Dodaj do ulubionych

różyczka

23.03.12, 17:35
witam, dzisiaj obierając córke ze szkoły dowiedzialam się ze w klasie jest różyczka przynajmniej po objawach tak twierdzi higienistka, i mam pytanie czy dziecko ktore bylo szczepione w 2006 roku moze te chorobe zlapac, nadmienie ze ma oslabiony organizm po antybiotykoterapii dopiero wczoraj skaczone leczenie a jesli jesli jest mozliwosc ze corka przyniesie to jakie jat prawdopodobienstwo ze mlodsza szczepiona w grudniu 2011 tez to zlapie, wypytalabm sie pediatr ale juz nie przyjmowal, dziekuje za opdpoweidzi
Obserwuj wątek
    • tijgertje Re: różyczka 23.03.12, 18:16
      Nie sadze, zeby sie zarazily. specjalista wprawdzie nie jestem, ale szczepienie w koncu czemus sluzy. nawet jesli, to i tak przejdzie moze nawet niezauwazone. Sama mialam rozyczke jak mialam jakies 10 lat, wtedy szczepien nie bylo i z 4 rodzenstwa chorowalam tylko ja. Siostra chorowala na odre i swinke, tylko ospe zaliczylismy w komplecie.
      • viki711 Re: różyczka 25.03.12, 16:40
        moja córka po szczepieniu przeszła różyczkę bardzo łagodnie, ale objawy miała książkowe, delikatna wysypka schodziła z twarzy na brzuch, potem na nogi( nie wiem, czy nie pomyliłam kolejności, było to kilka lat temu).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka