agulabis 28.05.04, 17:24 Jakie imiona nadałyście / nadacie / planujecie nadać swoim maluchom? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elunia76 Re: Ranking najpopularniejszych imion 28.05.04, 17:46 Ja dam swojemu synkowi Mateusz albo Szymon. A jak bedzie dziewczynka to Małgorzata albo Aleksandra. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
ejaeja Re: Ranking najpopularniejszych imion 31.05.04, 01:13 Moj synek ma na imie Gracjan,, mowimy na niego Gracek , Gracus ,Gracjanek a najczesciej mysio , puszus , myszus wiec po co te imiona? hehe Odpowiedz Link Zgłoś
bialy2004 Re: Ranking najpopularniejszych imion 01.06.04, 12:36 Wlasnie spodziewam sie dziecka i jesli to bedzie chlopczyk to nazwiwmy go Gracjan.To imie bardzo nam sie podoba.Jest takie niebanalne. Odpowiedz Link Zgłoś
inka281 Re: Ranking najpopularniejszych imion 29.11.04, 12:24 A mój synek ma na imię Dawid. Ma 6 lat. Mi bardzo się podoba imię Kajetan i Cyprian, mężowi niestety nie. Dziewczęce imiona które mi sie podobają to: Sara, Noemi, Debora Odpowiedz Link Zgłoś
zalewaja Re: Ranking najpopularniejszych imion 31.05.04, 20:46 A ja zamierzam dac coreczce Delfina a chlopcu Jakub Michal, chyba ze moj facet cos wymysli ale watpie Odpowiedz Link Zgłoś
iwaolej Re: Ranking najpopularniejszych imion 01.06.04, 12:15 A mój syneczek, który powinien tu być lada chwila / co prawda na razie na ten świat mu sie nie śpieszy/ będzie miał na imię Igorek. To jedyne imię, któe podobało się mnie i mojemu mężowi. Pa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maniusza Re: Ranking najpopularniejszych imion 28.05.04, 17:46 mój "istniejący" to Wiktor, a ten który się niebawem pojawi to Tomek Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agulabis Re: Ranking najpopularniejszych imion 28.05.04, 17:58 A co myślicie o powrocie do "starych" imion? Stanisław, Franciszek, Waldemar? W przypadku dziewczynek nie ma chyba takiego powrotu do przeszłości ... Odpowiedz Link Zgłoś
agata.23 Re: Ranking najpopularniejszych imion 28.05.04, 18:24 We wrześniu pojawi się synek i będzie miał na imię Kamil. Ale podoba mi sie również Damian, Daniel, Michał, Szymon. Dziewczynka będzie mam nadzieję za dwa lata i będzie miała na imię Emilka albo Amelka, ale Zuzanna też chodzi mi po głowie. Nie preferuję starych imion, uważam że jest to skrzywdzenie dziecka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maniusza Re: Ranking najpopularniejszych imion 28.05.04, 18:35 ja też tak uważam... chociaż Franek brzmi fajnie, ale na Józefa, Kazimierza czy Teodora (tak podobno ma na imię synek Gonery...) bym się nie zdecydowała... Odpowiedz Link Zgłoś
anirak1 Re: Ranking najpopularniejszych imion 02.06.04, 11:10 W rodzinie mojego męża jest taka tradycja, że w każdym pokoleniu pierwszemu chłopakowi, który się urodzi daje się na zmianę imię Franciszek albo Ksawery. Najstarszy brat męża jest Franciszkiem, więc nasz synek,który był pierwszym w następnym pokoleniu miał być według teściów Ksawerym. Złamałam ich długoletnią tradycję bo od zawsze wiedziałam, że mój syn będzie Mikołajem. I jest. Odpowiedz Link Zgłoś
bzeebze Re: Ranking najpopularniejszych imion 28.05.04, 19:19 agata.23 napisała: > Nie preferuję starych imion, uważam że jest to skrzywdzenie dziecka!!! ))))))))) to wymyśl nowe a amelka, emilka czy zuanna, że o szymonie nie wspomnę to co? Odpowiedz Link Zgłoś
agata.23 Re: Ranking najpopularniejszych imion 28.05.04, 21:36 Moja odpowiedź dotyczyła imion, które padły w głównym wątku. A te imiona to Franek, Stasiek itd. nie rozumiem zarzutu dotyczacych moich ulubionych imion tym bardziej, że wybrałam dla swojego syna imię Kamil - a to też nie jest nowe imie! Szymon, Amela, Emila czy Zuza to chyba nieco inaczej brzmi niż Wiesława, Zbigniew, Stanisław, Tadeusz, Zenobia itd. Tu chyba głównie chodzi o to, że są to imiona kojarzące się ze starszą, poważną osobą a nie z dzidziusiem, dzieckiem czy nastolatkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
bzeebze Re: Ranking najpopularniejszych imion 28.05.04, 21:44 zarzutu nie było żadnego, napisałam po prostu, że wymienione przez ciebie imiona są równie tradycyjne, jak te którymi rzekomo można skrzywdzić dziecko (czego nie bardzo rozumiem, ale przecież nie muszę) tadeusz brzmi inaczej niż wiesława to też fakt, z którym ani śmiem dyskutować pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
le_lutki Re: Ranking najpopularniejszych imion 29.05.04, 09:59 Prwepraszam Cie bardzo; ale wszystkie imiona zenskie, ktore wymienilas, to wlasnie stare, z dluga tradycja imiona Bardzo piekne zreszta. Chyba, ze masz awersje tylko do meskich? Odpowiedz Link Zgłoś
aniacichy Re: Ranking najpopularniejszych imion 11.06.04, 19:21 Nasz kochana córunia, która w kwietniu skończyła roczek nosi imię Olga :-] Pozdrawiamy.... Odpowiedz Link Zgłoś
asiaaa25 Re: Ranking najpopularniejszych imion 16.06.04, 23:28 Kamil- dobry wybór. 2 m-ce temu urodziłam synka, dałam mu to imie, nasz Kamilek, Kamiś)) Odpowiedz Link Zgłoś
dora1976 Re: Ranking najpopularniejszych imion 29.05.04, 09:39 Mój pierworodny to Krystian chociaż miał być Karol, obok mnie na sali w szpitalu leżała mama z małym Frankiem, więc chyba stare imiona wracają. Odpowiedz Link Zgłoś
malizna74 Re: Ranking najpopularniejszych imion 29.05.04, 13:21 Tylko tak się wydaje. A Maria, Julia, Julianna, Barbara, Zofia... U mnie "na podwórku" jest trochę dziewczynek o tych imionach (zresztą b. ładnych tylko jak dla mnie to już zbyt popularnych). Co do chłopców, to niespecjalnie mi się podobają imiona typu Franek, Antoś czy Wiktor (ale to tylko kwestia gustu ... i może czasu). Moja córcia ma na imię Magdalena, a październikowy Bąbel ... hm ... ja bym chciała, żeby to była Hanna (co bardzo nie podoba się mojemu mężowi). Jeśli będzie chłopiec, to zupełnie nie mamy pomysłu. Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
malizna74 Re: Ranking najpopularniejszych imion 29.05.04, 13:22 Tylko tak się wydaje. A Maria, Julia, Julianna, Barbara, Zofia... U mnie "na podwórku" jest trochę dziewczynek o tych imionach (zresztą b. ładnych tylko jak dla mnie to już zbyt popularnych). Co do chłopców, to niespecjalnie mi się podobają imiona typu Franek, Antoś czy Wiktor (ale to tylko kwestia gustu ... i może czasu). Moja córcia ma na imię Magdalena, a październikowy Bąbel ... hm ... ja bym chciała, żeby to była Hanna (co bardzo nie podoba się mojemu mężowi). Jeśli będzie chłopiec, to zupełnie nie mamy pomysłu. Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
kwirynia Re: Ranking najpopularniejszych imion 01.06.04, 09:04 CZEŚĆ, MÓJ SYN MA NA IMIĘ FRANCISZEK I WCALE NIE UWAŻAM, ŻE INNE DZIECI BĘDĄ SIĘ KIEDYŚ Z NIEGO ŚMIAŁY, JAK TO SUGEROWAŁY NIEKTÓRE OSOBY. MOJA CÓRECZKA MA NA IMIĘ EWA Odpowiedz Link Zgłoś
olivka27 Re: Ranking najpopularniejszych imion 01.06.04, 09:17 Uważam,że te imiona wcale nie pasują do maluchów,niektóre są okropne,ale to rzecz gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
dgor Re: Ranking najpopularniejszych imion 20.06.04, 12:04 Jestem za: starszy syn (3,5r) ma na imę Staś a młodszy 4m-ce) Wojtuś. Pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
isabelle4 Re: Ranking najpopularniejszych imion 13.07.04, 19:24 Wiesz co, chyba też są powroty. Na moim osiedlu bardzo często spotykam malutkie Marysie i Hanie. Ale innych rzeczywiście nie. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza.zuza Re: Ranking najpopularniejszych imion 03.06.04, 14:27 mój syn ma na imię JAKUB - jak tylko pierwszy raz zobaczyliśmy z męzem naszego chłopczyka - wiedzieliśmy, że będzie to Kubuś ;o) pozdrawiam ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
ewika04 Re: Ranking najpopularniejszych imion 06.06.04, 14:46 Mam dwóch wspaniałych mężczyzn: starszy Karol, młodzy Adam. Odpowiedz Link Zgłoś
emi9 Re: Ranking najpopularniejszych imion 28.05.04, 18:42 cześć Ja swojemu maluszkowi, który urodzi się 8 czerwca (wywoływany poród ze względu na wyjazd lekarza) dam imię Artur, a jeżeli Arturek zrobi psikusa i urodzi się dziewczynka, to będzie miała na imię Laura. Pozdrawiam Emi i 38,5 tyg dzidziuś Odpowiedz Link Zgłoś
marcel_i_mama Re: Ranking najpopularniejszych imion 28.05.04, 19:01 a ja uważam że już naprawdę wystarczająco dużo jest małch Kacperków, Piotrusiów, Michałków, Wiktorków jak i Olivii, Klaudii, Julii itp. I dlatego postanowiłam dać synkowi na imię troszkę inaczej- Marcel (10 tyg) a jakby była dziewczynka to miała być Agatka. Nie chciałam poprostu żeby moje dziecko (np. w przedszkolu)kiedy ktoś zawoła: Kacperek, obracało się z całą grupą swoich kolegów! Oczywiście uważam, że te popularne ostatnio imiona są bardzo ładne, jednak nie powinniśmy myśleć tylko o sobie przy nadawaniu dzieciom imion, ale przede wszystkim o dzieciach! Jak one będą czuły się z imieniem za pare lat, kiedy w jednej klasie będą np. cztery Amelki i pięciu Staszków! Odpowiedz Link Zgłoś
adrianka00 Re: Ranking najpopularniejszych imion 28.05.04, 19:15 marcel_i_mama napisała: > a ja uważam że już naprawdę wystarczająco dużo jest małch Kacperków, > Piotrusiów, Michałków, Wiktorków jak i Olivii, Klaudii, Julii itp. I dlatego > postanowiłam dać synkowi na imię troszkę inaczej- Marcel (10 tyg) Marcel to akurat oryginalnie i malo popularnie nie jest w ogóle. W moim otoczeniu jest dwóch - jeden 2-latek, drugi chyba 5-latek. A jak leżałam ostatnio w szpitalu to i dwie mamy, obie w końcówkach ciąży, planowały dać tak synkom na imię. Jedna chyba zamiast Marcel - Marsel, albo tak dziwnie wymawiała tylko. Poza tym w szpitalu królowały Kornelie, Oliwie, Julie. Dla chłopców mamy dodatkowo poza Marcelami przewidziały Jasia, Igora (też dwie mamy) i Sebastiana. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
le_lutki Re: Ranking najpopularniejszych imion 29.05.04, 10:11 Ta jedna mama wymawiala po prostu z francuska imie Marcel (wlasnie przez "s") - coz, mozna i tak, choc brzmi to troche snobistycznie A co do mojego synusia 7-miesiecznego, to nazywa sie Louis, jako ze mieszka we Francji i jest pol-francuzem, a w Polsce mowimy na niego Ludwis Nie wyglada na strasznie pokrzywdzonego )) - to a propos ktoregos wczesniejszego postu o "krzywdzie" wyrzadzanej dziecku przez stare, piekne imie. A jak komus sie podoba Wiesia albo Bogusia to co? SA to polskie imiona i dziwnie brzmia tylko dlatego, ze nie sa uzywane, wiec ponowne wprowadzenie ich do uzycia tylko ten "problem" rozwiaze. Aha, bardzo, ale to bardzo mi sie podobalo imie Maxime dla chlopca, ale poniewaz teraz nazywa sie tak doslownie co drugi francuski chlopczyk wiec dalam sobie spokoj Jesli kiedys bede miec dziewczynke (oby!), to nazwe ja albo jakims "starym" polskim imieniem, zeby nawiazac do tradycji i korzeni polskich - np Emilia, Natalia (nie bedzie dziwnie brzmialo z naszym francuskim nazwiskiem, co wazne), albo jakims zydowskim, bo ogromnie mi sie podobaja: Salome, Noemi, Sara?... Pozdrawiam PS JA osobiscie przyznaje sie bez bicia i od razu, ze dostaje gesiej skorki dla odmiany przy obcych imionach, ktore zaczynaja byc nadawane w Polsce i wymawiane "z obca" w zestawieniu z polskim nazwiskiem brzmia wrecz strasznie (dla mnie!). Choc np w malzenstwach mieszanych razi to nieco mniej. Ale to osbna bajka. adrianka00 napisała: > marcel_i_mama napisała: > > a ja uważam że już naprawdę wystarczająco dużo jest małch Kacperków, > > Piotrusiów, Michałków, Wiktorków jak i Olivii, Klaudii, Julii itp. I dlate > go > > postanowiłam dać synkowi na imię troszkę inaczej- Marcel (10 tyg) > > Marcel to akurat oryginalnie i malo popularnie nie jest w ogóle. W moim > otoczeniu jest dwóch - jeden 2-latek, drugi chyba 5-latek. A jak leżałam > ostatnio w szpitalu to i dwie mamy, obie w końcówkach ciąży, planowały dać tak > synkom na imię. Jedna chyba zamiast Marcel - Marsel, albo tak dziwnie wymawiała > > tylko. > Poza tym w szpitalu królowały Kornelie, Oliwie, Julie. Dla chłopców mamy > dodatkowo poza Marcelami przewidziały Jasia, Igora (też dwie mamy) i Sebastiana > . > > Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
le_lutki Re: Ranking najpopularniejszych imion 29.05.04, 10:25 Gwoli scislosci: moj synek to Louis (Ludwik) Alexandre. Wydaja mi sie te imiona bezpretensjonalne a sa stare i z tradycjami, co ja akurat lubie No i najwazniejsze ze dziadkowie z obydwu stron nie maja klopotow z wymowieniem. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
trapet do le_lutki 01.06.04, 13:24 Czesc, Ja tez mieszkam we Francji i mam meza Francuza. Tez szukalismy imion ktore dobrze brzmia w obu jezykach. Nasz synek ma teraz 14 m-cy i nazywa sie Kosma (na drugie ma Jules). Drugi synek ma sie urodzic na pocz. wrzesnia i chyba bedzie Emil. Berenika b. mi sie podoba, rowniez Sara, Salome, Marcel. Maxime tez jest sliczne, a po polsku istnieje imie Maksym (Maksio). Pozdrawiam Ola Odpowiedz Link Zgłoś
anirak1 Re: Ranking najpopularniejszych imion 02.06.04, 11:12 Mój kuzyn (19 lat) jest Marcelem. Odpowiedz Link Zgłoś
betty1234 Re: Ranking najpopularniejszych imion 28.05.04, 19:02 Hej, Ja od samego początku wiedziałam, że jak będzie chłopak to damy mu na imię Oskar - o innym nawet nie myśleliśmy. Dla dziewczynki było chyba z 10 imion m.in. Julia, Zuzanna, Weronika w końcu stanęło na Oliwii. No ale ma być chłopak więc nie mamy większego problemu. W moim najblizszym otoczeniu urodziły się w ostatnim m-cu dwie Julki (to chyba jedno z bardziej popularnych imion ostatnio). Najbardziej rozśmieszył mnie mój tato czyli przyszły dziadek, któremu imię Oskar się nie podoba - jak się dowiedział, że ma być chłopak i dostanie takie imię to od razu zapytał czy nie mogliśmy wybrać jakiegoś imienia z biblii ))) np. Mateusz lub coś w tym stylu )). Pozdrawiam, Beata Odpowiedz Link Zgłoś
ewetka Re: Ranking najpopularniejszych imion 28.05.04, 19:15 Mój synek ma na imię Maciuś. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter_exunruzanka Re: Ranking najpopularniejszych imion 28.05.04, 19:24 Moja córcia ma na imię Aleksandra - Ola, Oleńka, Olcia, Olunia itp., podoba mi się też imię Alicja, Klara, Helenka, Karolina. A dla chłopca - Maksymilian, Filip, Jan. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mapta Re: Ranking najpopularniejszych imion 28.05.04, 19:24 a moj synek dostanie na imie Tymoteusz. W zdrobnirniu Tymek, Tymeczek, Tymianek, Tymonek, a poki co jak narazie jest Tyciuś bo w brzuszku. Moda na Franki, Staski i Antki i Kacpry teraz ogronma, tak ze z tym juz trzeba uwazac! Z damskich imion wszystkie te z L w srodku tez juz bija rekordy popularnosci: ole, julki, natalki, oliwki, kornelki, a ktos pytal o stare imiona damskie: jest tez sporo Zosi i Marysi! Mam swize niusy bo mama pracuje w przedszkolu )) Buzka Odpowiedz Link Zgłoś
anuchna1 Re: Ranking najpopularniejszych imion 28.05.04, 19:27 a ja zamierzam mojej córci dać na imię Estera. Chyba nie będzie za bardzo popularne? )))) Odpowiedz Link Zgłoś
ele7 Re: Ranking najpopularniejszych imion 28.05.04, 19:32 Ja mam jeszcze dużo czasu na zastanowienia, ale dziewczynka najprawdopodobniej dostanie na imie Olivia, a jeśli urodzi się synek nadamy mu Marcel lub Oliver. Odpowiedz Link Zgłoś
robaczek70 Re: Ranking najpopularniejszych imion 28.05.04, 20:07 mój 13-nastolatek ma na imię Grzegorz A teraz będzie Jaś albo Małgosia)) Odpowiedz Link Zgłoś
maliniaq Re: Ranking najpopularniejszych imion 28.05.04, 20:15 A u nas za 3 tygodnie przyjdzie na świat Adaś. Gdyby miała być dziewczynka to byłaby Daria. Ładnie? Agnieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiasz10 Re: Ranking najpopularniejszych imion 28.05.04, 20:33 A u nas będzie Paulina. No chyba że okaze sie w ostatniej chwili ze wyskoczy on)) wtedy Kubuś Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatkas Re: Ranking najpopularniejszych imion 28.05.04, 23:08 U nas też Adaś i nie wyobrażam sobie innego imienia dla swojego pierworodnego Odpowiedz Link Zgłoś
xerius Re: Ranking najpopularniejszych imion 29.05.04, 05:00 A ja Julie nazwalam tak kiedy to imie nie bylo jeszcze tak popularne, skad moglam wiedziec? Na szczescie mlodszy ( Kamil ) na razie nie ma konkurencji , przynajmniej ja nie spotkalam ( to byl nasz kompromis, ja chcialam Wojtka, maz Antka - po zmarlym ojcu ), myslalam tez o Marcelu, Darku, Tomku. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
bzeebze Re: Ranking najpopularniejszych imion 29.05.04, 10:37 daria prześlicznie )) Odpowiedz Link Zgłoś
mamaani3 Re: Ranking najpopularniejszych imion 31.05.04, 14:52 Grzegorz to bardzo ładne imię. My córeczce daliśmy na imię Ania, bo można ładnie zdrabniać. Mam nadzieję, że to imię jest teraz dość rzadko wybierane przez rodziców. U mnie w liceum w klasie było 6 Ań. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
latajacamysz Imiona... 28.05.04, 20:29 Jeżeli moje Bobo będzie dziewczynką to Zofia, a jeżeli chłopczyk to zastanawiam się między Tadeuszem i Aleksandrem. Moja druga połowa upiera się na Stanisława. Zobaczymy! Bużka Mysza i 32tg Bobo Odpowiedz Link Zgłoś
pyrtol Re: Ranking najpopularniejszych imion 28.05.04, 20:45 Ja mam problem z imieniem dla chlopca. Kiedys przy pierwszej ciazych chcielismy Matuesza, ale juz nam sie nie podoba. Moj tata i moj tesc ma na imie Andrzej, moze wiec bedzie Andrzejek. Chyba imie nie tak popularne, ale moze sie mysle. co sadzicie o Andrzeju?? Odpowiedz Link Zgłoś
paulajal Re: Ranking najpopularniejszych imion 28.05.04, 21:15 A ja mojego synka nazwę Sebastian (21tyg), dla dziewczynki planowalismy Bianka. i tylko te dwa naprawde mi pasują do myśli o MOIM dziecku, ale jest pewnie masa innych ładnych. Mam nadzieję,że Sebastian nie stanie się aż tak popularne, jak np Kacper, Franek itp. Ps. Do autorki poprzedniego listu: Andrzejek b fajne, pasuje zarówno do dziecka i do dorosłego. Odpowiedz Link Zgłoś
le_lutki Re: Ranking najpopularniejszych imion 29.05.04, 10:18 Hej! Imie samo w sobie ladne, ja tylko zadalabym sobie pytanie inaczej: czy przy trzech Andrzejach w rodwinie nie bedzie pewnego zamieszania?? JA mam w jednej rodzinie dwu Leszkow i zawsze trzeba bylo precyzowac czy mowa o malym czy duzym. To tak od strony praktycznej (i w kwestii pewnej oryginalnosci), choc domyslam sie ze obaj dziadkowie byliby uszczesliwieni ) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamcia32 Re: Ranking najpopularniejszych imion 28.05.04, 21:19 mój brzdąc będzie miał na imię Oliwier Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
miniaxv Re: Ranking najpopularniejszych imion 28.05.04, 21:36 Hej! moja córeczka, która ma przyjść na świat w sierpniu będzie mieć an imię Emilia, a jeśli wykluje się jednak chłopak to....... Emil! Pozdrawiam - Monika Odpowiedz Link Zgłoś
aaamon Re: Ranking najpopularniejszych imion 28.05.04, 21:50 Najwyraźniej nadałam swoim córeczkom bardzo oryginalne imiona Joanna i Agnieszka. Naprawdę nie podobają wam się wasze imiona? Obserwuję, że zupełnie niepopularne są dziś imiona z naszego pokolenia. A ja uważam, że są ładne i ponadczasowe. Gdybym miała synka nazywałby się Wojtek. Pozdrawiam wszystkie mamy Asie i Agnieszki. Monika. Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: Ranking najpopularniejszych imion 28.05.04, 21:57 mój synuś nazywa się Maciuś a ten który się urodzi to będzie Mateusz,dla dziewczynki marzyło mi się imię Inez ale chyba bym się nie odważyła bo jest za bardzo orginalne.Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
bzeebze Re: Ranking najpopularniejszych imion 28.05.04, 22:06 inez to nasza swojska agniecha Odpowiedz Link Zgłoś
bluebaby Re: Ranking najpopularniejszych imion 28.05.04, 22:54 Podoba się Wam imię Tobiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
bzeebze Re: Ranking najpopularniejszych imion 28.05.04, 22:58 bluebaby napisała: > > > Podoba się Wam imię Tobiasz? tobiasz z hebrajskiego "moje szczęście" fr. tobie, włoskie tobia, ang. toby ładnie Odpowiedz Link Zgłoś
le_lutki Re: Ranking najpopularniejszych imion 29.05.04, 10:20 Bardzo ladne A przy tym jak na razie oryginalne Odpowiedz Link Zgłoś
ewamamaolka3 Re: Ranking najpopularniejszych imion 30.05.04, 08:50 U nas mial byc Wincent, niestety moja mama byla zrozpaczona i zmienilismy na Alexandra, a miesieczna niunia to Emilia Krystyna. Ciezko bylo poniewaz mieszkamy w USA i chcialam aby dzieci mialy polskie imiona ktore brzmia tak samo po angielsku. No i udalo sie. Pozdrawiam. A trzeci bedzie Adas jak do nas zawita. Tylko kiedy? Chcialabym juz. Odpowiedz Link Zgłoś
komika Re: Ranking najpopularniejszych imion 28.05.04, 23:02 hejka! my z mężem umówiliśmy się że jak bedzie dziewczynka to ja jej nadam imię a jak chłopiec to on wybierze imię....przejrzelismy kalendarz,to forum, i strony o imionach....ja wybrałam imię Patrycja-on wybrał Igora))I czekalismy na wiesci z USG!!!I pewnego dnia na ekranie monitora ukazała nam sie...patrycja...pati....pata-pata(jak na nią teraz wołamy)dlaczego wybrałam to imię?...jakoś dziwnie przyciągneło mnie i skupiło moją uwage podczas szukania...zaczełam sie nad nim zastanawiac....połaczyłam z nazwiskiem....i wybrałam))pOzdrawiam serdecznie!!które wybrały- wybierają i bedą wybierac:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ethomas Re: Ranking najpopularniejszych imion 28.05.04, 23:07 A mój synalek to Antoni Mateusz i mam w nosie ogólnikowe "łatki", które się przyczepia rodzicom nadającym takie bądź inne imiona Odpowiedz Link Zgłoś
bea.333 Re: Ranking najpopularniejszych imion 29.05.04, 09:34 Moja czteroletnia córeczka ma na imię Justynka.Za dwa tygodnie urodzi się Agnieszka.A propos: wszystkie imiona są piękne,ale ważne jak współgrają z nazwiskiem.Pozdrawiam Justysie i Agniesie.Beata Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Ranking najpopularniejszych imion 29.05.04, 09:48 Ja urodzilam Glorię. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtow Re: Ranking najpopularniejszych imion 29.05.04, 09:52 Ja jestem posiadaczką chyba najpopularniejszego imienia: ANNA Odpowiedz Link Zgłoś
spiewaczka4 Re: Ranking najpopularniejszych imion 29.05.04, 10:36 Ja zawsze chciałam mieć Zosię i mam. W ciąży żadne imię meskie mi się nie podobało więc miał wybrać je mąż ale ja i tak czułam że będzie moja Zosieńka. Teraz jak bym miała chłopca to moze nazwałabym go Antoś (Antoni) Ale na razie głęboko się nad tym nie zastanawiałam. Odpowiedz Link Zgłoś
aog Re: a ja myślałam, że imię powinno choć troszkę 01.06.04, 11:04 "grać" z nazwiskiem wsród znajomych mam kilka przykładów, które niestety wywołują salwy śmiechu. A wszystko dlatego, że rodzice chcieli być super oryginalni. ps Ja też wojtow jestem popularna Ania i mam równie poularne dzieci - ale jak brzmią z nazwiskiem !!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wojtow Re: Pytanie 29.05.04, 10:34 Mi się nie podoba, ale to kwestia gustu. Podoba mi się np. Karina lub Kalina, a większość osób tych imion nie znosi Odpowiedz Link Zgłoś
anirak1 Re: Pytanie 02.06.04, 11:01 Ja mam na imię Karina i zawsze miałam ochote dziękować mamie, że nie byłam piątą Anią, Kasią czy Basią. Orginalne ale nie udziwnione imię jest fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Pytanie 29.06.04, 14:13 Moim znajomym urodziły się bliźniaczki i są to: Kamila i Karina (wcześniejsza wersja Kalina). Ja też nie miałam przekonania do tych imion, ale tak samo jako polubiłam dziewczynki, to polubiłam też ich imiona. A mojej córce dałam na imię Jagoda (choć wcześniej miała być Zuzanną lub Szymkiem). Joagoda to bardzo smakowite imię: Jagodzia, Jagodzianka, Jagodówka ) Odpowiedz Link Zgłoś
antonina_74 Re: Ranking najpopularniejszych imion 29.05.04, 12:42 Jakub i Zofia. oryginalna to ja nie jestem Podoba mi się moda na stare imiona, chociaż obawiam się że jak Jakub nie okazało się oryginalne dla syna tak i córka będzie miała sporo imienniczek, ale ja sobie imię Zosia wymyśliłam dla córki jakieś 20 lat temu i już żadne inne nie wchodziło w grę Pozdrawiam, Antonina mama Kuby i Zosi Odpowiedz Link Zgłoś
pyly Re: Ranking najpopularniejszych imion 29.05.04, 12:59 Moj maluszek ma na imie Mateusz Odpowiedz Link Zgłoś
malizna74 Re: Ranking najpopularniejszych imion 29.05.04, 13:32 Widzę, że moja Magdalena jest tu samotna! Jeśli będzie Hania, to też będzie jedyna! Czy to nieciekawe imiona??? Odpowiedz Link Zgłoś
gag10 Re: Ranking najpopularniejszych imion 29.05.04, 13:56 Hej, a ja mam Radka, Radunia, Radzia, który sam na siebie woła Jadzio. Z tego co widzę to jeszcze żadna mama Radka się nie zgłosiła. A propo powrotu do starych imion u mojego synka w żłobku można spotkać: Jasia, Edzia, Antosia, Zosię, Basię, Marysię. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
madziurex Re: Ranking najpopularniejszych imion 29.05.04, 14:56 Magdalena to ja, a jak będę miała córeczkę, to będzie Hanusia! Pozdrawiam!Magda Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: Ranking najpopularniejszych imion 29.05.04, 16:21 Ja mam na imię Agnieszka, a moja córeczka jest z krainy czarów...i na razie wśród rówieśniczek nie ma drugiej Aluni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bdysko Re: Ranking najpopularniejszych imion 06.07.04, 01:45 niutaki napisała: > Ja mam na imię Agnieszka, a moja córeczka jest z krainy czarów...i na razie > wśród rówieśniczek nie ma drugiej Aluni. Pozdrawiam Ja mam także małą wielbicielkę lustra, moja Ala jest jak na razie jedyna w okolicznych piaskownicach (ma1,5 roczku). Oprócz Alusi, Aluni, mówimy do niej także Alinka, chociaż coraz rzadziej. Ja mam na imię Basia i w moim roczniku (1972) nie było to imię popularne. W podstawówce byłam jedyna w roczniku a w liceum byłyśmy dwie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malizna74 Re: Ranking najpopularniejszych imion 04.06.04, 12:33 Przekonaj mojego męża, że Hanusia jest ślicznym imieniem Odpowiedz Link Zgłoś
sophiefeefee Re: Ranking najpopularniejszych imion 06.06.04, 00:45 malizna74 napisała: > Przekonaj mojego męża, że Hanusia jest ślicznym imieniem BARDZO!!! Jakbym mogla to nazwalabym kazda moja corke (w przyszlosci) Hanka. Piekne imie ! Odpowiedz Link Zgłoś
magdakra Re: Ranking najpopularniejszych imion 11.06.04, 10:27 Ja też jestem Magdalena a moja 7-miesięczna córeczka to Hanna (Hanusia, Hanulka, Hanka,Haneczka itd.) Niestety jest obecnie bardzo popularne (w żłobku jest jeszczse jedna i wśród znajomych także dwie). Przez całą ciąże byłam przekonana, że jeśli bedzie dziewczynka będzie Zyta, lecz gdy zobaczyłam moją iskierkę to się zmieniło i już w drodze na Rooming wiedzieliśmy że to Hanka. Buziaczki dla wszystkich Haneczek i nie tylko)) Odpowiedz Link Zgłoś
mattylda Re: Ranking najpopularniejszych imion 11.06.04, 11:49 Hej, Malizna! Nie taka osamotniona ta Twoja dziewuszka! Moja dwumiesięczna córeczka to Hanna Magdalena! Pozdrawiam! Matylda Odpowiedz Link Zgłoś
magdakra Re: Ranking najpopularniejszych imion 15.07.04, 11:33 Haneczek, Hanuś, Hanulek jest niestety dość sporo - ja się o tym przekonałam niestety dopiero wtedy, gdy moja Hanka poszła do żłobka i okazało się, że tylko w jej grupie,są jeszcze dwie( Ale oczywiście dla mnie moja mała glizda jest jedyna i wyjatkowa W miarę odległej przyszłości planujemy Leosia lub Gustawa (może nie nadejdzie moda na te imiona a wg mnie są cudne), choć od zawsze marzyłam o Filipku to los chciał, że z Filip jest tatusiem Hanusi i moim ukochanym) Pozdrwiamy wszystkich Magda i Haneczka Odpowiedz Link Zgłoś
jasma76 Re: Ranking najpopularniejszych imion 29.05.04, 16:57 A ja mam synka Jasia (29.06.2003). Wszyscy mówią, że pełno Jasiów a jeszcze tu na forum nie spotkałam chyba żadnego. Mamy Jasiów odezwijcie się!!!!!!, bo pomyslę, że nadałam bardzo oryginalne imie!!!! W konkurencji był u nas Adaś, Radek, a dziewczynka Emilka i.... nic więcej, jakoś mamy z mężem problem jesli chodzi o imiona dziewczynek, nic nam sie nie podoba. Mi chodzi po głowie Joasia i byłby wtedy Jaś i Joasia (ale czy to nie za podobne imiona???? jak na 1 dom). Na razie dziewczynka w planach. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
edwo Re: Ranking najpopularniejszych imion 31.05.04, 09:23 A ja też mam Jasia (6 lat) a drugi (2 lata) jest Tadzio (Tadeusz) i wcale nie wydaje mi się, żeby się kojarzyło to imię ze starszym panem, jak wspomniała wyżej któraś mama. Chociaż przyznaję, że niektórzy się ze mnie podśmiewali a nawet miło pytali czy to po dziadku. Ha, ha, ha... A ja tam lubię wszystkich Tadziów, Stasiów, Franków, Antosiów itp. itd. no i oczywiście Jaśków. Odpowiedz Link Zgłoś
jasma76 Re: Ranking najpopularniejszych imion 31.05.04, 10:13 Pozdrawiam Jasia, choć duużo starszy od mojego 11 mies. a Tadzio to świetne imię, ładnie się zdrobnia dla dziecka i jest OK dla dorosłego pana - Tadeusz - super, ale i tak Jaśki są the best!!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rriittaa Re: Ranking najpopularniejszych imion 29.05.04, 17:11 Hello, a moja córcia ma na imię Zuzanna co oznacza - "lilia". Miała mieć na imię Natalia Zuzanna albo Zuzanna Natalia. ma Zuzanna Ewa - bo tatuś jak poszedł ja rejestrować to dostał "olśnienia". dobrze że zmienił drugie nie pierwsze. Dobra rada - jak zależy wam na konkretnym imieniu to same zarejestrujcie dziecko. Wiem że nie tylko mój mąż tak zrobił. A wogóle to uważam że imie dla dziewczynki powinno byc długie i powinno sie w rózny sposob odmieniać. Dla kolejnych córek mam w zanadrzu: Magdalena i Izabela. Co do chłopca to jest i był problem Miał byc Oskar, ale potem balismy się żeby sie z dziecka nie smiali - i w końcu nie zdecydowalismy sie na żadne. Ufff... na szczęście urodziła się córa. pa, pa Odpowiedz Link Zgłoś