Dodaj do ulubionych

"Pan Samochodzik i Truso"

18.02.07, 13:46
Witam. Jestem Maciek Horn. Mam przyjemność zaprosić do przeczytania mojej
nowej książki z serii "Pan Samochodzik i..." pt. "TRUSO".

Myślę, żę ta napisana z humorem opowieść przygodowa zaciekawi wszystkich
Elblążan, miłośników Żuław, ludzi interesujących się historią i archeologią,
nie tylko nastolatków.

W książce starałem się przedstawić jak najrzetelniej historię i wyniki odkryć
archeologicznych w Janowie Pomorskim, utożsamianych z legendarnym Truso.
Również miłośnicy Wikingów i średniowiecza znajdą interesujące dla siebie
wątki.

Tak jak w innych powieściach z Panem Samochodzikiem, jest to historia
zawierająca zagadkę. Mam nadzieję, że jej lektura sprawi Wam przyjemność.

Jestem ciekaw wszelkich opinii. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: alfik Re: "Pan Samochodzik i Truso" IP: *.elb.vectranet.pl 18.02.07, 15:37
      Jestem ciekaw,kiedy bedzie mozna ja kupić?
      • maciekhorn Re: "Pan Samochodzik i Truso" 18.02.07, 15:46
        W księgarniach ma się pojawić za kilka tygodni. Już teraz można kupić wprost w
        wydawnictwie, również wysyłkowo. Nie wiem nawet, czy nie będzie taniej.

Oto ich wydawcy:
        www.wydawnictwo-warmia.pl/Pan%20Samochodzik/PS%2085%20-%2088.html
        • maciekhorn Re: "Pan Samochodzik i Truso" 18.02.07, 16:28
          Sprawdziłem: cena książki w wydawnictwie 30 zł (przy większej ilości taniej).
          Pod powyższym linkiem można zamówić.

Dodam jeszcze, że większość akcji toczy się w okolicach Elbąga, głównie na
          stanowisku archeologicznym "Truso" w Janowie Pomorskim, również ważny wątek
          toczy się na ul. Bednarskiej w Elblągu, w Stegnie, w karczmie "Nowa Holandia"
          przy obwodnicy oraz w innych miejscach Żuław.
          • elkana Re: "Pan Samochodzik i Truso" 10.03.07, 11:23
            link na stronie Muzeum:

www.muzeumelblag.gabo.pl/index1.php?id=2&idp=113
            • Gość: Leon Re: "Pan Samochodzik i Truso" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 17:28
              Moja bliska rodzina. A konkretnie "ktoś" był kiedyś szefem w Truso. Pamiętam że
              jako dziecko reklamowałem piżamy na targach w Poznaniu. Za "spanie" na stoisku w
              tychże piżamach przez 8 h. dziennie przez 3 dni zarobiłem kupę kasy i dostałem
              kilkadziesiąt piżam. No cóż te czasy są odległe a Truso kojarzy się dziś raczej
              z plemieniem niż z jedyną w Polsce fabryką super ciuchów na noc :) Książkę kupię
              bo lubię Nienackiego. Jego posiadłość (po latach procesów) jest dziś miejscem
              spotkań ludzi pióra. Przeważnie w lipcu. Jeśli pan Maciek Horn kontynuuje linię
              "wysublimowanej mizantropowej sensacji" :-) to chwała mu za to.
              • alfik45 Re: "Pan Samochodzik i Truso" 11.03.07, 15:36
                Leon,wez sie nie osmieszaj,Truso to nie zadne plemię,ale osada,emporium
                handlowe na terenach niegdys zamieszkalych przez plemiona pruskie,to port na
                Zalewie Fryskim(dzisiejsza jego czescia jest jezioro Druzno),w okolicach
                dzisiejszego Elblaga.Pizamy z firmy o tej nazwie ,to juz niestety historia,ZPO
                TRUSO juz nie istnieje od ponad 15 lat,chyba jak mieszkałes w Elblagu to byles
                bardzo malutki:)
              • maciekhorn Re: "Pan Samochodzik i Truso" 14.03.07, 09:32
                Gość portalu: Leon napisał(a):

> Jeśli pan Maciek Horn kontynuuje linię
                > "wysublimowanej mizantropowej sensacji" :-) to chwała mu za to.

Hmm, sam nie wiem co o tym myśleć?
              • Gość: miłośnik oryginału Re: "Pan Samochodzik i Truso" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 23:25
                Nie rób sobie jaj.
                Każdy zakład trzymam, że autor nie rozumie słów "wysublimowanej mizantropowej sensacji", co zresztą sam udowodnił w odpowiedzi.

Nie cierpię kontynuwacji, których poziom (może za wyjątkiem p. Niemirskiego, który jest przeciętny) jest żenujący.

A najlepszy był autor w swoim wpisie: "Mam przyjemność zaprosić do przeczytania mojej nowej książki z serii "Pan Samochodzik i..." pt. "TRUSO"." co niektórym mogłoby dać do zrozumienia, że to ów autor napisał cykl "Pan Samochodzik".
                Po polsku wyraźnie autor pisać nie umie, więc nawet nie spróbuję przeczytać tej "książki".
    • Gość: ewa Re: "Pan Samochodzik i Truso" IP: *.dyn.optonline.net 11.03.07, 14:54
      Super, nie moge sie doczekac!
      • Gość: Leon Re: "Pan Samochodzik i Truso" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 16:32
        Napisałem że kojarzy się a nie że jest. Nie jestem historykiem więc nie
        wypowiadam się autorytatywnie na tematy na których sie nie znam. W
        przeciwieństwie do ciebie.
    • Gość: dupek Re: "Pan Samochodzik i Truso" IP: *.dyn.optonline.net 25.03.07, 23:16
      Super
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka