14.12.04, 17:47
Nianie czy nie uwazacie ze my tez powinniśmy mieć miejsce tu w forum mozemy
pisać skąd jesteśmy co nam sprawia przyjemność w tej pracy i moze mamy mają
pytania odnośnie opiekunek.
Obserwuj wątek
    • zduno2 Re: nianie 14.12.04, 18:21
      hi ,ja nie jestem nianią tylko jej poszukuję ale chętnie posłucham czym się
      kierować podczas wyboru i czy naprawdę dobre nianie ogłaszają się w gazetach
      lub na takie ogłoszenia odpowiadają bo mam wrażenie że raczej nie.gdzie takiej
      niani szukać?dzięki za wszystkie wskazówki magda
    • ajakaga Re: nianie 14.12.04, 19:15
      ja jestem opiekunką juz z duzym doświadczeniem sama nie wiem czy zatrudniła bym
      nianie z internetu wogóle zatrudnienie niani jest bardzo cięzką decyzją dla
      rodziców, chodz ja poszłam kiedys na rozmowe z ogłoszenia znalezionego na
      słupie i zostałam z tą rodzina 5 lat teraz mam takie referencje ze nie szukam
      pracy tylko o mnie szukają dlatego ze nie traktuje tej pracy tylko jako zarobek
      ja poprostu kocham pracę z dziećmi.
      • malgoriam Re: nianie 14.12.04, 21:01
        O! a może szukasz pracy? Ja poszukuję niani do 7 mies. dziecka od stycznia-
        lutego..
        • ajakaga Re: nianie 14.12.04, 22:23
          obecnie pilnuje Zuzki do czerwca 2005r wtedy minie dwa lata mojej współpracy z
          nią jak to szybko zleciało jak zaczełam miała tylko 4 miesiące a w styczniu
          skończy dwa latka i jest kochana.
    • martucha1 jest takie forum 15.12.04, 09:16
      Na forach prywatnych
      pozdrawiam
      Marta
      • gemma.v Re: jest takie forum 15.12.04, 19:51
        Zgadza się - zajrzyjcie tu:
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14765
    • ajakaga Re: nianie 19.12.04, 15:48
      mam pytanie czy na forum wchodzą jakieś opiekunki ja tu jestem często bo można
      sie różnych ciekawych rzeczy dowiedzieć.
    • ajakaga Re: nianie 29.12.04, 21:58
      żle trafiony temat chyba nianie tu nie zaglądają.
    • ajakaga Re: nianie 03.01.05, 23:09
      smile

• motil Re: nianie 04.01.05, 10:13
        Zagladaja, zagladaja, witam, i to takie , ktore poszukuja pracy. To wlasnie ja,
        studentka z Warszawy szuka maluszka, ktorym moglaby sie zaopiekowac, chetnie
        tez u niej w domu z ogrodem na obrzezach Warszawy /po stronie praskiej/.
        Odpowiedzialna, z pomyslami i wielkim goracym sercem pomoze maluszkowi wytrwac
        i spedzic czas pod nieobecnosc rodzicow. Zapraszam i pozdrawiam.
    • zyrafa27 Re: nianie 04.01.05, 18:20
      witam
      jestem nianią 15 miesięcznego chłopca, odkryłam forum kiedy zaczęłam pracować.
      zaglądam tu prawie codziennie, przeglądam wszystkie (o ile czas mi pozwala)
      fora na e-dziecku. strasznie brakowało mi wątku dla niań -takiego do rozmowy, a
      nie tylko do ogłoszeń - chociaż niedługo będę zmuszona sama dać ogłoszenie smile)
      P.S. pozdrawiam ajkaga smile)
      nianie zgłaszajcie się na pogaduszki, a e-mamy niech pytają i wyjaśniają
      wątpliwości, może pomożemy
      Aga
      • ajakaga Re: nianie 05.01.05, 08:41
        zyrafa27- fajnie ze sie odezwałaś bo już myślałam ze nikt tu nie zagląda z
        jakiego miasta jesteś opiekunką ja jestem z wrocławia pozdrawiam i lece do
        pracysmile

0
        • zyrafa27 Re: nianie 05.01.05, 16:54
          z olsztyna. Późno chodzisz do pracy, ja na 6.30- 6.40 smile)))
          • ajakaga Re: nianie 05.01.05, 17:50
            ja różnie chodzę do pracy najwcześniej mam na 8.30 a najpóżniej na 10.30 do
            kiedy pilnujesz maluszka bo pisałaś ze będziesz szukać pracy. ja pracuje do
            końca czerwca.
            • kroliczycaok Re: nianie 05.01.05, 18:34
              Napiszcie pare słów o tym, co było niedawno w GW, tzn o stawkach miedzy 6 i 20
              za godz. Kiedy sie płaci nizsze, a kiedy wyzsze ?
              • emka35 Re: nianie 05.01.05, 23:29
                a ja poszukuję niani z Wrocławia do 8-miesięcznego chłopczyka od lutego.
                emka35@gazeta.pl
                • ajakaga Re: nianie 06.01.05, 08:04
                  Ja jestem z wrocławia nianią i rozglądne sie w sród moich znajomych chodz mam
                  ich dużo na nianie nadawała by sie nieliczna część teraz bardzo dużo osób szuka
                  opiekunek
              • zyrafa27 Re: nianie 07.01.05, 23:14
                razcej nie pomogę, nie czytałam artykułu w GW. A o tym że stawki różnią się w
                zależności od godzin - nie słyszałam o tym
                • kroliczycaok Re: nianie - stawki za pracę 08.01.05, 12:14
                  "GW" podała ze widełki stawek dla nian to 6-20 zł. za godz. Chciałabym się
                  dowiedzieć kiedy jakie z tych stawek obowiązują lub są zwyczajowo przyjęte. Czy
                  za pracę trwająca 40 godz. tyg. z angielskim np. to jest bliżej 6 czy blizej 20
                  zl. ? Przy pomocach domowych raczej nie ma takiej rozpiętosci, bo i wymagania
                  są dosc okreslone-posprzatac, ew. z myciem okien lub nie. Z reguły 8 zl. za
                  godz., Ukrainki - 5zł. i wszystko jasne. Przy nianiach nie jest tak łatwo,
                  zakres obowiązków bywa bardzo rozny i wymagania tez, rozna ilosc dzieci ect.
                  Pytam, bo potrzebuje wiedziec, jakie sa zwyczaje i praktyki i co odpowiadac,
                  kiedy proponuja np. 900 zl. miesiecznie, co niby jest jakas suma, ale jesli sie
                  policzy po miesiacu, ze sie pracowalo 250 godz. 4 razy nocowalo z dzieckiem i
                  przesiedzialo 3 niedziele i bylo z dzieckiem u lekarza, bo mama miala wazne
                  spotkania, to wychodzi malo, szczegolnie w przeliczeniu na godzine.
                  Podpowiedzcie , prosze, jak to jest, pytam o Warszawe, bo tu zapewne najdrozej.
                  Bede wdzieczna za rozsuplanie tego tematu.
                  • zyrafa27 Re: nianie - stawki za pracę 08.01.05, 21:05
                    witam kroliczycaok
                    jeżeli chcesz się dowiedzieć o stawkach znajdź w wyszukiwarce wątek:
                    "Ile płacicie niani" data rozpoczęcia - 25-11-2004 wprowadzony na forum przez
                    mabrulki (piszę tak bo nie wiem jak wprowadzić link smile)Tam znajdziesz na pewno
                    informację na swoje pytanie.
                    pozdrawiam
                    Aga
            • zyrafa27 Re: nianie 07.01.05, 23:08
              cześć
              miałam przenieść się po świętach wielkanocnych, ale teraz zastanawiam się czy
              nie zostanę do końca czerwca. Dzisiaj dostałam słodkiego buziaka na dowidzenia
              od mojego podopiecznego (przytulił się na dzień dobry). Szkoda mi go zostawić
              sad( A z drugiej strony przeprowadzić się wcześniej czy później muszę.
              Aga
              • ajakaga Re: nianie 08.01.05, 12:54
                ja tez pracuje do czerwca a potem nie wiem czy będe dalej pilnować dzieci czy
                coś innego bo na brak dzieci do pilnowania nie mogę nażekać bo czesto ktoś
                dzwoni i prosi ale zobaczę w czerwcu
                • alamelka Re: nianie 16.01.05, 14:15
                  Cześć , jestem opiekunką ośmiomiesięcznego Jerzyka . Mieszkam i pracuje w
                  Warszawie. Są tu jakies nianie z wawy? Pozdrawiam
                  • ajakaga Re: nianie 16.01.05, 16:40
                    nie wiem czy jest tu ktoś z warszawy ja jestem z wrocławia pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka