Dodaj do ulubionych

Oszaleję !!!!

27.12.11, 23:54
Juz myslałam, że koszmar ząbkowania mam za sobą. Ale od 3 tygodni,a moż nawet od miesiąca, mój 2,5 letni syn ma klasyczne objawy ząbkowania. Ślini się, wkłada sobie palce do buzi, gryzie wszystko, nerwowy, rozdrażniony, nie chce jeść. No i ciągle krzyczy: bolą mnie zęby!

Byłam z nim u stomatologa. Wszystko w jak najlepszym porządku! Cały komplet mleczaków!
Zęby piękne i zdrowe! Ale proszę Pani, syn mówi, że go boli... eee tam, wymyśla, wszystko jest w porządku.

No kurna, jak w porządku?????? Dziś zasypiał 2,5 godziny! Tarzał się po łóżku, gryzł poduszkę. Dopiero jak dałam mu lek przeciwbólowy to zasnął.
Przecież nie mogę dziecka faszerować dzień w dzień syropami. Przed dzienną drzemką też musiałam mu dać.
Co robić? Psychicznie juz wysiadam. Moje dziecko patrzy na mnie błagalnie i oczekuje pomocy, a ja jestem bezsilna. Poszłam z nim do najlepszego, prywatnego gabinetu w mieście.
I nic. Co więcej mogę zrobić? Gdzie pójść?

Oglądałam mu buzię. Nic nie widzę. Żadnych plam, aft, pleśniawek. Laryngolog oglądał gardło. Też w porządku.

W nocy budzi się po kilka razy. Męczy się niemiłosiernie.

Macie jakieś pomysły, co go może tam "uwierać"? sad
Obserwuj wątek
    • q_fla Re: Oszaleję !!!! 28.12.11, 00:50
      Noemi, a laryngolog oglądał uszy?
      Może prześwietlenie mu zrób, tylko to przychodzi mi na razie do głowy...
      • melani5 Re: Oszaleję !!!! 28.12.11, 07:47
        Moj ma 3,5l i miesiac temu wyszly mu dolne szustki! Przechodzil to strasznie,rece ciagle w buzi,czerwone poliki,slina do pasa i ciagle ryki. Narazie gorne sie chyba nie szykuja. Wychodzily jakies 3 m-ce. 3.5 roku to naprawde wczesnie jak na szustki,wiec jak twoj ma 2.5 l to nie wiem czy to mozliwe.
        • tempera_tura Re: Oszaleję !!!! 28.12.11, 10:29
          Jakie "szustki"?
          Zebów mlecznych jest 20!
          • noemi29 Re: Oszaleję !!!! 28.12.11, 20:44
            Z tymi szóstkami, to pewnie chodzi o zęby stałe.
            • kamisa7 Re: Oszaleję !!!! 29.12.11, 13:44
              "szustki" 3,5 latkowi???? dziwne....chociaz pewnie zdarza się tak wczesne wyżynanie pierwszych zębów stałych
      • noemi29 Re: Oszaleję !!!! 28.12.11, 20:45
        q_fla napisała:

> Noemi, a laryngolog oglądał uszy?
        > Może prześwietlenie mu zrób, tylko to przychodzi mi na razie do głowy...

Tak, wszystko w porządku z uszami.
    • saguaro70 Re: Oszaleję !!!! 28.12.11, 09:35
      W razie ataku nie podawaj syropu, ale czopek. Nurofen albo Viburcol. Viburcol działa uspokajająco i łagodzi również bole zębów.
      Idź jeszcze raz do stomatologa i zażądaj rtg szczęk. Może w dziąsłach zrobił się stan zapalny, którego nie widać gołym okiem.
      Pozdrawiam cieplutko smilesmile
      • melani5 Re: Oszaleję !!!! 28.12.11, 18:27
        szustki-stale zeby
        • cibora Re: Oszaleję - szÓstki !!!! 28.12.11, 19:43
          melani5 napisała:
          > szustki-stale zeby

Kobieto - SZÓSTKI!!!!!! SZÓSTKI!!! SZÓSTKI!!!!!! SZÓSTKI!!!
          O matko!
          Co do tematu wątku nie wypowiem się, bo nie wiem, ale te wrrrr "szustki" mnie rozsierdziły.
          Agnieszka
          --
          Staś (03.05.2008)
        • noemi29 Re: Oszaleję !!!! 28.12.11, 20:43
          Pytałam o szóstki, stomatolog powiedział: niemożliwe! dopiero jak będzie miał 5,6 lat
          taaak, bo wszystko musi być książkowo
          Pewnie idą te szóstki faktycznie.

Boże, a już myślałam, że na jakiś czas będzie spokój sad
          On tak strasznie przechodził każdy ząb, że jak wyszły wszystkie mleczaki to poczulismy ulgę.
          Nie na długo sad
        • joann_80 Re: Oszaleję !!!! 29.12.11, 14:28
          melani5 napisała:

> szustki-stale zeby

umarłam big_grin
    • niebioska Re: Oszaleję !!!! 29.12.11, 20:56
      Warto wykluczyć zapalenie zatok przynosowych - efektem ubocznym może być koszmarny ból wszystkich zębów.
      • noemi29 Re: Oszaleję !!!! 30.12.11, 00:10
        O dzięki, nie wpadłabym na to.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka