Dodaj do ulubionych

Kinesiotaping na szpotawe kolanka

28.11.12, 16:41
Witam
Byłam dzisiaj z córką u fizjoterapeuty ze względu na szpotawość kolanek. Pani zaleciła nam kinesiotaping. Czy któraś z mam stosowała tę metodę u swojego dziecka z taką wadą nóżek? Będę wdzięczna za odpowiedź smile
Obserwuj wątek
    • lea-b Re: Kinesiotaping na szpotawe kolanka 28.11.12, 17:33
      nie wiem w jakim wieku masz dziecko. Moja zaczeła chodzić jak miała 8m., juz od 6m. widziałam, ze ma wygięte na boki kolana, około 2 urodzin same się wyprostowały.
      Szpotawość jest fizjologiczna.
      • agnesil Re: Kinesiotaping na szpotawe kolanka 28.11.12, 18:08
        U nas trzech ortopedów stwierdziło, że to poważniejsza sprawa. Obecnie mała bierze aktywną wit. d i jest pod opieką ortopedy i fizjoterapeuty.
        • jotka_k Re: Kinesiotaping na szpotawe kolanka 28.11.12, 19:04
          polecam kinesio smile moja trzylatka ma taśmy profilaktycznie bardziej bo też ma jeszcze lekką koślawość kolan, ale prócz taś ćwiczenia sa ważne
          • 77krystek Re: Kinesiotaping na szpotawe kolanka 11.01.14, 19:36
            Na pewno nie zaszkodzi skorzystać z aplikacji kinesiotapingu , a plastry można kopić samemu www.esklep-medyczny.pl/33-tasmy-kinesiotaping-kinesiology-3ns
    • doti_2 Re: Kinesiotaping na szpotawe kolanka 13.01.14, 18:06
      jako element wspomagający tak, ale przede wszystkim ćwiczenia.
      Wady:
      - może być trudno ściągnąć taśmy z delikatnych miejsc
      - przedszkolaki bywają nadmiernie zainteresowane po co xxxx ma plasterki jak się dzieci przebierają (mój syn nosi przez to niechętnie, ewentualnie cieliste żeby ich tak nie było widać)
      - po basenie się odklejają

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka