Dodaj do ulubionych

Po zaksztuszeniu

18.07.12, 19:18
Mój 20mies chłopak zaksztusił się placuszkiem, nie mógł oddychać, kilka razy przekładałam go przez kolano i uderzałam po plecach, na szczęście wszystko skończyło się dobrze. W godzinę po zdarzeniu zauważyłam wokół oczu, na czole i koło ucha zmiany na skórze - sa to maleńkie czerwone kropeczki, jest ich bardzo dużo, nie bledną, nie rozsiewają się na inne części ciała. Zachowuje się normalnie, nie ma gorączki.
Tak się zastanawiam czy to efekt wysiłku przy odksztuszaniu? Czy zbieg okoliczności, że akurat po tym wypadku to się pojawiło? Co o tym sądzicie?
Rano jak nie znikną to zgłosimy sie do lekarza.
Obserwuj wątek
    • apollejka Re: Po zaksztuszeniu 18.07.12, 19:38
      prawdopodobnie popękały mu naczynka krwionośne.mój syn po zakrztuszeniu też miał popękane w okolicy oczu.
      • drop.s18 Re: Po zaksztuszeniu 18.07.12, 19:42
        też tak myslę, to efekt niedotlenienia
        • ella_nl Re: Po zaksztuszeniu 18.07.12, 19:46
          Tak się czasem dzieje po wysiłku. Ja tak mam jak wymiotuję.
          • magda.tyl Re: Po zaksztuszeniu 18.07.12, 19:57
            Jeśli jutro nic się nie zmieni to mimo wszystko pojechać do lekarza? To dopiero będzie stres, bo mały od grudnia panicznie boi się lekarzy, całe szczęście w zimie nie chorował, ostatnie "bliskie spotkanie" miał w maju na szczepieniu, to był hardkor.
            Może czymś te kropeczki posmarować żeby szybciej zeszły?
            • apollejka Re: Po zaksztuszeniu 18.07.12, 21:40
              My byliśmy na IP od razu po zakrztuszeni żeby sprawdzić czy nie ma obrzęku.
              Naczynkami nie musisz się przejmować,nie smaruj niczym,same zbledną.
              • fantomka44 Re: Po zaksztuszeniu 19.07.12, 11:02
                Jakiego obrzęku? Czy po zakrztuszeniu się dziecka trzeba jechać do lekarza? Wyjaśnijcie.
                • apollejka Re: Po zaksztuszeniu 19.07.12, 11:23
                  > Jakiego obrzęku? Czy po zakrztuszeniu się dziecka trzeba jechać do lekarza? Wyj
                  > aśnijcie.
                  To zależy czym się zakrztusi.My pojechaliśmy i lekarz stwierdził ze dobrze zrobiliśmy,że takie rzeczy należy sprawdzać.Ty nie musisz.
    • piekielna-diablica Re: Po zaksztuszeniu 18.07.12, 20:00
      mój syn miał miesiąc jak się zachłysnął mlekiem - wyszły mu sine obwódki wokół oczu - pojechaliśmy na IP i zostaliśmy w szpitalu przez tydzień - miał podawane leki przeciw zachłystowemu zapaleniu płuc
      no ale on był maleńki
      • ella_nl Re: Po zaksztuszeniu 18.07.12, 20:14
        Magda - niczym. Zejdzie samo. U mnie tak po 2-3 godzinach bledną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka