Dodaj do ulubionych

Problem z załatwianiem

11.07.12, 22:54
Mój syn 2lata i 4 mieś. od tygodnia bez pieluchy jedynie na noc z ciągana rano sucha,gdy jest w domu siada sam na nocnik wszystko niby załapał Problem jest na dworze bo jak mu się zachce a nie ma w pobliżu toalety mimo że go wysadzam nie zrobi na trawe czy w krzakach , i robi w maity Miał ktos tak ze swoim dzieckiem czy mój taki egzemplaż
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Problem z załatwianiem 11.07.12, 23:00
      żaden problem. Moja córka miała nocnik podróżny nawet w sklepowej ubikacji, bo miała zahamowania przed załatwianiem się na trawce lub w publicznej toalecie. Tylko w domu potrafiła się załatwić. Składany nocnik był idealnym rozwiązaniem, nazwy nie pamiętam pottee, czy coś takiego. To, co opisałaś, zdarza się u niektorych dzieci i już.
    • klubgogo Re: Problem z załatwianiem 12.07.12, 17:56
      Córka od razu długo wytrzymywałam, po 4-5 godzin. Poczekaj trochę z długim wychodzeniem, aż odpieluchowanie się ugruntuje. Przed spacerem siku i powrót do domu maksymalnie po 3 godzinach. Na dłuższe wyprawy samochodem - nocnik do bagażnika, woziłam ze 3 miesiące, aż załapała jak fajnie sika się na trawę.
      • green-koala111 Re: Problem z załatwianiem 12.07.12, 21:14
        Chyba kazde dziecko tak ma smile pociesze Cie . Moja tak miala,ale po kilku tygodniach ,2-3 nie pamietam, załapala i teraz woli na trawke niz w domu smile
    • zablakanaowieczka Re: Problem z załatwianiem 13.07.12, 09:34
      Spróbujcie zrobić z tego zabawę na zewnątrz, np. czy uda się nasikać na ten listek? a może na tamten patyczek? etc.
      • julinek78 Re: Problem z załatwianiem 15.07.12, 18:19
        hej, to się zdarza, moja julcia tez miała stresik przed siusianiem na trawkę, u nas pomogła wizyta siostrzenicy, starszej, które już nie miała z tym problemu, jak na spacerku natalka chciała siusiu, to julcia najpierw tylko patrzyła a potem już sama chciała spróbować, a już potem to było już wręcz ulubionym zajęciem...smile koleżanka nosiła nocniczek ze sobą, dopóki dziecko się samo nie przekonało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka