tru-fka 21.07.09, 14:37 co myślicie o internecie z upc? myślę,że ceny są przystępne,ale czy warto? jak działa na aleksandrówce? pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: qwe Re: upc. IP: *.chello.pl 21.07.09, 14:46 ale to już było,poszukaj tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: upc. IP: *.chello.pl 21.07.09, 14:59 Na aleksandrówce też działa idealnie. Jedyny minus to taki, ze upc ma poblokowane sieci p2p. Tracker bez ssl może być problemem zeby sie połączyć. UPC samo w sobie działa bardzo dobrze. W ciągu paru miesięcy uzytkowania miałem może ze dwie paru godzinne awarie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: upc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 17:05 a ile kosztuje abonament w UPC.? kończy mi się abonament i TP atakuje mnie codziennymi telefonami w sprawie przedłuzenia umowy. za 512 proponują 56 zł m-cznie brutto. czy jest to korzysta oferta?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qw Re: upc. IP: *.chello.pl 21.07.09, 18:08 w pakiecie bo normalnie 15mb kosztuje 90zł Odpowiedz Link Zgłoś
dz1ad3k Re: upc. 21.07.09, 18:11 O.O 15 w 2 strony? Pytam bo na 15 w 2 strony można na luzie stawiać serwer www albo gry na kilkaset klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: upc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 18:58 podajcie jakis kontakt do przedstawiciela UPC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pou Re: upc. IP: *.chello.pl 21.07.09, 19:13 15mb/s. albo MB/s.Nie znam sie na tych oznaczeniach:D W każdym razie ściągało by około 1.7mb/s. I nie w dwie strony. W Polsce nie mamy jeszcze symetrycznych łącz. Upload na poziomie 1mb/s pewnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: can Re: upc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 20:06 Mamy ale za dopłata ;D. 1 mega (1Mb) na wyjściu to też dużo można wysłać zdjęcia znajomym bez czekania aż się wgramolą na serwer pocztodawcy. Dużo lepsza opcja niż 3G bo tam śmiga cały dzień i cała noc a wieczorem jak siada się do kompa na połowę. Zresztą w Ciechanowie już dawno powinien być bezpłatny net ale mamy władze takie jakie mamy a dokładniej macie bo ja ze wsi :D. Neo jest zbyt drogie choć nie takie złe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: użytkownik Re: upc. IP: *.chello.pl 22.07.09, 18:00 Z UPC bywają duże problemy. Chciałem założyć 10 mb/s, ale zamontowana usługa nie trzymała parametrów (było ok. 5mb/s, czyli połowa). Teraz oficjalnie mam 5, ale też są problemy. Jest mniej niż zamówione. Trzeba mierzyć prędkość np. na www.speedtest.pl lub przy pomocy innych programów do tego przeznaczonych. Mam łącze po kablu i bezprzewodowe. To ostanie spisuje się dużo gorzej, mimo że router mam rewelacyjny. UPC nie ma bezpłtanej infolinii. Nie dość, że zdarza się awaria z ich winy, to jeszcze trzeba na ich koszt o tym poinformować. Deklarowana przez UPC prędkość czasami różni się od prędkości rzeczywistej. Warto to sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do użytkownik Re: upc. IP: *.chello.pl 22.07.09, 18:08 Nie sprawdzaj szybkości na speedtestach, czy innych tego typu stronach. sprawdź na atman lub gts energis. u umnie też bywało różnie, ale lekiem na wszystko okazał się flashget. teraz z rapidshare przy łączu 15 MB pobieram filmy z prędkością powyżej 18MB (dla pewności osiemnaście Mega;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bvc Re: upc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 18:26 Flashget wyświetla dużo reklam na wyskakujących oknach. Ja wolę free download manager. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: użytkownik Re: upc. IP: *.chello.pl 22.07.09, 21:14 Dziękuję za podpowiedź. Na atmanie i gts też sprawdzam i często nie jest tak, jak być powinno. Filmów nie ściągam. Polecane programy wypróbuję :) Odpowiedz Link Zgłoś