IP: 213.199.253.* 09.06.09, 21:01
Witam!
Planuję zakup Hondy Civic (94-95 r.)
Prosilbym zorientowanych w tych samochodach o opinie(najlepiej posiadaczy).
Jaki silnik bylby lepszy 1,3 czy 1,5 ? Samochod jezdzilby glownie po miescie.
Obserwuj wątek
    • Gość: ze Re: Honda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 21:41
      1.5 bo 1.3 to porazka
      Pali tyle samo, a moc zdecydowanie wieksza.
    • Gość: Najkon Re: Honda IP: *.tktelekom.pl 09.06.09, 22:28
      W sumie civicem nie jeździłem, lecz acordem.
      Trochę jednak poznałem tę markę. Zdecydowanie polecam 1,5 VTi ale trochę ciężko
      je znaleźć. To jeszcze zależy na czym Ci bardziej zależy, czy na osiągach czy na
      spalaniu. Wiedz jedno hania dużo pije ;) Doradzam też może nowszy model.
      Powodzonka
    • Gość: mrowahxc Re: Honda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 01:38
      Ja jestem posiadaczem Hondy Civic 95r. (ale już wersja japońska VI) z silnikiem 1.5 VTEC ECONO (115KM). Na trasie spala mi 5-6 litrów, w mieście 8-10 l. Przy trzymaniu się poniżej 3tys obrotów można całkiem ekonomicznie jeździć. Auto jest lekkie (ledwo ponad tonę) i zwinne, a przy takiej mocy silnika można trochę poszaleć:). Tym samochodem jeżdżę od ponad roku i w tym czasie nie miałem żadnych poważnych awarii, mimo, że 95 rok to już trochę sędziwe auto. Wykończenie w środku jest bardzo przyzwoite (jeżeli chodzi o wersję japońską, czyli taką: images26.fotosik.pl/283/55c9ea04a43e902bmed.jpg ), jeżeli chodzi o wersję europejską (czyli taką: www.furious.pl/caraudio/img/cd1.jpg ) to już nie jest tak ładnie w środku, kupa badziewnego plastiku. Samochód jest na niskim, sztywnym zawieszeniu, co ma swoje plusy i minusy. Po pierwsze dobrze czuje się auto podczas prowadzenia i wchodzenia w zakręty, lepiej trzyma się drogi, ale odczuwa się każdy dołek, co może być irytujące, szybko na naszych dziurawych jezdniach zużywają się końcówki drążka. Jednych drażni to, że "trze się tyłkiem po asfalcie" podczas jazdy, a innym się to podoba. Ja ogólnie jestem zadowolony. Jeżeli chcesz szybkie nieduże zwinne auto do sprawnego poruszania się po mieście to auto dla Ciebie. pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka