Dodaj do ulubionych

Jak suszyć włosy?

06.02.06, 20:54
Wiem, że suszarką, ale jak przekonać M, że suszarka to nie Chupacabra, potwór
z głębin, Loch Ness czy innego miłego miejsca?
Chciałam nie suszyć, ale troszeczkę tych włosków już ma i pod szlafmycą jej
się gnój robi, zamiast schnąć.
Jak zaprzyjaźnić moje dziecko z suszarką?

A z innej beczki - kto wie od kiedy można jajko na miękko?
Obserwuj wątek
    • hipcia5 Re: Jak suszyć włosy? 06.02.06, 20:57
      jeżeli tych włosków ma troszkę, zreszta ja sie nie cackałam, suszyłam i już przeciez to krótko trwa a po wszystkim dałam jej dotknąć sprzętu i sie pożalić, to zależy od dziecka, z moimi sie nie dyskutuje bo one nie chcą sie namówić na wiele rzeczy, a suszyć zimą włosko trzeba, najlepiej zacząćod mniej hałaśliwego i spokojnego strumienia powietrzasmile żęby je nie wystraszyćsmile
    • hipcia5 Re: Jak suszyć włosy? 06.02.06, 20:57
      no tak, z dziećmi jest tak że nie wszystko da się załatwić po dobrocismile
    • wenus.z.willendorfu Re: Jak suszyć włosy? 06.02.06, 20:58
      A musisz suszyć? Skoro boi się suszarki, to może niech same schną.
      Frutka za dużo włosów nie ma, więc po kapieli wycieram ręcznikiem i tak
      zostawiam.

Co do jajek na miekko nie mam pojęcia, ale myslę, że już można- w końcu Matylda
      to maluch, a nie niemowlak, prawda? wink
    • tropikalna Re: Jak suszyć włosy? 06.02.06, 21:45
      Ni wiem co Ci podpowiedziec bo Zozol na widok suszarki również dostaje szału.
      Ostatnio mam wrażenie że ona wszystkiego sie boi.
      A z jajkiem to jest tak: zrobiliłam jej ostatnio jajecznice na parze-dostała
      takie wysypki i opuchlizny że zwlniłam sie z pracy i leciałam do lekarza.
      Więc generalnie dopóki nie dasz to nie wiadomo jak Matylda zareaguje.
      Mam nadzieję, że inaczej niż Zozolinka.
      smile
      • miodzio_k Re: Jak suszyć włosy? 06.02.06, 22:00
        Jeśli już musisz suszyć to też wydaje mi się ze najpierw oswój ją z widokiem
        wyłączinej suszarki, daj jej dotknąć oglądnąć z każdej strony. Może się przekona.
        Swoją droga tez bym się bała jakby ktoś celował w moją głowę czymś co powoduje,
        że własnych myśli bym nie słyszała smile
    • paula63-63 Re: Jak suszyć włosy? 07.02.06, 00:00
      też nie suszę suszarką tylko dobrze wycieram i zostawiam - mój dwulatek wciąż na
      widok suszarki sie wnerwia.
      A jajko? Dawałaś już samo żółtko? Najpierw lepiej spróbować z żółtkiem (np.
      ugotowanym na twardo, roztartym i dodanym do zupy), białko jest bardziej
      alergizujące, ale rocznym już się podaje. Tylko nie od razu codziennie może, bo
      nie wiadomo, jak zareaguje.
    • kubona Re: Jak suszyć włosy? 07.02.06, 00:08
      wycieram ręcznikiem i zostawiam, same schną.....w końcu wdomu jest a nie na
      dworzesmile
      a co do jajek, takie na pólmiękko to chyba bym dała, a całe jako juz jadła?bo
      jak nieto może daj na twardo?
      • mmala6 Re: Jak suszyć włosy? 07.02.06, 10:46
        Kangur, jak ma za dlugie z tylu to jej obetnij.Ona chyba nie ma jakos wiecej
        wlosow od Matka a ja mu nie susze suszrka.Wycieram recznikiem i zanim go ubiore
        w pidzamke to juz sa prawie suche.Jak sie boi to po co?U nas na basenie jedna
        mama wchodzi z dzieckiem (mlodszym niz Matek i ze znacznie mniejsza iloscia
        wlosow) pod taka wiszaca glosna suszarke.Dziecko sie wije w panice a ta
        suszy.Bez sensu.
        A moze jak bedziesz sobie suszyc i Matylda bedzie sie przygladac to jej
        podmuchaj troche tak na sucho??

Jajko na mietko juz dajemy i jemy ze smakiemsmile
        • kangur4 Re: Jak suszyć włosy? 07.02.06, 11:01
          Z tym suszeniem włosów przeze mnie to też jest historia. Matylda wtedy wpada w
          panikę, tata musi brac na ręce, a M się uwaznie przygląda, jojcząc, że mnie
          potwór zjada. I nie ma mowy, zeby ją wynieść i zająć czyms innym - ona MUSI
          patrzeć i kontrolować co się z mamą dzieje.
          Chyba rzeczywiście dam sobie spokój. Ta suszarka to jednak dla niej trauma.

A jak gotujecie jajko na miękko? Bo ja trzy minuty od momentu zagotowania i
          czasem nie wychodzi - czasem jest zbyt surowe, czasem zbyt na twardo. Czy jest
          lepszy sposób?
          • mmala6 Re: Jak suszyć włosy? 07.02.06, 11:16
            ja gotuje 5min, wychodzi akurat, czasem sie zdazy lekko twarde
            gdzieniegdzie.Lepsze to niz zbyt surowewink
            Zebys widziala jak Matus mial mine jak pierwszy raz zjadl takie lejace
            zoltko!!!myslalam ze plunie mi tym w twarz ale o dziwo przelkal i otworzyl
            paszcze.Aha, ja postepuje bardzo niezdrowo i ciutke sole mu to jajko.Nieposolone
            jajko to dla mnie zbrodnia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka