Dodaj do ulubionych

rowerek biegowy

01.07.12, 23:21
Proszę o radę.
Mój 4-letni syn nie chce jeździć na rowerze,więc pomyślałam,że wsadzę go na rowerek biegowy. Mam jeszcze drugiego syna,który ma rok.Chciałabym więc kupić taki model rowerka,który w tym roku służyłby starszemu,a w przyszłym młodszemu synowi.Doradźcie.
Obserwuj wątek
    • mala220 Re: rowerek biegowy 01.07.12, 23:36
      mysle ze warto by bylo kupic rowerek z hamulcem
      ja mam w domu prawie 3-latka, nauczyl sie jezdzic w ciagu 2-3 tygodni, teraz potrafi przejechac bez podpierania nozkami dluzsza odleglosc. czasem rozpedza sie tak, ze zaluje ze kupilismy rowerek bez hamulca, musi nozkami hamowac.
      dodam jeszcze ze my mamy rowerek dragon milly mally smile
      • bbuziaczekk Re: rowerek biegowy 02.07.12, 07:55
        Biegowy mamy Hudora
        Kupiony w marcu jak mlody mial 3,2 roku. Wzrost 105 cm i ma jeszcze w siodle zapas. Rowerek tez kupiony z mysla o mlodszym dziecku, ktore wsiadzie na niego w przyszlym roku.
        Mlody dostal tez z pedalami 16 calowy. Jak nauczyl sie na nim jeździc (z podporkami) to biegowego juz nie chce.
        • bbuziaczekk Re: rowerek biegowy 02.07.12, 07:56
          Aha i ta Hudora jest z hamulcem. Bez hamulca bym biegowego nie kupila. Widc szukaj z hamulcem bo dziecko szybciej i sprawniej zahamuje recznym hamulcem niz nogami.
        • fasol-inka Re: rowerek biegowy 02.07.12, 09:02
          ideą biegowego jest, żeby dziecko pominęło zupełnie etap jazdy na czterech kółkach
          i pewnie że nie chce, bo to niewygodne - na czterech kółkach można kręcić głową gdzie popadnie, niekoniecznie patrzeć się na wprost, nie trzeba uważać na balansowanie ciałem
          czyli można robić wszystko czego nie można na dwóch kółkach...
          • bbuziaczekk Re: rowerek biegowy 02.07.12, 09:16
            Dlatego mysle ze ten z pedalami schowam do nastepnego roku. Nie moge mu odczepic bocznych kolek poniewaz jest to 16 cali a mlody ma niecale 3,5 roku wiec rower jako tako jest dla niego za ciezki jeszcze i ciut za duzy. Po asfaltowej prostej drodze jechac potrafi ale juz po lesnej czy dziurawej nie. Poczotkowo jeździl na obu na zmiane, teraz nie chce.
            • kotkowa Re: rowerek biegowy 02.07.12, 14:30
              Ja mam Hudora One2Run, ma dość duży zakres regulacji, jest dobry od 2 rż, ale na takiego wyższego dwulatka, dla drobnego może być trochę za duży i za ciężki. Ale mój 2-latek świetnie sobie na nim radzi. Ma wszystko - hamulec, błotniki, blokadę skrętu, pompowane koła.
    • mikams75 Re: rowerek biegowy 03.07.12, 11:46
      puky xl jest najwiekszym biegowym rowerkiem i bedzie akurat dla 4latka, ale dla dwulatka pewnie bedzie za duzy i za ciezki. Cena wysoka, ale mozesz poszukac uzywanego.
      • zochagrubego Re: rowerek biegowy 03.07.12, 19:00
        Myślałam w ogóle o First Bike,jest od 2-5 lat,ale też drogi.Dzięki dziewczyny za znalezienie alternatywy.
        • mikams75 Re: rowerek biegowy 04.07.12, 10:24
          wymierz dziecku nogi - swego czasu szukalam czegos duzego dla dlugonogiej 4latki i wiekszosc byla za mala.
    • matwen Re: rowerek biegowy 28.03.14, 21:36
      Ja polecam rowerek Vilac - drewniany, jest bardzo solidnie wykonany, siodełko podnosi się, do tego świetnie wygląda i z pewnością zachęci każdego chłopaka do jazdy na rowerze:
      buy4kids.pl/vilac-motor-biegowy.html
      • matyldamoja Re: rowerek biegowy 29.03.14, 16:44
        ja właśnie kupuje czterolatkowi puky LR 1 , mam w domu LRM - jeździ na nim odkąd skończył 2 lata, teraz ten większy i mam nadzieję normalny rower.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka