Dodaj do ulubionych

jakie kolory będą najlepsze? prosze o porade

10.05.11, 15:11
Wiem,że może nie na tym forum, ale nawet jeszcze nie mam foto pokoju, gładkie ściany więc foto i tak nic nie da. Otóż zastanawiam się czy: pomalować pokój 4 latkowi cały na odcień zieleni np. dekoral - zielone wzgórze lub jakis inny odcień zieleni takiej spokojnej. Czy może jedna ścianę w pasy zamiast np tapety to odręcznie. No właśnie jesli już te pasy to z jakim najlepiej kolorem taka zieleń połączyć? I jeśli juz zostane przy zieleni to w jakim kolorze podobierać dodatki np dywan, blat stoliczka itp. Kiedys wiziałam zieleń plus żółty jasny i zieleń z granatem lub jakimś niebieskim. Jestem w kropce a malowanie już niedługo. Z góry bardzo dziękuję za wszelkie porady.
Obserwuj wątek
    • semi-dolce Re: jakie kolory będą najlepsze? prosze o porade 10.05.11, 15:50
      Zapytaj czetrolatka w jakich kolorach chce miec pokój.
      • patir23 Re: jakie kolory będą najlepsze? prosze o porade 10.05.11, 16:05
        codziennie w innym smile ale już raczej chcemy coś z zielenią
    • anias9 Re: jakie kolory będą najlepsze? prosze o porade 10.05.11, 16:26
      Jesli nie masz sprecyzowanych wymagan musisz poszukac inspiracji, inaczej ciezko cos doradzic, kazdemu sie przeciez co innego podoba... Ogladnij kilka fotek, np fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,38010403.html moze cos ci wpadnie w oko, jakies zestawienie kolorystyczne akurat trafi w twoj gust wink Pozdrawiam
    • belle_amie Re: jakie kolory będą najlepsze? prosze o porade 11.05.11, 13:53
      Ja bym np zrobiła połączenie zieleń amazonii z bezchmurne niebo. Jedną ścianę np bezchmurne niebo a reszta zieleń amazonii lub po dwie śniany z każdego koloru, wszystko zależy od tego jaki to pokój.
      • belle_amie Re: jakie kolory będą najlepsze? prosze o porade 11.05.11, 13:55
        Albo zielone jabłuszko i skrawek niebasmile
        • patir23 Re: jakie kolory będą najlepsze? prosze o porade 11.05.11, 14:02
          a jakich firm te kolory? To sprawdze. Pokoj 18m okno od południa.
          • belle_amie Re: jakie kolory będą najlepsze? prosze o porade 19.05.11, 18:57
            dulux o ile dobrze pamiętamsmile
    • mamciunia_kamciunia2 Re: jakie kolory będą najlepsze? prosze o porade 19.05.11, 21:06
      polecam dla chłopca sciany w kolorach moro
      muj syn ma takie ma tez namalowanego zołnieza ktury roszczeliwuje drugiego zołnieza
      on uwielbia szczelanki tez na kompie
      pozatym jak będzie starszy nie będzie sie wstydził pasów lub innyc dziecinnych wzorkuw
      • dorek3 Re: jakie kolory będą najlepsze? prosze o porade 19.05.11, 21:31
        za to Ty powinnaś się wstydzić sadzić takie byki.
        • kaeira Re: jakie kolory będą najlepsze? prosze o porade 20.05.11, 09:34
          To troll, byki są zamierzone...
    • camel_3d biale:) 20.05.11, 00:07
      moj mlody ma biale pol matowe sciany, biale lakierowane meble. niedlugo dojda biale lakierowane szafki, ma bialy stolik i biale krzeslo smile

tylko na podlodze leza brazowe panele..ale latem zmienie na bialesmile))
    • kaeira Re: jakie kolory będą najlepsze? prosze o porade 20.05.11, 09:26
      patir23 napisała:
      >na odcień zieleni np. dekoral - zielone wzgórze

Ten odcień jest śliczny - po długich poszukiwaniach idealnej zieleni wybrałam go do domu, ALE jest wbrew pozorom intensywny i ciemny. Nie polecam do pokoju dziecka w stanie oryginalnym, tylko po rozcienczeniu. (chyba że jako mały akcent, np. pas)
      Już nie pamiętam jak u nas jest, ale w małym pokoju chyba 1 miarka zielonego do 2 białych, a w dużym jeszcze więcej białego - zrobił się śliczny jasny wiosenny żółto-zielony.
      Koniecznie zrobcie probę rozrobiwszy malą ilość z białą farba tej samej firmy i tego samego rodzaju.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka