Dodaj do ulubionych

Transport do Warszawy

18.08.09, 11:55
Wie ktoś ile czasu jedzie do Warszawy PKS z Ciechanowa? Bo pociąg potrzebuje 2
godziny i 57 minut do stacji Warszawa Gdańska, koszt 16,80 zł. I ile kosztuje
taka podróż PKS-em? gdzie jest stacja docelowa w Stolicy? Bardzo proszę i
dziękuję za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • aelion Re: Transport do Warszawy 18.08.09, 12:13
      awtobus jedzie od 2,5 godziny do 3,5 godziny :) Kiedys wsiadlem przy gdanskim
      dworcu i do Ciechanowa jechal 4 godziny przez Pultusk i Makow mazowiecki!!! :D
      To koszmar jest. Nie ma szybkiego transportu publicznego do warszawy :)

Autobus wjezdza do wawy od strony Jabłonnej zatrzymuje sie na gdanskim a potem
      jedzie do zachodniego :)

PS. ja osobiscie jezdze autostopem albo samochodem, jesli o autostopa chodzi, to
      zawsze dojezdzam w czasie krotszym niz pociag :P
      • Gość: ja Re: Transport do Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 12:55
        Trafiłeś na jakiś pechowy pociąg, bo ja ostatnio do Wawy dojeżdżam pociągiem w
        góra 2 godziny 10 minut.
        • pawloskarawlos1 Re: Transport do Warszawy 18.08.09, 13:25
          W warszawie muszę być o 21:00, jedyny pociąg jaki umożliwia mi dotarcie tam
          najbliżej godziny 21 to "bonanza" która rusza o 15:54 a na gdańskim jest o
          19:50, czyli prawie 3 godziny. są oczywiście też "szybsze" pociągi które jadą
          trochę ponad 2 godziny, ale są albo dużo za wcześniej albo dużo za późno jak dla
          mnie. Zadzwoniłem do PKSów i poinformowano mnie że PKS który wyjeżdża z
          Ciechanowa o 17:00, jest na zachodnim o 19:50 czyli czasowo tyle samo co
          osobówka, koszt to 18 złotych, czyli złotówkę i parę groszy drożej. Czyli
          ogólnie kicha. Chyba pojadę autem. Ktoś chętny?
          • Gość: ja Re: Transport do Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 13:42
            No fakt o tej porze nie ma nic innego. Przejazd pociągiem może być ze zniżką do
            26 roku życia, jeśli chodzi o autobusy to nie ma żadnych ulg.
            Życzę miłej drogi:)
    • Gość: Pytanie Najszybsze i najbardziej komfortowe połączenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 13:35
      Jak się kształtuje obecnie czas przejazdu do Warszawy najszybszymi kategoriami
      pociągów: ekspresem i InterCity?

W których pociągach z Ciechanowa do Warszawy w 1. kl są klimatyzacja, gniazda do
      podłączenia laptopa, bezpłatny poczęstunek?
      (Ca. 3 godziny jedzie IC lub EC z Warszawy do Poznania).
      • Gość: jj Re: Najszybsze i najbardziej komfortowe połączeni IP: *.chello.pl 18.08.09, 15:31
        Autobusem podróż trwa całą wieczność podobnie pociągiem
        • Gość: oi Re: Najszybsze i najbardziej komfortowe połączeni IP: *.chello.pl 18.08.09, 15:53
          w korkach to tylko motor
    • flondraa Re: Transport do Warszawy 19.08.09, 13:50
      słyszałam o jakimś autobusie który jeździ spod centralnego bardzo szybko do
      Ciechanowa, dużo szybciej niż pociąg, więc przypuszczam że to nie taki zwykły
      pks. więcej szczegółów nie znam, ale chętnie się dowiem.... wiek ktoś coś o tym?
      • Gość: ufolog Re: Transport do Warszawy IP: 89.108.252.* 19.08.09, 14:49
        to jakis autobus widmo na pewno :(
        • Gość: go Re: Transport do Warszawy IP: 188.33.6.* 19.08.09, 19:03
          Jest całkiem niezły autobus, który z ciechanowa wyjeżdża o 19.30 i 20.30, i
          jedzie do zakopanego przez wawe. jest znizka studencka i bilet kosztuje niecałe
          16zł. a bus to pospiech i jedzie 1,5 do 2 godzin
          • Gość: flondra Re: Transport do Warszawy IP: *.centertel.pl 19.08.09, 22:27
            a żeby tak na 8.30 w Wawie się zameldować? Bo ten do zakopanego szybko jedzie
            ale o tej porze nie w ta stronę jak dla mnie :(
            • Gość: gość Re: Transport do Warszawy IP: 94.254.193.* 19.08.09, 23:24
              to chyba tylko osobowy o 6 rano

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka