ajakaga 14.12.04, 17:47 Nianie czy nie uwazacie ze my tez powinniśmy mieć miejsce tu w forum mozemy pisać skąd jesteśmy co nam sprawia przyjemność w tej pracy i moze mamy mają pytania odnośnie opiekunek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zduno2 Re: nianie 14.12.04, 18:21 hi ,ja nie jestem nianią tylko jej poszukuję ale chętnie posłucham czym się kierować podczas wyboru i czy naprawdę dobre nianie ogłaszają się w gazetach lub na takie ogłoszenia odpowiadają bo mam wrażenie że raczej nie.gdzie takiej niani szukać?dzięki za wszystkie wskazówki magda Odpowiedz Link Zgłoś
ajakaga Re: nianie 14.12.04, 19:15 ja jestem opiekunką juz z duzym doświadczeniem sama nie wiem czy zatrudniła bym nianie z internetu wogóle zatrudnienie niani jest bardzo cięzką decyzją dla rodziców, chodz ja poszłam kiedys na rozmowe z ogłoszenia znalezionego na słupie i zostałam z tą rodzina 5 lat teraz mam takie referencje ze nie szukam pracy tylko o mnie szukają dlatego ze nie traktuje tej pracy tylko jako zarobek ja poprostu kocham pracę z dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
malgoriam Re: nianie 14.12.04, 21:01 O! a może szukasz pracy? Ja poszukuję niani do 7 mies. dziecka od stycznia- lutego.. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakaga Re: nianie 14.12.04, 22:23 obecnie pilnuje Zuzki do czerwca 2005r wtedy minie dwa lata mojej współpracy z nią jak to szybko zleciało jak zaczełam miała tylko 4 miesiące a w styczniu skończy dwa latka i jest kochana. Odpowiedz Link Zgłoś
martucha1 jest takie forum 15.12.04, 09:16 Na forach prywatnych pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
gemma.v Re: jest takie forum 15.12.04, 19:51 Zgadza się - zajrzyjcie tu: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14765 Odpowiedz Link Zgłoś
ajakaga Re: nianie 19.12.04, 15:48 mam pytanie czy na forum wchodzą jakieś opiekunki ja tu jestem często bo można sie różnych ciekawych rzeczy dowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakaga Re: nianie 29.12.04, 21:58 żle trafiony temat chyba nianie tu nie zaglądają. Odpowiedz Link Zgłoś
motil Re: nianie 04.01.05, 10:13 Zagladaja, zagladaja, witam, i to takie , ktore poszukuja pracy. To wlasnie ja, studentka z Warszawy szuka maluszka, ktorym moglaby sie zaopiekowac, chetnie tez u niej w domu z ogrodem na obrzezach Warszawy /po stronie praskiej/. Odpowiedzialna, z pomyslami i wielkim goracym sercem pomoze maluszkowi wytrwac i spedzic czas pod nieobecnosc rodzicow. Zapraszam i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa27 Re: nianie 04.01.05, 18:20 witam jestem nianią 15 miesięcznego chłopca, odkryłam forum kiedy zaczęłam pracować. zaglądam tu prawie codziennie, przeglądam wszystkie (o ile czas mi pozwala) fora na e-dziecku. strasznie brakowało mi wątku dla niań -takiego do rozmowy, a nie tylko do ogłoszeń - chociaż niedługo będę zmuszona sama dać ogłoszenie ) P.S. pozdrawiam ajkaga ) nianie zgłaszajcie się na pogaduszki, a e-mamy niech pytają i wyjaśniają wątpliwości, może pomożemy Aga Odpowiedz Link Zgłoś
ajakaga Re: nianie 05.01.05, 08:41 zyrafa27- fajnie ze sie odezwałaś bo już myślałam ze nikt tu nie zagląda z jakiego miasta jesteś opiekunką ja jestem z wrocławia pozdrawiam i lece do pracy 0 Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa27 Re: nianie 05.01.05, 16:54 z olsztyna. Późno chodzisz do pracy, ja na 6.30- 6.40 ))) Odpowiedz Link Zgłoś
ajakaga Re: nianie 05.01.05, 17:50 ja różnie chodzę do pracy najwcześniej mam na 8.30 a najpóżniej na 10.30 do kiedy pilnujesz maluszka bo pisałaś ze będziesz szukać pracy. ja pracuje do końca czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczycaok Re: nianie 05.01.05, 18:34 Napiszcie pare słów o tym, co było niedawno w GW, tzn o stawkach miedzy 6 i 20 za godz. Kiedy sie płaci nizsze, a kiedy wyzsze ? Odpowiedz Link Zgłoś
emka35 Re: nianie 05.01.05, 23:29 a ja poszukuję niani z Wrocławia do 8-miesięcznego chłopczyka od lutego. emka35@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ajakaga Re: nianie 06.01.05, 08:04 Ja jestem z wrocławia nianią i rozglądne sie w sród moich znajomych chodz mam ich dużo na nianie nadawała by sie nieliczna część teraz bardzo dużo osób szuka opiekunek Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa27 Re: nianie 07.01.05, 23:14 razcej nie pomogę, nie czytałam artykułu w GW. A o tym że stawki różnią się w zależności od godzin - nie słyszałam o tym Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczycaok Re: nianie - stawki za pracę 08.01.05, 12:14 "GW" podała ze widełki stawek dla nian to 6-20 zł. za godz. Chciałabym się dowiedzieć kiedy jakie z tych stawek obowiązują lub są zwyczajowo przyjęte. Czy za pracę trwająca 40 godz. tyg. z angielskim np. to jest bliżej 6 czy blizej 20 zl. ? Przy pomocach domowych raczej nie ma takiej rozpiętosci, bo i wymagania są dosc okreslone-posprzatac, ew. z myciem okien lub nie. Z reguły 8 zl. za godz., Ukrainki - 5zł. i wszystko jasne. Przy nianiach nie jest tak łatwo, zakres obowiązków bywa bardzo rozny i wymagania tez, rozna ilosc dzieci ect. Pytam, bo potrzebuje wiedziec, jakie sa zwyczaje i praktyki i co odpowiadac, kiedy proponuja np. 900 zl. miesiecznie, co niby jest jakas suma, ale jesli sie policzy po miesiacu, ze sie pracowalo 250 godz. 4 razy nocowalo z dzieckiem i przesiedzialo 3 niedziele i bylo z dzieckiem u lekarza, bo mama miala wazne spotkania, to wychodzi malo, szczegolnie w przeliczeniu na godzine. Podpowiedzcie , prosze, jak to jest, pytam o Warszawe, bo tu zapewne najdrozej. Bede wdzieczna za rozsuplanie tego tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa27 Re: nianie - stawki za pracę 08.01.05, 21:05 witam kroliczycaok jeżeli chcesz się dowiedzieć o stawkach znajdź w wyszukiwarce wątek: "Ile płacicie niani" data rozpoczęcia - 25-11-2004 wprowadzony na forum przez mabrulki (piszę tak bo nie wiem jak wprowadzić link )Tam znajdziesz na pewno informację na swoje pytanie. pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa27 Re: nianie 07.01.05, 23:08 cześć miałam przenieść się po świętach wielkanocnych, ale teraz zastanawiam się czy nie zostanę do końca czerwca. Dzisiaj dostałam słodkiego buziaka na dowidzenia od mojego podopiecznego (przytulił się na dzień dobry). Szkoda mi go zostawić ( A z drugiej strony przeprowadzić się wcześniej czy później muszę. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
ajakaga Re: nianie 08.01.05, 12:54 ja tez pracuje do czerwca a potem nie wiem czy będe dalej pilnować dzieci czy coś innego bo na brak dzieci do pilnowania nie mogę nażekać bo czesto ktoś dzwoni i prosi ale zobaczę w czerwcu Odpowiedz Link Zgłoś
alamelka Re: nianie 16.01.05, 14:15 Cześć , jestem opiekunką ośmiomiesięcznego Jerzyka . Mieszkam i pracuje w Warszawie. Są tu jakies nianie z wawy? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ajakaga Re: nianie 16.01.05, 16:40 nie wiem czy jest tu ktoś z warszawy ja jestem z wrocławia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś