Dodaj do ulubionych

koszmarna Natalka

09.05.06, 21:26
Jesteśmy świeżo po wizycie u znajomych z prawie dwuletnią córeczką. To był
koszmar!! Zwłaszcza dla Julki. Teraz gdy zaczęła chodzić stała się dla Natalki
zagrożeniem, ponieważ bez problemu może sobie brać jej zabawki. Ja wiem, że u
takiej dwulatki jest już silnie rozwinięte poczucie własności, ale co ta mała
wyrabiała przechodzi ludzkie pojęcie, a już na pewno moje. Do żadnej zabawki
Julka nie mogła się oczywiście zbliżyć, bo Natalka jej to zaraz zabierała, co
więcej zabierała jej również zabawki które wzięliśmy Julce z domu. Kończyło
się oczywiście na płaczu Julki, próba odebrania przez nią zabawki kończyła się
upadkiem Julki, bo niestety nie jest tak silna jak starsza koleżanka. Moja
znajoma, po kilkakrotnym upomnieniu córki, żeby oddała zabawkę stwierdziła, że
Julka powinna się już uczyć walczyć o swoje. No ja przepraszam!!! To chyba ona
powinna uczyć swoje dziecko dzielenia się zabawkami. Ja przynajmniej swoją
córkę tego uczę. Potem Natalka tak mocno ugryzła Julkę w rękę, że ślad po
zębach ma do tej pory wyraźny i opuchnięty troszkę, mimo że od tego czasu
minęły już 3 godziny. Ryk Julki był nie do opisania, czemu się wcale nie
dziwię, bo musiało ją to bardzo zaboleć. Reakcja mojej koleżanki znowu mnie
zaskoczyła, bo owszem krzyknęła na Natalkę, mówiła że jej za nią wstyd, ale
nie powiedziała, że tak robić nie wolno, nie kazała córce przeprosić Julkę, co
ja bym na pewno zrobiła, gdyby moje dziecko kogoś ugryzło tak boleśnie.
Czy ja mam zbyt wygórowane wyobrażenie o tym jak powinna się bawić taka
dwulatka? Bo po tej wizycie to znajomi mieli takie miny, jakby Julka była
straszna beksa i "nie umiała walczyć o swoje", bo przecież zachowanie ich
córki to norma w tym wieku. Czy rzeczywiście?
Co gorsza wczesnie już zaprosiłam ich z Natalką do Julki na imprezę urodzinową
i już się boję co to będzie. Na szczęście będą też inne dzieci, które się
umieją ładnie bawić, więc może jakoś to będzie.
Obserwuj wątek
    • z1mka Re: koszmarna Natalka 09.05.06, 21:43
      Dżises! "walczyć o swoje!" Wojna szczurów na całego, należy nasze dzieci tego
      uczyć już w macicy, bo przepadnąuncertain A niech wyrywa matce śledzionę i skacze po
      pęcherzu bo walczy o swoje

Ale niestey taki model wychowania obowiązuje powszechnie.
      Boję się, że mimo iż postaram się Maryś wychować na dobrego człowieka okrutny
      świat i tak będzie takich ludzi tłamsiłuncertain jestem przerażona
      • alexsc Re: koszmarna Natalka 09.05.06, 21:55
        ja się właśnie obawiam o zachowaie mojego młodzieńca wśród innych dzieci. On
        niezbyt często ma kontakt z rówieśnikami a jak już ma okazję to wszystkich
        bardzo kocha.smile Chce tulić, czasem oczywiście zbyt mocno. Ale taki niegrzeczny
        jak ten potwór z góry nie jest! Może powinnaś zwrócić uwagę matce tej
        dziewczynki? pewnie nie będzie jej miło ale co tam niech wie że Tobie się to
        nie podoba.
        Ja tak raz zrobiłam. Przyszedł taki 3-4 latek z kosiarką i mój synek chciał ją
        dotknąć, to on zaraz mu ją wyrwał i zacząl krzyczeć, więc zabrałam Aleksandra i
        powiedzałam najnormalniej "chodź tu masz swoje zabawki , chłopiec jest
        niegrzeczny" co sobie jego matka pomyslała guzik mnie obchodziło.
        • agga_27 Re: koszmarna Natalka 09.05.06, 22:01
          Alex, naprawdę miałam ochotę jej coś powiedzieć, ale ja to za grzeczna jestem,
          myślałam, że ona zareaguje odpowiednio i już to, że tak nie było trochę mnie
          zaskoczyło, poza tym nie chciałam ,żeby to wyszło jakbym się wtrącała w
          wychowanie jej córki, po prostu starałam się Julkę przed nią chronić, żeby jej
          krzywdy nie zrobiła, koniec końców dosyć szybko stamtąd wyszliśmy. Ale masz
          rację, powinnam jej zwrócić uwagę, do teraz mnie to męczy.
          • alexsc Re: koszmarna Natalka 09.05.06, 22:06
            następnym razemsmile albo zrób tak, powiedz: Juleczko uważaj na Natalię,; uważaj
            żeby Natalia krzywdy ci nie zrobiła. Może wtedy dotrze to do jej matki.
            • pampeliszka Re: koszmarna Natalka 10.05.06, 08:51
              Oho, norweski styl wychowania... Moja podopieczna miala takiego "kumpla", tez
              2-latka, ktory ją bił po głowie samochodem, a swoja 5-m-czna siostre chciał
              przejechac wozkiem, bo mama ją zostawiała na macie na podłodze. Wozka juz nie
              zdzierzyłam, podniosłam małego do góry i odwrociłam do góry nogami, tak, ze
              wisiał za nogi. On byl w szoku i jego mama byla w szoku. Ale w mojej obecnosci
              juz takich rzeczy potem nie robił.
              • pomme Re: koszmarna Natalka 10.05.06, 11:30
                brawo pamsmile
                mam nadzieję,że czasem pozwolisz skorzystac z patentusmile u nas na to troche za
                wczesnie ale w końcu czas szybko leci
    • kura17 Re: koszmarna Natalka 10.05.06, 11:46
      zachowanie brzydkie, fakt...
      ... zwlaszcza mamy sad
      ale sorry, uwazam ze nie uprawnia to do nazwania 2-letniej dziewczynki
      "koszmarna". wydaje mi sie, ze w duzej mierze to nie jest JEJ wina, po prostu
      rodzice zaniedbali wychowanie. gdyby Waszym dzieciom pozwalac na wszystko, to
      pewnie duzo z nich tez by bylo takich "koszmarnych"...
      smutno mi to czytac. wciaz sie powtarza, zeby zawsze krytykowac ZACHOWANIE, a
      nie osobe, a tutaj juz w tytule koszmarna natalka (dwulatka!)

wina rodzicow - jak najbardziej
      ale czy naprawde dziecko winne?...

``````````````````
      kurczak: 03.03.05
      • agga_27 Kura 10.05.06, 12:03
        Ja nie winię za zachowanie tej małej, dobrze wiem, że to nie jej wina tylko
        rodziców, a tytuł odnosi się do zachowania dziewczynki a nie do jej osoby w
        ogólności.
        • kura17 Re: Kura 10.05.06, 12:06
          no coz, brzydko mi to zabrzmialo
          tytul (moze niezreczny!) wyraznie odnosi sie do samej natalki, a nie jej
          zachowania...
          nie watpie w Twoje intencje, ale sposob wyrazenia mysli mi sie nie spodobal
          to tyle mojej krytyki wink

``````````````````
          • pampeliszka Re: Kura 10.05.06, 12:56
            cos Ty taka zadziorna dzisiaj...
            • kura17 Re: Kura 10.05.06, 13:01
              a bo w pracy siedze, robie tysiac rzeczy na raz, roboty nie ubywa...

``````````````````
              • pampeliszka Re: Kura 10.05.06, 13:07
                a, no to sie nie dziwie...
                a ja mam teraz słodki luzik, bo Malgos poszedl spac po basenie.Powinnam
                posprzatac, ale mi sie nie chce, ograniczylam sie do wrzucenia prania do pralki
                i zrobienia sobie kawy, zeby po takim wysiłku odpoczac.
                • kura17 Re: Kura 10.05.06, 13:10
                  a, i zapomnialam o najwazniekszym sad
                  jestem na diecie kapuscianej i CALY CZAS jestem glodna sad

i jeszcze dzisiaj "moj" student broni doktorat, wiec troche sie denerwuje...
                  ... a po obronie jest impreza, a ja na diecie, fuj...
                  a jak wroce do domu, to kurczak juz bedzie spal i tyle mojego sad(

``````````````````
                  • pampeliszka Re: Kura 10.05.06, 13:30
                    o rany, no to Ty glowy nie zawracaj jakas praca, jak czlowiek glodny, to ciagle
                    zły..
                    • kura17 Re: Kura 10.05.06, 13:32
                      wiem sad chodze glodna i wciekla sad z daleka ode mnie...

``````````````````
                      • pampeliszka Re: Kura 10.05.06, 13:35
                        no to ja juz rozumiem, dlaczego z Kurczaka jest anioł
                        madre masz dziecko, wiesz? nie chce Ci dac pretekstu...
                        • wiolkak Re: Kura 10.05.06, 13:41
                          taa, a poza tym jak ma ubywac roboty skoro Kura "rządzi" na forum?wink
                          • pampeliszka Re: Kura 10.05.06, 13:44
                            to tak, jak z moim sprzataniem, ja sobie tu posiedze, a moze sie samo posprzata?
                            • wiolkak Re: Kura 10.05.06, 13:46
                              ja mam w nosie, kurzy sie z tego dachu, ze okna nie można otworzyć, Figa sie
                              leni - jeszcze tylko koze postawić na środku i bedzie akurat
                          • kura17 Re: Kura 10.05.06, 13:45
                            Wiolka, ja zaraz Toba tak porzadze, ze Caryca bedzie Ci sie wydawala aniolem... wink

Pam, spodziewalam sie jakiegos zalowania, a nie wychwalania kurczaka... jemu to
                            dobrze, moze jesc do syta... nawet od przedszkolanki jej kanapke wyzebra (taki
                            ma urok osobisty wink

``````````````````
                            • pampeliszka Re: Kura 10.05.06, 13:59
                              czemu żalowania?
                              Masz anielskie dziecko, mozesz sie wyspac, to o co Ci chodzi?
                              Nie lubisz kapusty czy co?
                              Ja w ramach diety nie jadam kolacji, tylko płatki z mlekiem i uwazam, ze to juz
                              wystarczy ...
                              • niemowlaki_maluchy tutaj Kura! 10.05.06, 14:27
                                Pam, ta kapusta sie wcale najesc nie mozna... trzeba by gar zjesc, zeby
                                przestalo ssac w zoladku... a jak tu gar kapusty do pracy wziac???
                                a takiego mam smaka na jakis makaron, albo risotto albo chociaz cos
                                POSOLONEGO... w tej diecie nie wolno nic solic sad

ja tez najpierw nie jadalam kolacji (tylko jogurt), nawet jakies tam efekty
                                byly, ale baaardzo powolne... a ja za 1.5 tygodnia wyjezdzam do usa na
                                konferencje, chce sobie kupic moje ukochane levisy (tam sa duuuuuuuzo tansze,
                                niz tutaj), no to musze szybko schudnac, zeby kupic rozsadny rozmiar, a nie
                                takie, co ze mnie spadna jak sie powolnym tempem odchudze... no bo szkoda forsy
                                • wiolkak Re: tutaj Kura! 10.05.06, 14:29
                                  to nie bierz garnka tylko ze 2 główkiwink
                                  • kura17 Re: tutaj Kura! 10.05.06, 14:39
                                    to ma bys SPECJALNA zupa, co pomaga chudnac, zadne tam glowki...

... jej, wariuje z glodu...

``````````````````
                                    • wiolkak Re: tutaj Kura! 10.05.06, 14:44
                                      to pomyśl, ze to są specjalne główki, jak Ci to pomoże - wsadzisz w stanik i
                                      jak zgłodniejesz to tylko spuścisz głowę i skubniesz listka to z jednej to z
                                      drugiej stronysmile
                                      • kura17 Re: tutaj Kura! 10.05.06, 14:56
                                        Wiolka, ja juz teraz mam klopoty ze znalezieniem stanika wystarczajaco duzego na
                                        mnie, a co dopiero jak sobie tak po glowce kapusty wsadze...

``````````````````
                                • mmala6 Re: tutaj Kura! 10.05.06, 14:29
                                  Kura, jak takie tanie to kup sobie dwie pary-na teraz i na przyszle schudnieciesmile
                                  • kura17 Re: tutaj Kura! 10.05.06, 14:39
                                    one TAKIE tanie nie sa, zeby kupowac pare na "przed schudnieciem" i pare na "po
                                    schudnieciu" smile sa znacznie tansze niz tutaj, to fakt, ale ciagle troche sobie
                                    kosztuja...
                                    ... a schudnac musze i tak, wiec przynajmniej mam "rozsadna" motywacje...

a Ty gdzie gruba jestes??? wodzialam zdjecia i zaraz Ci wleje (a ja zla bo
                                    glodna jestem...). fajna laska z Ciebie, czemu narzekasz???

``````````````````
                                    • mmala6 Re: tutaj Kura! 10.05.06, 14:43
                                      nastepna! jestem i juz! ja lepiej widze ze mam tu i tu i tu czyli w sumie 5kg za
                                      duzo (a i nawet wtedy waga nie bylaby idealna ale jeno zadowalajaca)wink
                                      Jak chcesz schudnac to tylko Montignac, mozna jesc ile wlezie a nie jakies
                                      glodzenie sie kapusta.Tylko ze w 1,5 tygodnia to moze z 1kg zrzucisz...no, moze
                                      2kg jak bedziesz pilnie przestrzegac zasad.
                                      • kura17 Re: tutaj Kura! 10.05.06, 14:59
                                        Mala, ale JAKIE sa zasady tej diety TAK PO LUDZKU??? bo jak zaczynam czyatc
                                        opisy na sieci, to mi sie slabo robi juz na poczatku - jakies obliczanie
                                        indeksow glikemicznych (?), jakies cuda, to mozna, a tego nie mozna (np mozna
                                        jeden ser,ale drugiego juz nie?). no kurcze, przeciez ja tego nigdy nie spamietam sad

masz jakies PROSTE zasady??
                                        Ty tak chudniesz?

ja po pierwszej ciazy schudlam jakies 12 kg w 2 miesiace na diecie 1000 kcal...
                                        ale tez ciagle glodna bylam, bo to co lubie najbardziej (makaron, ryz, miecho)
                                        to ma miliony kalori... a trawa nie...
                                        ... no ale jak sie mozna najesc trawa?...

``````````````````
                                        • mmala6 Re: tutaj Kura! 10.05.06, 15:07
                                          spamietasz, nie musisz wszystkiego bo przeciez nie jesz wszystkiego.LIczenie IG
                                          to wyzsza szkola jazdy ale nie trzeba tego robic.Nie wolno aboslutnie:
                                          -ziemniakow
                                          -cukru-zamiast tego fruktoza do slodzenia
                                          -maki pszennej

Napisze Ci jak ja jem (tylko ze podjadam slodycze i daltego kiepsko mi idzie).
                                          -przed sniadaniem owoce -jakie chcesz oprocz banana (wysoki iG)
                                          -sniadanie-moze byc jajecznica (BEZ chleba) ale sie nie najesz wiec lepiej chleb
                                          pelnoziarnisty np Wasa Sport, do tego chudy twaroh (do 1,5% tluszczu), do tego
                                          np ogorek, pomidor albo dzem slodzony fruktoza.Kawa zbozowa z mlekiem 1,5%.
                                          -obiad np kasza jeczmienna peczkak, makaron z maki durum albo brazowy z sosami
                                          np pomidorowy (jak z puszki, to sprawdz czy nie ma cukru),pieczarkowy, no jakie
                                          tam chcesz ale BEZ miesa.
                                          jezeli mieso/ryba to z warzywami, serami
                                          -kolacja podobna do obiadu albo taka jak napisalam nizej Topiklanej.
                                          Wszustko jesz ILE WLEZIE, do sytosci.
                                          Przy kazdym posilku powinno byc jakies warzywo albo salatka....
                                          To tak pokrotce.
                                          • kura17 Re: tutaj Kura! 10.05.06, 15:14
                                            czyli wolno inna make, zamiast przennej?

wolno ryz i inne kasze?

czy maka duram na makaron nie jest przenna? (nie wiem?)
                                            czy ciemny makaron nie jest z maki przenne?
                                            a moze nie wolno tylko maki przennej BIALEJ, a juz z pelnego przemialu wolno?

nie laczy sie miesa z weglowodanami, tak?

cukier to dla mnie nie problem, nic nie slodze, jak jestem pelna, to moge nie
                                            jesc slodyczy

wolno jesc tlusto?

jogurty tez wolno, ale bez cukru tak? czy tylko takie odtluszczone?

czy wolno jest dowolna ilosc razy w ciagu dnia, czy tylko 3 - sniadanie, obiad,
                                            kolacja? ja lubie podjadac...

``````````````````
                                            • mmala6 Re: tutaj Kura! 10.05.06, 15:29
                                              kura17 napisała:

> czyli wolno inna make, zamiast przennej?

make razowa bodajze, ja nie wiem dokladnie bo ja maki jako maki nie uzywam.Mozna
                                              typ 1850 w gore o ile sie nie myle.
                                              >
                                              > wolno ryz i inne kasze?
                                              >Ryz Basmanti i brazowy, kasze oprocz gryczanej i jaglanej-wysoki IG.

> czy maka duram na makaron nie jest przenna? (nie wiem?)

Nie wiem dokladnie, ale jak na makaronie napisane durum, to moznasmile

> czy ciemny makaron nie jest z maki przenne?

jest ale chodzi o sposob 'obrobki' i w makaronie to nie przeszkasza.Makaron musi
                                              byc jak najkrocej gotowany czyli al dente ale to chyba zadnen problem, ja i tak
                                              tak jadlam.

> a moze nie wolno tylko maki przennej BIALEJ, a juz z pelnego przemialu wolno?

Chyba tak ale nie wiem dokladnie.Ja jem wybrane produkty, ktore sa pewne i nie
                                              kombinuje za duzo.
                                              >
                                              > nie laczy sie miesa z weglowodanami, tak?

Tak, mieso to tluszcz a ryz, pieczywo,makaron to weglowoadny.
                                              >
                                              > cukier to dla mnie nie problem, nic nie slodze, jak jestem pelna, to moge nie
                                              > jesc slodyczy
                                              >
                                              > wolno jesc tlusto?

Wolno ale tylko tlusto (bez weglowodanow) i do tego goooora salatki,
                                              kapusty,warzyw generalnie rzecz bioracsmileI nie na kolacje, na kolacje lepiej
                                              minimalnie tlusto np tunczyk w oleju, ser plesniowy i salatka.Albo kolacja
                                              weglowodanowa.
                                              >
                                              > jogurty tez wolno, ale bez cukru tak? czy tylko takie odtluszczone?

bez cukru i do 1,5% tluszczu.
                                              Do posilkow tluszczowych chyba moga miec wiecej niz 1,5% ale nie jestem pewna.
                                              >
                                              > czy wolno jest dowolna ilosc razy w ciagu dnia, czy tylko 3 - sniadanie, obiad,
                                              > kolacja? ja lubie podjadac...

Trzy posilki glowne, jak podjadasz to np jablko, suszone morole, migdaly, jogurt etc

Ja tez lubie podjadac, choc szczerze mowiac jak sie porzadnie zje to sie nie
                                              jest glodnym.
                                              >
                                              > ``````````````````
                                              > kurczak: 03.03.05
                                              • tropikalna Mmala pls 10.05.06, 15:33
                                                a można tuńczyka z makaronem?
                                                wiem ze kukurydzy nie wolno bu
                                                • mmala6 Re: Mmala pls 10.05.06, 15:34
                                                  tunczyk w sosie wlasnym jak najbardziej taksmile
                                                  kukurydza bewink
                                                  • kura17 Re: Mmala pls 10.05.06, 15:38
                                                    mmala6 napisała:

> kukurydza bewink

a dlaczego??? co jest zlego w kukurydzy???

a wolno fasole i grochy i soczewice???

``````````````````
                                                  • mmala6 Re: Mmala pls 10.05.06, 15:43
                                                    kukurydza na wysokie IG.
                                                    Fasolke mozna, groch i soczewice nie wiem, bo nie jadlam.Soczewice raczej na
                                                    pewno mozna, groch trzeba by sprawdzic w tabeli.
                                                  • kura17 Re: Mmala pls 10.05.06, 15:49
                                                    a podlinkujesz jakas tabele? i ile tego IG mozna jesc?

mozna laczyc ryz z fasola i soczewica?...
                                                    jej, no juz widze, ze za duzo zasad, aby nie oszalesc wink

``````````````````
                                                  • mmala6 Re: Mmala pls 10.05.06, 15:53
                                                    montignac.miniportal.pl/
                                                    na poczatku dobrze jest miec tabele pod reka, zeby zerknac.Ja 'wydziwam'
                                                    najczesciej na obiad, bo sniadania i kolacje sa stale.Mam pare zestawow i
                                                    zmieniam jak mi sie znudzi.
                                                    A teraz w ramach diety zjadlam rogala z maslem....
                                                  • mmala6 Re: Mmala pls 10.05.06, 15:58
                                                    aha, w pierwszej fazie (I faza to dopoki dopoty trzustka sie nie uspokoi i nie
                                                    osiagniemy wymarzonej wagi, potem jesy faza druga-utrzymanie wagi i mozna sobie
                                                    pozwalac na wiele ustepst)jemy do 50IG.Z tym ze np sa produkty o niskim IG ale
                                                    zawierajace cukier np Nutellasmilewiec to mozna jesc w ostatecznej ostatecznoscismile

I jeszcze tutaj, choc tu podobno jest ostrzejsza wersja MM ale zasady sa takie
                                                    same i tabele tez jakies sa:
                                                    www.montignac.com.pl/CMS/
                                                  • kura17 Re: Mmala pls 10.05.06, 15:58
                                                    dzieki Mala, ja sie na razie zmywam, ale bede czytac o tej diecie w domu smile'

``````````````````
                                                  • mmala6 Re: Mmala pls 10.05.06, 16:00
                                                    nie ma za co.Polecam lekture forum MM:
                                                    forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=11143
                                                    zwlaszcza posty nijakiej Margonik a takze Izasobol, dziewczyny sa dlugo na MM i
                                                    wiedza bardzo duzo.
                                    • tropikalna Zbuszowałyście Natalkę!!! 10.05.06, 14:48
                                      Mmala co mogę jeść na kolację wg tego Monti bo ja cały dzień mogę nie jeść za
                                      to jak się dobiorę wieczorem to dopiero...
                                      Wczoraj poszły lody Zielonej Budki 0,5 l + mielone...
                                      Nie mam już gdzie chowac bo mi wyłazi...
                                      • mmala6 Re: Zbuszowałyście Natalkę!!! 10.05.06, 14:57
                                        no Lodow to na zadnej diecie nie mozna, nie ma cudowwinkjak chcesz Monti to
                                        musisz jesc wszystkie posilki wg niego, nie tylko kolacje.
                                        Na kolacje mozesz np kurczaka/rybe z warzywami, serami (zolty, plesniowy, feta)
                                        albo jakies takie salatki z tymi skladnikami.Mozesz zjesc zupe normlana z kura
                                        (bez ziemniakow).Albo posilek weglowodanowy np platki owsiane.jeczmienne z
                                        chudnym mlekiem albo twarozkiem, albo jogobella light cos w tym stylu ale BEZ
                                        chleba.Chleb tylko na sniadanie.Jak sie przestrzega zasad to sie ladnie chudnie,
                                        jak sie nie do konca przestrzega (jak ja) to sie troche mniej ladnie chudniewink
                                        • tropikalna Re: Zbuszowałyście Natalkę!!! 10.05.06, 15:00
                                          A makaron mogę z czymś?
                                          kura-nie czytaj tego...
                                          • kura17 Re: Zbuszowałyście Natalkę!!! 10.05.06, 15:01
                                            tropikalna napisała:

> kura-nie czytaj tego...

kurcze, to pisz w naglowku "kura nie czytaj", bo tutaj to juz po ptakach...

``````````````````
                                          • mmala6 Re: Zbuszowałyście Natalkę!!! 10.05.06, 15:12
                                            makaron NIE MOZESZ z miesem, serami.MOZESZ z warzywami, sosem na chudnym
                                            jogurcie, z owocami, z pomidorami, pieczarkami, szpinakiem, bialym serem (do
                                            1,5%)..z czym jeszcze mozna jesc makaron?i makaron bezjajeczny, z maki durum
                                            (jest na kazdym napisane, takie ma, bardzo dobre, zreszta, Biedronkasmile).
                                        • kura17 Re: Zbuszowałyście Natalkę!!! 10.05.06, 15:00
                                          mmala6 napisała:

> Mozesz zjesc zupe normlana z kura

po moim trupie! nie dam sie! bede walczyc do krwi ostatniej!!!

``````````````````
                                          • tropikalna Kura-czytaj to! 10.05.06, 15:03
                                            Kurde kura leje!!!
                                            Chyba tylko mmala umie to spamietac...
                                            Może ją zmolestujemy zeby podała jakiś jadłospis na pare dni?
                                            Mmala co Ty na to?
                                            • wenus.z.willendorfu Dziewczyny, potrzebuję diety 10.05.06, 15:06
                                              ale takiej, żebym mogła jeść do woli (czekoladę też) i żebym przy tym chudła...

Tak sobie tylko chciałam pomarzyć...wink
                                              • kura17 Re: Dziewczyny, potrzebuję diety 10.05.06, 15:08
                                                tak Wenus, to dla Ciebie jest dieta CUD:
                                                je sie co sie chce i cud, gdy sie nie przytyje...

``````````````````
                                            • kura17 tak, tak Mala!!! 10.05.06, 15:07
                                              tak, tak Mala, podaj jakies menu albo normalne zasady...
                                              nie badz taka... no podaj... bo wizja tych tysiaca kcal jak wroce juz z tych
                                              stanow to mnie dobija, ech...

PS. na dzis sobie wyznaczylam limit 12 gotowych stron mojego wystapienia na
                                              konferecje... na razie mam 9 NIE-gotowych... przyjdzie siedziec w nocy, bo o 16
                                              inne obowiazki wzywaja sad

``````````````````
                                              • mmala6 Re: tak, tak Mala!!! 10.05.06, 15:10
                                                dziewczyny na forum MM jest duzo przepisow, ludzie pisza co jedza i pare
                                                MM-owskich weteranek sprawdza czy ok.Zajrzycie.TO DZIALA, wiem po sobie.I
                                                'jedyne' wyrzeczenie to slodycze....
                                                Ja jestem cienki bolo w porownaniu do nichwink
                            • wiolkak Re: Kura 10.05.06, 14:06
                              ale ja i tak mam już przerąbane, wolałabym jeść kapuste przez cały rok niż się
                              użerać z sąsiadem idiotą

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka