Dodaj do ulubionych

Zła wiadomość dla lekarzy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 10:49
Przykro mi to pisać ale jesteście na straconej pozycji. Podwyżki dostaliście w
czasach prosperity tj. w 2007r, teraz budżet państwa ma dziurę, której nikt
nie jest w stanie policzyć. Mało tego Struzik tak zadłużył województwo (jest
na granicy ustawowego zakazu dalszego zadłużania), że wasze wtorkowe spotkanie
nic nie zmieni. Naobiecują wam i żadnych obietnic nie spełnią.
www.tvn24.pl/-1,1600531,0,1,gilowska-straszy-wielka-dziura-rzad-kreci-ws-budzetu,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • Gość: pacjent Re: Zła wiadomość dla lekarzy IP: *.chello.pl 16.05.09, 10:58
      to chyba jest zla wiadomosc dla pacjentow
    • Gość: płacący podatki Re: Zła wiadomość dla lekarzy IP: *.chello.pl 16.05.09, 11:02
      To zła wiadomość dla nas wszystkich, bo władza chce zmusić
      społeczeństwo do zasilenia kasą prywatnych ubezpieczycieli
      wmawiając, że to przez wygórowane żądania personelu białego upadną
      szpitale, że politycy robią wszystko dobrze tylko źli lekarze nie
      chcą pracować za darmo, więc zmobilizujmy ich prywatnymi
      ubezpieczeniami by PO-tem kolesiom którzy te ubezpieczalnie stworzą(
      tak jak II filar) żyło się lepiej.
      • tatw Re: Zła wiadomość dla lekarzy 16.05.09, 11:08
        wszystko dobrze ale na zachodzie prawie wszyscy są ubezpieczenie a lekarze są
        rozliczanie przez lekarzy z firm ubezpieczeniowych co daje gwarancję wypłaty
        odszkodowania lub zakończenia współpracy z danym fachowcem który nie zna się na
        swojej pracy a przysparza szkód pacjentom i firmom ubezpieczeniowym a bez
        ubezpieczenia OC lekarze nie mogą pracować w szpitalach czy poradniach a u nas
        lekarz partaczy a koledzy po fachu oceniają czy źle coś zrobił to przecież
        paranoja no ale w Polsce jest wszystko możliwe
        • Gość: qwerty Re: Zła wiadomość dla lekarzy IP: *.chello.pl 16.05.09, 11:44
          irytujesz mnie tatw, bo albo nie czytasz postow na ktore odpisujesz albo... mowa jest o dodtkowych ubezpieczeniach zdrowotnych a nie o ubezpieczeniach oc.
          • Gość: Paweł Re: Zła wiadomość dla lekarzy IP: *.centertel.pl 16.05.09, 12:26
            Prywatny ubezpieczyciel NAPEWNO lepiej zarządzi moimi składkami niż
            te państwowe MOLOCHY i pierdzące w stołki URZĘDASY !! :(
            • Gość: płacący podatki Re: Zła wiadomość dla lekarzy IP: *.chello.pl 16.05.09, 12:40
              Pawle na pewno będzie lepiej,pomyśl tylko że 6 z 10 złotych składki
              zgarnie firma ubezpieczeniowa - na nasze leczenie przeznaczone
              bedzie 40% wpłat Twoich moich i innych. Tak już stało się z II
              filarem, a miało być lepiej... wszystkim. Wtedy zatęsknisz za
              obecnym systemem, gdy okaże się że nasze składki pożarł kryzys, ktoś
              czegoś nie przewidział itd. Tu chodzi tylko o zgarnięcie kolejnej
              kasy dla swoich.
              • Gość: addhoc Re: Zła wiadomość dla lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 14:36
                Sprywatyzujmy szpitale. Państwo niech mi odda pieniążki ze składki zdrowotnej
                lub utworzy indywidualne konto.
                Obecnie ktoś za moje/nasze pieniądze się leczy. A jak ja zachoruje?
                To wszyscy będą mieli to w ... lekarze zarabiający 12-20tyś brutto na pewno!
            • Gość: pire Re: Zła wiadomość dla lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 17:09
              Paweł napisał(a):

> Prywatny ubezpieczyciel NAPEWNO lepiej zarządzi moimi składkami
              niż
              > te państwowe MOLOCHY i pierdzące w stołki URZĘDASY !! :(

Na pewnoprywatni ubezpieczyweiele, Pawle, lepiej zarządzą Twoimi
              składkami. Tak jak na przykład firmu, tworzoące II filar ubezpieceń
              społęcznych. Tyle że emerytury dostaniesz 20 złotcyh...
          • tatw Re: Zła wiadomość dla lekarzy 16.05.09, 15:30

Gość portalu: qwerty napisał(a):

> irytujesz mnie tatw, bo albo nie czytasz postow na ktore odpisujesz albo... mow
            > a jest o dodtkowych ubezpieczeniach zdrowotnych a nie o ubezpieczeniach oc.

czytam tylko widać brakuje lekarzowi inteligencji bo nie może wyłapać sensu
            wypowiedzi no ale cóż takich mamy w Ciechanowie lekarzy zresztą nie tylko przy
            tej wypowiedzi więc oświecę chodzi mi oto żeby w końcu lekarz naprawdę
            odpowiadał za to co robi a nie udawał że nic się nie stało i to nie jego wina bo
            to nie on odpowiada za zdrowie i życie pacjenta tylko państwo. Dlatego dodatkowe
            ubezpieczenia ma sens wtedy gdy lekarz też ubezpiecza się od OC i można go
            rozliczać a tak to ja płacę za usługę a lekarz ma mnie gdzieś bo i tak nic nie
            mogę wskórać bo koledzy z rady lekarskiej i tak przykryją, dlatego ludzie nie
            chca płacić bo czy płacą czy nie i tak lekarze górą w leczeniu.

Boicie się odpowiedzialności za swoją pracę dlatego chowacie się za plecami NRL
            i mówicie że wszystko to wina państwa.
            • Gość: qwerty Re: Zła wiadomość dla lekarzy IP: *.chello.pl 16.05.09, 16:54
              teraz juz wiem, ze tylko ci sie wydaje ze cos rozumiesz. marnujesz sie w ciechnowie do rzadu powinni cie wziac. prosze nie pisz juz wiecej, a jezeli musisz to chociaz zachowaj jakis poziom merytoryczsny i logiczny. porazka!
              • Gość: walery555 Re: Zła wiadomość dla lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 16:59
                Co tu dużo gadać pazerność lekarzy nie zna granic, kompromitacja dla
                zawodu. Wiedzą doskonale że ludzie chorują i będą chorować nie do
                szpitala to przyjdą do gabinetu. Powinno się tylko dogłębnie te
                gabinety skontrolować.
                • Gość: Paweł Re: Zła wiadomość dla lekarzy IP: *.centertel.pl 16.05.09, 20:53
                  Co Wy tu piszecie i porównujecie II filar i 20 zł emerytury ??
                  Przecież to dopiero rusza !! Jak się wpłacało przez 5 lat po 50-100
                  zł do II filaru to jakich kwot do wypłaty można oczekiwać na
                  emeryturze przez 20 lat ????
                  ZUS i NFZ wraz ze swoimi armiami urzędasów przejadają wpłacaną kasę
                  i przepuszcza ją na pierdoły !!!
                  Wiadomo jak tam się np pracuje - o 15-tej już ręka na klamce
                  • Gość: genek Re: Zła wiadomość dla lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 00:21
                    1.macie rację paweł w tym co piszecie.2 lekarze macie rację ,że
                    domagacie się realizacji podpisanych umów.może nauczycie politruków
                    i ich nominatów ,że umów i obietnic należy dotrzymywać. uważajcie na
                    struzika od niego tylko na piśmie potwierdzoonym przez notariusza i
                    jeszcze z gwarancją bankową bo was wydmucha
                  • Gość: figaro Re: Zła wiadomość dla lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 16:53
                    Gość portalu: Paweł napisał(a):
                    > Co Wy tu piszecie i porównujecie II filar i 20 zł emerytury ??
                    > Przecież to dopiero rusza !! Jak się wpłacało przez 5 lat po 50-
                    100
                    > zł do II filaru to jakich kwot do wypłaty można oczekiwać na
                    > emeryturze przez 20 lat ????
                    Oczywiście, spotkamy się na Wyspach Kanaryjskich, gdzie będziemy na
                    rajskiej plaży tracic nasze emerytury z II filaru. Będzie: nie
                    umierać tylko rzyć. A rzyć to po gróraalsku du...
              • Gość: gość Re: Zła wiadomość dla lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 12:47
                teraz już wiem ( kiedyś tylko mi się wydawało), że Twoje poczucie omnipotencji
                to większy problem.Czy poniżając innych budujesz swoja samoocenę.....Można mieć
                inne zdanie na dany temat co nie daje prawa do opluwania i oceniania innych ludzi
    • Gość: zdrowy Re: Zła wiadomość dla lekarzy IP: 213.192.70.* 17.05.09, 11:25
      jak będą leczyć prywatnie bez sprzętu szpitala
      • Gość: bioenergoterapeuta Re: Zła wiadomość dla lekarzy IP: *.chello.pl 17.05.09, 11:37
        ... ja leczę bez sprzetu szpitalnego :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka