Dodaj do ulubionych

odwołania pociągów !!!! - koniec węzła w Elblągu

IP: *.uwm.edu.pl 25.02.03, 11:11
Dla zainteresowanych.
Prawdopodobna lista odwołań pociągów od 10 marca. Rzućcie okiem i zapłaczcie
razem ze mną.

anticreative.republika.pl/odwolania.zip
Obserwuj wątek
    • arystokrata_el H...czy oby na pewno? 25.02.03, 13:01
      • arystokrata_el Hm...czy oby na pewno?????? 25.02.03, 13:05
        W linku którym podałeś nie ma ŻADNEGO połączenia przechodzącego przez Elbląg.

Na razie to jedynie mi wiadomo o zlikwidowaniu linni Elbląg-Frombork-Braniewo,
        które mają i tak zastąpić autobusy szynowe (ale to chyba nie w chwili obecnej
        ona będzie zlikwidowana).
        A może Tobie się coś pomyliło, że np Gdynia-Wrocław to przez Elblag jedzie;)
        • Gość: MK Re: Hm...czy oby na pewno?????? IP: *.uwm.edu.pl 25.02.03, 14:08
          Elbląg - Tolkmicko, Elbląg - Braniewo na samym początku listy i pod koniec
          (patrz zakładka na dole. Są dwa arkusze excela. To na tym gdzie jest 1057
          pociągów do odwołania !!!).

A wysłałem wszystko, żeby uświadomić skalę zjawiska w całym kraju.
          • francuz_el Re: Hm...czy oby na pewno?????? 25.02.03, 15:20
            Co za roznica i tak tamtedy nie jezdze ;) Ale moze uchroni to PKP od
            bankructwa...
            • Gość: MK Re: Hm...czy oby na pewno?????? IP: *.uwm.edu.pl 25.02.03, 15:42
              Od bankructwa to uchroni kolej powieszenie, rozstrzelanie, itp. itd. wszystkich
              zarządzających PKP i doprowadzjących kolej do upadku. Kilka liczb: z tego co
              słyszałem Cargo w 2002 było na plusie circa 30 mln zł. Na jesieni 2002
              posadzono byłego dyrektora gen. PKP o przekręt na circa 6 mln. Zobaczcie jaka
              proporcja. A dyrektorów ci u nas dostatek. W samaym Olsztynie około 100
              dyrektorów i z-ców spółek zarządzających Koleją. Niech co setny ukradnie - to
              co zostanie?
              A to, że będzie 1000 poc mniej to dziś. Za rok kolejne 1000 a za dwa pozostałe
              1000...
              • francuz_el Re: Hm...czy oby na pewno?????? 25.02.03, 16:08
                A pozniej sie wszyscy dziwia,ze tyle problemow...100 dyrektorow! A kazdy bierze
                po ok.10 000zl, czyli jakby nie liczyc 12mln zl rocznie kosztuje podatnika
                utrzymanie takich trutni tylko w Olsztynie...

Co do nazwy watku to troche przesadziles, z tym wezlem. Te 2 polaczenia juz od
                dawna byly nierentowne, chociaz nikt nie mowi,ze nie sa potrzebne. Na szczescie
                autobusy szynowe zaczna kursowac i wszystko wroci do normy :)
                • Gość: MK No dobra przesadziłem... IP: *.uwm.edu.pl 25.02.03, 16:33

Nierentowne???? Tylko w PL pełny pociąg jest nierentowny. Kuzyn dojeżdżał do
                  szkoły z Młynar to musiał dogadywać się, żeby kolesie wsiadający wcześniej
                  zajęli mu miejsce bo tyle ludzi jeździło. Potem ustawili rozkład jazdy tak, że
                  pociąg dojeżdżał do Elbląga tuż po 8:00. Wujas jeździł po tej samej linii do
                  pracy jak setki innych ludzi i też zlikwidowali pociąg (przesunęli na durne
                  godziny). A wszystko w ciągu ostatnich 10 lat. To się nazywa wygaszanie popytu:
                  Ludzie jeżdża no to trzeba przełożyć na inne godziny. Więc ludzie nie jeżdża bo
                  im nie pasuje. A skoro nie jeżdżą to i nierentownie. No to zlikwidować.

Przy okazji. Kiedy TE coś zamierza puścić po Nadzalewówce??? Może ktoś ma
                  jakieś przecieki????
                  • arystokrata_el Re: No dobra przesadziłem... 25.02.03, 23:51
                    TE puści jak im ktoś kupi te autobusy szynowe. A to już zalezy do wojewody.
            • arystokrata_el Re: Hm...czy oby na pewno?????? 25.02.03, 15:43

Musze przyznać, że gdy przczytałem tytuł wątku to mnei bardzo to wystraszyło.

Ciekawe ile będzie kosztowac tramwaje elblaskie utrzymanie linni nadzalewowej?

Komicznie bedzie wyglądał autobus szynowy wjeżdzający do Braniewa z naklejką
              TE:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka