Dodaj do ulubionych

*** OD KIEDY JEŹDZIDEŁKO ***

IP: *.* 24.01.02, 11:09
Witajcie, nie wiem czy to tu ten wątek, ale ... to pierwsze przyszło mi do głowy.Chciałabym sie dowiedzieć, od kiedy można używac jeździdełka, czyli pojazd odpychany przez dziecko nóżkami. Prosze o odpowiedzi i Wasze uwagi.A może ktoś już nie potrzebuje i teraz mój Bruno mógłby korzystać?Pozdrawiam gorącoGooh
Obserwuj wątek
    • Gość: joannaz Re: *** OD KIEDY JEŹDZIDEŁKO *** IP: *.* 24.01.02, 11:36
      Cześc - ja nazywam to chodzikiem. Nie zawsze używanie chodzika jest wskazane. W moim przypadku ortopeda zabronił używania chodzika. Na forum było już kilka dyskusji na ten temat. Wrzuć na szukaj. Joanna z Zosią
    • Gość: Alka Re: *** OD KIEDY JEŹDZIDEŁKO *** IP: *.* 24.01.02, 12:00
      Chyba nie chodzi o chodzik... Myślę, że jeździdełko to taki pojazd na kółkach (samochód, motor itp.) na którym dziecko siedzi okrakiem jak na koniu, ma jakąś tam kierownicę i odpycha się nóżkami od podłogi. Czy to to? Jeśli tak to moja 13 m-czna mała bardzo chętnie na tym siada i chce by ją wozić, ale sama jeszcze nóżkami się nie odpycha. Z doświadczeń kilku mam lekko starszych dzieci wiem, że jeszcze 2-3 misiące. Zuzia za to pięknie buja się na koniu na biegunach. :-)
      • Gość: guest Re: *** OD KIEDY JEŹDZIDEŁKO *** IP: *.* 24.01.02, 12:30
        Moja córeczka dostała taki pojazd tuż po swoich pierwszych urodzinach chętnie na tym jeżdziła na początku przy pomocy brata a teraz odpycha sie sama i bardzo jej sie to jeżdzidełko podoba pozdrawiam Ewa.
      • Gość: Gooh Re: *** OD KIEDY JEŹDZIDEŁKO *** IP: *.* 25.01.02, 18:21
        tak o to właśnie mi chodziłoczyli mam jeszcze trochę czasu :-)pozdrawiamGooh
    • Gość: AnnaW Re: *** OD KIEDY JEŹDZIDEŁKO *** IP: *.* 24.01.02, 12:38
      Moja starsza coreczka dostala jezdzidelko jak miala 1.5 roku i od razu zaczela na nim jezdzic.
    • Gość: joannaz Re: *** OD KIEDY JEŹDZIDEŁKO *** IP: *.* 24.01.02, 12:44
      sorki - nie zrozumiałam o co pytasz. Miłego podróżowania na jeździdełku. J z Z
    • Gość: guest Re: *** OD KIEDY JEŹDZIDEŁKO *** IP: *.* 24.01.02, 13:10
      Moje dziecko dostało taki samochogodzik niedawno, tzn w okolicach roczku. Jeszcze nie potrafi sprawnie jeździć, ale odpycha się do tyłu, sam wsiada i zsiada. A poza tym służy mu do oprowadzania, kręcenia kółkami itp. To wogóle fajna sprawa dla dzieci uczacych się chodzić.Ale już kilka miesięcy wcześniej lubił siedzieć na takim samochodziku (trzeba było go popychać).Są takie samochodziki - jeśdzidełka od 6 m-ca życia (np. Chicco ale ok 400 zł). Mają rączkę (taki kij) do pchania przez rodziców, podkładkę pod kółka (takie bieguny) do bujania, i taką specjalną nakładkę podtrzymującą na boki (z blatem z melodyjkami itp., którą można zdjąć jak dziecko będzie większe).Widziałam podobne na stronie www.smyk.com
    • Gość: guest Re: *** OD KIEDY JEŹDZIDEŁKO *** IP: *.* 24.01.02, 14:48
      Hej Gooh :)))Kay- rówieśnik Bruna dostał samochodzik na gwiazdkę i bardzo ładnie bawi sie nim. Co prawda samodzielne jeżdżenie nie wychodzi mu, ale bardzo lubi trzymać się za tylną rączkę w samochodziku i spaceruje tak pchając go przed sobą. Poza tym siedzonko w autku podnosi się i tam można wkładać jakieś szpeje (np.grzechotki), dzięki czemu Kay w jednym miejscu usiedzi czasem nawet 20 minut, co jest istnym cudem :)))Pozdrawiam Kaya
      • Gość: DagmaraB Re: *** OD KIEDY JEŹDZIDEŁKO *** IP: *.* 24.01.02, 16:30
        Mój syn miał taki samochodzik najpierw w domu potem na działce u dziadków. Nie pamiętam, kiedy go kupiliśmy (chyba na 1. urodziny) ale Mateusz bawił się nim przez kilka lat. A w pojemniku pod siodełkiem hodował żaby ;)Myślę, że takie jeździdełko, na którym można się oprzeć, nadaje się dla dziecka które pewnie siedzi i przymierza się do wstawania.Niestety "auto" mojego syna zostało wyeksploatowane doszczętnie, więc nie możemy go odstąpić.Pozdrowienia,Dagmara
        • Gość: plepla Re: *** OD KIEDY JEŹDZIDEŁKO *** IP: *.* 24.01.02, 18:40
          U mnie tak jak u Dagmary - starszy wyeksploatował jeździdełko (Policja) bawiąc się nim od 1 roku do ... 6 lat (napierw dom, później działka)!!! Była to chyba najlepsza zabawka - biorąc pod uwagę stosunek ceny do okresu użytkowania.Córci (obecnie 13 miesięcy) kupiliśmy (gdy miała 10 miesięcy) taki pojazd, ale z "pełnym wypasem" tj. demontowalnymi biegunami i taką nakładką - stoliczkiem z zabawkami (jak mają chodziki) w Geancie za ok. 150 zł. Mała super się tym bawi - choć qyposażenia dodatkowego używała bardzo krótko. Teraz tylko wozi lalki lub sama się z radochą odpycha nóżkami.
        • Gość: Gooh Re: *** OD KIEDY JEŹDZIDEŁKO *** IP: *.* 25.01.02, 18:24
          A szkoda, a może znasz kogoś kto ma jeszcze nadające sie do używania? :-)chętnie odkupiePozdrawiamGooh
      • Gość: MonikaF Re: *** OD KIEDY JEŹDZIDEŁKO *** IP: *.* 24.01.02, 23:28
        Moja córcia dostała taki samochodzik gdy miała 1,5 roku. Świetnie sobie z nim radziła i sama odpychała się nóżkami. Obecnie (ma 2 latka) jest to jej ulubiona zabawka, jeździ po całym mieszkaniu i nawet kiedy ogląda bajkę to siedzi na samochodzie, a w skrytce pod siedzeniem przechowuje różne skarby. Świetna zabawka.
      • Gość: Gooh Re: *** OD KIEDY JEŹDZIDEŁKO *** IP: *.* 25.01.02, 18:23
        Kaya :-)ile takie cudo kosztowało ! :-)może uzbieram do jego urodzin :-)BuziaczkiGooh i Bruno
        • Gość: Kaya Re: *** OD KIEDY JEŹDZIDEŁKO *** IP: *.* 27.01.02, 09:18
          Gooh :)Wcale to "cudo" nie było takie drogie! W markecie real kupiliśmy za 50 zł, oczywiście z promocji, bo wcześniej kosztował 100! Porównywałam z innymi "lepszymi" firmami i wcale w niczym nasz samochodzik nie ustępuje.Całuski Kaya z Kayem :bounce:
    • Gość: Gooh Re: *** OD KIEDY JEŹDZIDEŁKO *** IP: *.* 25.01.02, 18:27
      Dziękuję Wam za odpowiedzi :-)Ale czy żadna z Was nie zna nikogo, kto chciałby sprzedać takie cudo? :-)może ktoś sie znajdzie, poczekam :-)Pozdrawiam gorąco WasGooh
      • Gość: MonikaF Re: *** OD KIEDY JEŹDZIDEŁKO *** IP: *.* 28.01.02, 09:08
        My kupiliśmy to "cudo" w osiedlowym sklepie zabawkowym. Kosztowało 65 zł. Sprzedawać to my chyba nie będziemy, bo Natalka narazie na nim jeździ, a niedawno urodził się jej młodszy braciszek, więc On pewnie też będzie na nim jeździł. No, a potem to chyba do użycia nie będzie za bardzo się nadawał.Pozdrowionka.
    • Gość: janeczka Re: *** OD KIEDY JEŹDZIDEŁKO *** IP: *.* 28.01.02, 22:33
      Mój Synek dostał takie jeżdzidełko-samochodzik-kiedy miał rok. Najpierw uczył się przy tym chodzić-trzymał się oparcia, a potem zaczął samodzielnie jeżdzić, odpychając się nóżkami.Obecnie Synek ma prawie 2 lata i do samochodzkiu przyczepia sobie przyczepki, w schowki wkłada klocki i przewozi je. To naprawdę wspaniała zabawka-polecam.Nasz samochód kosztował 70 zł., ale oczywiście, jeśli ktoś ma dużo pieniążków, może kupić droższy.Kiedy będziecie kupowały taki pojazd, koniecznie sprawdżcie, czy nie jest wywrotny, czy ma z tyłu blokadkę zabezpieczajacą przed przewróceniem pojazdu do tyłu.Udanej zabawy!
    • Gość: guest PRZEPRASZAM IP: *.* 07.02.02, 20:50
      nie wiem czemu powyższy post tu poszedł?przepraszam ;)monika
    • Gość: NataliaM Re: *** OD KIEDY JEŹDZIDEŁKO *** IP: *.* 07.02.02, 21:46
      A co myślicie o takich samochodzikach-jeżdzidełkach firmy Little-Tikes?Widziałam takie "cudeńko".Wkłada się dziecko do środeczka a ono odpycha się nóżkami>Tylko ta cena........NAtalia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka