Dodaj do ulubionych

pwsz elblag

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 20:50
czesc, jestem tegorocznym maturzystą i zastanawiam się nad pójściem na pwsz w
Elblągu, bo o ile wiem jest to chyba jedna z dwóch jedynie szkół państwowych
w Elblągu, no i chciałbym poznać wasze opinie na temat tej szkoły a takze
Czy warto tam iść
oraz
Co to są za kierunki: ekonomika menadżerska i przedsiębiorczość gospodarcza -
do czego one przygotowują i jaki zawód można po tym zdobyć no i czy łatwo po
takim kierunku zdobyć pracę. z góry dzięki
pzdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: pwsz elblag IP: *.elb.vectranet.pl 27.05.07, 20:55
      Dobrze Ci radze studiuj kierunki techniczne lub przynajmniej ekonomiczne na
      uczelni technicznej, abys mial tytul mgr. inz. Inaczej czeka Cie wegetacja za
      drobne, ktore otrzymasz jako "pensje" lub wyjazd do Anglii.
    • Gość: gosc Re: pwsz elblag IP: *.elb.vectranet.pl 27.05.07, 20:58
      Jesli chodzi o szkoly wyzsze w Elblagu to mamy: PWSZ, EUHE, Janski (chyba cos
      jeszcze pominalem). Z tego panstwowe to PWSZ, tytuly magistra nadaje EUHE i
      Janski na wybranych kierunkach.
    • Gość: bubek Re: pwsz elblag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 21:01
      a jakie kierunki byscie proponowali? zdawalem matme podst i gere rozsz + ang
      podst i pol podst, niekoniecznie na pwzs
      pzdr.
    • mrjulek Re: pwsz elblag 27.05.07, 21:20
      Bylem studentem PWSZ, jestem jej absolwentem (konczylem 4 lata temu). Za moich
      czasow PWSZ byla uczelnia z dobrym poziomem, dzieki czemu sporo nas odpadalo, a
      ci, ktorzy zostali (w wiekszosci) bez problemu dostali sie na studia
      uzupelniajace na calkiem przyzwoite uniwersytety (nie tylko UG, ale tez UAM w
      Poznaniu, UMK w Toruniu czy UWr we Wroclawiu).

Mam nadzieje, ze niedlugo juz nie trzeba bedzie jechac do innych miast, by moc
      studiowac na studiach mgr uzupelniajacych.

Ja polecalbym PWSZ.
    • Gość: E Re: pwsz elblag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 09:40
      tez polecam PWSZ, na moim roku studiow inzynierskich to ponad polowa nie doszla do konca.
      A jak chcesz miec latwiej to idz na licencjat na ekonomiczne, ale jak chcesz zarabiac to tylko inżynierka.
      • ferdek.schichau Re: pwsz elblag 28.05.07, 10:36
        Moze nie popadajmy w skrajnosci z tymi studiami stricto technicznymi, bo po
        innych studiach tez mozna cos ciekawego znalezc. Faktem, jest to natomiast, ze
        jak sie ma mgr poparte inz. przed nazwiskiem, to o prace latwiej. O dobra place
        rowniez. Praca w duzych metropoliach to nie problem i choc Elblag taka
        metropolia nie jest, to w naszym miescie inzynierom szczegolnie dobrze sie zyje.
        Jesli jeszcze te inz. poparte jest dobra znajomoscia angielskiego, to absolwenci
        dlugo na prace nie czekaja.
    • Gość: bubek Re: pwsz elblag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 18:09
      Pytałem się o ekonomie, a Wy mi wyjeżdżacie z politechniką :)
      politechnika jak i informatyka odpada bo o fizyce nie mam najmniejszego pojęcia.

Interesuje mnie tylko ekonomia, zatem byłbym wdzięczny gdybyście doradzili mi
      jakis kierunek z tym związany:
      na PWSZ: www.pwsz.elblag.pl/IE/kierunki.php
      albo na EUH-E: www.wne.euh-e.edu.pl/dynamic.php?d=specjalnosci

Zastanawiam się jak na razie nad dwoma:
      Przedsiębiorczość gospodarcza na PWSZ i Biznes Europejski z elementami Finansów
      i Bankowości na EUH-E

Będę baardzo wdzięczny za pomoc.
      Pozdrawiam Serdzecznie.
      • Gość: Studentka Re: pwsz elblag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 21:21
        Ja studiuje zaocznie ekonomike menadzerska na 3 roku i za szczegolnie nie
        polecalabym tej szkoly. Nie dosc ze 3,5 roku (inne szkoly - licencjat maja 3
        lata) to na dodatek nie jest zbyt wysoko w rankingu szol zawodowych. Radzilabym
        do Gdanska. Ale to tylko moje zdanie.
        • Gość: bubek Re: pwsz elblag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 21:26
          jakby mnie było stać na Gdańsk to bym się nawet nie zastanawiał nad Elblągiem..
          a uczyć się gdzieś trzeba.
          • mrjulek Re: pwsz elblag 08.06.07, 22:40
            Niby wielkie uczelnie z tradycjami sa lepsze - ja smiem watpic i to jako
            student oraz jako wykladowca. U nas w PWSZ byl poziom wyzszy niz np. na
            studiach wieczorowych w tej uczelni, gdzie teraz pracuje!

Ja tam smialo polecam PWSZ!
        • Gość: Były student PWSZ Re: pwsz elblag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 15:31
          Studentko, a chciałabys miec egzaminy i dyplom w jednym czasie? a tak masz pół roku spokojnie na napisanie dyplomu.
          Inaczej jest w Instytucie Pedagogicznym, gdzie mają właśnie egzaminy z całych lat i od razu obrona pracy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka