Dodaj do ulubionych

Wypady na rowerze

IP: *.cnow.pl 01.05.09, 19:07
Cześć!

Czy w Ciechanowie jest ktoś chętny na wspólne zwiedzanie okolic?
Płeć obojęta, najlepiej w wieku 25-20 lat :)
Gdyby ktoś miał chęć pojeździć (mamy świetną pogodę!) to śmiało pisać na: gg: 7894767 lub tutaj na forum podać na siebie namiar.

Pozdrawiam :)
Tomek
Obserwuj wątek
    • Gość: 99lat Re: Wypady na rowerze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.09, 19:09
      a gdzie konstytucyjne równouprawnienie dla wieku ?
      już widzę te 20 letnie laski jak prześcigają dziadka 60letniego ;-)
      • Gość: laska Re: Wypady na rowerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.09, 21:19
        ja mam 33 lat - szkoda ze sie nie moge zalapac... zaluj
        • Gość: NT Re: Wypady na rowerze IP: *.cnow.pl 02.05.09, 09:40
          Laska, możliwe że zgłoszą się w tym wątku osoby, które będą chciały pojeździć z kimś niezależnie od wieku lub trochę starsze.
      • Gość: NT Re: Wypady na rowerze IP: *.cnow.pl 02.05.09, 09:15
        :-) Może być +/-2 lata, jednak takiej granicy wolałbym już nie przekraczać ;-)Rowerowanie "na luzie", głównie po drogach szutrowych poza miasto w ładne okolice/nad wodę/lasy/ścieżki przyrodnicze/polany/nieznane miejsca wdg mapy itp. :-) Całość do ustalenia, zależnie od kondycji, dlatego można śmiało pisać :-)
    • Gość: 73lata Re: Wypady na rowerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.09, 10:10
      a kto wam opowie co po drodze zobaczycie widzicie dzieciaczki?
      tak gapić będzie się bezrozumnie na to i owo ?
      • Gość: NT Re: Wypady na rowerze IP: *.cnow.pl 02.05.09, 12:09
        "Dzieciaczki" :-) Może zbierze się też grupa na kategorię wiekową dla Ciebie ;-)

Podczas wypadów jest o czym rozmawiać między sobą :-) Natomiast jeśli na trasie znajdzie się coś ciekawego, o czym nikt nie wie, to można zapytać miejscowych :-) Polecam ten sposób lub wizytę w PTTK, gdybyś miał(a) problemy z uzyskaniem informacji.

O nas się nie martw. Poradzimy sobie :-), a pogapić się bezrozumnie przez chwilę w chmury leżąc na skąpanej w słońcu łące też jest OK ;-)
      • Gość: 18latek Re: Wypady na rowerze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.09, 13:30
        a ja mam 18 prawie i jestem duży i silny i dam radę 50km jechać non stop. to
        mogę czy nie ?
        • Gość: NT Re: Wypady na rowerze IP: *.cnow.pl 02.05.09, 15:06
          Nie.

W typ wypadku wytrzymałość nie jest kryterium. Czytaj proszę ze zrozumieniem.

Pozdrawiam :)
          • larelka Re: Wypady na rowerze 02.05.09, 15:51
            a dlaczego akurat takie kryterium wiekowe? :)
            • Gość: NT Re: Wypady na rowerze IP: *.cnow.pl 03.05.09, 20:39
              Nie spodziewałem się tylu pytań. Liczyłem na konkretne odpowiedzi, ale nie mów, że też się nie łapiesz :)

Jeśli masz gg to napisz na numer, który podałem w pierwszym poście. Można szybciej porozmawiać i jest to dla mnie wygodniejsze.

Pozdrawiam
        • Gość: 18latek Re: Wypady na rowerze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.09, 15:10
          piwo też już mogę pić , mam odpowiednią zaprawę ;-)
          • Gość: NT Re: Wypady na rowerze IP: *.cnow.pl 03.05.09, 20:40
            :)
    • Gość: 2calories Re: Wypady na rowerze IP: 188.33.45.* 02.05.09, 16:00
      pytanie 1: ile chcesz NT zrobić km?
      pytanie 2: ile czasu NT na to poświęcić?
      pytanie 3: ile % asfaltu a ile % szutru?
      pytanie 4: o której start-godzina?
      • Gość: NT Re: Wypady na rowerze IP: *.cnow.pl 03.05.09, 20:27
        2calories dzięki za odpisanie.

Ad 1. Proponuję dostosowywać się do najsłabszych kondycyjnie i z góry planować wspólnie trasę. Jeździliśmy tak we Wrocławiu i wszyscy byli zadowoleni. Na początek nie więcej niż 15-30km, albo krótsze spontaniczne wypady.
        Ad 2,4. Możemy ustalać na bierząco przez gg/tel.
        Ad 3. Zależy, gdzie chcemy jechać, jednak szosówką ze mną nie pojeździsz, bo złożyłem górala ;-)

Najlepiej jeśli napiszesz na gg. Numer podałem w 1 poście. Można porozmawiać szybciej niż tutaj.

Pozdrawiam
        • Gość: 2calories Re: Wypady na rowerze IP: 188.33.10.* 03.05.09, 20:39
          gg nie mam, prześlij mi swój adres na 2calories@orange.pl
          • Gość: NT Re: Wypady na rowerze IP: *.cnow.pl 04.05.09, 07:16
            Wysłany.
            • Gość: jaaa Re: Wypady na rowerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 11:19
              bierzesz pod uwage i chlopakow i dziewczyny, mam nadzieje, ze pod
              tym wzgledem nie ma dyskryminacji??
              • larelka Re: Wypady na rowerze 06.05.09, 13:42
                na to odpowiedź znajdziesz w pierwszym poście ;>
                czytanie ze zrozumieniem to się nazywa ;)
                • Gość: ewa Re: Wypady na rowerze IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.09, 18:09
                  no prosze was jaka szkoda ja mam 40 lat ale bym chetnie tez
                  pojezdzila no szkoda a moze sa osoby takie jak jai w tym wieku ale
                  dla mnie osobiscie to wiek nie gra zadnej roli mozna przeciez w
                  kazdym wieku jak sie ma zdrowie i kondycje
                  • Gość: olo Re: Wypady na rowerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.09, 11:20
                    to moze nie robmy podzialu na wiek!to dobrze, ze zbierze sie duza
                    grupa
                    • Gość: brunet Re: Wypady na rowerze IP: 80.51.94.* 07.05.09, 19:40
                      Ja tez bym się wybrał tyle, ze ja się nie łapię w kryteria;( i
                      jeżdżę szosówką.
                      • Gość: NT Re: Wypady na rowerze IP: *.cnow.pl 11.05.09, 08:10
                        Brunet:

Zapraszam tutaj:
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=557&w=94759989&a=95136798
                        Jest już jeden szosowiec, chyba że wurm.net to Ty.
                    • Gość: NT Re: Wypady na rowerze IP: *.cnow.pl 11.05.09, 08:09
                      Olo,

Zapraszam tutaj:
                  • anula_a Re: Wypady na rowerze 08.05.09, 07:46
                    Gość portalu: ewa napisał(a):

> no prosze was jaka szkoda ja mam 40 lat ale bym chetnie tez
                    > pojezdzila no szkoda a moze sa osoby takie jak jai w tym wieku ale
                    > dla mnie osobiscie to wiek nie gra zadnej roli mozna przeciez w
                    > kazdym wieku jak sie ma zdrowie i kondycje

Ewa podaj adres mailowy, pojeździmy razem, znam trochę spokojnych tras w okolicy, mam też sympatyczne towarzystwo rowerowe
                    • wurm.net Re: Wypady na rowerze 10.05.09, 18:06
                      A moze jest ktos chętny na jazdę rowerem szosowym?

moje gg: 4804177
                  • Gość: NT Re: Wypady na rowerze IP: *.cnow.pl 08.05.09, 20:01
                    Napisałem dodatkową propozycję. Przeczytaj proszę nowy wątek zatytułowany Wypady na rowerze - Dodatkowa Propozycja lub od razu przejdź pod ten adres: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=557&w=94759989&a=95056213

Pozdrawiam serdecznie,
                    NT
                    • anula_a Re: Wypady na rowerze 10.05.09, 11:05
                      NT bardzo dobry pomysł, popieram!
                      mój rower pozwala na jazdę po utwardzonych nawierzchniach
                      i ściezkach, długie dystanse mnie nie przerażają,
                      na pewno bedę zainteresowana wekendowymi wyprawami, w dni powszednie róznie to bywa z czasem...

• Gość: NT Re: Wypady na rowerze IP: *.cnow.pl 11.05.09, 08:01
                        WSZYSTKIE osoby, które chcą jeździć na rowerze z innymi proszę o przejście pod adres:
                        www.goldenline.pl/grupa/ciechanow-rower

Krótka instrukcja dołączenia do grupy:
                        1. Zarejestruj się (możesz pominąć niektóre dane).
                        2. Po zalogowaniu się, w polu "szukaj" wpisz "Ciechanów rower". W polu "Grupy" pojawi się "Ciechanów rower". Kliknij na nią.
                        3. Aby mieć dostęp do forum grupy, musisz zostać członkiem grupy. Kliknij na napis po lewej stronie "Dołącz".
                        4. Poczekaj, aż Twoje zgłoszenie zostanie zaakceptowane przez moderatora (to ze względu bezpieczeństwa).

I witaj w grupie :) Od tej pory możesz swobodnie umawiać się na rower oraz wymieniać się trasami z innymi.

Ogólem na Goldenline jest już około 100 osób z Ciechanowa i okolic. Jest to dość dobry internetowy serwis społecznościowy, na którym można nawiązywać nowe znajomości.

Pozdrawiam serdecznie,
                        NT
                  • Gość: NT Re: Wypady na rowerze IP: *.cnow.pl 11.05.09, 08:07
                    Ewa,

Zapraszam tutaj:
                • Gość: NT Re: Wypady na rowerze IP: *.cnow.pl 11.05.09, 08:08
                  Larelka :)

Zapraszam tutaj:
          • Gość: NT Re: Wypady na rowerze IP: *.cnow.pl 11.05.09, 08:11
            2calories :)

Zapraszam tutaj:
    • Gość: damulka Re: Wypady na rowerze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.09, 15:03
      lula.pl/lula/1,97804,6572655,Rowerowa_elegancja.html
    • Gość: NT Wypady na rowerze - Dodatkowa Propozycja IP: *.cnow.pl 08.05.09, 19:56
      Witam, ponieważ zebrało się trochę osób w różnym wieku pomyślałem, że dobrze byłoby zorganizować się trochę bardziej. Ponieważ w Polsce mamy prawo takie, jakie mamy, moje poniższe przemyślenia nie dotyczą osób poniżej osiemnastu lat (chyba, że za zgodą rodziców). Skoro mamy tę kwestię prawną za sobą, przejdę do rzeczy:

Dwie propozycje:

A) Wspólne spotkanie na rowerach np. w przyszłym tygodniu w piątek lub sobotę, na którym wszyscy będą mogli się spotkać i poznać (dzień możemy wybrać zależnie od pogody).

B) Podpięcie tematu spotkań rowerowych na forum. Byłyby to dwa wątki główne.
      1. Wypady rowerowe. - Tu każdego dnia, jeśli będą osoby chętne, mogą stworzyć nowy temat. Tytuł w formacie: 11.05.2009. W nim może wpisywać się każdy, kto ma chęć tego dnia pojeździć i umówić się na wspólny wypad.
      2. Lista rowerzystów. W nim wpisujemy swoje imię/pseudonim, wiek, jaki typ jazdy lubimy i podajemy do siebie kontakt. Dodatkowo można napisać kilka słów o sobie. Do tego wątku będzie mógł zajrzeć każdy, żeby dowiedzieć się więcej o osobach wpisujących się wątku pierwszym lub pragnąć skontaktować się bezpośrednio.

Sądzę, że to znakomicie ułatwiłoby nam kontakty między sobą. Ja np. jeżdżę już teraz niemal codziennie.

Bardzo prosiłbym też o dokładne stosowanie się do poniższego sposobu postępowania, znacznie ułatwiłoby nam to spotkania i zminimalizowało ryzyko jakichkolwiek komplikacji.

Jeśli chcesz umówić się na spotkanie:

1) O ile nie wpisałeś się na listę rowerzystów to wpisz się. Taki wpis pozwoli uniknąć ew. komplikacji później, dasz się poznać innym i przestaniesz być anonimowym użytkownikiem. Wyeliminuje to też osoby niepoważne.

2) W dziale "Wypady rowerowe" znajdź lub stwórz dzień, w którym chciałbyś z kimś pojeździć.

3) Dopisz się do wątku w odpowiednim dniu. Przy tym należy szanować innych i przestrzegać zasad normalnej komunikacji międzyludzkiej. Rozmawiamy TYLKO na temat spotkania. Dzięki temu nie śmiecimy i nowo odwiedzający szybko zorientują się, o czym jest mowa.

4) Dopisuj się tylko, kiedy jesteś najmniej na 80% pewny, że będziesz mógł tego dnia jeździć.

5) Nigdy nie podawaj swoich pełnych danych osobowych na forum. Strony katalogowane są przez Google, więc nigdy nie wiadomo, kto z tych danych będzie chciał skorzystać.

6) Jeśli chcesz się dołączyć do tej grupy, to po wpisaniu się do wątku napisz do założyciela tematu email. Nie każdy zagląda na forum codziennie, a nie chcielibyśmy, aby kogoś pominięto.

7) W miarę możliwości podawajmy do siebie e-maile. Jest to o tyle wygodne, że możemy przeczytać o dowolnej porze dnia.

8) Po wycieczce zamieszczajmy swoje propozycje tras i sposobów organizacji, a także spostrzeżenia. To mogą być ciekawe informacje dla innych rowerzystów, lub ktoś będzie chciał przejechać tę samą trasę.

Powyższy sposób postępowania powinien zapewnić gładki i bezproblemowy przepływ informacji i efektywne umawianie się na spotkania. Dlatego prosiłbym dokładnie się do niego stosować. Takiego przestrzegania możemy chyba wymagać od każdego, kto chciałby z tego serwisu korzystać.

Tyle przemyśleń z mojej strony. Teraz zapraszam do dyskusji nad następującymi tematami:
      1. Jak widzicie sens takiej inicjatywy?
      2. Jakie macie pomysły dotyczące konkretnej jej realizacji?
      3. Jestem ciekawy jak Wam się podoba ten pomysł.
      • wurm.net Re: Wypady na rowerze - Dodatkowa Propozycja 10.05.09, 18:07
        A moze jest ktos chętny na jazdę rowerem szosowym?

moje gg: 4804177
        • Gość: NT Re: Wypady na rowerze - Dodatkowa Propozycja IP: *.cnow.pl 11.05.09, 08:05
          Witaj wurm.net

Zapraszam też tutaj:
          Być może będą też szosowcy.
      • Gość: NT Re: Wypady na rowerze - Forum grupy rowerowej IP: *.cnow.pl 11.05.09, 08:03
        WSZYSTKIE osoby, które chcą jeździć na rowerze z innymi proszę o przejście pod adres:

Krótka instrukcja dołączenia do grupy:
        1. Zarejestruj się (możesz pominąć niektóre dane).
        2. Po zalogowaniu się, w polu "szukaj" wpisz "Ciechanów rower". W polu "Grupy" pojawi się "Ciechanów rower". Kliknij na nią.
        3. Aby mieć dostęp do forum grupy, musisz zostać członkiem grupy. Kliknij na napis po lewej stronie "Dołącz".
        4. Poczekaj, aż Twoje zgłoszenie zostanie zaakceptowane przez moderatora (to ze względu bezpieczeństwa).

I witaj w grupie :) Od tej pory możesz swobodnie umawiać się na rower oraz wymieniać się trasami z innymi.

Ogólem na Goldenline jest już około 100 osób z Ciechanowa i okolic. Jest to dość dobry internetowy serwis społecznościowy, na którym można nawiązywać nowe znajomości.

Pozdrawiam serdecznie,
        NT
    • Gość: cyklista Re: Wypady na rowerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 18:02
      to bardzo dobry pomysł
      • Gość: NT Re: Wypady na rowerze IP: *.cnow.pl 15.05.09, 01:56
        Dzięki za pozytywny feedback. Jest już pięć osób :) Zapraszam wszystkich chętnych na rower.
    • Gość: NT Re: Wypady na rowerze IP: *.cnow.pl 25.05.09, 19:44
      Grupa liczy już 7 osób w wieku od 19 do 41 lat i nadal jest otwarta (www.goldenline.pl/grupa/ciechanow-rower). To świetna okazja, żeby nawiązać nowe znajomości, pojeździć wspólnie w słońcu na rowerze i odkryć wiele nieznanych ciekawych miejsc w okolicach Ciechanowa. Zapraszam wszystkich niezależnie od rodzaju posiadanego roweru, także szosowców.

Pozdrawiam serdecznie,
      NT
      • anula_a Re: Wypady na rowerze 31.05.09, 10:33
        podnoszę wątek, bo zdaje się, że pogoda na wypady rowerowe wróciła
    • Gość: madzia Re: Wypady na rowerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.09, 10:44
      o kurcze postraszyli w telewizorku ,że już 1200 wypadków w tym roku z udziałem
      rowerzystów w tym 90 zabitych,strach wsiąść.

niedługo pokażą rowerzystę jak rycerza średniowiecznego by przeżył upadek i
      crash ;-)
      • anula_a Re: Wypady na rowerze 31.05.09, 11:05
        Gość portalu: madzia napisał(a):

> o kurcze postraszyli w telewizorku ,że już 1200 wypadków w tym roku z udziałem
        > rowerzystów w tym 90 zabitych,strach wsiąść.
        >
        > niedługo pokażą rowerzystę jak rycerza średniowiecznego by przeżył upadek i
        > crash ;-)
        spokojnie, są w okolicy Ciechanowa trasy bezpieczne, gdzie samochód przejeżdża raz na godzinę
        • Gość: NT Re: Wypady na rowerze IP: *.cnow.pl 02.06.09, 18:45
          Zgadza się. Jest wiele bezpiecznych tras w okolicach Ciechanowa, choć w mieście, na niektórych odcinkach, może zrobić się gorąco :)

Dlatego wraz z kolegą mamy pomysł na rowerową ciechanowską masę krytyczną. Jestem ciekawy opinii każdej osoby, którą zainteresowałby ten projekt. Powalczylibyśmy w ten sposób o więcej bezpiecznych ścieżek rowerowych w mieście, bo nawet te, które są planowane mają niewiele wspólnego z prawidłową realizacją takich dróg. Może zdążymy zanim drogowcy wezmą się do prac.

Ogólnie zapraszam wszystkich na spotkanie w ten piątek o 18.00 na rowerach w rynku przed ratuszem. Przejedziemy się kawałek po rekreacyjnej trasie, dopasowanej do praktycznie każdego typu roweru (szosowy może mieć problemy). Wszyscy są mile widziani.

Jeśli będzie zła pogoda, nadal zachęcam do przyjścia. Będziemy mogli porozmawiać i poznać się. Może w ten sposób skonsolidujemy bardziej grupę i ustalimy przyszłe wyjazdy.

Dlatego jeszcze raz wszystkich zapraszam w piątek 5.06 o 18 pod ratuszem w Ciechanowie. Naprawdę warto.

Nasza grupa jest tu:
          1. www.goldenline.pl/grupa/ciechanow-rower
          2. ciechanow.bikestats.pl/
          (znajduje się tam krótka relacja z warszawskiej masy krytycznej, na której byliśmy
          natomiast fragment filmu z przejazdu w tunelu jest tutaj: www.youtube.com/watch?v=RjH4SZXe0hQ&fmt=18)
          3. Mamy też profil na naszej klasie: nasza-klasa.pl/profile/26380309

Mimo wielu miejsc wirtualnych mam nadzieję, że jak najczęściej będziemy widzieli się w świecie rzeczywistym.

Pozdrawiam serdecznie,
          NT

• Gość: 2calories Re: Wypady na rowerze IP: 188.33.54.* 04.06.09, 22:47
            i hop na górę :)

Zapraszam wraz z kolegą NT na spotkanie nieformalne w piątek 5.06 o godzinie 18:00 pod ratuszem.
            • Gość: feli Re: Wypady na rowerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 12:37
              tylko pogoda trochę lipna na taki wypad!nie da rady tego przełożyć???
              • Gość: ewa Re: Wypady na rowerze IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.09, 20:51
                no chyba nie bylo tego spotkania no bo w taka pogode a chetnie bym
                pojechala na taka wycieczke moze innym razem to wypali pozdrawiam
                • Gość: 2calories Re: Wypady na rowerze IP: 94.254.138.* 05.06.09, 21:51
                  a tu niespodzianka.
                  18:00 pod ratuszem 3 osoby - frekwencja jak na wyborach.
                  ruszyliśmy przed Siebie, naszym gipiesem był kolega fedar.
                  przejechaliśmy 65km w czasie 3h 27min. 50% trasy asfaltu, 40% utwardzony żwir, 10% las.

Było fajnie, pogoda dopisała - nie padało.
                  Za tydzień powtórka :)
              • Gość: NT Re: Wypady na rowerze IP: *.cnow.pl 05.06.09, 22:53
                Dodam, że możemy ustalać różne terminy. Wystarczy stworzyć własny wątek na naszej grupie goldenline, do którego mogą zapisać się inni. Każda zarejestrowana osoba może utworzyć taki temat.

Akurat z 2calories nie zwracamy zbytniej uwagi na pogodę, natomiast zawsze z dodatkową grupą możemy wybrać słoneczny dzień. Pogoda przewidywana jest kilka dni naprzód.

Jeśli będzie już grupa, przed wyjazdem ustalimy wspólnie mniej więcej długość wycieczki i po czym chcemy jeździć i ruszamy. Dlatego zachęcam do tworzenia również własnych wątków, bo do tej pory tworzyłem samemu i wszelkie wyjazdy były głównie z 2calories, który ma tam również dostęp, tylko się nie dopisuje ;)
                • Gość: TNT Re: Wypady na rowerze IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.09, 19:26
                  Jeśli organizowalibyście kiedys w przyszłości wspólne wyjazdy, to napiszcie tu na forum datę, godzinę i miejsce zbiórki. Nie mam profilu na goldenline, a z chęcią bym sie przylaczyl, jesli bede mial mozliwosc
                  • Gość: NT Re: Wypady na rowerze IP: *.cnow.pl 07.06.09, 16:56
                    TNT tutaj po jakimś czasie podamy termin kolejnego zjazdu. Natomiast listę wycieczek i inne informacje znajdziesz na goldenline. Rejestracja to kilka kliknięć: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=557&w=94759989&a=95136798

Jest tam o wiele łatwiej śledzić wątki i można szybciej odnaleźć informacje, których się szuka.

Pozdrawiam
                    • Gość: 2calories Re: Wypady na rowerze IP: 94.254.180.* 16.06.09, 18:04
                      wszystkich entuzjastów 2kółek, którzy uwielbiają jeździć na rowerze zapraszamy z TN w piątek o godz 18:00 pod ratusz.

plan spotkania:
                      1. zapoznanie się
                      2. wspólne pedałowanie ok 30-60km (wszystko zależy od rowerów i kondycji)

Zapraszam.
                      • Gość: gąskabalbinka Re: Wypady na rowerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 22:34
                        Podpowiem
                        A jaka trasa ?
                        Trasę proszę podzielić na 2-3 etapy , by można było zawrócić
                        Jak się ubrać ?

Pozdrawiam
                        > wszystkich entuzjastów 2kółek, którzy uwielbiają jeździć na rowerze zapraszamy
                        > z TN w piątek o godz 18:00 pod ratusz.
                        >
                        > plan spotkania:
                        > 1. zapoznanie się
                        > 2. wspólne pedałowanie ok 30-60km (wszystko zależy od rowerów i kondycji)
                        >
                        > Zapraszam.
    • Gość: fedar 27 czerwca - wycieczka rowerowa - okolice Mławy IP: *.multimo.gtsenergis.pl 17.06.09, 23:19
      Na 27 czerwca planowana jest wycieczka rowerowa po terenach leżących na wschód od Mławy (m.in. Białuty, Wieczfnia Kościelna, Dębsk).
      Długość trasy szacowana na 40-50 km, tempo spacerowe.
      Dojazd do miejsca startu i powrót - pociągiem.
      Dla najwytrwalszych można pomyśleć o powrocie do Ciechanowa na rowerze.
      Wkrótce oficjalny komunikat PTTK.
      Na razie nieoficjalnie - zapraszam.
      • Gość: fedar Re: 27 czerwca - wycieczka rowerowa - okolice Mła IP: *.multimo.gtsenergis.pl 23.06.09, 22:02
        No to zaklepane:
        Zbiórka na dworcu PKP w sobotę 27 czerwca o godz. 7:05 ze sprawnymi rowerami. Należy wykupić bilet na pociąg osobowy do Iłowa. Odjazd pociągu o godz. 7:21. Powrot do Ciechanowa planowany na godz. 16:30.
        Na trasie prawdopodobnie spotkamy się z grupą pieszą wędrującą po okolicach Szydłowa, Żmijewa i Konopek (ognisko itp.)
        Zapraszam do udziału w wycieczce.
        • anula_a Re: 27 czerwca - wycieczka rowerowa - okolice Mła 26.06.09, 08:41
          > No to zaklepane:
          > Zbiórka na dworcu PKP w sobotę 27 czerwca o godz. 7:05 ze sprawnymi rowerami. N
          > ależy wykupić bilet na pociąg osobowy do Iłowa. Odjazd pociągu o godz. 7:21. Po
          > wrot do Ciechanowa planowany na godz. 16:30.
          > Na trasie prawdopodobnie spotkamy się z grupą pieszą wędrującą po okolicach Szy
          > dłowa, Żmijewa i Konopek (ognisko itp.)
          > Zapraszam do udziału w wycieczce.

jaka jest przewidywana długość trasy (tak w przybliżeniu) ?
          • Gość: fedar Re: 27 czerwca - wycieczka rowerowa - okolice Mła IP: *.multimo.pl 26.06.09, 23:26
            Długość trasy: 45, max. 50 km.
            • Gość: fedar Re: 27 czerwca - wycieczka rowerowa - okolice Mław IP: *.multimo.pl 28.06.09, 01:23
              Kolejny wyjazd zaliczony. W wycieczce wzięło udział 6 osób. Wszystko poszło zgodnie z planem (z drobnym wyjątkiem: wylądowaliśmy w Konopkach, a nie w Wyszynach). Ci najwytrwalsi po odstawieniu reszty uczestników na stację PKP, przez las lekowski wrócili do Ciechanowa na rowerach.
              W końcowej części trasy tropilismy pieszą grupę operacyjną działającą w tym dniu w rejonie Szydłowa, Giedni i Żmijewa ;-)
              Ku powszechnej (uczestników) radości dopadliśmy ich na stacji w Konopkach.
              • anula_a Re: 27 czerwca - wycieczka rowerowa - okolice Mła 28.06.09, 10:30
                Gość portalu: fedar napisał(a):

> Kolejny wyjazd zaliczony. W wycieczce wzięło udział 6 osób. Wszystko poszło zgo
                > dnie z planem (z drobnym wyjątkiem: wylądowaliśmy w Konopkach, a nie w Wyszynac
                > h). Ci najwytrwalsi po odstawieniu reszty uczestników na stację PKP, przez las
                > lekowski wrócili do Ciechanowa na rowerach.
                > W końcowej części trasy tropilismy pieszą grupę operacyjną działającą w tym dni
                > u w rejonie Szydłowa, Giedni i Żmijewa ;-)
                > Ku powszechnej (uczestników) radości dopadliśmy ich na stacji w Konopkach.

O, tak ! wycieczka bardzo udana. Co prawda niebo rano nie wygladało optymistycznie, ale ustaliliśmy na początku, ze padać nie będzie i tak właśnie było, tylko lekka mżawka, a właściwie mgiełka wodna nas spotkała, skorzystaliśmy więc i nawilżyliśmy sobie cerę ;)))
                podjedliśmy jagód, Fedar zebrał dwa grzybki, a na Baganch Niemyje chyba umówił się z żurawiami, bo były tam, kiedy robiliśmy popas ;)))
                a więc na brak atrakcji nie można było narzekać,
                ogromne słowa uznania dla Fedara za znajomośc terenu i kondycję, prowadził nas takimi drogami, ścieżkami, że najbardziej wypasiony GPS do pięt mu nie dorasta!
                widoki z górek i rodowy cmentarz zagubiony w lesie - bezcenne !

• Gość: fotoamatorka Re:pytanie do Fedara IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.09, 13:28
        czy mógłbyś na starym wątku fotozagadek uaktywnić linki do zdjęć?
        • Gość: fedar Re:pytanie do Fedara IP: *.multimo.pl 28.06.09, 01:12
          Spróbuję, ale nie wiem czy to jest możliwe do zrobienia.
    • Gość: fedar Wypad do Mławy IP: *.multimo.gtsenergis.pl 20.06.09, 22:15
      Jutro (niedziela 20.06) rano kilka osób rusza na rowerach do Mławy. Trasa wycieczkowo - spacerowa trochę bocznymi asfaltami, lasem i drogami polnymi, łącznie ok. 42 km. Przebieg zbliżony do opisanego tu:
      www.goldenline.pl/forum/ciechanow-rower/967384/s/1#19219048
      Start 8:10 sprzed dworca PKS.
      Jeśli ktoś miałby ochotę przyłączyć się - zapraszamy.
      Trochę późno ogłaszam, ale dopiero teraz zasiadłem przy pececie.
      • Gość: fedar Re: Wypad do Mławy - korekta IP: *.multimo.gtsenergis.pl 20.06.09, 22:17
        Oczywiście jutro, czyli w niedzielę 21.06 :-)
        • Gość: fedar Re: Wypad do Mławy - korekta IP: *.multimo.gtsenergis.pl 23.06.09, 22:05
          Byliśmy. Grupa w całości wrociła do Ciechanowa na rowerach (czyli PKP nie zarobiły). Przejechaliśmy ponad 80 km i chyba wszyscy byli zadowoleni.
    • aelion Re: Wypady na rowerze 28.06.09, 22:18
      No to kto ma chęć na rowerek jutro po południu? Myślę koło 17 ? :) Jakiś
      kilkunastokilometrowy wypadzik możnaby zorganizować.
      Piszcie na gg: 77400 :) Dogadamy sie!
      • Gość: gościu Re: Wypady na rowerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 14:23
        hej!czy organizujecie w najbliższych dniach jakiś wypad?niedziela?
        • Gość: NT Re: Wypady na rowerze IP: *.cnow.pl 07.07.09, 19:33
          Zawsze możesz też zaproponować wyjazd samemu: www.goldenline.pl/grupa/ciechanow-rower i kilka osób dołączy.
    • aelion Re: Wypady na rowerze 28.08.09, 13:09
      Zapraszamy ponownie na
      Od czasu do czasu organizujemy wypady rowerowe :) Polecam sie zarejestrowac i
      napisac na forum kontakt do siebie, by dostawac na biezaco informacje o naszych
      wycieczkach rowerowych :)Najbliższa już w następnym tygodniu!
      • aelion Re: Wypady na rowerze 28.08.09, 13:09
        oczywiście link który miałem zamiar wkleić to
        :) Zapraszam!
        • aelion Re: Wypady na rowerze 28.08.09, 13:10
          kurcze nie wiem czemu linki sie nie pojawiają:
        • Gość: ciziakicia Re: Wypady na rowerze dziś dzień bez auta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.09, 16:18
          supermozg.gazeta.pl/supermozg/1,91628,7062400,Samochod_czy_rower____Oto_jest_pytanie.html
          idę ,jadę , może nie zginę
    • Gość: fedar Wycieczka rowerowa: Puszcza kampinoska IP: 212.160.172.* 01.09.09, 13:24
      PTTK Ciechanów organizuje w sobotę 5 września wycieczkę rowerową po Puszczy Kampinoskiej. Zapisy do 3 września w biurze PTTK przy ul. Warszawskiej.
      • anula_a Re: Wycieczka rowerowa: Puszcza kampinoska 01.09.09, 20:12
        Gość portalu: fedar napisał(a):

> PTTK Ciechanów organizuje w sobotę 5 września wycieczkę rowerową po Puszczy Kam
        > pinoskiej. Zapisy do 3 września w biurze PTTK przy ul. Warszawskiej.

Darku pozwolę sobie załączyć link ze szczegółami

www.pttk-ciechanow.pl/aktualna.html
    • Gość: fedar Wypad w okolice Gruduska - sobota lub niedziela IP: *.multimo.pl 10.09.09, 21:27
      W sobotę lub niedzielę (w zależności od pogody) zapraszam chętnych na wycieczkę rowerową w okolice Gruduska, powrót do Konopek i pociągiem lub na rowerze do Ciechanowa.
      Trasa: Opinogóra - Dzbonie - Lipa - Koziczyn - Przywilcz - Pszczółki - Grudusk - Purzyce Trojany - Borzuchowo Daćbogi. Tam nad Łydynią poszukamy starej kapliczki - figury Jana Nepomucena. Powrót trasą improwizowaną.
      Dystans: do Konopek na PKP - ok. 50 km, jeśli powrót do Ciechanowa rowerem - 60-70 km.
      Dla zainteresowanych po drodze do obejrzenia: Opinogora (wiadomo co), cmentarze wojenne I.W.Ś.(Opinogóra D., Pszczółki, Piegłowo), kościoły (Opinogóra, Koziczynek, Grudusk, Żmijewo Kościelne), dwory (Lipa, Koziczyn), grodzisko (Grudusk), nepomuki (figury J. Nepomucena) (Grudusk, Borzuchowo, ok. Konopek), rozległe widoki na odcinku Dzbonie - Pszczółki i inne.
      Startujemy spod zamku.
      Dokładny termin podam po bardziej klarownej prognozie pogody - możliwe negocjacje ;-)
      • Gość: fedar Re: Wypad w okolice Gruduska - sobota lub niedzie IP: *.multimo.pl 11.09.09, 18:26
        O ile nie będzie lało, jutro o 8:00 ruszamy (bądź ruszam ;-) spod zamku.
        • Gość: fedar Re: Wypad w okolice Gruduska - sobota lub niedzie IP: *.multimo.pl 14.09.09, 23:26
          W sobotę zawróciłem z trasy. Wycieczka odbyła się w niedzielę w składzie jednoosobowym. Tu troche zdjęć:
          picasaweb.google.com/fedarek/PrzezZawkrzeIPobozeNadJezioroZawadzkie#
    • Gość: puchaczz Re: Wypady na rowerze IP: 188.33.150.* 15.09.09, 21:12
      zapowiada się świetna impreza i stosunkowo niedaleko Ciechanowa.
      otwock.org.pl/pre09/
      info prasowe: otwock.org.pl/phpBB2/files/creat0007_113.jpg

z Ciechanowa pewna już 2osobowa ekipa.
      • Gość: puchaczz Re: Wypady na rowerze IP: 94.254.176.* 30.09.09, 22:43
        juz w najbliższą sobotę impreza rowerowa niedalego Ciechanowa

szczegóły na stronie:
        www.limesbike.home.pl/joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=224
    • Gość: fedar 2009-10-09: wycieczka - okolice Nidzicy IP: 212.160.172.* 05.10.09, 12:04
      10 października PTTK w Ciechanowie organizuje wycieczkę rowerową po okolicach Nidzicy. Trasa biegnie oznakowanym rowerowym Szlakiem Bursztynowym. Dystans 40 - 60 km (tzn. będzie możliwość zakończenia wycieczki wcześniej - zamówiony transport - ale chętni mogą przejechać cały dystans). Po drodze wiele ciekawostek i ładne jesienne krajobrazy.Wymagane zapisy.
      Więcej na stronie
      www.pttk-ciechanow.pl/aktualna3.html
      lub bezpośrednio w biurze PTTK przy ul. Warszawskiej.
      Poniżej link do opisu i mapki na portalu powiatu nidzickiego:
      www.powiatnidzicki.pl/index.php?nr=6
      www.nidzica.pl/pliki/Image/turystyka/trasy_row/szlak_bursztynowy.jpg
      • Gość: fedar Re: 2009-10-10: wycieczka - okolice Nidzicy IP: *.multimo.pl 06.10.09, 23:55
        Podbijam temat i dla zachety podaje link do meteogramu na koniec tygodnia:
        new.meteo.pl/php/meteorogram_id_coamps.php?ntype=2n&id=1529
        Dla leniwych ;-) :
        Czwartkowy deszczyk splucze pyl z mazurskich szlakow. Sobotni poranek bedzie rzeski, za to dzionek zapowiada sie bezwietrzny i sloneczny, wiec temperatura szybko wzrosnie. Pogoda wymarzona na rowerowe wypady :)
        (pisze bez polskich ogonkow, bo w moim Arch-u gdzies sie zgubily i nie zdazylem ich odnalezc).
    • Gość: fedar I ciechanowska "polarna" wyprawa rowerowa ;-) IP: 212.160.172.* 11.12.09, 13:13
      Po przejrzeniu ostatnich prognoz pogody przyszedł mi do głowy szalony
      pomysł: "zimowy" wypad rowerowy. Jeśli znajdą się chętni, w niedzielę 13 grudnia rano wyruszymy w kier. bieguna północnego (czyli mniej więcej na północ ;-). Długość trasy nie jest określona i zależy wyłącznie od sił, chęci i nastrojów uczestników. Ominiemy ruchliwą mławską szosę od zachodu (przez Las Lekowski, okolice Konopek, Stupska i dalej na pn.zach.) lub od wschodu (Targonie, Regimin, Jarluty, kolejne Żmijewa w kier. Szydłowa). Będziemy trzymac się blisko linii kolejowej, więc w dowolnym momencie można będzie odbić na stację PKP. Gdyby nam dobrze szło, to punktem końcowym będzie stacja PKP w Iłowie. Powrót oczywiście pociągiem.
      Ponieważ temperatura powietrza w niedzielę może spaść nawet poniżej -5 st.(ale przy minimalnym wietrze), należy się odpowiednio ubrać, chroniąc szczególnie stopy, dłonie i głowę. Obowiązkowy element stroju: polar! :)
      Miejsce i czas spotkania: parking przy Centrum Kultury przy ul. Strażackiej, niedziela 13 grudnia, godz. 8:00, ruszamy najpóźniej 8:10.

Jeśli byłby ktoś zainteresowany, proszę o potwierdzenie (żebym wiedział, czy mam się szykować).
      • Gość: puchaczz Re: I ciechanowska "polarna" wyprawa rowerowa ;-) IP: *.centertel.pl 11.12.09, 18:38
        ciekawa propozycja
        • Gość: fedar Re: I ciechanowska "polarna" wyprawa rowerowa ;-) IP: 212.160.172.* 15.12.09, 14:29
          Propozycja może i ciekawa, ale minęła bez echa. Za to ja co postanowiłem, to i zrobiłem. Pętelka z nawrotem w Uniszkach Zawadzkich, łącznie 103 km i było całkiem fajnie.
          • Gość: KRONOS Re: I ciechanowska "polarna" wyprawa rowerowa ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 17:57
            Podziwiam pozdrawiam :)
            mój rower niestety stoi i się kurzy hmm gdybym przeczytał to wcześniej to pewnie
            bym się skusił ale niestety dopiero dzisiaj na forum zajrzałem szkoda :(
            ale mam nadzieje że coś jeszcze będziesz organizował :)
            • Gość: fedar Re: I ciechanowska "polarna" wyprawa rowerowa ;-) IP: *.multimo.pl 15.12.09, 20:13
              A co tu podziwiać? Trzeba po prostu przyłączyć się :)
              Idzie zima, więc rowerowe szaleństwo będzie ograniczane. Teraz czekamy na śnieg i hop! - na biegówki. To równie fajne jak rowerowanie.
              Jednak gdybym chciał pojeździć rowerem po śniegu, nie zapomnę tego tu oznajmić.
              Pozdrowienia dla zakręconych.
    • Gość: fedar Rozruszanie łańcuchów, sobota 20 marca IP: *.multimo.pl 18.03.10, 22:55
      Witam

Czy byliby chętni na rozruszanie rowerowych łańcuchów w sobotę 20 marca? Oczywiście bez szaleństwa: na początek asfalt, trasa długości 50 - 70 km, spokojne tempo. Może Krasne lub kierunek Strzegowo albo Luberadz?
      Co Wy na to?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka