Gość: http://www.elblag2 IP: *.elb.vectranet.pl 20.09.08, 20:55 www.elblag24.pl/elblag,rzymianie_w_elblagu,17023,0,0,0.html?PHPSESSID=ac661d9786e7be72da16b52a7ad7146d Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
generallo Re: Rzymianie w Elblągu 21.09.08, 09:59 Pozwól że zapytam, byłeś na tej imprezie? Ja byłem i mam trochę fotek z komórki. Być może wrzucę je na fotoforum. Odpowiedz Link Zgłoś
adiutrix Re: Rzymianie w Elblągu 19.01.09, 17:50 Temat dla interesujących się wojskowością starożytną i nie tylko Jeśli interesujesz się historią antycznego Rzymu oraz jego armii Jeśli chciałbyś/chciałabyś spróbować życia jak 2000 lat temu Jeśli pragniesz nauczyć się posługiwać orężem starożytnym, walczyć czy strzelać z łuku Jeśli chcesz nauczyć się wyrabiać odzież, przedmioty codziennego użytku itd to zapraszam do Grupy Odtwórstwa Historycznego Legio I Adiutrix. Zajmujemy się rekonstruowaniem strojów i sprzetów z początku II w ne. Odtwarzamy tak legionistów, jak ich antagonistów - germanów i celtów. Kobiety także znajdą u nas wiele ciekawych zajęć. W zakres naszych działań wchodzi nie tylko sfera militarna ale całość życia codziennego ludzi związanych z Legio i Adiutrix. Dokładne informacje na stronie internetowej. Nasza strona - www.adiutrix.cba.pl/legio Kilka przykładowych filmików: www.youtube.com/watch?v=izJNZ_A106E www.youtube.com/watch?v=5Fk05BUvyQ4 www.youtube.com/watch?v=CEXG3lkRpE0 Kontakt: adiutrix@interia.pl gg 4150899 Odpowiedz Link Zgłoś