Dodaj do ulubionych

problem z rozmiarem-proszę o pomoc

28.02.11, 16:29
dziewczyny poplątałam już rozmiary, chcę kupić chrześnicom letnie sukienki - w czerwcu będą miały 15 miesięcy więc od 15 w górę wink czy dobrze wytypowałam rozmiar 86? nie bardzo chcę pytać ich mamę jaki rozmiar teraz noszą a urodzinki tuż tuż, dziewczynki są ponoć dosyć duże, w wieku 9mcy ważyły po 10 kg, czy mozna coś z tego wywnioskować?
Obserwuj wątek
    • mama-ola Re: problem z rozmiarem-proszę o pomoc 28.02.11, 17:05
      Wydaje mi się, że dobrze wytypowałaś rozmiar smile Spójrz jeszcze na fason, żeby się dało nosić przykrótką i przydługą, a i tak dobrze wyglądać.
    • sonrisa06 Re: problem z rozmiarem-proszę o pomoc 28.02.11, 17:05
      Ciężko tak doradzić, chociażby dlatego, że rozmiar rozmiarowi nie równy. Zależy z jakiej firmy te sukienki, bo np. z wójcika są zaniżone rozmiary, z dominki zawyżone, a w h&m w cały świat.
      Myśle, że dobrze wytypowałaś, bo - moim zdaniem - będzie albo 86 (86 niektórzy biorą na roczek dla dużych dzieci) albo 92.
    • kinga_owca Re: problem z rozmiarem-proszę o pomoc 28.02.11, 17:25
      ja bym kupiła 92
      generalnie rozmiarówka jest taka:
      12-18 mies 86 cm
      18-24 mies 92 cm
      24-36 mies 98 cm
      ale to wartości orientacyjne, bo dzieci przecież są rózne - ja zawsze pytam mamę danego dziecka, gdy chcę coś kupić i wolę, gdy mnie też pytają (miałam już kilka nietrafionych rozmiarowo prezentów)
      i rozmiarówka różni się bardzo w zalezności od firm i konkretnego modelu ubrania
    • panna.w.drodze Re: problem z rozmiarem-proszę o pomoc 28.02.11, 20:13
      dziękuję za odpowiedzi, wybieram fason taki odcinany pod biustem wink i dół tworzący jakby klosz, takie ciut za kolanka, do tego majtusie i kapelusik wiązany pod brodą, mam nadzieję że przypadną do gustu i dziewczynki w nich trochę pobiegają, pozdrawiam
    • magnes1978 Re: problem z rozmiarem-proszę o pomoc 01.03.11, 08:16
      Jeśli bawełniane, miękkie to 86 bo po praniu pewnie zmalejąsmile Zwróć uwagę aby miały duże wycięcie pod paszkami. 92 nie kupuj bo będą za duże!
      Moja kończyła roczek w sierpniu i latem rozmiar 86 był jeszcze na nią za duży ( a ważyła około 11 kg) - będzie chodziła w tym roku (czyli mając prawie 2 latka) bo jeszcze są dobre (choć już znacznie krótszesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka