IP: *.* 13.10.02, 12:19
Jestem tylko sie przypominam :kiss:
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: LOgopeda IP: *.* 13.10.02, 21:32
      Cześć!Też jestem logopedą, a na forum od niedawna.Pozdrawiam bardzo gorąco!!!Beata.Ps. Co skończyłaś?
      • Gość: guest Re: LOgopeda IP: *.* 14.10.02, 06:08
        Lodopedzi całego forum łączcie się. Ja jestem surodlogpedą przede wszystkim zajmuję się nauką mowy u dzieci z wszelkimi wadami słuchu. Na forum jestem od 2 miesięcy wcześniej nie miałam stałego dostępu do internetu więc tu tylko bywałam przy okazji wizyt u męża w pracy. Ja chociaż studia skończyłam niedawno (zaledwie pół roku temu chwilę przed narodzinami córeczki) to pracuję już trzeci rok (teraz na urlopie macierzyński do pracy wracam do drugiego semestru). Jestem po UW poonistyka + pedagogika czyli jestem skażona podwójnie. Właśnie zaczęłam studia podyplomowe więc trzymajcie za mnie kciuki.
    • Gość: katarzynamaria Re: LOgopeda IP: *.* 14.10.02, 07:23
      Kochane,Jak dobrze, że jesteście! Mój 4,5 letni synek jest po badaniu u logopedy. Co Wy na to? I czy w Warszawie, funkcjonuje jakiś dobry logopeda, ale państwowy???? Nasza Pani logopeda sugeruje, że synek powinien chodzić na zajęcia 2 razy w tygodniu, a nas po prostu na to nie satć. Chodziłby wtedy raz do „naszej” pani a raz państwowo. Podpowiedzcie, jak z nim pracować w domu???Oto wynik badania:Głoska l – zamieniana na łGłoska r – zamieniana na łGłoski s, z, c, dz – zamieniane na sz, ż, cz dżWymowa międzyzębowa głosek s, z, c, dz, sz, ż, cz, dz oraz ś, ź, ć, dź.Pozdrawiam, mama Kasia
      • Gość: guest Re: LOgopeda IP: *.* 14.10.02, 13:01
        Ja też jestem z W-wy. Można oczywiście postarać się opisać, jak powinnaś ćwiczyć z dzieckiem, ale najlepiej byłoby Ci te ćwiczenia zademonstrować. Proponuję, abyś przyjechała do mnie do domu. Wtedy wszystko Ci wytłumaczę - oczywiście za darmo.Teraz jestem na macierzyńskim z 3,5 miesięcznym dzieckiem. Właśnie płacze, więc muszę kończyć.Odezwij się. Jak będziesz chciała, to napiszę coś więcej, ale prawdopodobnie nocką.Pozdr., Beata.
      • Gość: guest Re: LOgopeda IP: *.* 14.10.02, 20:52
        Chętnię pomogę, ale telefoniczna czy internetowa pomoc nie wchodzi w grę. Mogę pokazć Ci jak ćwiczyć z dzieckiem w domu. Nie da się tego zrobić " na telefon" to tak jak by uczyć korespondencyjnie np. obcinania włosów :). Mieszkam w Ursusie jeśli jesteś zainteresowana to za udzielenie kilku fachowych rad nie wezmę za to ani złotówki. Pozdrówka i jak się zdecydujesz to napisz podam Ci adres.
        • Gość: Gosia1 Re: LOgopeda IP: *.* 14.10.02, 21:07
          Edytko, a możesz mi choć napisać, jak ćwiczyć z siedmiolatkiem literkę "r"? Wymawia ja gardłowo, z francuska. Powiem Ci, że jak się przyłoży, to potrafi powiedzieć głośne i wyraźne "rrrr". Najłatwiej Mu idzie razem ze spółgłoskami, np wrrrr, frrrrr, prrr itd. Możesz Mu pomóc?Z góry dziękuję - Gosia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka