11.02.11, 13:56
dostałam z pkola maila z informacją, że u jakiegoś dzieciaczka zauważoo wszy
rodzice zostali porposzeni, aby obejrzec skore głowy swoich pociech

czy są preparaty, do mycia, smarowania, pudrowania etc, ktore moga zapobiec zagnieżdżeniu się tych insektów?
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: wszy 11.02.11, 14:09
      znalazłam coś takiego:
      www.naszemaluchy.pl/artykul/wszystko_o_wszawicy;jsessionid=B3846E1140930501B95DFDB39A44220B
      pocieszę Cię u mojej w przedszkolu już wszy były trzykrotnie(dwukrotnie w jej grupie) a nie załapałasmile
      • marghot Re: wszy 11.02.11, 14:13
        dzięki słonko za link
        pozostaje mi miec nadzieje, ze corka rowniez nei złapie tych pskud
    • memphis90 Re: wszy 12.02.11, 20:12
      Płyn NIX czy jakoś tak... Ale mogę mieć dane nieaktualne. W każdym razie płyny są, nie trzeba już golić głów na łyso smile
      • leneczkaz Re: wszy 12.02.11, 20:17
        A kiedy było trzeba golić? Bo za moich przedszkolnych lat już się nie goliło. Mama mnie myła jakimś psim szamponem (pewnie aptecznym ale śmierdział jak psi) i rozczesywała włosy no i tłukła bydlaki tongue_out. A było co czesać bo włosy do pasa i baardzo gęste.
      • oliwka2009 Re: wszy 12.02.11, 20:19
        Nix jest b.dobry.
        • marghot Re: wszy 14.02.11, 09:11
          dzieki, ale ja pytałam o coś co zadziała profilaktycznie, zapobienie przeniesieniu wszy

jednak jak wyczytałam w linku slonkowym i innych pozniej znalezionych, profilaktyki sie nei zaleca, gdyz insekty sie uodparniaja uncertain
          • kasiak37 Re: wszy 14.02.11, 10:02
            buteleczka z atomizerem a w niej ze 100 ml wody z 5 kroplami olejku z drzewa herbacianego.Przed wyjsciem do przedszkola psikasz tym na glowe.Polecam,moja corka nigdy nie przyniosla a wlosy dlugie do pupy co prawda czesane w ciasne warkocze czy inne scisle fryzury ale jednak.
            • paliwodaj Re: wszy 15.02.11, 01:17
              w klasie mojego syna tez jakies dziecko mialo wszy , wszyscy dostali kartki i musieli podpisac, ze w razie pojawienia sie u naszych dzieci bedziemy wspopracowac i zrobimy wszystko aby sie tego pozbyc uncertain
    • stypkaa Jest 15.02.11, 12:47
      Jest, na pewno, bo właśnie coś takiego mi bratowa zakupiła. Wystarczy w aptece powiedzieć, że coś do profilaktyki wszawicy potrzebujesz.
      My mamy w formie żelu, w małych saszetkach, na raz. Najpierw się myje głowę, suszy, albo schną same i na suche się rozprowadza ten żel. Raz na 2 tygodnie.
      Zaraz jak się dowiedziałam, ze i w naszym się pojawiły gadziny to od razu zastosowałam.
      Jak na razie, odpukać, nic nie znalazłam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka