Gość: horns up !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.09, 10:44 jak oceniacie sobotni koncert i całą imprezę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Horns up !!! Re: sthrashydlo 09 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.09, 13:15 dlaczego do dupy? moim zdaniem było na pewno lepiej niż rok temu - dodatkowo biorąc pod uwagę ograniczone środki jakimi dysponowali organizatorzy było ciekawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zło&dobro Re: sthrashydlo 09 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 13:23 Było super . Dziękuję miastu i kościołowi za to ,że pozwoliło zorganizować ten koncert . Mam nadzieję ,że za rok będzie jeszcze więcej osób . A i taka mała uwaga do organizatorów : dowiedziałem się o tym koncercie dopiero 2 dni przed :( . Organizatorzy !! Nie poddawajcie się ,bo to naprawdę super sprawa z tym Straszydłem :) . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bielik Oi! Re: sthrashydlo 09 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 15:51 w tym roku średnio wypadło, może dlatego że słabo było rozreklamowane w innych miastach, albo ze względu że również od 17 do 19 lipca odbywały się inne festiwale ( HC Fest Piaseczno, Jarocin) Rok temu było zdecydowanie lepiej i więcej osób. W tym roku nie było źle, ale trzeba było lepiej rozreklamować i nagłośnić tą imprezę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: venom Re: sthrashydlo 09 IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.09, 16:49 Bez sponsorów lub istotnego wsparcia miasta nie da się zrobić wiele więcej. Chłopaki wskrzesili festiwal własnymi siłami i za to im chwała, że im się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciechanowianin Re: sthrashydlo 09 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 17:53 Mimo, że ta muzyka nie jest z mojej bajki, przyłączam się do Wielkich Słów Uznania dla organizatorów. Bez tych zapaleńców i innych, tych od innych imprez, którzy coś chcą w tym mieście zrobić, miasto byłoby martwe. Wielki dla Was mój szacunek. Jakiż symboliczny kontrast z martwym naszym Zamkiem na którego tle to się rozgrywa!!. Za rok rocznica 600-lecia bitwy pod Grunwaldem. Okazja do promocji naszego Zamku związanego historycznie z tym wydarzeniem a tymczasem... Po tej stronie ulicy pasjonaci, ludzie z energią, po przeciwnej ...... szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: sthrashydlo 09 IP: 94.254.131.* 20.07.09, 18:41 popieram. 99% mieszkańców narzeka że nic nie dzieje się w mieście, że marazm 1% mieszkańców to tacy narwani kolesie którzy wskrzesili tą imprezę. Brawo dla każdej inicjatywy dla ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosiarz Re: sthrashydlo 09 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 18:46 Ciekaw jestem czy dom kultury wam pomógł? Odpowiedz Link Zgłoś
zarek35 Re: sthrashydlo 09 20.07.09, 20:11 Panowie! Za to że Wam się chce robić coś w tym mieście wielki szacun! Cieszę się, że wskrzesiliście Sthrashydło! Mimo, że to nie "moja" muzyka i nie byłem w sobotę na koncercie cieszę się, że robicie tą imprezę. I róbcie dalej! Byłem za to w piątek na błoniach i strasznie żałuję, że tak mało ludzi przyszło na ten koncert.. A jak było z frekwencją na głównym koncercie? Odpowiedz Link Zgłoś
pawloskarawlos1 Re: sthrashydlo 09 20.07.09, 20:21 Moim zdaniem też było super, fakt że słabo rozreklamowane, może jakoś dogadać się za rok z Tygodnikiem żeby objął patronat medialny żeby o tym pisali wcześniej, jakiś plakat na pół strony i może frekwencja się zwiększy. Może dogadać się z Ciechanem a nie tyskie, może zaprosić klub motorowy z Ciechanowa a nie z Warszawy. Może zrobić 2 dni z polem namiotowym. No i zwiększyć ochronę, podobno znowu wstrzyknięto jakiejś dziewicy krew z kota w okolicach cmentarza!! ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boniek Re: sthrashydlo 09 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 22:32 No to fakt, że trzeba by było troszkę bardziej rozreklamować imprezę, ale sama organizacja była zrobiona Tip Top. A jeśli chodzi o dogadanie się z Ciechanem to kiepska sprawa, ogólnie mało kontaktowi ludzie jeśli chodzi o obstawę imprez. Poza tym na straszydle i piwo i jedzenie zapewniała jedna firma, a to zawsze mniej latania, biegania i dogadywania się z różnymi firmami. Klub Outlaws MC jest organizatorem imprezy, a ciechanowski był zaproszony, pojawiliśmy się w piątek. Niestety tylko z 50% frekwencją. Pole namiotowe z tego co wiem było dostępne dla uczestników imprezy, żeby przenocować po sobocie. Jeśli chodzi o ochronę to była jak dla mnie wystarczająca ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: sthrashydlo 09 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 22:36 Faktycznie wieczorne porykiwania dochodzace z bloni zdziwily nas bo imreza byla slbo reklamowana sklonna bylam myslec ze to jacys zaklinacze deszczu nawiedzili nasze miasto,nie bylam wiec sie niewypowiadam ,ale jestem jak najbardziej za Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanik Re: sthrashydlo 09 IP: *.devs.futuro.pl 21.07.09, 21:33 impreza jak najbardziej musi byc, tak czy siak reklama tego gigu totalnie do dupy. Stad frekwencja taka jaka byla. 5 osob na krzyz. Dla mnie zeszloroczny koncert byl o wiele lepszy. A propo, mial ktos grac z Ciechanowa, i co?! Tylko na plakacie wystapili? Szkoda, ze nikt od nas nie reprezentowal rodzimej sceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yogi Re: sthrashydlo 09 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 00:53 Ja o imprezie dowiedzialem sie dopiero 2 dnia - w sobote. Jestem fanem heavy metalu itd. Ale to co tam zobaczyłem to byla istna deathmetalowa na@#%R%$@@1 , co mi nie pasowało. Ale cieszę się że w dobie dzisiejszych czasów oprocz techno łupanek ludzie pamietaja jeszcze inna muzę. Wydaje mi się że gdyby zaproszono więcej zespółów heavy metalowych, thrashmetalowych (wiecie takich bardziej melodycznych, a nie gdzie koles drze sie jakby go ze skóry obdzierali), punkowych to przyszlo by wiecej ludzi, niekoniecznie "normalnych" ale takich "metalowców" jak na Ciechanów jest zbyt malo aby cokolwiek wiekszego ozrobic. Sądze ze powinno podsunąć się coś bardziej komercyjnego. Co do publiki, to mnie przestraszyła. Widziałem normalnych w miare osob, ale reszta to jakieś oszołomy jak by prosto z rzeki ich wyłowiono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Horns up !!! Re: sthrashydlo 09 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.09, 08:57 miom zdaniem jak i większości jest to że PSYCHO ART należy się mega szacun za to wszystko co zorganizowali :) uważam również że rzucone wcześniej hasło komercjalizacji imprezy jest częściowo słuszne - bo jak zaprosi się np: CLOSTERKELLER na gwiazdę to odzew będzie większy niż gwiazdą jest VIRGIN SNATCH ( fajny band ale nie pierwszy sort metalowych grajków w Polsce ) Nie ukrywajmy tylko spora kasa jest w stanie zapewnić frekwencję mogącą przynieść wymierne efekty :) Natomiast pioczenie czy te piwo czy inne czy kiełbaska od tego czy od tego sprzedawcy jest szukaniem dziury w całym !!! pozdrawiam jeszcze raz gorąco organizatorów brawa i czekamy już do przyszłego roku na kolejną imprezę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: sthrashydlo 09 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 09:43 Dlaczego nikt nie pisze, że publika po kilku piwach prała się po pyskach aż miło? Cisza w lokalnych mediach jak makiem posiał?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: schntt Re: sthrashydlo 09 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 11:48 Ale nie dewastowali Warszawskiej jak dresiarze po libacji na koncercie diskopolo . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewew Re: sthrashydlo 09 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.09, 13:15 ciekawe jak tam kaczuszki przetrwały hałas i czy nie będą bezpłodne ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: sthrashydlo 09 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 19:28 Wszystkim tym, którzy uważają, że organizacja i cała impreza była do dupy proponuję spróbować swoich sił przy organizacji jakiegoś koncertu. Może wtedy zobaczą , że to nie takie proste i jak wiele przeciwności trzeba pokonać, żeby zorganizować imprezę, szczególnie taką cieszącą się-delikatnie rzecz ujmując- małą akceptacją społeczną. Powodzenia życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R.I.P. Re: sthrashydlo 09 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 21:49 po co było to ruszać?Po co reanimować trupa?Sthrashydło to była legenda,każda kapela z dumą wymieniała występ na sthrashydle w swojej biografii,a teraz żenada.Czyżby chodziło o jakieś profity?Sami widzieliście frekwencję.Jeżeli chcieliście coś zorganizować,chwała Wam za to,ale może trzeba było to zrobić pod inną nazwą?,zostawić starą nazwę w spokoju i nie podszywać się pod LEGENDĘ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muzykant Re: sthrashydlo 09 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 00:39 NIe wiem czy można lepiej to ująć. Brawo za spostrzeżenia. Chcesz cos robić?? Rób na swój rachunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Najkon Re: sthrashydlo 09 IP: *.tktelekom.pl 23.07.09, 06:05 Rewelacja i mam nadzieję że nie poddacie się w przyszłym roku. Zdecydowanie żałuje że tylko raz w roku jest taka impreza. Pomimo iż nie jestem fanem aż tak mocnej nuty to się tam świetnie czułem. Frekwencja faktycznie nie była rewelacyjna ale to dwa pierwsze koncerty, będzie lepiej. Nikt nie wspomniał o tym jak rewelacyjnie dopasowała pogoda na pod koniec. Ciężka nuta z głośników i mroczne niebo rozświetlone przebłyskami. Atmosfera Rewelacyjna. Tak na marginesie to nie przypominam sobie żeby policja musiała interweniować na tym koncercie. Wszystkich przeciwnych tej imprezie zapraszam na kasztelana, ciekawe ile interwencji tam będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: sthrashydlo 09 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 07:29 To tak zawsze w Ciechanowie jest jak się ludziom coś udaje to zaraz się znajdą tacy co chcą nogę podstawić. Robią to w sposób perfidny np.nie udzielając żadnej /życzliwie/ pomocy ,a radź sobie sam ,a niech ci się nie uda. I tylko czekają żeby udowodnić, że mieli rację. To jest ta chamska życzliwość bezinteresowna. A TUTAJ PROBLEM BO SIĘ UDAŁO I ZROBILI BEZ ŁASKI SAMI. Ot co no to pogderać teraz, popluć. EEEEEEEEEEEEEch. Gratuluję organizatorom. Oby tak co roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanik Re: sthrashydlo 09 IP: *.devs.futuro.pl 24.07.09, 19:18 a ja dalej pytam, czemu nie ma na straszydle przedstawicieli naszej sceny? Czyzby wszyscy tacy ciency byli? Pojawil sie jeden na plakacie i co? Nie zauwazylem zeby wystapil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: venom Re: sthrashydlo 09 IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.09, 19:37 z tego gatunku to chyba nie mamy czym się chwalić na strashydle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: sthrashydlo 09 IP: *.cnow.pl 24.07.09, 19:56 Przedstawiciele Ciechanowskiej sceny występowały w sobotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: sthrashydlo 09 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 20:36 Może ja się nie znam na muzyce. Słucham jak ktoś 10 razy /a może więcej/ "śpiewa" jedno słowo 5-cio literowe na literę k. Szczerze - mimo wielkiego wysiłku nie wiem jakie to ma przesłanie. Nic nnie rozumiem z tej twórczości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek zalewski Re: sthrashydlo 09 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 21:12 To nie słuchaj xyz... a inni chcą i niech słuchają to Ich prawo...organizatorom gratuluję i tak trzymajcie ,,róbcie swoje''... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Metal Re: sthrashydlo 09 IP: *.opera-mini.net 25.07.09, 09:45 I w tamtym roku i w tym było do du-y a dokładanie 500-100zł do biletu to złodziejstwo wobec najuboższych którym odmawia się wsparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: sthrashydlo 09 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 11:12 Nie podoba się? Nie przychodzić i nie narzekać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FADEAD Re: sthrashydlo 09 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 13:38 My mieliśmy zagrać z ciechanowskich zespołów, ale niestety w dzień koncertu okazało się, że nasz prekusista z powodów osobistych nie może dotrzeć na imprezę... Dlatego nie zagraliśmy. Popieram tą imprezę i szacun dla organizatorów. Jedenym mankamentem była zbyt mała reklama i tu się zgadzam z rozmówcami. Kilka miechów przed imprezą gdyby poszły plakaty na słupach większych miast, byłoby napisane, że jest darmowe pole namiotowe, to mogłoby to przyciągnąć większą publiczność. Nikt jednak nie zaprzeczy, że coś było nie tak jak wszedł na scenę Virgin Snatch. Zrobili zaje...isty ogień!!! Do tego właśnie ten klimat błyskawic na niebie. Jednak jako gwiazda festiwalu powinna być kapela z bardziej rozpoznawalną nazwą, tak jak w zeszłym roku Acidzi. Bo poziom tych gości jest naprawdę dobry, dali naprawdę świetny koncert. Miejmy nadzieję, że kolejne s`thrash`ydła będą wychodzić coraz lepiej. Ktoś mówił wcześniej o Tygodniku. Zgadzam się z tym, bo Czas Ciechanowa nie ma takiej renomy i nie ukazuje się w tylu miastach co TC, który dociera do większej liczby ludzi. Ludzie, nie bądźcie wredni, nie nagadujcie na każdą imprezę w Ciechu. Dobrze,że coś się dzieje. Dawid Chrzanowski - FADEAD - www.myspace.com/fadeadpl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: sthrashydlo 09 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 14:34 odpowiedź dla marek zalewski /4 wypowiedzi w górę/ Nie bardzo wierzę, że za tą wypowiedzią stoi poważany D Y R E K T O R czołowej instytucji kulturalnej (?) powiatowo- miejskiej w byłym mieście wojewódzkim. Kiedyś słowo k...a uchodziło za nieprzyzwoite na wypowiedzenie którego odwracało się głowę. Nikt za wyjątkiem podchmielonych LUMPÓW takich słów nie używał. A oto mamy nową sytuację - twórca pomnika Papieża - dopuszcza, toleruje - a jak się wydaje - akceptuje ordynarne słownictwo podczas przedsięwzięcia współfinansowanego przez podatników. Taka akceptacja osoby niewątpliwie znaczącej to zupełnie nowa jakość w kulturalnym życiu naszego miasteczka... A może Pan Dyrektor liczy na przychylność tych naszych współmieszkańców w nadchodzących wyborach. Tylko pogratulować dalekowzroczności i wyobraźni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myk Re: sthrashydlo 09 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 15:13 xyz-jesteś głupkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogromca głupoty Re: sthrashydlo 09 IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.09, 21:38 więcej na temat naszego forumowego niestrudzonego trola Tekst linka nie karmić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek zalewski Re: sthrashydlo 09 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 16:54 Oj , ręce opadają... - po pierwsze to nie ,,dyrektor''/ale to pestka/, - po drugie masz xyz pełną rację co do słowa k...a i też jestem tego samego zdania, - po trzecie błagam czytajcie ,,normalnie''to co ktoś napisał a napisałem , że nie musisz słuchać ...wolny wybór... - po czwarte to nie Ci młodzi ludzie są winni a dorośli, że pozwolili na takie wychowanie tych młodych ludzi. Tu kłania się lipa w szkołach, lipa w mediach, chamstwo od polityków po np.dom kultury, /bluzgi, Dodki i inne/, cwaniactwo i brak kompetencji i można tak w nieskończoność... i co? A młodzież to doskonale widzi i się buntuje. - po piąte tak pomnika Papieża i to nie jednego ale jak widzę co ,,wokół'' tego pomnika się dzieje i ile lat to trwa , to ?... - po ... nie akceptuję ... proszę nie wymyślać ja nic takiego nie powiedziałem ... tak xyz wie lepiej co Ja myślę i robię... - po... nie liczę bo ja w odróżnieniu może od innych wiem co robić w życiu... - po...dziękuję za gratulacje... nigdy ich za wiele... - po któreś... pozdrawiając zastanawiam się jak przepastne są jeszcze zasoby ludzkiej nienawiści... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: sthrashydlo 09 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 22:01 Nareszcie dyskusja a nie jakieś dyrdymały bez sensu.. Rzeczywiście nie muszę "t e g o" słuchać. Jestem wolnym człowiekiem i mam wybór. Mam też prawo wypowiedzieć się w sprawie na co idą moje podatki. Przejdę się, popatrzę, przystanę na chwilę i robię swoje ...... Nie marudzę bynajmniej... Smutek, zażenowanie a czasem chyba strach i obawa o przyszłość tych młodych ludzi. Nienawiść jest ostatnią rzeczą jaka by mi przyszła do głowy widząc i słysząc "to". Po prostu staram się ich zrozumieć skąd taka wulgarność, agresja i brak smaku. Jestem już w takim wieku i byłem w różnych środowiskach i sytuacjach, iż żadne bluzgi mnie nie zaskoczą, ani też nie zgorszą. Prowokują mnie tylko do do takich dyskusji... Powiem dlaczego - bo "t e g o" słucha młodzież i ludzie przypadkowi. Zły przykład - po co póżniej zwalać na szkołę, polityków, kościół i.t.d. Trzeba zacząć od siebie aniołku drogi!! Dziwią mnie wypowiedzi osób znaczących tolerujących taką sztukę... Przecież nic nie zdewastowali? Niktórzy tylko dostali po pysku. Muszą się przecież gdzieś wyszumieć? Czy nie mają alternatywy? Mają .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: sthrashydlo 09 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 22:14 Dedykuję markowi zalewskiemu genialny wpis w wątku "plucie na kościół" dziewiąty - autor PanBóg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek zalewski Re: sthrashydlo 09 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 08:16 ...xyz ta dedykacja to codzienność... stań przed lustrem i się zapytaj sam siebie o to co zrobiłeś żeby było inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: sthrashydlo 09 IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.09, 22:39 puknij się w głowę ,tylko uważaj bo nie będzie słychać, beret wygłusza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: sthrashydlo 09 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 14:36 odp. marek zalewski Owszem robię coś w tej sprawie od lat... Wracając do straszydła nie uzyskałem odpowiedzi dlaczego z moich podatków w roku ubiegłym przekazano na "to" kwotę 30 tys. /za gazetą lokalną/ Ja nie muszę takich kawałków słuchać. Mieszkam na Śmiecinie a tu dociera to jako odgłos tamtam-ów czy tez porykiwania bawołu. Natomiast mój wnuczek z pobliskiej ulicy słyszy wyrażnie wiele razy głośne: k..a .... Można dzieciaka wywieżć gdzieś na te dwa dni. Ale po co? Żyjemy przecież w wolnym kraju. Czy musimy przepraszać za to że żyjemy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: venom Re: sthrashydlo 09 IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.09, 19:48 skoro robisz w tej sprawie od wielu lat to życzę ci żeby twoje starania były skuteczne jak w zeszłym i w tym roku :) Festiwal jest potrzebny czy będzie się tobie podobało czy nie. Ja jestem wdzięczny miastu, że wspiera mało popularne inicjatywy i się nie ugina pod naciskiem niektórych środowisk. Ktoś chce to niech organizuje nawet co tydzień festiwal disco polo jak mu się podoba i wszyscy wieczorem będą wtedy słyszeć " majteczki w kropeczki, la la la" . Wtedy chyba ja musiałbym wywieźć swoje dziecko na dwa dni. Ale po co? Żyjemy przecież... Zdrówka życzę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: sthrashydlo 09 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 21:18 jak zostanę prezydentem to przeniosę straszydło na wysypisko do Woli Pawłowskiej. Uzgodniłem to już z ekologami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: sthrashydlo 09 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 23:03 świetnie to ujałeś xyz, cytuje Twoje słowa "Żyjemy przecież w wolnym kraju. Czy musimy przepraszać za to że żyjemy? tzn., że co.., jesteśmy gorsi bo słuchamy takiej muzyki??? my to plebs mam rozumieć, ma byc wszystko tylko dla takich jak Ty?? my mamy przepraszać że żyjemy...??? my nie żyjemy w wolnym kraju??? spędy mają być tylko dla takich jak TY i co tylko wy macie prawo do zabawy... sam przeczysz sobie a za moje podatki Ty sie bawisz na swoich spędach i nikt Ci tego nie żałuje i nie wylicza... Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszy.obywatel Re: sthrashydlo 09 26.07.09, 23:29 Pan Marek Zalewski zawsze i wszystko w tym mieście co tknięte zostanie ręką lub namaszczone przez to PO po dziewiate jest trendy i cool. On juz tak ma i tak mu zostanie, gdyż na tym forum jest rzecznikiem prasowym i moderatorem ze strony tej partii. ps.mógł chociaż niepochwalić tego Qu... , bo mógłbym odnaleźć jego posty jak gani swoich sasiadów za takie słownictwo. Czyż nie tak panie Zalewski ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mareki zalewski Re: sthrashydlo 09 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 07:08 A umiesz czytać pierwszy.obywatelu? To przeczytaj i może zrozumiesz? ...po drugie masz xyz pełną rację co do słowa k...a i też jestem tego samego zdania, ... Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszy.obywatel Re: sthrashydlo 09 27.07.09, 07:40 Zapewne rozdwojenie jaźni u Zalewskiego postępuje,gdyż oba zdania kłócą się ze sobą.Jeśli potępia się to słowo to należało współczuć osobie ,która była narażona na to ,a nie wmawiać jej by nie słuchać, bo jak to technicznie na miejscu należy wykonać? - po drugie masz xyz pełną rację co do słowa k...a i też jestem tego samego zdania, - po trzecie błagam czytajcie ,,normalnie''to co ktoś napisał a napisałem , że nie musisz słuchać ...wolny wybór. Jeśli zapisuje się do partii, której styl to chamstwo/palikot,niesiolowski,karpiniuk..../ to zwalanie winy na media,szkołe,rodziny to kolejne rozdwojenie jaźni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek zalewski Re: sthrashydlo 09 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.09, 08:37 ...a jednak... chcesz żebym drogi pierwszy.obywatelu wypowiedział to ,,słowo''w stosunku do ciebie...jednak nie powiem co o tobie myślę bo ręce mi opadły...miłych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Horns up !!! Re: sthrashydlo 09 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.09, 12:06 może byście przestali z tymi wyzwiskami - w Ciechanowie na warszawskiej jest dużo ubitej ziemi - możecie wszyscy tam stanąć i raz na zawsze sprawę rozwiązać - co wątek to ktłótnie i masa inwektyw ... myślałem, że w tym temacie będzie spokój - moje rachuby szlag ... dzięki FADEAD za wyjaśnienia - do zobaczenia za rok Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszy.obywatel Re: sthrashydlo 09 27.07.09, 12:26 Horns up czy na odchodnym możesz napisać o ideii jaka przyświeca waszej muzyce, bo zarzucasz nam za mało walki na ubitej ziemii ,a przecież net jest lepszy w walce na słowa niż na pięści i krew. Raz jeszcze proszę bez histerii i proszę opisać cel, jakie potrzeby wyższe stoją za sztuką sceniczną z wulgarnym słownictwem. Akurat jestem pod wrażeniem lektury słownictwa Lecha Wałęsy , no ale tamtemu chodziło o kasę od samego początku jego działalności. a co wam przyświeca gdy wrzaski,krzyki i przekleństwa słychać wzmocnione ,a nie ściszone. I jaki to ma wpływ na dalsze wychowanie wasze , bo o wcześniejszym wolę nie pisać. wszolek.salon24.pl/117047,wstydliwa-dla-walesy-rozmowa-braci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SławekG Re: sthrashydlo 09 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 12:59 polecam bardzo ciekawy wykład na ten temat profesora Miodka - może pojmiesz. Szczerze mówiąc mnie teksty ze sceny typu : nap.....y metal śmieszą. Bawi mnie ta cała poza która jest domeną metalu, pentagramy , czachy na scenie itp. Ale nie przyszło by mi do głowy że to może demoralizować:). jestem pewien że na każdym podwórku, na kazdej dyskotece chamstwa, wulgarności jest wiele więcej niż na wspomnianym koncercie. Ba, skoro kilka brzydkich słów wg Ciebie przekreśla ten festiwal to co np powiesz o meczach ( notabene MKS też jest współfinansowany przez miasto prawda??) piłkarskich. Słów wulgarnych pewnie więcej w dodatku skierowanych do konkretnych ludzi i podszytych nienawiścą. Nie przeszkadza to?? Strashydło jest imprezą skierowaną do konkretnej grupy ludzi. Po jaka cholerę ci których to nie interesuje łażą na błonia i kążą wokół? Za tydzień czy dwa będzie disco polo , bedą majteczki w kropeczki ze sceny ( btw. nie wiem co bardziej demoralizuje , kilka k...w czy taki tekst )i wtedy pójdziesz sobie na imprezę i bedziesz miał poczucie że uczestniczysz w wydarzeniu kulturalnym. I niech tak będzie. C kto lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: sthrashydlo 09 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 16:32 Uprzejmie donoszę, że również jestem z plebsu. Nie jestem artystą - jestem zwykłym konsumentem sztuki i chyba mogę pewne zjawiska artystyczne ocenić. Wychowałem się na Niemenie i Kaczmarskim. Rozumiem fanów Pendereckiego, Rodowiczki, Golców ale z trudem Wiśniewskiego. Niektóre kawałki Rabczewskiej - moim zdaniem - są do przyjęcia. Ma ładny głos - szkoda że zamiast go doskonalić - na siłę przenosi zanteresowanie swoją osobą poprzez skandale i ordynarne odzywki. Moim zdaniem m. sztuką a ordynarną chałą jest różnica jak m. artystycznym aktem a pornusem lub zdjęciem w skrypcie AM. Czasami jest to cienka subtelna linia. Niektóre z zespołów Straszydła tą linię przekroczyły. To organizator /i sponsor/ p u b l i c z n e g o widowiska odpowiadają za treść i formę utworów, bo należy uprzednio rozeznać artystów. Wydaje mi się, że w przyszłym /wyborczym/ roku Pan WW, człowiek niewątpliwie inteligentny, zanim wesprze podobną imprezę spyta najpierw stosowne służby /np. Straż Miejską/ czy wszystko było ok. Tymczasem zakładam mocherowy beret i lecę na kanary. Po drodze skręcę do Paryża i Krakowa. Pozdrawiam - wrócę za miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metalowiec Re: sthrashydlo 09 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 16:57 Zastanawiam się co bym wolał dla swojego dziecka. Kilka brzydkich słów ze sceny straszydła czy 3 zdania Dody?? Hmmm Co by go mogło mniej zdemoralizować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 12:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszy.obywatel Re: sthrashydlo 09 27.07.09, 20:03 tez se myślę jak Sławuś, po co siem szwendajom ci co ich to nie interesuje,a potem pytajom siem o co tamtym idzie w pieśniach i tańcach wojennych. jestem chłonny i ciekawy różnych nurtów subkultur,ale tej waszej nie kumam, bo nie ma u was rzecznika prasowego co by mnie oświecił. rozwiązanie widzę, by zrobić dzamprezem zamkniętom np.w starej cegielni na Krubinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artysta Re: sthrashydlo 09 IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.09, 21:03 ale byłby czaaad! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artysta Re: sthrashydlo 09 IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.09, 21:16 nic na siłę, jak nie idzie na siłę zrozumieć to proszę zostać przy Kaczmarskim i będzie ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SławekG Re: sthrashydlo 09 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 23:50 widzisz tylko problem taki ze to co tam ( na strashydle ) jest za żadna cholerę nie można nazwać "moim". Nic co było na tej imprezie nie gości w moim odtwarzaczu.No ale skoro każdy kto nie pluje jest od razu miłośnikiem ( to trochę jak z polityka w waszym mniemaniu - jak nie chwalę prezydenta to muszę być partii premiera i odwrotnie) to niech Ci będzie ze moja. skoro poczujesz się lepiej. niech tam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Horns up!!! Re: sthrashydlo 09 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 14:07 pierwszy obywatelu przeczytaj -> może byście przestali z tymi wyzwiskami - w Ciechanowie na warszawskiej jest dużo ubitej ziemi - możecie wszyscy tam stanąć i raz na zawsze sprawę rozwiązać - co wątek to ktłótnie i masa inwektyw ... myślałem, że w tym temacie będzie spokój - moje rachuby szlag <- ani słowem nie wspomniałem o tym że toczycie za mało wali na ubitej ziemi :) Poza tym prosze aby mnie nie identyfikowano z tym co stoi na scenie i rzuca k...,h... czy g... .Zakładam gdyby krzyczał to w języku np: hiszpańskim nikomu to by nie sprawiało problemu ... Idee przyświecające muzyce metalowej są bardzo często takie same jak twórczości niezastąpionego Jacka Kaczmarskiego czy też Boba Dylana - bunt. Czy przeciwko systemowi, społeczeństwu czy też kupowaniu marchewki. Proponuję zapoznać się z tekstami występujących na Sthrashydle zespołów. Bardzo, że w tym roku nie grał SMIRNOFF jakby zagrał "kibel" albo "mastur...cję" dopiero byłyby ahy i ohy - oj Gładki szkoda, że Was nie było !!! ha,ha,ha ... z uśmiechem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszy.obywatel Re: sthrashydlo 09 28.07.09, 14:54 pisze do mnie internauta, że metal to bunt to sobie myślę ,że może jak takie wzięcie mają kapele na wesela tp ciekawi mnie ilu z metalowców dorabia tam w ugrzecznionej formie jako artyści ;-) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SławekG Re: sthrashydlo 09 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 15:06 chcesz powiedzieć że na weselach grają artyści???:):) już rozumiem dlaczego nie możemy się dogadać w kwestii muzyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: sthrashydlo 09 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 15:57 Mnie Babcia uczyła, że żadna praca nie hańbi. Nie wiem czy jacyś metalowi muzycy grają w kapelach weselnych – ale mogę podać wielu muzyków metalowych grających u naszych tzw. wielkich artystów popowych np.: Urszula, Maryla Rodowicz. Czy przykład tego chłopaka z Lublina co wygrał któregoś tam Idola, korzenie miał metalowe. Tak samo jak wspomniana wcześniej Dorota Rabczewska – VIRGIN – na początku ostro nawiązywało swoim klimatem do hard rocka czy też tzw. soft metalu. Nie zgadzam się z przedmówcą że na weselach nie grają artyści. Przypominam, że na takich imprezach chałtury tłuką wszyscy od Kayah przez De Mono na Bayer Full skończywszy. Przytoczę jeszcze raz złotą myśl Babci – żadna praca nie hańbi. Granie metalu tym bardziej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SławekG Re: sthrashydlo 09 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 16:03 Mysle że mnie źle zrozumiałeś. Mój post mówił o tym że granie na weselach nie powoduje że ktoś staje się artystą!! A nie to ze artyści nie grają na weselach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nxmx Re: sthrashydlo 09 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 21:50 Dziwna dyskusja. Jest grono ludzi, którzy coś robią w czynie społecznym, Ciechanów staje się bardziej znany w Polsce dzięki temu - ale jak zwykle ciechanowskie zakompleksione realia- krytykować i zbesztać, pomądrzyć się i podyskutować z powodu jednego czy dwóch dni głośniejszej muzyki. Zróbcie coś dla tego miasta, cokolwiek - dopiero potem będziecie mieli prawo do krytyki. Odpowiedz Link Zgłoś