Dodaj do ulubionych

Polisa posagowa

17.10.05, 10:57
Dziewczyny, zainwestowałyście w coś takiego? A może wiecie w jakich
towarzystwach ubezpieczeniowych najlepiej się opłaca? Zastanawiam się czy
pieniążków z chrzcin nie przeznaczyć właśnie na taki cel, a potem wpłacać
całą "prezentową" kasę. Tylko żadnych danych jeszcze nie mam, dopiero się
przymierzam. Będę wdzięczna za wszelkie info.
Obserwuj wątek
    • viviene12 hehe posag 17.10.05, 10:59
      ja zawsze myslalam, ze to pannom sie takie posagi szykuje na okolicznosc
      zamazpojscia? smile
      No, Owieczka, Sylwia, Wenus, Pampeliszka, mama_pauli - jak tam u Was?smile)
      • enja11 Re: hehe posag 17.10.05, 11:02
        To śmiesznie brzmi, ale pomyślałam, że może się Jachowi przydać kasa jak się
        będzie z domu wyrywał (na picie piwa, jaranie blantów, na seks mam nadzieję, że
        kasa mu nie będzie potrzebnawink)))))))))) A jak jeszcze rodzice jego panny
        pomyślą wcześniej o posagu to start będą mieli gładziutki
        • mmala6 Re: hehe posag 17.10.05, 11:24
          to my, mamy chlopcow mozemy spac spokojnie, hihismileskoro to pannom sie posagi
          szykujesmile))
          Owieczko, mam nadzieje, ze Glizda juz cos ma na koncie?wink
          • wenus.z.willendorfu A Frutka ma już drewnianą skrzynie posagową 17.10.05, 11:36
            na własnoręcznie wyhaftowaną wyprawę smile

A tak poważnie, to nie zakładaliśmy jej polisy żadnej, tylko normalne konto, bo
            i tak wpłaty sa nieregularne i w różnej wysokości (np. po chrzcinach,
            urodzinach i my też cos tam dorzucamy raz na jakis czas). Dlatego ma konto, że
            np. zakup fotelika samochodowego sfinansowała sobie sama, hi hi smile
            • barbi1 Re: A Frutka ma już drewnianą skrzynie posagową 17.10.05, 11:38
              Dobry pomysł z tą skrzynią.
              Zbliża się jesień, długie wieczory, nauczę Ninę haftować i razem jakoś zapełnimy tę skrzynię.
              • enja11 Re: A Frutka ma już drewnianą skrzynie posagową 17.10.05, 12:21
                Mojej koleżanki mama zbiera od lat dla niej różne "wyprawowe" rzeczy typu
                pościel, gary, ścierki, kołdry itp. I ta moja koleżanka, która właśnie się
                wyprowadza z domu rodzinnego na swoje ma teraz straszny zgryz jak nie urazić
                szanownej mamusi, a nie brać pierzyn, pościeli sprzed 10 (najmarniej) lat,
                emaliowanych garów, które oprócz tego, że są stare to jeszcze głównie w
                mamusinym guściewink) Ale własnoręcznie haftowana pościel może podziałać jak
                magnes dla przyszłych absztyfikantów więc może nie jest to głupi pomysł.
                W prezencie ślubnym od moich rodzicó dostaliśmy ogromny wiklinowy kosz, w
                którym znalazły się wszystkie niezbędne rzeczy: pościele, ręczniki, szlafroki
                (dla mnie i męża), ściereczki do naczyń, drewniane akcesoria do kuchni,
                sztućce, karty do gry i jeszcze pełno pierdółek. Wszystko nowiutkie i na
                szczęście moi rodzice wiedzą co mi się podoba, więc nie było jakiś okropieństw.
                Muszę przyznać, że to był bardzo fajny prezentwink)))
                • xemm1 Re: A Frutka ma już drewnianą skrzynie posagową 17.10.05, 12:39
                  Enja fajowy pomysł mieli Twoi rodzice wink

też myśleliśmy o jakimś koncie dla Malunia, ale narazie na myśleniu się
                  skończyło... poczekamy jeszcze na fundusze z okazji 1-urodzin wink))) i może coś
                  się wyklaruje wreszcie...

Wstyd się przyznać, ale akurat po chrzcinach, kiedy Malunio dostał "fortunę" ;-
                  ) miał do nas przyjść nasz agencior ubezpieczeniowy, bo akurat zbiegły się raty
                  za auto, mieszkanko itp. jakieś 1200 zł, u nas pustki w portfelu, do bankomatu
                  średnio chciało nam się jechać, to Mlodzież wyskoczyła z kasy i musiała
                  zafundować rodzicom składkę, no ale w końcu jeździ autem, mieszka w tym
                  mieszkanku....wink

Spokojnie, spokojnie wszystko oddamy... część już oddaliśmy, bowiem niektóre
                  prezenty pieniężne były celowe... wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka