja.
        • Gość: Edmund Belter Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 09:39
          Świetny pomysł!
          • Gość: gość Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.ovh.net 16.03.09, 11:59
            a dotyczy którego postu bom mało zorientowany co waść miałeś na myśli ;-)?

Gość portalu: Edmund Belter napisał(a):

> Świetny pomysł!
            • Gość: 1954a4 Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.09, 12:26
              Ciekawe jak zachowają się radni na sesji,czy wyrażą zgodę?Jak
              myślicie?
          • Gość: gość Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.ovh.net 16.03.09, 12:33
            zwolnią,zwolnią Kęsika na 100% jakżesz by się ośmieszyli gdyby nie zwolnili ,że platforma nie ma kuzni kadr w dziedzinie Kultury i Sztuki, a przecież cały wydział promocji miasta to sama Kultura i Sztuka ,a w powiecie kolejny wydział ta samo

ps.Może kolejny Poeta i Prozaik Stefan Zagiel zostanie dyrektorem ?
            • Gość: xyz Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 23:33
              A mnie jest tak poprostu wstyd za inicjatorów spotkania z tzw.dodą czyli facetem
              w kiecce, które się odbyło w CKiS. Propagowanie takiego kiczu jest ze wszech
              miar naganne. Nie dziwcie się , że spadamy na dno jeżeli chodzi o kulturę
              społeczeństwa.
              Jeżeli robiła by to jakaś knajpa to ich sprawa ale dom /niby/ kultury to jest
              skandal. Jakim prawem? To nie do takich celów ten budynek powinien służyć. Tam
              się powinno wychowywać młodych ludzi i propagować dobry smak , uczulać na piękno
              i w końcu uczyć/wychowywać a nie propagować byle co/kicz czy złe zachowania.
              Moim zdaniem to nie jest dom kultury to jest draństwo i za to odpowiada pan
              Kęsik bo toleruje to co się tam dzieje. Chyba jak ktoś tu na forum napisał
              wcześniej on sie poprostu do kierowania taką specyficzną instytucją nie nadaje.
              • Gość: abcdefgh Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.09, 08:10
                Sznowny Panie Kęsik, niedługo będzie Pan winny za wszystko co się
                dzieje w tym zawistnym miasteczku, a mało tego będzie Pan posądzany
                o wywołanie wszystkich klęsk żywiołowych na tej planecie z wojną w
                Iraku i Afganistanie włącznie. Żenada!!!
                • Gość: czyli Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 11:41
                  będzie pan traktowany tak, jak do tej pory traktowany jest wardziński...
                  • Gość: Komunisra Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 12:55
                    Co ty plecież to przecież środowisko Wardzińskiego chce go zwolnić
                    • Gość: uadsh Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.09, 13:33
                      Przeczytaj wpisy z pomyśl a wymyślisz , że chodziło o to jak w
                      przysłowiu - jak kuba bogu tak bóg kubie.
                      • Gość: Dysydent2009 Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 20:34
                        Oczekuję skasowania tego wątku, bo jego tytuł jest bezpośrenio
                        wymierzony z dobre imię obywatela wskazanego z nazwiska (bez statusu
                        osoby publicznej) i narusza zasadę prywatności.
                      • Gość: Kalina Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 20:55
                        Raczej jak Kali ukraść krowę to dobrze, jak Kalemu- źle. Bo jak na
                        forum dokładają Wardzińskiemu to ok, a jak Kęsikowi to "brzydko się
                        chłopcy bawicie". Lepiej wszystkich traktować bez kłamstw i
                        zacietrzewienia.
                        • Gość: Bielik Oi! Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 19:39
                          do Dysydent2009 - bronisz p. Kęsika, że chcesz żeby post został skasowany ? moim
                          zdaniem osoby pełniące funkcje publiczne powinny być oceniane przez
                          społeczeństwo. Nie należy tuszować prawdy. A prawda jest taka, że wg większości
                          społeczeństwa p. Kęsik nic pozytywnego nie zrobił dla kultury i dlatego nie
                          należy takich osób zachwalać.
                          • Gość: Edmund Belter Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 08:58
                            "A prawda jest taka, że wg większości społeczeństwa p. Kęsik nic
                            pozytywnego nie zrobił dla kultury" - trzeba mieć bardzo dużo złej
                            woli, by coś takiego napisać!
                            A tak na marginesie, to co to jest ta "większość społeczeństwa"? A
                            jak "większość społeczeństwa" uzna, ze autor cytowanego przeze mnie
                            zdania jest durny, to będzie to oznaczać, że jest durny, czy tylko,
                            że "większość społeczeństwa" uważa, że jest durny? (ja jestem w
                            mniejszości i uważam, że Pan/Pani Bielik Oi! wcale durny/na nie
                            jest... Wcale nie jest!
    • miejskaplatformaobywatelska1 Re: co sądzicie o Kęsiku ? 19.03.09, 09:47
      Zgodnie z cywilizowanymi standardami jakie prezentuje nasze ugrupowanie pan
      radny dyr.Stanisław Kęsik będzie mógł się ustosunkować do stawianych mu zarzutów.
      Zapraszamy mieszkańców miasta na najbliższe posiedzenie Rady Miasta
      • Gość: Peowiec Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 09:56
        Czego to Panowie nie robią żeby zebrać większość. Naprawdę to jest
        perfidne.
      • Gość: filut Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 09:56
        A kiedy tota rada? MPO1 podaj dzień, godzinę i gdzie tota rada
        będzie.
        • Gość: sejf Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.09, 10:15
          no właśnie strony internetowe w um ciechanow milczą o sesjach,dyzurach.
          warto prześledzić te stronki w przebudowie,reorganizacji, a tak platforma
          chwaliła się zinformatyzowaniem społeczeństwa i dostępem do informacji publicznej

Gość portalu: filut napisał(a):

> A kiedy tota rada? MPO1 podaj dzień, godzinę i gdzie tota rada
          > będzie.
      • Gość: hal Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 21:44
        Jaka tam z ciebie platforma. Gazety poczytaj.Na radzie nikt nie
        będzie mu żadnych zarzutów stawiał. bo nie rada go zwalnia ,
        starostwo chce go zwolnić. Musi zapytać radę o opinię.
        • miejskaplatformaobywatelska1 Re: co sądzicie o Kęsiku ? 19.03.09, 22:28
          Pożyjemy, zobaczymy, zwał jak zwał.
          Mówimy językiem prostym i zrozumiałym dla większości społeczeństwa.

> Jaka tam z ciebie platforma. Gazety poczytaj.Na radzie nikt nie
          > będzie mu żadnych zarzutów stawiał. bo nie rada go zwalnia ,
          > starostwo chce go zwolnić. Musi zapytać radę o opinię.
          • Gość: marek Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 00:16
            logika mówi ,że zaraz po zgodzie rady miasta starosta zwolni kęsika
            i tak jak na nasze standarty długo się tam utrzymał. ciekawi mnie
            tylko ,kto będzie p.o. dyrektora .jak zwalniają to już kandydat jest.
            • pierwszy.obywatel Re: co sądzicie o Kęsiku ? 20.03.09, 09:10
              Też zadziwia mnie logika, gdzie mało ważni radni muszą opiniować działalność
              osoby, która jest z nimi raczej towarzyskimi więzami złączona, bo przecież
              miasto tylko dokłada kilka groszy, a ostatnio bojkotuje finansowo i towarzysko
              tą placówkę.
              To kto jeszcze musi zaopiniować Staroście dyr.Kęsika ?
              Wiem ,że społeczeństwo jak to pisze SławekG i Ewa Blankiewicz no i dziennikarka
              z TVPINFO głosami raperów z Warszawskiej

> logika mówi ,że zaraz po zgodzie rady miasta starosta zwolni kęsika
              > i tak jak na nasze standarty długo się tam utrzymał. ciekawi mnie
              > tylko ,kto będzie p.o. dyrektora .jak zwalniają to już kandydat jest.
              • Gość: SlawekG Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 09:31
                Szanowny Panie jeśli od....ol się od Sławka G bo ten nie jest osobą publiczna ,
                nie jest politykiem i nie życzy sobie zebyś stawiał w jednym szeregu z
                funkcjonariuszami partyjnymi. Ja w przeciwieństwie do Was w całej tej dyskusji
                nigdy nie stawiałem argumentów politycznych. I tak samo jak oceniam obecnego
                dyrektora tak będę oceniał Jego następcę. Jakbyś uważnie śledził ten wątek to
                znalazłbyś mój wpis w którym wyraźnie piszę że zwolnienie dyrektora nie zmieni
                sytuacji jeśli nie będzie większych reform. Z tego co się orientuję to rada
                miasta będzie opiniować zwolnienie RADNEGO a nie DYREKTORA CKiSZ. Jest podobno
                taki przepis że zwolnieni radnego musi zaopiniować Rada i nie chodzi tu o
                funkcje dyrektora Centrum.
                A tak na marginesie do wszystkich politycznych przeciwników obecnego dyrektora
                to mam pytanie . Od stycznia ponoć działa niejakie Studio.Czy ktoś może mi
                powiedzieć co tam się dzieje?? Funkcjonuje to czy nie?? Bo jakoś niewiele
                słychać. Zaczynam mieć wrażenie że żadne zmiany nic nie zmienią. Może lepiej
                zaorać te budynki i przynajmniej nie marnować publicznych pieniędzy.
                • pierwszy.obywatel Re: co sądzicie o Kęsiku ? 20.03.09, 09:37
                  Pierwszy Obywatel nie od....li się od ciebie, bo cię nie zna z nazwiska i
                  imienia ani nie wymienia cię z nazwiska i imienia.

• pierwszy.obywatel Re: co sądzicie o Kęsiku ? 20.03.09, 12:03
      Czy w Ciechanowie podobna zadyma jest możliwa i to już niedługo ;-)?

www.tvn24.pl/-1,1591692,0,1,piraci-przyszli-po-prezydenta,wiadomosc.html
      • Gość: gogo Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 14:49
        to kto będzie następcą kęsika.
        • Gość: buc Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 14:56
          Na pewno jakiś "fachowiec" bo PSL i PO ma tylko "FACHOWCÓW"
          • Gość: wiedzący Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.09, 14:59
            Może Kęsik wyznaczy następcę , który mu najbardziej dopiekł ;-)
            • Gość: Bielik Oi! Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 19:02
              moim zdaniem Rada miejska która ma się wypowiadać w sprawie zwolnienia p. Kęsika
              może nie wyrazić zgody na jego zwolnienie gdyż zapewne żyją z nim w
              przyjacielskich stosunkach. Jeśli go nie zwolnią, sądzę że społeczeństwo już się
              o to postara - bo raczej rzadko kto jest zadowolony z nieudolnych rządów
              dyrektora CKiSz. Myślę, że na wypadek niezwolnienia tej osoby, trzeba będzie
              zebrac głosy od społeczenstwa i zanieść odpowiednia petycje do odpowiednich
              organów.Za długo było przecież tolerowane to,że nic w CKiSz za rządów tego
              człowieka się nie działo. Ale już dłużej nie będziemy tego tolerować - 8 lat
              ,,rządzenia CKiSz " to i tak stanowczo za dużo. Wg mnie te 8 lat było dla
              Ciechanowian, rządnych kultury zmarnowane gdyż Centrum ,,Kultury" jej nam
              niestety nie dostarczało
              • Gość: SlawekG Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 19:39
                Coraz częściej myślę że nic z tych zmian nie wyjdzie.Tzn dyrektora wymienia bo
                rada tylko opiniuje fakt zwolnienia radnego ale nie jest to wiążące dla
                starosty. Tylko tyle że nie wymienią tych co faktycznie maja wpływ na
                funkcjonowanie domu kultury . I będzie wiele zmian i dużo szumu tylko po to żeby
                było jak dawniej.
                • szaro.buro Re: co sądzicie o Kęsiku ? 20.03.09, 21:57
                  Zaopiniują po myśli tych co go chcą zwolnić.
                  Tych kilka czy kilkanaście osób z tego wątku albo nie czyta gazet, albo tego forum.
              • Gość: nie dla parówkożer Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 10:17
                Orzeł Bielik, to zdaje się pierwowzór Orła Nszego Koronnego,
                znanego z odwagi i wysokich lotów.
                Facet używa takiego nicku do tzw. rycia pod...,
                czyli b. niegodnie,oj,oj,oj,
    • Gość: don Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 22:53
      Oj sie bedzie działo za nowego dyrektora za 25tyś złotych

Data: 20.03.2009 Wyniki konkursu ofert w zakresie kultury

Zadanie III. Popularyzowanie krajowego i regionalnego dorobku kulturalnego
      - Centrum Kultury i Sztuki („Kupalnocka”) – 10 000 zł
      - Centrum Kultury i Sztuki („Blues na Dołku”) – 3 000 zł
      - Centrum Kultury i Sztuki (Teatr Exodus) – 12 000 zł
      - Stowarzyszenie Pracy Twórczej („Plener malarski”) – 6 000 zł
      - Stowarzyszenie MAKATA („Dionizje”) – 30 000 zł
      - Muzeum Szlachty Mazowieckiej („Spotkania w Muzeum”) – 6 000 zł
      - Muzeum Szlachty Mazowieckiej („Letnie koncerty muzyki dawnej”) – 3 000 zł

• Gość: do don Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 07:54
        Ta lista, którą podałeś jest właśnie dowodem na nieudolność pana dyrektora
        Kęsika. Bo nie dosyć , że jest dyrektorem domu kultury to jeszcze radnym
        miejskim i tylko tyle załatwił pieniędzy na dofinansowanie imprez ? Tylko nie
        mów, że nie mógł bo opcja polityczna nie taka jaką on reprezentuje bo poprostu
        tylko na tyle złożył wnioski.
        Wspólczuję przyszłemu dyrektorowi jak zostawi mu taki pasztet czyli i długi i
        pusto w kasie.
        • Gość: kulturoznawcaIIIRP Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 15:29
          Patrząc z pozycji kulturoznawczej, to widać już jak na dłoni, że
          błąd życiowy pana dyrektora Kęsika może polegać także na tym, że nie
          zapisał się do tutejszego Związku b. Żołnierzy AK. Jako były
          partyzant byłby swój, i nikt by go nie śmiał tyknąć. Ale nic
          straconego, jeszcze jakby się teraz zapisał, to mógłby liczyć na
          przeniesienie służbowe na dyrektora COEK Studio na Aleksandrówce.
          Niech pan skorzysta z dobrej rady Panie Dyrektorze! Czuwaj!
        • Gość: don Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 16:49
          Nie znam reguł gry ,ale może swiadczyć ,że projektów było wiecej, ale one padły , bo nowe nie maja szans na realizację.

> Ta lista, którą podałeś jest właśnie dowodem na nieudolność pana dyrektora
          > Kęsika. Bo nie dosyć , że jest dyrektorem domu kultury to jeszcze radnym
          > miejskim i tylko tyle załatwił pieniędzy na dofinansowanie imprez ? Tylko nie
          > mów, że nie mógł bo opcja polityczna nie taka jaką on reprezentuje bo poprostu
          > tylko na tyle złożył wnioski.
          > Wspólczuję przyszłemu dyrektorowi jak zostawi mu taki pasztet czyli i długi i
          > pusto w kasie.
          • Gość: Ja spod Borodino Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 22:14
            Coś w tym jest. Myślę, że wzorem dotychczasowym grupa obywateli
            Ciechanowa w ramach Związku Byłych Żołnierzy Armii Księstwa
            Warszawskiego powoła Sekcję Bitwy pod Borodino, i ogłosi zapisy
            uczestników, a po skompletowaniu listy wystawi ją w wyborach w
            przyszłym roku. Taka lista wygra na pewno, bo nie może przegrać.
            Każdy kto tu się powołuje na byle co z przeszłości, nawet bolszewik
            co się podszywa pod szyld AK, może oczekiwać, że przed nim ludność
            tutejsza padnie na pysk. Dlatego namawiam uczestników bitwy pod
            Borodino do zgłaszania się na radnych z listy Światowego Związku b.
            Żołnierzy Armii Księstwa Warszawskiego. A p. dyrektor nie powinien
            dłużej czekać. Niech da wzór i się zapisze.
            • Gość: do kulturoznawcy Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 10:59
              do kulturoznawcyIIIRP - jeśli kęsik ma skorzystać z okazji i przenieść się do
              Studio i tam objąć ,,nieudolne rządy" to nie będziemy tego tolerować. taka osoba
              jak on nie powinna pełnić takich funkcji bo po prostu jest co by tu dużo mówić
              co najmniej nieudolna. mam nadzieję że nie obejmie tam swoich rządów, bo to by
              była strata nie tylko dla kultury ale i dla miasta. jeźli będzie próbował
              przerzucić się z CKiSz na Studio - trzeba będzie zrobić petycję, zbierać głosy
              od mieszkańców i od razu działać.
              • Gość: krzychu Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 11:17
                A nie pomyśleliście, że może dlatego nic nie zrobił w sprawie wspólnego
                prowadzenia i finansowania domu kultury bo musiałby zrezygnować z radnego
                miejskiego. Przecież to nie było w jego interesie więc może dlatego nie doszło
                do wspólnego finansowania bo on nawet palcem w tej sprawie nie ruszył a może
                nawet przeszkadzał.
                • szaro.buro Re: co sądzicie o Kęsiku ? 22.03.09, 11:40
                  To wymyslileś teorię za 800zł miesięcznych apanaży,przez tyle lat.
                  Przez wiele lat było OK, a stało się nie OK od niedawna.

> A nie pomyśleliście, że może dlatego nic nie zrobił w sprawie wspólnego
                  > prowadzenia i finansowania domu kultury bo musiałby zrezygnować z radnego
                  > miejskiego. Przecież to nie było w jego interesie więc może dlatego nie doszło
                  > do wspólnego finansowania bo on nawet palcem w tej sprawie nie ruszył a może
                  > nawet przeszkadzał.
                  • Gość: krzychu Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 11:52
                    A może nie chodzi o te 800zł tylko o władzę i to , że sie jest kimś w Ciechanowie?
                    • Gość: pap Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 12:29
                      Z boku na to patrząc tak to rzeczywiście wygląda. Jedyną osobą, której zależało
                      na tym, żeby nie powstała miejsko-powiatowa placówka kultury był radny i
                      dyrektor CKiS - Stanisław Kęsik. Musiałby wtedy z czegoś zrezygnować: albo z
                      bycia dyrektorem albo radnym. Coś pewnie jest na rzeczy, bo jak wszystkie
                      ptaszki w Ciechanowie ćwierkają kulisy odrzucenia propozycji miasta (stworzenia
                      wspólnej instytucji) przez powiat były bardzo tajemnicze...
                      Moim zdaniem robił przy tym radny Kęsik, myśląc, że jeśli placówka nie
                      powstanie, nikt się nie odważy go odwołać. Chyba się przeliczył...
                      • Gość: obserwatorCKiSZ Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 14:11
                        mam nadzieję że radny kęsik zagląda na te forum. powinien zobaczyć jak oceniło
                        go społeczeństwo. niech to będzie przykład dla kolejnych dyrektorów CKiSz, że
                        pełniąc taką funkcję trzeba szerzyć kulturę a nie siedzieć na stołku i się
                        obijać jak on. jeśli ma honor powinien odejść godnie i zrezygnować z półrocznego
                        płatnego urlopu, jaki teraz wziął. ale chyba człowiek ten nie ma aż tyle odwagi
                        i brak mu honoru aby odejść godnie ;-(
                        • Gość: gość Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 14:19
                          śmieszne w tej całej sprawie, oprócz tego płatnego urlopu jest to, ze wiedząc,
                          że jego dni jako dyrektora Centrum ,, Kultury" i Sztuki się już kończą założył
                          wspólnie z pracownikami CKiSz związek zawodowy. trzeba naprawdę mieć tupet , by
                          to zrobić.; dla mnie ten człowiek nie ma za grosz honoru ;-( Jeszcze przypomnę
                          jak domagał się podwyższki jego diety jako radnego, bo przecież ten radny
                          nieradny taki biedny. Polecam przeczytanie postów ,, Diety Radnych" nieźle moźna
                          się uśmiać z jego wypowiedzi dotyczących diety. najśmieszniejsze jest to, że on
                          podwyżki diety nie chciał, ale postawiono go pod murem i nie miał wyjścia,
                          musiał sobie podwyższyć. Normalnie został postawiony w sytuacji bez wyjścia. a
                          jaki on biedny, mocno go skrzywdzono, podwyższając mu dietę, bynajmniej tak
                          wynika z jego fałszywej wypowiedzi.
                          • Gość: widz bezpardonowa nagonka na człowieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 14:26
                            Nasilają się ataki na Pana Kęsika na tym forum i pewnie we wtorek w naszych
                            gazetach przeczytamy o upadku kultury i sztuki w mieście, którego negatywnym
                            bohaterem będzie CBUW i Pan Kęsik. Celem całej tej nagonki jest ogłupienie
                            wyborców, gdyż będzie na najbliższej sesji głosowany wniosek starosty o
                            wyrażenie zgody na usunięcie Pana Kęsika z szefa CKiSz.
                            • Gość: kul Re: bezpardonowa nagonka na człowieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 16:25
                              Wypowiedzi, które tu przeczytałem to jeden post głupszy od drugiego,
                              nie zabierajcie głosu w tak poważnej dyskusji, gdy wasze informacje
                              i znajomość tematu są tak ograniczone.
                              Ktoś tylko podpala zdaniem: " Nic nie robił przez 8 lat" i tyle
                              wie ,co nic.
                              Poprzednicy niewiele zrobili przez 30-lat i to nikomu nie
                              przeszkadza. A wiem, co piszę!Fasadowość niektórych byłych brała się
                              tylko z przynależności właściwej. I tak w kulturę ciechanowską-wcale
                              nienajgorszą, wkrada się :"kto z kim trzyma i za ile".
                              Kolejny kacyk czeka na fotel i też zrobi tyle co nic, za to
                              przynależność będzie prawidłowa.Gorzej jak za komuny!!! Bardzo to
                              przykre i prowincjonalne!!! Za moment znów ktoś krzyknie:"Nic nie
                              zrobił..."
                              • Gość: Niezależny Re: bezpardonowa nagonka na człowieka IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.09, 19:50
                                To prawda upadek kultury w Ciechanowie już dawno nastąpił. Rządzący
                                Koalicja PSL+PO+Wspolnota Samorzadowa Forum Dialogu kapia siewe
                                wladzy podejmując jedynie sluszne decyzje personalne oraz
                                gospodarcze. Jakie efekty tego widać gołym okiem. Panowie i Panie z
                                Tych ugrupowań zachłystuja sie swoimi osiagnieciami na spotkaniach.
                                Niech Wam bedzie przyjda wybory zobaczymy. jesli natomiast chodzi o
                                centrum Kultury i podjęcie w tym zakresie decyzji to Kęsik miał tyle
                                do powiedzenia co.............................. decyzje te podjęłą
                                koalicja PO+PSL+Wspólnota Samorzadowa Forum Dialogu+Ziemia
                                Ciechanowska czyli SLD. Zatem Kesik i CBUW jest temu tyle winne co
                                przecietny mieszkaniec Ciechanowa. Myślę że ta koalicja w mieście i
                                w powiecie wyczerpała swoje mozliwości. Wasze Państwo decyzje
                                dochodzą czasem do absurdu. Nie czas teraz o tym pisać. Nie
                                mieszajcie ludziom w glowach i nie obwiniajcie niewinnych ludzi za
                                złą prace.
                                • Gość: irek Re: bezpardonowa nagonka na człowieka IP: 94.254.241.* 22.03.09, 20:52
                                  Nie ośmieszaj się "niezależny". Piszesz niby o kulturze, ale jeśli ją "czujesz"
                                  to powinieneś wiedzieć, że powinna być ponad podziałami partyjnymi, a
                                  partyjniactwo każe ci wymienić w poście prawie wszystkie partie i ugrupowania
                                  polityczne działające w mieście. Czyli masz taką właśnie, skrajnie upartyjnioną
                                  wizję kultury i poza nią nic nie widzisz.
                                  Autokompromitacja, nic dodać.
    • Gość: obserwator Re:Co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 19:58
      p.s nie jest to nagonka na p. Kęsika, tylko oceniamy jego nieudolne rządy. i
      tylko tyle
    • Gość: serso Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 21:12
      Fakt, za dużo mówi się przy tej okazji o polityce. Ktoś tu napisał,
      że S. Kęsik nie przeszkadzał przez 6 lat a teraz zaczął. Ja na to
      patrzę tak: za długo czekali. Symptomy umierania CKiSZ były
      wcześniej. Za dużo tu doszukiwania się nie wiadomo czego. W tych
      wpisach prawie 200 nikt nie wymienił jakiś sukcesów z lat
      dyrektorowania p. Kęsika. Bo człowiek podobno miły, no ale to nie
      wystarcza. I to jest puenta.
      • Gość: Bielik Oi! Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 21:52
        dokładnie, nikt wcześniej nie wymienił zasług p. Kęsika. za długo ludzie starali
        się nie zwracać uwage na to, co dzieje się w CKiSz, a naprawdę nic się w nim nie
        działo ciekawego przez te 8 lat. nie mieszajmy w to polityki, bo dobry dyrektor
        domu kultury powinien zamiast polityką powinien zajmować się działalnością
        kulturalną. A wszystkie imprezy były robione niestety w CKiSz pod swoich
        znajomych i by zyskać przychylność osób liczacych się w Ciechanowie (np. Gala
        bądź Spotkania Bluesowe na Dołku dla znajomych) Prawda jest taka, że dla
        zwykłych mieszkańców rzadko kiedy były w CKISZ organizowane imprezy, długi CKiSZ
        się powiększyły, a kultura przez te 8 lat zamarła ;-(
        • Gość: kul Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 22:14
          Nie wiesz Bielik , o czym piszesz i do kogo...
          Zastanów się, co Cię tak nakręca.
          A wymień mi sukcesy poprzedników co?
          Jakie to oni spektakle wystawiali?
          • Gość: kulturoznawcaIIIRP Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 22:33
            Patrząc z pozycji kulturoznawczej to zaczyna już być widać jak na
            dłoni, że starosta wykorzystując coraz słabszą pozycję prezydenta
            zaczyna już rządzić radnymi miejskimi, a którymi radnymi najbardziej
            to się okaże na głosowaniu w radzie miejskiej w sprawie wywalenia
            dyrektora Kęsika. Natura nie znosi próżni, i słabnący prezydent daje
            pole staroście by ustawiał politykę w mieście. A wielu radnych
            miejskich chętnie pójdzie na służbę do starosty bo jest coraz
            silniejszy, a prezydent coraz słabszy.
            • Gość: kul Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 22:53
              I znowu jakieś pierdy, tu traci kultura, przez tych starostów i
              prezydentów.Mnie tam nie interesuje kto słabszy, kto mocniejszy.
              Cóz to za demokracja, gdzie radni ze strachu podniosą łapy do góry.
              Wybory niedługo ich zweryfikują, bo jak ma mną rządzić ktoś, kto się
              boi, to przepraszam niech wysiada z formacji, co się zwie Rada Miasta
              • Gość: kul Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 23:18

To jest "Tylko dla Orłów", ale oczywiście nie "takich Bielików".
              • Gość: pl Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: 94.254.241.* 22.03.09, 23:19
                Piękne mydlenie ludziom oczu. Przypomnę zatem: powodowany interesem osobistym i
                politycznym radny zablokował stworzenie wartościowej placówki kulturalnej w
                Ciechanowie. I wszystko na ten temat, reszta to polityczna propaganda towarzyszy
                z CBUW oraz sympatyków tego kolesiostwa. Nie zakłamiecie prawdy!
                • Gość: do pl Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 23:47
                  Gdyby to była prawda - to ja jestem Rockefeller.
                  Sam powodowany interesem osobistym wziął i zablokował.
                  Wiadomo,że radni nic nie maja do powiedzenia, a opnię prawne
                  pisze..no zgadnijcie kto?
                  Ja powodowany interesem osobistym na takie kłamstwa mówię nie.
                  Kończę tą głupawą dyskusję. Całujcie się...
        • pierwszy.obywatel Re: co sądzicie o Kęsiku ? 22.03.09, 23:39
          O QURFA Bilku z Krainy Oz, nie jestem żadnym znajomym Kęsika i cenię sobie to, że w np.tamtym roku było kilka niezłych koncertów i każdy mógł kupić bilet za 20zł i uczestniczyć w nim.
          Wystarczy poczytać pełne zachwytu relacje w miejskich gazetkach.
          Nigdy tak naprawdę sala nie była pelna i nie były to imprezy zamknięte.
          Dopiero od pewnego czasu jako mieszkaniec miasta dowiaduję się,że to nie zasługa Kęsika i CKiS, a przecież odbiór jest jednoznaczny-to co dzieje się na Strazackiej dzieje się w CKiS
          • Gość: Bielik Oi! Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 08:20
            może było trochę interesujacych imprez kulturalnych w tamtym roku, ale nie
            więcej niż 3-4 imprezy. Ja osobiście byłem zadowolony z Analogsów i Dezertera,
            ale wiadomo, Kęsik tych imprez nie organizował, tylko wyraził na nie zgodę. Tyle
            co do jego działalności. Co do koncertów, to wiem, że nie organizuje je Kęsik,
            tylko moi znajomi, a on tylko wyraża zgodę, lub nie na koncert. Wszystkie sprawy
            związane z koncertami (dzwonienie do zespołów, ustalanie terminów,ceny koncertu
            itd) załatwiają ludzie, a nie dyrektor domu kultury. I nie mówcie, że on taki
            biedny i chcą go wywalić ze stanowiska bo jest z innej partii politycznej.
            Prawda jest taka: gdyby miał zasługi dla CKiSZ mieszkańcy Ciechanowa, wstawiliby
            się za tym człowiekiem, napisali petycje w sprawie, by go nie odwołali. Ale
            niestety człowiek ten nie zasłużył sie dla rozwoju kultury w mieście (oprócz
            niszowych koncertów bluesowych, ktore większość mieszkańców ciechanowa omija z
            daleka) i większości mieszkańców nie jest żal, że odchodzi. Przez te 8 lat za
            długo było tolerowane to, że w CKiSZ nic ciekawego się nie działo. za czasów
            Sobieraja - koncerty były organizowane co dwa tygodnie, nie było takich
            problemów na uzyskanie zgody na koncert, na kazdym kroku mieliśmy doczynienia z
            kulturą, a kawiarnia artystyczna była czynna codziennie i nie było zadłużenia.
            teraz nic sie nie dzieje ciekawego, a zadłużenie nie wiadomo skąd urosło ;-(
            • Gość: SlawekG Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 09:26
              Trochę to upraszczasz Bielik.
              Po pierwsze kultura to nie tylko koncerty rockowe. Ciebie podobnie jak mnie
              interesują właśnie one ale to nie znaczy że wszystkich. Ja nie mogę się
              wypowiadać na temat tego jak rozwinęła sie w ostatnich latach np poezja lub
              pisanki wielkanocne bo się na tym nie znam. Ty podejrzewam też.
              Po drugie - dyrektor nie jest od umawiania kapel , dzwonienia do nich bo ma do
              tego pracowników. I tu jest cały szkopuł. Owszem dyrektor odpowiada za swoich
              podwładnych i tu nie sprawdził sie ewidentnie. Ale czy zmiana dyrektora zmieni
              system pracy pracowników. Obawiam się że nie. I pomimo że sam wielokrotnie
              krytykowałem dyrektora widzę że wyszła z tego polityczna wojenka która
              doprowadzi do zmiany dyrektora ale nie zmieni się nic poza tym.
              Zobacz tę dyskusję. Przecież tu nie ma wypowiedzi merytorycznych, konkretnych
              przykładów tylko zwolennicy platformy z przeciwnikami platformy gryza się po
              kostkach. Jeśli uważasz że jakakolwiek grupa polityczna spowoduje ze będziesz
              miał więcej koncertów to przykro mi ale jesteś w błędzie.
              P.S. Na zorganizowanie koncertu Analogsów i podobnych dyrektor nie wyrażał zgody
              tylko wynajmował salę. Tak jak np na wesele.
              • Gość: oświećmniepanie Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.09, 10:32
                A ty co zaproponowałeś merytorycznego ,skoro tylko szarpidruty cię interesują?
                > Przecież tu nie ma wypowiedzi merytorycznych, konkretnych
                > przykładów tylko zwolennicy platformy z przeciwnikami platformy
                > gryza się po kostkach.

a czym to się różni to co piszesz , bo poza tobą to mało kto zrozumie ten
                językowy zakrętas.Chciałem dodać ,że Kęsik poeta chętnie odwiedza koncerty
                szarpidrutów

> P.S. Na zorganizowanie koncertu Analogsów i podobnych dyrektor nie >wyrażał zgody
                > tylko wynajmował salę. Tak jak np na wesele.
                • Gość: SlawekG Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 10:43
                  Ja nie jestem od proponowania:) Mnie interesują jak to nazywasz szarpidruty to
                  piszę o szarpidrutach. Pozdrawiam panie W.
        • Gość: Nieależny Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 08:21
          Tu zgoda . Oddzielmy pracę mertytpryczną i oceńmy ją sprawiedliwie
          nawet krytycznie. Lecz kiedy słyszę ,że kultura pada przez Kęsika to
          ogarnia mnie przerażenie. Albo to nieprawda, albo skoro przez wiele
          lat było dobrze dlaczego teraz brzegowo jesrt tak bardzo źle. Nie
          bronię Kęsika. Nie jest to moja rolą. Ale nie mogę milczeć kiedy
          polecieć ma głowa za co innego a mówi się o czym innym . Wywalciwe
          Go i będzie spokój. Ale powiedzcie za co Go wywalaciw. Bo nie
          wierzę, że jak przyjdzie nowy dyrektor to w kulturze będzie cacvy.
          Tak nie ma nigdzie. I tylko o to mi chodzi. Jeśli polityka wkracza
          do takich jednostek to trzeba wskazać decydentó tej politylki.
          • pierwszy.obywatel Re: co sądzicie o Kęsiku ? 23.03.09, 08:30
            Qurfa ,jedna osoba pisze spod 3-4 nicków to po pierwsze i ciągle to samo w stylu
            nie bo nie on.
            Po drugie niech mi ktoś wskaże dyrektorów i prezesów ciechanowskich firm jak
            sami wszystko robią ,skoro płacą pracownikom za ich obowiązki.
            • Gość: KulturoznawcaIIIRP Więcej humanizmu obywatele! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 09:34
              Patrząc na problemy tutejszej kultury z perspektywy kulturoznawczej,
              to coraz wyraźniej widać, że w tutejszej kulturze dopiero się może
              poprawić pod wyborach. Ci co teraz rządzą to widać wyraźnie, że
              kultury nie "czują", nie rozumieją, nawet nie mają o kulturze
              formalnej wiedzy. Kulturę może "czuć" tylko prezydent humanista, a
              nie np. technolog blacharstwa, czy wyrobu pierników. Takie
              kwalifikacje to są z zakresu kultury technicznej albo
              gastronomicznej, a nie kultury humanistycznej. Potrzebny jest
              prezydent - humanista, i od razu się polepszy.
              • szaro.buro Re: Więcej humanizmu obywatele! 23.03.09, 09:52
                Mamy uczelnię z kierunkiem Kulturoznawstwo ,więc może to stamtąd wiać będą nowe
                prondy i tryndy.
                PWSZ organizuje koncerty,wystawy,ale czy wchodzi w buty CKiS czy proponuje coś
                nowatorskiego ?
                • pierwszy.obywatel Re: jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pienią 23.03.09, 14:46
                  Czy tych kilku pisarzy blogerów związanych z szarpidrutami nie ma przypadkiem
                  żalu do dyr,Kęsika ,że nie pozwala im za dużo imprez organizować i ich zyski nie
                  są takie jakie by chcieli by były za innego dyrektora.
                  • Gość: SlawekG Re: jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 14:57
                    tak. masz rację. Ale Ty inteligentny jesteś:)Na koncerty przychodzi około 100
                    osób. Wpływ około 1000 pln. Za sale i ochronę ok 400-500 pln. Zwroty kosztów za
                    2-3 zespoły minimum 500- 600. Nocleg i jedzenie dla kilku lub kilkunastu osób.
                    Tjaaaa. Zyć nie umierać. Rozumiem że jak sam nie robisz nic co nie ma zysku to
                    nie dopuszczasz że ktoś może robić cos non profit.
                    • pierwszy.obywatel Re: jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieni 23.03.09, 15:36
                      Ok ,dobrze ,że się przyznałeś do pracy bez zarobku ;-)

Aż dziw ,że jeszcze TMZC i ta cała paczka zasłużonych dobrze płatnych urzędników
                      i emerytów nie odznaczyła cię nagrodą
                      'Człowieka Roku '

A teraz sam pomyśl jakie jest zapotrzebowanie w Ciechanowie na płatne imprezy
                      skoro, my młodzi mieszkańcy tak mało dajemy zarobić wam organizatorom i czemu
                      tak mało muzyki innej niż szarpidrutów.

• Gość: SlawekG Re: jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 16:47
                        Pracuje zarobkowo a koncerty to rodzaj hobby. Są tacy co łowią ryby, zbieraja
                        grzyby i tez im nikt za to nie płaci. A co do drugiej sprawy to dlaczego pytasz
                        mnie? Ja lubie tę muzykę więc robię takie koncerty. Skoro lubisz muzykę
                        klasyczna to zorganizuj taki koncert. A jeśli nie to wpływaj na dom kultury czy
                        inną placówke żeby zrobili dla Ciebie. Dlaczego chcesz żebym ja odpowiadał za
                        ofertę kulturalną miasta.
                        • pierwszy.obywatel Re: jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieni 23.03.09, 17:01
                          Bo SławkuG za mało akcentujesz ,że to twoje hobby i ok. ,a za dużó piszesz o
                          Kęsika indolencji skoro jak sam piszesz tylko to i nic więcej cie nie interesuje
                          .Wątków prawie trzy setki , Kęsik odwołany , a następny powie dość hobbystów
                          teraz zawodowcy.
                          • Gość: SlawekG Re: jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 17:15
                            Ale właśnie tak nie jest. Nie wiem może nie jasno piszę. Podkreślałem
                            wielokrotnie że mogę się wypowiadać TYLKO o muzyce rockowej bo tylko na tym się
                            znam. Podkreślałem też wielokrotnie że TYLKO odwołanie dyrektora nie jest
                            rozwiązaniem. Przeczytaj to co napisałem do Bielika . Podkreśliłem że błędem
                            jest ocenianie działalności CKiSz tylko i wyłącznie przez pryzmat koncertów
                            rockowych.Poza tym co to znaczy zawodowcy? Uważam , że chociaż z tego nie żyję i
                            robię to hobbystycznie to znam się na tym dobrze. 3/4 muzyków nie zyje z tego.
                            Chociażby wymieniany tu zespół Dezerter. Chcesz powiedzieć że w związku z tym
                            nie są zawodowcami i nie mogą wypowiadać się na temat organizacji koncertów?? A
                            tak na marginesie to temat idzie w złą stronę. Zresztą od początku był źle
                            nazwany bo samo pytanie " co sądzicie o Kęsiku " jest nie na miejscu. Można
                            wypowiadać się o dyrektorze domu kultury a nie o człowieku.
                            • Gość: Bielik Oi! Re: jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 22:03
                              Przyznam, że temat źle nazwałem. Powinno być: Co sądzicie o dyrektorze Domu
                              kultury,chociaż wiadomo o kogo konkretnie chodzi, ale już nie można zmienić
                              tytułu wątku. a widzę, że wątek się rozkręcił, nie spodziewałem się, że temat
                              jest tak kontrowersyjny, ale od tego jest te forum by poruszać ważne problemy
                              ;-) P.s założeniem tego wątku nie było zjechanie człowieka, tylko ocena jego
                              działalności jako dyrektora Domu Kultury.
              • Gość: SlawekG Re: Więcej humanizmu obywatele! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 10:04
                No błagam. To prezydent ma organizować kulturę w mieście? To musi być taki co
                jest poetą sprinterem bo jak będzie tylko poetą to sport zostanie zaniedbany. Co
                za bzdury!! To po co wogóle CKiSz?? Niech Urząd miasta z prezydentem na czele
                organizuje kulturę.
                Ale ale. co wtedy będzie z drogami i chodnikami w mieście?? Czyżby poeta
                sprinter miał być również fachowcem od układania kostki. Te polityczne gierki
                zasłaniają Wam rozum.
                • Gość: lewą_nogą Re: Więcej humanizmu obywatele! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 14:35
                  Racja w tym, że prezydent powinien być humanistą. Tylko umysł
                  humanistyczny, umysł otwarty może najpełniej ogarnąć wszystkie
                  sprawy miasta, i techniczne i nietechniczne. A wśród zadań samorządu
                  obok inwestycji, to sprawy edukacji i kultury stanowią najważniejsze
                  zadania. To kształtowanie całej sfery życia społecznego stanowi
                  podstawową misję ustawową prezydenta, który winien tworzyć dla niej
                  najszersze warunki działania i rozwoju. Gdyby prezydentem został np.
                  profesor Cezary Szeski, humanista, historyk i nauczyciel, to tak jak
                  należy sądzić poprosiłby dalej o współpracę dotychczasowych
                  wiceprezydentów a nawet wzmocnił ich kompetencje, to nie ma co się
                  martwić o inwestycje, zaś jako humanista wprowadziłby wiele nowości
                  do naszej kultury i stworzyłby warunki dla jej szybkiego,
                  wielostronnego rozwoju. W Ciechanowie jest niedostatek przemysłu, za
                  to jest dużo szkół i uczelni, i aż się prosi żeby rozwijać właśnie
                  ciechanowską kulturę, największy atut naszego miasta. Pozdrawiamy.
                  Ahoj.
                  • Gość: widz Pan Kęsik dobry kandydat na prezydenta. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 14:44
                    Po liczbie wpisów widać, że niedługo Pan Kęsik we wpisach na tym forum będzie
                    porównywalny z Wójtem Kiwitem. Chyba naprawdę duże pieniądze będą w CKiSZ skoro
                    wiele osób przebiera nóżkami za tym stanowiskiem. Ps. Morawski już dawno to
                    stanowisko przydzielił, więc szkoda waszego czasu na dalsze wbijanie szpilek w
                    Pana Kęsika.
                    • Gość: Bielik Oi! Re: stanowisko w CKiSz i w Studio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 14:59
                      Jestem ciekaw kilku spraw. Wiecie może,lub macie jakies przypuszczenia, kto
                      obejmie stanowisko w CKiSz? Czy myślicie, że powstanie Studia na Pułtuskiej
                      przyczyniło się lub przyspieszyło decyzję o zmianie dyr. domu kultury na innego?
                      Co myslicie o Studio na ul. Pułtuskiej - czy będzie to alternatywa dla CKiSz ??
                      • Gość: czytelnik Kęsik dobrym kandydatem na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 16:12
                        Tak bardzo naszemu Prezydentowi zależy na kulturze, że nie umorzył CKiSZ
                        podatków od nieruchomości. Już nawet w extra opłacanej przez Prezydenta o tym
                        napisali.
                        extraciechanow.pl/?show=wiadomosci_details&id=1030&type=1
                        • Gość: ooo Re: Kęsik dobrym kandydatem na prezydenta IP: 188.33.38.* 23.03.09, 16:38
                          ...czywiście! To może go zapytacie, dlaczego nie powstała prowadzona przez
                          miasto i powiat wspólna instytucja kultury... Bo tylko jemu chyba zależało, żeby
                          nie powstała. Prywata górą, ciechanowianom gratulujemy Kęsika!
              • Gość: somnambulik Re: Więcej humanizmu obywatele! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 22:49
                Jasne,humanista ogarnie wszystkie sprawy inwestycji i spółek
                komunalnych!Czy ty masz dobrze w głowie?!Od razu widać,że nie masz
                żadnego pojęcia o rządzeniu miastem.Wystarczy logicznie pomyśleć
                zanim się napisze bzdurę.
                • Gość: lewą_nogą Re: Więcej humanizmu obywatele! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 11:56
                  Marketing terytorialny, zarządzanie samorządowe i administracja
                  publiczna to dyscypliny ze ścisłego obszaru nauk humanistycznych.
                  Właśnie dlatego, że wymagają całościowego ogarniania problemów z
                  perspektywy m.in. socjologicznej, psychologicznej, historycznej,
                  strukturalnej, itp. oraz dlatego, że mają zmierzać do zaspokajania
                  wielu zróżnicowanych i nawet przeciwstawnych potrzeb indywidualnych
                  i grupowych - ludzkich, i środowiskowych. To co lepiej Twoim zdaniem
                  na zarządaniu problemami wspólnoty lokalnej w aspekcie szerokiej
                  partycypacji społecznej znają się specjaliści np. od spawalnictwa
                  albo wyrobu babek piaskowych? Somnambuliku, mniej egzaltacji!
                  Pozdrawiamy. Ahoj!
                  • Gość: ggocha Re: Więcej humanizmu obywatele! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.09, 12:04
                    Z tego wynika, że pan Kęsik to powinien dalej pracować w Ochronie
                    środowiska bo takie ma kwalifikacje /a tam chyba pracował nim został
                    specjalistą od kultury/ czy inni ze specjalizacjami w zootechnice
                    czy brukarstwie nie powinni być np.dziennikarzami. Pleciesz chłopie.
                    • Gość: do ggochy Re: Więcej humanizmu obywatele! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 12:31
                      Dziennikarzami, jak widać dobitnie, to mogą być wszyscy. Każda
                      osoba, bez względu na wykształcenie. Tu jak widać na znanych
                      przykładach nawet żadne wykształcenie nie jest potrzebne ani
                      formalnie wymagane. Każdy kto pod czymkolwiek podpisze się "red."
                      może być dziennikarzem i należy się mu/jej tytuł "panie/pani
                      redaktor".
                      • Gość: ggocha Re: Więcej humanizmu obywatele! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.09, 14:23
                        I fajnie bo każdy śpiewać może trochę lepiej trochę nawet Doda.
    • phk1 Re: co sądzicie o dyr.Kęsiku ? 23.03.09, 23:38
      Jak tysiące ludzi w tym mieście, ani razu nie powiedziałem Dzień Dobry i nie podałem ręki temu człowiekowi, bo go nie znam.
      Oceniam, go subiektywnie jak tysiące innych.
      Może jestem jednym z tych kilku procent ciechanowian, którzy czasami odwiedzają ten budynek.
      Czasami bywam, bo nie wszystko mnie interesuje z oferty programowej,ale Ciechanów to nawet nie Płock, a tym bardziej Warszawa.

Za kilka miesięcy okaże się czy oferta programowa jest bogatsza, czy Ciechanów odwiedzają topowi artyści z różnych dziedzin sztuk pięknych.
      Za kilka miesięcy okaże się czy oferta koncertów dla młodzieży i starszych to cotygodniowa oferta.
      Za kilka miesięcy okaże się jakim życiem tetnić będzie CKiS, a może znowu zostanie zmieniona nazwa na inną ?
      Za kilka miesięcy okaże się czy pracownicy CKiS wykrzeszą z siebie więcej poweru jak i działajace tam osoby w kółkach zainteresowań.
      Za kilka miesięcy okaże się czy mamy więcej wystaw artystycznych.
      Za kilka miesięcy będzie można statystycznie porownać jak było, a jak jest i jaki był prawdziwy cel i komu to opłaciło się.
      • Gość: Wyborca Re: co sądzicie o dyr.Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 12:12
        Ta opinia nie będzie miała żadnego znaczenia.Ale jestesmy ciekawi
        jak radni zaglosują nad uchwałą z wniosku Pana Starosty. Z kręgów
        PSL słychać ze nie ma takiej opcji aby nie było większości. Jesteśmy
        bardzo ciekawi.
        • Gość: do wyborcy Re: co sądzicie o dyr.Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 15:54
          Jak mają zagłosować jak radnymi miejskimi już rządzi starosta?
    • phk1 Re: co sądzicie o Kęsiku ? 24.03.09, 16:14
      Wydźwięk artykułu jest bardzo a'polityczny i jakby nie związany z miejskimi
      gierkami.
      Sprawa dotyczy tylko zakładu pracy o profilu przetwórstwo warzyw i owoców, który
      nie wiedzieć czemu przynosi słabe zyski skoro takie dorodne warzywa i owoce ma
      do przerobienia

www.extraciechanow.pl/?show=wiadomosci_details&id=1036&type=1
      • Gość: donek Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 16:43
        Skoro jest tak pięknie jak pan Kęsik mówi bo NIK to patrzy tylko w papierki to
        dlaczego się teraz obudził? Dlaczego przez te 8 lat nie wynajął Kawiarni
        Artystycznej? A może dlatego , że kumpel partyjny ma obok knajpę? Teraz o tym
        mówi kiedy stołek w tyłeczek pali?
        • phk1 Re: co sądzicie o Kęsiku ? 24.03.09, 17:45
          Donek wątek powtarzany tu po raz dziesiąty w twoim wykonaniu pod różnymi nickami.
          Knajpa Gawra znajomego Kęsika,dlatego, by nie było konkurencji.

Puk,Puk,Puknij się w czółko ;-), może zaczniesz myśleć bardziej wszechstronniej
          i kolorowo
          • funky_koval_3 Re: co sądzicie o Kęsiku ? 24.03.09, 18:05
            A czemu ty nie pukniesz w czółko tych swoich nicków, pod którymi o układy
            oskarżasz PO i PSL? Koalicję oskarżać o układ - dobrze, Kęsika i jego 2 kumpli
            (razem trzech!) - źle? Po raz kolejny moralność Kalego prezentujesz, towarzyszu:)
            Myśl wszechstronnie i kolorowo;)
            • phk1 Re: co sądzicie o Kęsiku ? 24.03.09, 18:14
              No to Funky szybko zalogowałeś się, by mi odpowiedzieć :-)

Miejski Układ w trzech to nawet w karty nie zagra ze sobą więc pukaj się dalej i
              znajdź chociaż czwartego i piątego co będzie im pifko nosił.

ps.Pomylił ci się układ z trójkątem, a układ to raczej figura przestrzenna
              powiązana ze sobą zależnościami na różnych poziomach.
              • funky_koval_3 Re: co sądzicie o Kęsiku ? 24.03.09, 21:05
                Ty chyba sam do siebie gadasz i sam siebie rozumiesz albo i to nawet nie. Jakie
                logowanie, o co ci biega?
                Może byś coś tak bardziej merytorycznie na temat Kęsika się wypowiedział? Bo na
                razie to tylko obśmiałeś domysł, że Artystyczna nie istnieje, bo znajomy Kęsika
                przedsiębiorca ma 50 metrów dalej bar, pub, nie wiem jak zwać, nie byłem. Jakoś
                nie chciałeś obśmiewać podobnych skojarzeń w przypadku ludzi nie z twojego
                cbuwskiego/lpeeerowskiego towarzystwa wzajemnych interesów. Może byś coś
                powiedział o tej moralności Kalego, a nie jak zwykle wykręcał kota ogonem.
                P.S. Trzech to już jest układ, o czym powinien cię przekonać mistrz Jarosław.
                Jeśli nie przekonał, to znaczy, że jesteś niepojętny uczeń. A tych trzech kumpli
                z CBUW w Ciechanowie wszyscy znają.
              • Gość: Niezależny Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.09, 21:10
                A tak powaznie to bardzo wpółczuję radnym. Jak tu głosować za
                odwołaniem kolegi i później patrzeć mu w oczy jakby nigdy nic. Albo
                potem reke podać. Swoją drogą skoro sa naciski to radni nie maj aą
                nic do powiedzenia. I niech który wtedy powie że nie ma nic
                wspólnego z partią. Przypomimy.
                • Gość: lewą_nogą Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 21:25
                  Ja to myślę, że po wyborach gdyby prezydentem został np. kandydat
                  lewicy obywatelskiej profesor Cezary Szeski, to taka sytuacja byłaby
                  nie do pomyślenia. Pozdrawiamy. Ahoj.
                  • Gość: myśliwy Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.mobile.playmobile.pl 24.03.09, 22:04
                    Daj sobie spokój z tą propagandą lewacką a'la Kwaśniewski. Pamiętasz, jak to się
                    skończyło? Arturku? Czy może nowy młody wilku lewicy...:))), co też nie
                    najlepiej świadczy o lewicy, skoro ciągle nowych wilków potrzebuje;-)
                    • Gość: biedny joryk Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 22:11
                      nie wilczków, grabarza potrzebuje
    • magik1985 Re: co sądzicie o Kęsiku ? 24.03.09, 23:27
      a ja w kwestii formalnej. to jest wręcz żałosne, jak jedna osoba
      odgrywa rolę Boga na tym forum i występuje w trzech osobach, ale
      cóż... taki system dyskusji jest nieodłącznym elementem tego forum
      od łduższego czasu.
      trudno, bawcie się dobrze, mi się nawet nie chce merytorycznie
      dyskutować, bo za chwilę odpisze mi "szaro.buro",że popieram
      p.Kęsika, a później "pierwszy.obywatel" odpisze, że go gnoję.
      pozdrawiam zapaleńców i frustratów.
    • szaro.buro Re: co sądzicie o Kęsiku ? 25.03.09, 08:27
      Się Magiku nie mądżyj, bo w tym temacie pisze jeszcze kilka innych osób równie
      głupio i równie mądże.
      A teraz skasuj swój wpis i ten i nie zabieraj głosu , bo zero w tym merytoryki
      ,a zapewne 240 postów nie czytałeś
      • magik1985 Re: co sądzicie o Kęsiku ? 25.03.09, 14:28
        "się magiku nie mądrzyj"
        bo co...? zabronisz mi? to jakaś groźba? nie bądź śmieszny chociaż i
        Ty.
        proponowałbym Tobie zdecydowanie się na jedne nick.Na tym forum jest
        wystarczająca liczba osób inteligentnych, które mają coś ciekawego
        do powiedzenia, nie ma potrzeby sztucznego nakręcana dyskusji.
        no chyba, że lubisz dyskutować przed lustrem.
        Zwróciłem Ci uwagę, to czy się dostosujesz to Twoja sprawa.
        • Gość: sks Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.09, 18:13
          Nie bądz magik taki szpicel policjant i podaj inne dziesiątki nicków z jednego
          IP, i się nie mądżyj jako inny bóg.
          Może zaczniesz robić dzienne zestawienie kto ile czego napisał ?

ps.Miało być o Kęsiku ,ale Magik nie wie co to netetyketa

Sorry
          • magik1985 Re: co sądzicie o Kęsiku ? 25.03.09, 19:40
            ps.Miało być o Kęsiku ,ale Magik nie wie co to netetyketa
            z tego co widzę, to Ty też nie wiesz...
            dyskutujcie...tzn dyskutuj o p.Kęsiku, proszę bardzo. kurtyna
            podniesiona ;)
    • Gość: gośc Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.09, 20:10
      Dziękujemy za zrozumienie moderatora Magika niezaogniania konfliktów na miejskim
      forum ;-)
      Trzymamy kciuki za i przeciw odwołaniu rękami siepaczy Człowieka Legendy,ikony
      tego miasta za lat kilka.
      • Gość: defg Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 20:31
        ŚMIECH TO ZDROWIE
        • Gość: kul Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 21:32
          "Śmiej się Pajacu" -aria z opery Leoncavallo,
          a sama opera nazywa sie " Pajace",
          do jutra na sesji
          • pierwszy.obywatel Re: co sądzicie o Kęsiku ? 25.03.09, 21:46
            o której ta sesja ?
            paluszki,woda mineralna i stoliki dla mieszkańców będą ?
            sesja otwarta czy zamknięta ?
            • magik1985 Re: co sądzicie o Kęsiku ? 25.03.09, 21:50
              na sesje mogą przychodzić mieszkańcy miasta.
              kanapki są dla gości i dziennikarzy ;)[ i też dla wszystkich nie
              wystarcza]
              :D
              • pierwszy.obywatel Re: co sądzicie o Kęsiku ? 25.03.09, 21:57
                kurde Magiku ,kiedy nauczysz się pisać odpowiadając na pytanie ? ;-)
                no popatrz sam łamiesz zasady tego agorowego forum ;-)

ps.dowiedz się czegoś nawet od tego młodego kumpla radnego,na którą przewidywane
                jest ścięcie głowy Kęsika i czy jakaś dyskusja będzie,bo może chłopaki z
                platformy esemesami ustalili tylko głosowanie,by nie burzyć spokoju społecznego
                i miejskiej koalicji.
                • Gość: szymek Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 22:21
                  chwilunia, to nie ci radni zwalniają kęsika, powiat go zwalnia. o
                  tym jakoś cicho
                  • Gość: gt Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 22:42
                    miejscy radni zapytaja się kolegę radnego - Stsiek,jak chcesz by my głosowali ;-)?

Gość portalu: szymek napisał(a):

> chwilunia, to nie ci radni zwalniają kęsika, powiat go zwalnia. o
                    > tym jakoś cicho
                    • Gość: koleś Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 22:48
                      Majo bronić kolesia? No tak stołki chronio. My bedziem głosowali bo to nas koleś.
                  • Gość: zdziwiony Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: 188.33.59.* 25.03.09, 22:47
                    To dziwne, że radny wszechwładny i wszechmocny stasiu nie uratował tyłka
                    drugiemu stasiu o sławcia. czyżby kryzys firmy? jakaś zadyszka? a może kontuzja
                    moralna?
                • magik1985 Re: co sądzicie o Kęsiku ? 25.03.09, 23:05
                  z tego co pamiętam sesje zaczynały się o 9.00.
                  Czy myślisz o p. Lechu Komendzie juniorze? tak. znamy się.
                  i chyba tyle ;)
              • Gość: ... Kęsik na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 21:58
                Panie dyrektorze pobito na wątku o Panu rekord. Gratuluję i życzę sukcesów w
                pracy i wykorzystaniu tego nagłośnienia dla pracy dla Ciechanowa
      • Gość: ikuiku Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 21:57
        Siepacz niszczący ciechanowską kulturę i to jest prawda.
    • Gość: i? Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.09, 13:15
      Ja tam dobrze sądzę ,a co SławekG i Bielik sądzą o postawie radnych ?
      • Gość: koleś Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 13:24
        Jak to powiedział pan Kęsik, że powołanie Studia to klęska ciechanowskiej
        kultury? Tak to co robił i nie daj Bóg będzie robił to na pewno klęska
        ciechanowskiej kultury.
      • Gość: SławekG Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 13:31
        Szczerze mówiąc nie wiele mnie to interesuje.
        Po pierwsze dlatego że Rada Miasta opiniuje zwolnienie dyrektora a nie decyduje
        o tym. Decyzje i tak podejmuje starosta.
        Po drugie dlatego że mi nie zależy i nigdy nie zależało na zwolnieniu dyrektora
        tylko na reformach w CKiSz. I wierzę że takie zmiany nastąpią, nieważne czy
        przeprowadzane przez tego czy innego dyrektora. A jak nie? To trudno . Właśnie
        wczoraj policzyłem sobie że od stycznia do końca kwietnia organizowałem lub
        współorganizowałem lub tylko byłem/ będę na 36 koncertach poza Ciechanowem. Te
        kilka w Ciechanowie lub ich brak nie zadecyduje o moim życiu kulturalnym.
        • Gość: KulturoznawcaIIIRP Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 14:01
          Teraz to łatwiej będzie robić modernizację CKiSz bo można się
          wzorować na sukcesach COEK Studio. Dobrze mieć w mieście taki dobry
          przykład sukcesu, żeby się na nim wzorować.
          • Gość: Bielik Oi! Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 14:38
            czy już są wyniki głosowania w sprawie byłego dyrektora CKiSZ ?? jak tak to co
            zostało ustalone ?
            • Gość: Bielik Oi! Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 14:59
              I jeszcze jedno: rozśmieszyła mnie wypowiedź p. Kęsika, którą podał gość
              portalu:koleś; ,,powołanie Studia to klęska ciechanowskiej
              kultury" Dla mnie klęską to były jego nieudolne rządy, mam nadzieję że kultura w
              Ciechanowie po sesji i po przeczytaniu przez radnych tych 270 postów się
              poprawi, wreszcie coś się zacznie dziać. Poza tym ktoś trafnie opisał działanie
              byłego dyrektora jako: siepacza Ciechanowskiej kultury. w 100% trafne słowa.
              P.s Ja również nie jestem do końca za tym, by były dyrektor odszedł - chcę
              tylko by coś wreszcie się działo w CKiSz (by np kawiarnia artystyczna była
              czynna, jak za czasów Sobieraja, by coś sie wreszcie z kulturą działo, żeby były
              organizowane koncerty bez żadnych problemów i żeby była szeroka oferta
              kulturalna w tym mieście). Ale nie wierzę,że by coś się radykalnie
              zmieniło,jeśliby były dyrektor został na stanowisku. Jeśli nie umiał przez 8 lat
              rządzić CKiSZ , wątpie by zmienił radykalnie swoją postawę i zaczął udostepniac
              nam ciekawe oferty kulturalne. ale nieraz cuda się zdarzają, choć ja w to nie
              wierzę. Zmieniając temat; co sądzicie o COEK Studio ?? czy Waszym zdaniem będzie
              to alternatywa dla nierozwijającego się CKiSZ ?
              • Gość: widz Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 15:07
                Kęsik zostaje koalicja pękła.
              • Gość: SławekG Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 15:19
                Nie . Nie będzie altenatywą. To twór który powstał tylko i właćznie na potrzeby
                polityczne i taka rolę będzie spełniał. Chyba musisz się pogodzić z faktem że to
                co Ty określasz mianem kultury dla urzędników jest bez znaczenia. Ani prezydent
                ani starosta nie może wystąpić i błyszczeć na koncercie rockowym tylko na Gali.
                I taka kultura ma dla nich sens. Wystawa nie znanego fotografika, malarza,
                koncert zespołu rockowego, występ poety niekomercyjnego - po cholerę to komu.
                • Gość: gość Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.09, 15:31
                  Bieliku Siepacze użyłem w stosunku do radnych miejskich.

Niewierzę by WolnyGłosCiechanowa z tego forum był brany pod uwagę.

SławekG ma jeden cel 2-3 koncerty w CKiS które wtedy byłyby miarą dokonań CKiS
                  oceniane na plus.

Trzymajmy kciuki by marcowe harce radnych zwiększyły ofertę kulturalną, co nie
                  znaczy, że społeczeństwo tego chce i to skonsumuje.

Dyr.Kęsik musi wykazać się i popracować nad wizerunkiem CKiS,że wykorzystał
                  szansę i jest lepszy niż te kadry i zastępy fachowców związanych z partią
                  polityczną PO.
                  • Gość: koleś Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 16:36
                    No ale co będzie kiedy słoma znowu z butów kęsika wyjdzie ? Życzę wam
                    ciechanowianie samozadowolenia . Chłop chłopu oka nie wykole.
                  • Gość: SławekG Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 16:44
                    mylisz się. Mam trochę szersze pojęcie o kulturze. A to że wypowiadam się tylko
                    w tych kwestiach na których znam się najlepiej i najbardziej mnie interesują to
                    inna sprawa. Ale jeśli Cię to interesuje to mam też wyrobioną opinię np na temat
                    oferty dla dzieci, muzyce poważnej i paru innych sprawach
                    • Gość: laik Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 16:53
                      Tak swoją drogą to ta uchwała Rady Miasta jest nie ważna bo niezgodna z prawem
                      ponieważ radny nie może w swojej sprawie jego dotyczącej głosować na siebie. I
                      tu ujawnił swoją twarz pan kesik oj nie ładnie chłopie, nie ładnie. Czy pan wie
                      co to honor panie kęsik? I tak idzie przez życie kombinując i udając
                      sprawiedliwego z miną świętoszka.
                      • Gość: puk Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.09, 17:58
                        No to zaskarzcie. W nastepnym głosowaniu wiecej radnych będzie
                        przeciw odwołaniu.
                        • Gość: szymek Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 18:01
                          jasne, koledzy pomogą obronić stołek
                          • Gość: Dua Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 18:10
                            Jasne. Nasi drodzy radni są zgodni kiedy solidarnie podwyższają
                            sobie diety i kiedy trzeba koledze stołeczek uratować na wieki
                            wieków. O nas tak nie walczą :(
                        • Gość: koleś Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 18:04
                          A po co zaskarzać? A żyjcie sobie z tym sianem w butach jak tak chcecie. Wasza
                          wola. O gumowcach tylko nie zapominajcie.
    • szaro.buro Re: co sądzicie o Kęsiku ? 26.03.09, 18:10
      A jak prezydent miasta ?
      Pobladł ze strachu o przyszłość swoją ?
      Był zadowolony ?
      Był wściekły ?
      A jak tam rzeczniczka prasowa Platformy Obywatelskiej czy może to jest
      rzeczniczka prasowa miejskiej władzy ?
      • Gość: saab Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 18:23
        na jego miejscu bym się cieszył. jak kęsik do reszty wykończy ckis
        to centrum samo mu w ręce wpadnie ;)
      • Gość: saab Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 19:13
        na miejscu prezydenta bym się cieszył. jak kęsik do reszty wykończy
        ckis to centrum samo miastu w ręce wpadnie ;)
        • Gość: Bielik Oi! Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 20:24
          co do całego głosowania: nie miało sensu, ponieważ wiadome było że TO SĄ UKŁADY
          i te głosowanie nie miało sensu. Kęsik zagłosował na siebie i po raz kolejny
          udowodnił że jest człowiekiem bez honoru ;-( (wcześniej udowadniał to m.in
          podczas podwyżek diety radnych, kiedy został ,, skrzywdzony" jak on to sam
          określił, po tym jak mu biedni radni podwyższyli dietę). Powinien dostać tytuł
          ,,Człowiek bez Honoru roku 2009" Ale cóż co się stało, juz sie nie od stanie.
          Musimy jako mieszkancy Ciechanowa patrzeć, czy będą jakieś zmiany, czy zaoferują
          nam oferty kulturalne. Jeśli zmian widocznych nie będzie do lata, będziemy
          musieli zanieść petycję od mieszkańców w sprawie odwołania ze stanowiska. Teraz
          już nie mozemy dalej sprawy lekceważyć, bo na kulturę idą pieniadze, a nie
          wiadomo co się z nimi dzieje, a długi CKiSz rosną ;-(
          • Gość: wujek Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 20:35
            i tu bielik masz rację. jaki honor, tu tylko stołek się liczy, a
            Kęsik jak przyklejony
            • Gość: Bielik Oi! Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 20:53
              no niestety, w walce o stołek, honor się nie liczy, byle tylko dopchać się do
              koryta ;-( smutna prawda, ale takie są działania dyrektora CKiSz
              • Gość: Bielik Oi! Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 20:56
                P.s Ciekawy jestem, czy będzie jeszcze śmiał ludziom spojrzeć w oczy po tym co
                zrobił. kolejny raz udowodnił ,że ludzie są nieważni, liczy się tylko stołek
    • Gość: jot Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 21:44
      No,no,ile tu namiętności...szkoda,że nie widać tego w ciechanowskiej
      kulturze.Źle,że taka duża koncentracja na polityce.To zamazuje
      obraz.W CKiS jest sztampowo i nieciekawie.Chyba zaproponuję taki
      wątek,bo dyr.Kęsik to dla mnie temat wyeksploatowany.
      • Gość: KulturoznawcaIIIRP Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 21:49
        Organizowanie i prowadzenie działań z zakresu kultury należy na
        podstawie ustawy o samorządzie gminnym do zadań własnych prezydenta
        miasta, a na poziomie ponadgminnym(międzygminnym) jest zadaniem
        własnym starosty. W ramach takich regulacji prawnych (i finansowych)
        gestorem wszystkiego w sferze kultury w Ciechanowie - czyli tego co
        się dzieje w CKiSz, jest obecnie starosta, a do niedawna także
        prezydent, który przez długi czas cedował na powiat znaczną część
        swoich zadań z tytułu organizowania działalności kulturalnej na
        terenie miasta, subsydiując CKiSz. Od gestora, czyli starosty i
        prezydenta, zależał budżet i kształt misji kulturotwórczej
        instytucji samorządowych takich jak CKiSz. Dyrektor CKiSz był
        funkcjonalnie do niedawna (do czasu cofnięcia subsydiów miejskich)
        organem wykonawczym starosty i prezydenta tylko na podstawowym
        poziomie działania, czyli wykonawcą woli i realizatorem misji
        określonej i akceptowanej przez długi okres (co najmniej 8 lat)
        przez starostę i prezydenta. Jeśli chodzi o równowagę budżetową
        CKiSz to wobec obowiązującej w sferze kultury zasady subsydiarności
        nie wchodzi ona w rachubę, bo instytucja kultury taka jak CKiSz nie
        działa na zasadach komercyjnych, tylko realizuje misję
        kulturotwórczą także za środki z dotacji celowej na kulturę. Żadna
        wina obecnego dyrektora CKiSz za obecny stan CKiSz, np. za brak
        remontu kina i węzła saninarnego, itp., bo to wynik założeń
        systemowych samorządu miejskiego i powiatowego na przestrzeni wielu
        ostatnich lat. Pewnie gestorzy ciechanowskiej kultury nie czytali
        ustaw samorządowych, i stąd dzisiaj koniunkturalna nagonka na
        wykonawcę swoich planów i założeń, czyli pracownika instytucji
        kultury, ale w razie czego przed niezawisłym sądem może dojdzie do
        konfrontacji tego co wydaje się staroście i prezydentowi w sprawie
        stanu CKiSz, z tym co wynika z litery prawa.
    • Gość: Kalina Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 21:57
      Wywód długi, wniosek krótki. Kto się cieszy, że w Centrum będzie tak
      jak do tej pory, czyli beznadziejnie?
      • Gość: do mojej Kaliny Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 22:04
        Ci co do tej pory określali holistycznie misję kulturotwórczą CKiSz.
        A kto określał droga, moja Kalino?
        • Gość: Kalina Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 22:08
          Oj, nie twojam ja, nie twoja...
          ;)
    • Gość: Bielik Oi! Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 22:08
      0podbijam temat, bo widzę, że dyskusja zamarła ;-)
      • Gość: cdn. Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 22:23
        cdn.//co do całego głosowania: nie miało sensu, ponieważ wiadome było że TO SĄ
        UKŁADY
        Musimy jako mieszkancy Ciechanowa patrzeć, czy będą jakieś zmiany, czy zaoferują
        musieli zanieść petycję od mieszkańców w sprawie odwołania ze stanowiska. Teraz
        już nie mozemy dalej sprawy lekceważyć, bo na kulturę idą pieniadze, a nie
        wiadomo co się z nimi dzieje, a długi CKiSz rosną ;-(
    • Gość: Bielik Oi! Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.09, 00:23
      www.tc.ciechanow.pl/aktualnosc-6620-zdaniem__zarzadu_powiatu_ckis_to__relikt_pamieci_o_przeszlosci__mimo_to___dyrektor_kesik_zostaje.html
      cała prawda o St. Kęsiku
    • Gość: the End Re: co sądzicie o Kęsiku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.09, 00:45
      Drogi Bieliku i SławkuG idzcie juz spać.
      mamy czas inny niz wasze fobie i total kleska
      magik może ten watek juz zaarchiwizowac, bo powtarzane sa te same oklepane
      argumenty was obu.

TC to żadna wykladnia i prawda objawiona ,a jedno ze zdań w tej dyskusji
      • magik1985 Re: co sądzicie o Kęsiku ? 12.04.09, 09:08
        wątki archiwizują się automatycznie, moderatorzy nie mają możliwości
        ich archiwizowania "z palca"
        pozdrawiam
        • Gość: cdn Re: co sądzicie o Kęsiku i czy to prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 16:20
          że buduje dom na Bielinie :
          cdn.//co do całego głosowania: nie miało sensu, ponieważ wiadome było że TO SĄ
          UKŁADY
          musieli zanieść petycję od mieszkańców w sprawie odwołania ze stanowiska.
          • Gość: kuba Re: co sądzicie o Kęsiku i czy to prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 16:51
            O jeżeli to prawda to ciekawe jak to jest możliwe z pensji urzędnika upadającego
            domu kultury i tej lichej diecie radnego jest możliwe?
            • Gość: Sam Re: co sądzicie o Kęsiku i czy to prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 20:02
              ale pensje dwie zachował narazie i o to chodziło w tej awanturze
              • phk1 Re: co sądzicie o Kęsiku i czy to prawda? 18.05.09, 15:26
                W odpowiedzi SAMowi jaka jest prawda,z niepokornymi w tym kraju

www.rp.pl/artykul/305078.html
                Co z kabaretem Pod Egidą?

Janka Pietrzaka można różnie oceniać, ale mówi prawdę. Tymczasem najlepiej, by
                go zakopali pod ziemię.

Mamy wielkie trudności z miejscem do grania.

Wyrzucają dyrektorów domów kultury, u których występowaliśmy. Nikt nie
                chce ryzykować. Gorzej niż w PRL.

ps.Przypomnę ,że Pietrzak występował w Ciechanowie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka