Gość: początkujący IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.09, 23:15 A gdzie najlepiej uczą na kat:A Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: początkujący Re: prawko na motor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.09, 22:03 Czy w Ciechanówku nikt nie uczył się na KAT A morze ktoś mi doradzi do jakiej szkoły się udać. Odpowiedz Link Zgłoś
bruum Re: prawko na motor 09.02.09, 22:29 Jeśli naprawdę chcesz się nauczyć jeździć to w Ciechanowie nic z tego. Tutaj co najwyżej nauczą cię zdac egzamin, a i to nic pewnego. Poszukaj na grupie pl.rec.motocykle tam ten temat był nie raz wałkowany. Do zobaczenia na szlaku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edi Re: prawko na motor IP: 79.191.31.* 09.02.09, 22:57 Wiadomo ze kazdy i tak nauczy sie jezdzic (tak naprawde, o czym pisze "bruum")jak juz bedzie mial troche przejechanych km za soba ( z prawkiem czy bez ;)). Co do nauki zdawania egzaminu to osobiscie pobieralem ja u Pana Chrzanowskiego. Zdalem za pierwszym razem.Ma plac tam gdzie kiedys byl WORD (rog Niechodzkieji Tysiaclecia. Ma taki sam model motocykla co na egzaminie (chyba ze w WORD sie cos teraz zmienilo), nawet ten sam kolor. Mysle ze mozna go spokojnie polecic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: początkujący Re: prawko na motor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.09, 21:05 A ty bruum gdzie się uczyłeś i czy masz jakiś motocykl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vespa Re: prawko na motor IP: 94.254.255.* 10.02.09, 22:32 Hej, pytanie do obeznanych, slyszalam plotki, ze jak mam prawko B to nie musze zdawać prawa jazdy na kategorię A do jakiejś tam objętości silnika? Prawda to? Jeśli tak, to czy prawdą jest tez to, że oryginalna włoska vespa (choruję na nią, kupię na wiosnę:)) ma wystarczająco mały silnik (a ma 49cm3) by uniknąć wątpliwej przyjemności tracenia iluś tam godzin (+$) na kurs? Dzieki za odpowiedź, italiana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edi Re: prawko na motor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 16:23 Vespa, ktos Ci glupot nagadal. Jesli chcesz jezdzic (podkreslam) motocyklem powyzej 125cm3 to musisz miec A. Do jazdy motorowerem wystarczy miec ukonczone 18 lat. oszukaj w kodeksie drogowym definicji - Motorower a dowiesz sie co nim jest i jakie muisi spelniac wymagania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: prawko na motor IP: 213.199.253.* 12.04.09, 06:39 Jeśli chcesz jeździć motocyklem powyżej 50 ccm musisz posiadać prawo jazdy kat. A. 51 ccm to już motocykl w świetle istniejących przepisów;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bruum Re: prawko na motor 10.02.09, 22:45 Ja zdawałem na prawko kat A w 1987 roku, jeździć uczyłem się sam na komarkach, Javach, CZ, WSK, MZ i temu podobnych sprzętach, a do egzaminu przygotowywałem się w PZM. Po odebraniu prawka kilka lat jeździłem a potem miałem 17 lat przerwy. W zeszłym roku wróciłem do motocykla (Honda VT 500) i uwierz mi, po tak długiej przerwie musiałem sobie wszystko przypominać od nowa czyli w zasadzie uczyć się jeździć. Polecam lekturę książki Davida L. Hough'a "Motocyklista doskonały". Do zobaczenia na trasie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: początkujący Re: prawko na motor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.09, 22:42 Wiesz też bym tak chciał przeczytać książkę i wsiąść na motocykl i ruszyć w siną dal. Odpowiedz Link Zgłoś
bruum Re: prawko na motor 11.02.09, 22:52 Widzę, że źle odebrałeś moje intencje. Nie uważam, że po przeczytaniu tej czy innej książki zdobędziesz doświadczenie. Nic nie zastąpi przejechanych kilometrów, analizy popełnionych błędów, podartych kurtek i spodni czy pogiętych gmoli. Jednak akurat ta książka (przynajmniej mi) pomogła zdać sobie sprawę z kilku błędów z których sobie nie zdawałem sprawy. Życzę powodzenia! I pamiętaj - "Nie ważne co masz pod dupą, ważne co masz nad nią" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: początkujący Re: prawko na motor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.09, 22:12 Dobrze że ci ta książka pomogła ale nadal nie wiem gdzie iść na prawo jazdy kat-A w Ciechanowie Odpowiedz Link Zgłoś
bruum Re: prawko na motor 12.02.09, 22:57 Edi podpowiedział jedno nazwisko, a ja niestety nie potafię Ci pomóc bo jak już wczesniej pisałem prawko A robiłem w 1987 roku. Wiem, że w LOK-u uczą ale z jakim efektem tego nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blee Re: prawko na motor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 22:56 Najlepszy z najlepszych sposrod najlepszych :P Przypomina scene z "Men in Black" ;) Darowal bys sobie te ostatnie zdanie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.09, 22:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommi Re: prawko na motor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 23:03 Panie Tomku ale się lansujesz:D pozdrawiam! Tommi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fleer Re: prawko na motor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 14:52 Jak opanowales Simsona to ucz dzieci na karte motorowerowa a nie na prawo jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: prawko na motor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 18:06 Co wy chcecie od tego lansera Tomeczka jak chce uczyć Simsonem to niech uczy ciekawe kogo niezłych instruktorów zatrudnia ORBITER.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: prawko na motor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.09, 21:57 a co to za firma ten orbitert. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: prawko na motor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 09:41 z kosmosu;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: prawko na motor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.09, 22:17 Morze ktoś zna tą Firmę bo ja chcę prawko na simsona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: prawko na motor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 22:24 Kup sobie Simsona zdlawionego, na takiego wystarczy miec 18 lat :P Swoja droga glupie prawo. Ludzie konczac 18 lat nie uzyskuja nagle jakas dziwna sila pojecia o ruchu drogowym. Wiec jak mozna im pozwalac jezdzic ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: początkujący Re: prawko na motor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.09, 22:09 Czyli pójdę chyba do loku podobno tam dobrze uczą na kat.A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: prawko na motor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.09, 23:06 Lider też próbuje uczyć jazdy na motorku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) Re: prawko na motor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.09, 01:31 próbuje :P dobrze powiedziane :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: prawko na motor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.09, 07:47 Ostatnio widzialem jak jacys tacy ktorzy wlasnie tylko probuja ;) cwiczyli gorke na wyjezdzie spod Hali Sportowej. Ze niby w warunkach miejskiej jungli ? Po co ? Przeciez gorke robi sie tylko na placu, a w miescie okreslona stala trasa i koniec. Czyzby nie mieli placu ? Moze osemke tez cwicza miedzy samochodami na parkingu przed marketem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: prawko na motor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.09, 23:06 jacyś tacy a kto dokładnie bo twoja wypowiedz jakoś mało sprecyzowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: instruktor Re: prawko na motor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 23:30 Widzę Panie "gość" nie znasz Pan przepisów poczytaj Pan sobie Dz.U. nr 217 tam na samym początku jest napisane, że każdy OSK powinien posiadać plac umożliwiający wykonanie każdego z zadań przewidzianych na egzaminie państwowym (Z WYJĄTKIEM RUSZANIA NA WZNIESIENIU), więc Panie "gość" nie bądź głupio-mądry bo głupio Ci wychodzi, mądry raczej nie bardzo... aaa TOMEK z konkurencji już musiał podłapać i od razu każe wymieniać po nazwiskach :) nie ładnie Panie Tomku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: prawko na motor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.09, 23:35 sory ale ja i konkurencja chyba kolego coś nie kleisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: instruktor Re: prawko na motor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 23:38 Trochę kultury, nie przeszliśmy na "Ty"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: prawko na motor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.09, 23:44 sory ale ja i konkurencja chyba instruktor coś nie kleisz Odpowiedz Link Zgłoś