Dodaj do ulubionych

no to kto ma długowłose chłopię?

15.08.11, 14:14
ja się nie pytam, za czy przeciw, czy się podoba czy nie, czy by się chciało, ale mąż nie pozwala
(big_grin), czy się ma córkę, ale akurat krótkowłosą, tylko kto fizycznie zapuścił dziecinę minimum do ramion
mój młodszy ma właśnie do ramion - wygląda jak księżniczka złotowłoska (piękne gęste złociste włosy) i tak zostanie póki mu się nie odwidzi - na razie nie ma obiekcji - ma dwa lata
wiem, że camel ma tez długowłoskę (że już nie wspomnę, że klona)
Obserwuj wątek
    • camel_3d Re: no to kto ma długowłose chłopię? 15.08.11, 14:19
      > że camel ma tez długowłoskę (że już nie wspomnę, że klona)

no ma ma smile
      • finka77 Re: no to kto ma długowłose chłopię? 15.08.11, 14:38
        ja mam synka z włoskami do ramion ,nie obcinam mu bo bardzo mu się kręcą .
    • koza_w_rajtuzach Re: no to kto ma długowłose chłopię? 15.08.11, 14:39
      może nie powinnam się wypowiadać...ale mój syn był przez chwilę długowłosy, ładnie wyglądał i raczej zacznę mu znów zapuszczać.
    • azomim Re: no to kto ma długowłose chłopię? 15.08.11, 15:04
      Ja mamsmile
      Tzn. synka (włosy kręcone do ramion), bo mąż łysy.
      • leneczkaz Re: no to kto ma długowłose chłopię? 15.08.11, 19:28
        > Ja mamsmile
        > Tzn. synka (włosy kręcone do ramion), bo mąż łysy.

big_grinbig_grinbig_grin Cudo!
    • dzoaann Re: no to kto ma długowłose chłopię? 15.08.11, 19:08
      a ja bym chciala... namawiam chlopakow moich, zeby sobie odpuscili fryzjera, ale oni jakos niechetni... jako malolaty mieli prawie zero na lebkach baardzo dlugo, wiec niestety okres chlopca cherubinka mnie ominął...
    • deela Re: no to kto ma długowłose chłopię? 15.08.11, 19:37
      no to parę nas jest big_grin mojego non stop z dziewuchą mylą :o
    • mondovi ja n/t 15.08.11, 19:40
      Mam 5cioletniego długowłosego, na fryzjera się nie zanosi.
      • lazy_lou Re: ja n/t 15.08.11, 21:31
        moj ma pazia.
        dluzsze mu przeszkadzaja.

standardem jest: jaka ladna dziewczynka! jak masz na imie?
        Synu : KUBA.
        ;>
        • 1maja1 Re: ja n/t 15.08.11, 21:56
          MOje dziecko z racji pieknych loczkow-pierscionkow, nie sa jeszcze do ramion, ale moze pod koniec roku juz bedasmile
          Z innego watku na temat fryzur chlopiecych na 2mm to rowniez podzielam zdanie Camela, ze nie wyglada to atrakcyjnie, mieszkalam jakis czas w Anglii i takie fryzury czesto widywalam na glowach polskich dzieci, u Anglikow to najczesciej u tych z council estate (biedoty).
          • doa1980 Re: ja n/t 15.08.11, 22:08
            A to moj mlodszy brat na tym koniu bujanym kilka lat temu smile teraz ma 10 lat a krotkie wlosy od jakiegos roku smile

[img=http://img695.imageshack.us/img695/4789/hpim34241.th.jpg]
        • martekle Re: ja n/t 17.08.11, 22:22
          o matko mam Kubusia o pieknych długich blond wlosach smile
          • camel_3d Re: ja n/t 18.08.11, 17:58
            > o matko mam Kubusia o pieknych długich blond wlosach smile

a czy piszac dlugie masz na mysli te ze zdjecia? czy juz podrosly? smile
    • mama.czarka Re: no to kto ma długowłose chłopię? 15.08.11, 22:30
      Mój 6-latek ma od zawsze dłuższe włosy. Kiedyś burza ciemnych loków, teraz racze proste, gęste, lekko ścieniowane, ciut za ramiona. Czasami nosi kucyk.
      • zjawa1 Re: no to kto ma długowłose chłopię? 15.08.11, 23:17
        Nie rozumiem radochy z tego, ze ,,synka myla z dziwucha"?
        Moj nie ma wlosow do ramion, a tez non stop twierdza, ze to dziewczynka, co bardzo mnie wkurza. Nawet maly zly jest z tego powodu i twierdzi, ze ,,nie jest dziewczynka, bo ma siusiaka".
        Ogolnie nie lubie przesady tj. ani lysej paly ani dlugich wlosow u chlopcow. Takie maks pare cm dlugosci do 7 cm. Ale nie do ramion czy za barki lub lyse!
        • deela Re: no to kto ma długowłose chłopię? 16.08.11, 10:59
          to nie radocha tylko stwierdzenie faktu (z lekkim rozbawieniem)
        • camel_3d Re: no to kto ma długowłose chłopię? 16.08.11, 11:00
          > Moj nie ma wlosow do ramion, a tez non stop twierdza, ze to dziewczynka, co bar
          > dzo mnie wkurza.

moze sie tak zachwujewink ?
        • mondovi Re: no to kto ma długowłose chłopię? 16.08.11, 11:49
          Ty nie lubisz, mój syn lubi, mi to wisi kalafiorem. Chce mieć długie włosy, niech sobie ma.
    • camel_3d indianskie dzeicko wyrzucone ze szkoly.. 16.08.11, 09:49
      za dlugie wlosy..

www.liveleak.com/view?i=6a7_1216245189
      chlopiec z plemienie apaczow zostal usuniety ze szkoly wlasnie za dlugie wlosy...
    • m7-7 Re: no to kto ma długowłose chłopię? 16.08.11, 11:14
      Moj ma loczki coraz dłuższe (15sto miesieczniak) ale ostatnio myślę aby je podciąć bo niestety kołtunią się ciągle sad Ale po kąpieli wygląda jak aniołek smile
      • deela Re: no to kto ma długowłose chłopię? 16.08.11, 11:22
        ja młodego ostrzygłam - o jakieś pół roku temu - właśnie dlatego, że na końcach miał fredzle i się kołtuniły, ostrzygłam porządnie u fryzjera (bo ja nie umiem a miało być ładnie) a jemu bardzo szybko rosną i znowu ma do ramion, ostrzyc co jakiś czas warto, żeby porządnie wyglądały, potem trzeba pilnować końcówek - jak to przy dłuższych włosach
        • kanga_roo Re: no to kto ma długowłose chłopię? 16.08.11, 11:39
          ja miałam, i pewnie będę miała znowu, bo starszak chce długie "jak mamusia". co do mylenia z dziewczynami, to imo wiele zależy od fryzury, ja mojemu kombinowałam fryzury wzorowane na Robin Hoodzie i wyglądał bardzo chłopakowato, mimo słodkiej buzi.
          wczoraj w "Conanie" było kilka fajnych męskich półdługich/długich fryzur tongue_out
          • mak-111 Re: no to kto ma długowłose chłopię? 16.08.11, 11:50
            ja mam poltoraroczniaka. jak ma mokre to ma do ramion, a jak suche to skrecaja sie i sa za ucho. takiego dluzszego pazia ma.
          • falka32 Re: no to kto ma długowłose chłopię? 17.08.11, 00:52
            > wczoraj w "Conanie" było kilka fajnych męskich półdługich/długich fryzur tongue_out

Prawda? Też mi się podobaly smile
            Ja dzieciom tłumaczę, że mają wlosy nie "jak dziewczyna" tylko jak Banderas, JC Van Damme, David Beckham (zwłaszcza kucyk na czubku głowy). A one tłumaczą to babciom. Dopiszę do listy Conana.
            Przedszkolaki mają włosy do ramion - starszy od kilku sezonów, młodszy odkąd urosły mu włosy. Mają piękne kasztanowe loki i blade buzie, wygladają jak porcelanowe lalki.
            Ale największy sukces to mój 17-latek, który po latach walki o długie włosy "mamooooo, czasy dzieci kwiatów już minęły, nie zauważyłaaaaaś?" dobrowolnie zapuścił rokendrolową grzywę a'a Jim Morisson i w końcu wszystkie moje dzieci wyglądają jak ludzie.
    • leluchow1 Re: no to kto ma długowłose chłopię? 16.08.11, 11:58
      Mój 6 latek całe wakacje zapuszczał włosy. Po około 2 mcach od ostatniego strzyżenia zaczynał powoli wyglądać jak małpka. (włosy ma gęste i sztywne jak cholera) Polazł grać w piłkę i jak wrócił obciekający potem z poklejonymi do buziala włosami skończył zapuszczać i poszliśmy do fryzjera. Nie powiem ulżyło mi. smile Póki co więc temat oddalony. smile
    • futro.1 Re: no to kto ma długowłose chłopię? 16.08.11, 12:43
      ja zapuściłam dziecinę; 2lata żyje na tym świecie; protoplasta zresztą też długowłosy;
    • asienka95 Re: no to kto ma długowłose chłopię? 16.08.11, 12:47
      Mój dwulatek ma dłuższe kręcone włosy a la cherubinek.
      Bronię ich jak niepodległości. wink
    • julek_i_ja Re: no to kto ma długowłose chłopię? 16.08.11, 12:58
      Mój ma na sucho złote loczki do ramion, na mokro trochę dłuższe. Podcinam jedynie trochę front, żeby nie wchodziły do oczu i tak na razie zostanie, bo on lubi swoje długie włosy i nie chce obcinać.
      95% osób uważa go za dziewczynkę mimo ewidentnie chłopięcych ubrań.
    • syswia Re: no to kto ma długowłose chłopię? 17.08.11, 04:02
      ja mam - piekne ma loczki z tylu
      z przodu tesciowa mu podcina, ale nie wyglada to tak zle wink
    • mantha Re: no to kto ma długowłose chłopię? 17.08.11, 09:20
      Jakas plaga - wszystkie znajome maja dlugowlosych synow, a do niedawna myslalam, ze wiekszosc jest ogolona na zero (na wzor tatusiow wink
      • jombusiowa Re: no to kto ma długowłose chłopię? 17.08.11, 09:33
        Ja mam-obcinałam swojemu 14 miesięczniakowi już z 5 razysmile Z tyłu ciut się kręcą, z przody grzywka prosta-taki paź trochęsmile
        Mylony z dziewczynką strasznie-ale to chyba przez buzię.
        • maeve_binchy Re: no to kto ma długowłose chłopię? 17.08.11, 18:27
          mial do konca brody, teraz sredni paz - do polowy ucha mniej wiecej (bo histeryzuje przy myciu i mnie szlag trafil, wiec skrocilam). ale zupelnie krotkich nie bedzie mial, dopoki bede miala jakis wplyw (nie znosze fryzury na rekruta)
          • go-jab Re: no to kto ma długowłose chłopię? 18.08.11, 04:15
            a ja, nieproszona, sie wylamie... mam dwie lyse paly (trzy jakby mauzonka policzyc)... no i moja zoska tez na krotko obcieta (nie znosze upoconych strakow po ktorych pot latem kapie i ktore kleja sie do policzkow)... i zeby bylo smieszniej do dorwala sie dzisiaj do nozyczek i miejscami do golej skory sie wystrzygla... peklam ze smiechu tak ze nawet nie bylo sensu na nia nakrzyczec smile
            • lilka69 i ja tez mam, poza tym mam pytanie 18.08.11, 10:54
              do ramion, z grzywka, i przy okazji mam pytanie- co robicie z tymi wlosami aby przy zabawie na dywanie nie lecialy do porzodu na oczy? chyba nic sie nie da. strzyzony jest na tzw. pazia. z tylu wlosy ma duzo za ramiona, z przodu krotsze. rzadnej innej fryzury nie umiem wymyslic.

nie znosze jak chlopcy sa strzyzeni na lyse paly a to czeeeeeeesty widok. dziwne to spoleczenstwo- jak dziewczynka to wlosy jak najdluzsze bo...komunia (!) a jak chlopiec to lysa pala.

a do poprzedniczki- WLOSY MOZNA MYC NAWET CODZIENNIE.
              • kaamilka Re: i ja tez mam, poza tym mam pytanie 18.08.11, 14:54
                > jak dziewczynka to wlosy jak najdluzsze bo...komunia (!)

a potem zapuszczają, bo do ślubu tongue_out
                • lilka69 Re: i ja tez mam, poza tym mam pytanie 18.08.11, 16:39
                  otoz to. nie ma nic zlego w dlugich wlosach u dziewczynek ale tez czesto te same osoby mowia"chlopca trzeba na pale".
              • camel_3d Re: i ja tez mam, poza tym mam pytanie 18.08.11, 17:56
                moj ma chustke piracka... uwielia ja i czesto ja nosi..w zasadzie cal yczassmile ma chyba z 8 smile
              • go-jab Re: i ja tez mam, poza tym mam pytanie 22.08.11, 05:31
                eeeeeeeemmm... nie rozumiem co ma piernik do mycia wosow? nawet lyse paly swoje dwie myje co wieczor... sugerujesz bym podczas zabawy w ogrodku gdzie dziecko upocone do granic mozliwosci sila do wanny zawlec? w srodku dnia? mi przeszkadza fakt ze dziecku jest normalnie goraco podczas zabawy - wieczorem i tak umyje...
    • agnieszka_i_dzieci Re: no to kto ma długowłose chłopię? 18.08.11, 16:48
      Ja też mam smile O taki egzemplarz.
      tez zostanie tak dopóki nie uzna, że chce obciąć wink
      Czasem tylko np. na placu zabaw "dyskutuje" z dziećmi (lub ich rodzicami) tłumacząc, że nie jest dziewczynką.
      jak dotąd tylko raz w ostatnich czasach mieliśmy z tego powodu większe nieprzyjemności (bitwa na placu zabaw z chłopcem, który nie uwierzył Patrykowi na słowo i uparcie biegał za nim przezywając go dziewczynką. Mama tegoż chłopca też nie uwierzyła i bardzo niemiła była w stosunku do nas)
      • camel_3d Re: no to kto ma długowłose chłopię? 18.08.11, 18:01
        no faktycznie dlugawesmile) moze mysleli, ze dziewczyna bo ma ta grzywke i pierscionki smile))

ale niestety wada dlugich wlosow jest to, ze az do momentu dojzewania chlopaki wygladaja jak dzeiwczyny i tyle...
        • agnieszka_i_dzieci Re: no to kto ma długowłose chłopię? 18.08.11, 18:07
          ostatnio akurat pierścionka nie nosi (a w ogóle to "sygnet", nie znasz się tongue_out), za to grzywkę spina gumką, bo wymyślił sobie, że zapuści i będzie spinał do tylu razem z resztą włosów.
          Ale to, że miał na sobie czapkę ze spidermanem to "drobiazg" nie wart uwagi ;P
          Ja już się przyzwyczaiłam, że go borą za dziewczynkę i spokojnie prostuję, ale wspomniana mama miala nastawienie typu: "skoro jest inny to niech się nie dziwi, że mu dokuczają".
    • demonii.larua Re: no to kto ma długowłose chłopię? 18.08.11, 18:48
      Moje chłopaki to różnie, czasem długie za ramiona czasem spod maszynki, potem im odrastają i nabierają ochoty na fryzjera dopiero gdy mogą wiązać w kucyk. Młodszy(5) ma w nosie długość herów, starszy (15) ostatnio ogłosił strajk i oznajmił, że teraz zapuści dopiero jak mu broda wyrośnie, bo za bardzo się laski do niego dostawiają i to nawet te z liceum tongue_out Także Deela sporo czasu może minąć zanim Twojemu się odwidzi big_grin
    • mozyna Re: no to kto ma długowłose chłopię? 18.08.11, 23:17
      Moje chlopie dlugowlose. Wyglada bosko.
      Jedno na razie. Bo drugiemu dopiero kielkuja piorka smile
      • l.e.a Re: no to kto ma długowłose chłopię? 19.08.11, 08:28
        Synek miał długie włosy 2x w przedszkolu i szkole. Ściął z powodu uwag wychowawczyni i kolegów z klasy. Bardzo ładne, proste i gęste włosy sięgały za łopatki. Szkoda mi było sad
        Ponieważ ma delikatną urodę też go mylili z dziewczyną.
        Mam nadzieję, że wróci jeszcze do długich włosów.
    • ariadna1010 Re: no to kto ma długowłose chłopię? 19.08.11, 09:08
      żałosny post
      no ale czego się spodziewać, patrząc po autorce?
      i wątpię, aby takie piękne były twoje dzieci
      • deela Re: no to kto ma długowłose chłopię? 22.08.11, 10:55
        a męski członek ci do wątku, mnie, takoż i moich dzieci
    • mamati3 Re: no to ktoi ma długowłose chłopię? 21.08.11, 22:55
      ja mam i tak będzie dopóki nam lub jemu się nie odwidzi. A jak na razie to jest "mój mały blondynek" i jest śliczny, powiem więcej, ładniejszy od niejednej dziewczynki ale... ten charakter...jednym słowem łobuziak i tyle. Mój kochany łobuziak smile
      • kasia111177 Re: no to ktoi ma długowłose chłopię? 22.08.11, 06:37
        Ja mamsmile Nawet dwóch.
    • kunnegunnda o co to całe halo? 22.08.11, 08:36
      ja nie rozumiem. czytam te wypowiedzi matek chłopców, jakie piekne te dzieci, chłopcy jak aniolki- no chore.
      zacznę od tego, że nie mam nic przeciw dłuższym włosom u chłopców, w ogóle mam cos przeciwko długim włosom u dzieci tak do ok 3 lat- z powodów praktycznych i zdrowotnych- najczęsciej te nieszczesne włosy sa dla dzieci po prostu niewygodne, plataja się, dzieci maja fazy na niemycie, a w zasadzie latem sie nadaja do codziennego mycie, niezwiązane włosy wpadają do jedzenia, do oczu, przeszkadzają w aktywnej zabawie fizycznej, jak ktos napisal u gory wyglądaja jak tluste straki. no pfe.........obrzydlistwo i duza niewygoda dla dzieci. i po co? zeby sobie mamuski popiałay na forum, jakie moj jas ma piękne loczki, zeby sie głupio, aczkolwiek z wyzszoscią uśmiechać, jak ktos młodego nazywa dziewczynką...... i jakies swoje chyba kompleksy leczyc (????) kosztem dziecka.
      długie włosy u dziecka (nie tylko chłopkaka)- tak, ale jak samo o nie poprosi i jest szansa, że fryzura będzie wyglądala porządnie.
      o podniecanie sie loczkami, te ochy i achy, spełnianie wymogów rodziny, tatus i chłopcy mają długi włosy - jakoś to niezdrowo wygląda, bardziej na jakis psychologiczny problem rodziny..........
      dla mnie i chyba jednak na szczescie wiekszosci ludzi, dziecku ma byc wygodnie i ma wygladac schludnie- co nie wyklucza ładnie i wdziecznie. jest duza roznica i wiele pomiedzy łysą pała, czy rekrutem a długimi włosami.
      moj mlody jest juz duzym chlopcem, mial wlosy krotsze (w etapie protestów w czasie mycia obciete na rekruta- higiena i wygoda ponad wszystko- trwało to ok poł roku- do dzis sie smiejemy z jego zdjec z tematego okresu) i dluzsze - prawie do ramion, ale jest aktywnym sportowcem, i wlosy mu po prostu wadziły. ma fajną pełną fryzurę, regularnie, co mcs przycinaną u fryzjera i wygłada dobrze.
      wyluzujcie, przestancie leczyc jakies kompleksy dziecmi.
      aha, w ogole mnie nie przekonuje twierdzenie, ze 2 latek CHCE mieć luższe włosy - albo jest to presja rodziców, albo zaniedbanie (moja kolezanka np twierdzi, że na fryzjerze dziecka mozna przynajmniej oszczedzic........), albo nieumiejetnosc znalezienia fajnego, nietraumatyzującego fryzjera z podejsciem
      • deela Re: o co to całe halo? 22.08.11, 10:58
        > ja nie rozumiem. czytam te wypowiedzi matek chłopców, jakie piekne te dzieci, c
        > hłopcy jak aniolki- no chore.
        dobry doktor ci pomoże

> zacznę od tego, że nie mam nic przeciw dłuższym włosom u chłopców, w ogóle mam
        > cos przeciwko długim włosom u dzieci tak do ok 3 lat- z powodów praktycznych i
        > zdrowotnych- najczęsciej te nieszczesne włosy sa dla dzieci po prostu niewygodn
        > e, plataja się, dzieci maja fazy na niemycie, a w zasadzie latem sie nadaja do
        > codziennego mycie,
        no i cooooooooooooooo? to se ogol na łysko 3 letnia dziewczynkę,, niewiele mnie to obchodzi

> raki. no pfe.........obrzydlistwo i duza niewygoda dla dzieci. i po co? zeby so
        > bie mamuski popiałay na forum,
        no taaaaaaaaaak, oczywiście, że po to (widziałam bardziej skomplikowane procesy myślowe u dżdżownicy)

> aha, w ogole mnie nie przekonuje twierdzenie, ze 2 latek CHCE mieć luższe włosy
        > - albo jest to presja rodziców, albo zaniedbanie (moja kolezanka np twierdzi,
        > że na fryzjerze dziecka mozna przynajmniej oszczedzic........),
        widzę, że dobierasz koleżanki do swojego poziomu intelektualnego
        • kunnegunnda Re: o co to całe halo? 22.08.11, 11:03
          oj, deela, poziom mentalny przedszkolaka reprezentujesz. po co te inwektywy- każdy cie tutaj zna i wie, że dyskusja z tobą własnie na takim poziomie jest- na pewno nie merytorycznym. przemysl leczenie. a forum jest otwarte- można opinię wyrazić.
          i tyle- nie trudx się, żeby odpisywać.
          • deela Re: o co to całe halo? 22.08.11, 11:15
            dlaczego mam wymieniać poglądy z kimś, kto nie umie czytać
            spróbuj jeszcze raz
            "a się nie pytam, za czy przeciw, czy się podoba czy nie, czy by się chciało, ale mąż nie pozwala, czy się ma córkę, ale akurat krótkowłosą,"
            paniała?
            EOT
            • kunnegunnda Re: o co to całe halo? 22.08.11, 11:23
              masz rację, ja w sumie nie wymieniam pogladów z toba, tylko wlaściwie przeczytałam wpisy mamusiek o loczkach synków i nie mogłam.
              spadaj- mam prawo wyrazic swoja opinie
    • upartamama Re: no to kto ma długowłose chłopię? 24.08.11, 14:00
      U mnie akurat tradycyjnie - syn krótkie włosy, córka ..no już dorastają do ramion, teraz zapuszczam jej grzywkę bo mam jej dosyć - jeszcze z pół roku podpinania spinkami i będzie ok.

W tym wątku rozdrażniła mnie wypowiedź jednej z mam, że krótki włosy to biedota. No bez przesady. Ja syna obcinam raz na miesiąc 1,5 miesiąca u fryzjera, maszynką tyłi boki, góra nożyczkami. Fryzurka dobrana do kształtu główki (o dużą ma) i do okularków.

Córeczka do 1,5 roku obcinana była na zapałkę bo miała tendencje do ogromnego pocenia się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka