socka2 Re: Zabawne powiedzonka waszych dzieci 16.08.07, 16:30 4-letnia Paula siedzi przy stole i je obiad: - jestem tak zmeczona, ze zaraz zasne na jedzaco ) Odpowiedz Link Zgłoś
kerry_weaver Re: Zabawne powiedzonka waszych dzieci 18.08.07, 19:25 Zosia lat 4 Wakacje, mieszkamy w domku w ośrodku, nagle wyłączyli prąd. - Trzeba zadzwonić do pana naprawnika żeby naprawił światło! W domkach obok mieszkały kolonie. Co chwila - patrz, kolonie idą, kolonie jedzą kolację, kolonie bawią się w chowanego itd. Pewnego dnia Zosia zobaczyła jednego chłopca z kolonii idącego w stronę domku i oznajmia: - Patrz mamo, idzie tylko jeden KOLOŃ! Odpowiedz Link Zgłoś
olamazur Re: Zabawne powiedzonka waszych dzieci 20.08.07, 08:39 Antoś (2 l. 3 m-ce): Mamo, tata mi nie umył ręców. Ja: Rąk. Antoś: Rąk?... Rąk. Ręców czyli. Odpowiedz Link Zgłoś
genova51 Re: Zabawne powiedzonka waszych dzieci 22.08.07, 21:23 Nasza suczka potrąciła swoją miskę z wodą. Igorek, który to widział, mówi: Nuka wylała wodę, bo nie uwaziała. Odpowiedz Link Zgłoś
olamazur Re: Zabawne powiedzonka waszych dzieci 23.08.07, 08:09 Antoś (2 l. 3 m-ce) przygląda się, jak nakładam sobie podkład. - Mama, nie jób tak! Będziesz bjudna! - Muszę W pewnym wieku panie... - Nieee... Nie bjudź się! - i zrobił podkóweczkę Odpowiedz Link Zgłoś
olamazur Re: Zabawne powiedzonka waszych dzieci 23.08.07, 14:14 Układam z Antosiem (2 l. 3 m-ce) puzelki, a mąż w drugim pokoju ogląda telewizję. Ja: Paaaweł, ścisz telewizor! Antoś: Paaaweł, ciś tejewizoj! Ja: Nie. Ja mówię Paweł, ty masz mówić tata. Antoś przekornie: Paweł! Ja: Antosiu, mówisz tata, bo to jest twój tata. Antoś: Ja mówię tata, bo to jest mój tata? Ja: yhy. Antoś dociekliwie: A ty mówisz Paweł, bo to jest twój Paweł? Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: Zabawne powiedzonka waszych dzieci 24.08.07, 18:46 Asia 8 lat idąc do łazienki "ide sie zapłodnić" efekt po przeglądnieciu ksiązki 9 miesięcy ---------------------------------------------- Albert 10 lat po rozmowie dlaczego moje tampony sa moje i tylko moje i dlaczego i po co i czemu i o wszystkim z tym związanym !! konkluzja: "tampony sa dla bab my mamy siurki jak tampony - to znaczy kształt podobny tylko nie wciągają tego no .... Mamo - a dlaczego siurki nie wciągają jak sikają ??" ------------------------------------------------------------ może to nie male dzieci - ale nas to rozwaliło na lopatki Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
argos5 Martynka 2 latka 25.08.07, 23:59 Martynka ma swój własny słowniczek. *Naszego pieska sabę woła (gwiżdżąc i klepiąc się po nóżce) ASIA oć plosie tzn. saba choć proszę -niewiemy czemu saba to asia, a umie powiedzieć siaba. *wieczorem: musia pać noć echi fieci i gazida nocia juś tzn. mamusia patrz noc księżyc świeci i gwiazda nocka już. Odpowiedz Link Zgłoś
argos5 Re: Zabawne powiedzonka waszych dzieci 26.08.07, 00:07 Martynka ma 2 latka i 4 miesiące uwielbia dzieci, bawi się, dzieli się zabawkami, słodyczami. Pewnego razu gdy wychodziła od swoich koleżanek powiedziałam jej Martynka pożegnaj się z dziewczynkami : a ona wzięła lalkę pod pachę - żeby jej nie przeszkadzała i ... w ime oća sina diucha świtego amienm, mama oć (myślałam że się wywrócę ze śmiechu) Odpowiedz Link Zgłoś
trinity_1 Re: Zabawne powiedzonka waszych dzieci 27.08.07, 14:20 Rozmiawiamy ze znajomymi o horoskopach. Filip (lat 6): "A Ty z jakiego podznaku jesteś?" Odpowiedz Link Zgłoś
ela791 Re: Zabawne powiedzonka waszych dzieci 28.08.07, 18:56 Idac z moim synkiem (Piotruś 2lata i 8 miesiecy) poboczem drogi tłumacze mu czemu trzeba isc za rękę on nagle mówi do mnie "kobieto uspokuj sie) Odpowiedz Link Zgłoś
essa Re: Zabawne powiedzonka waszych dzieci 28.08.07, 21:49 Modlitwa mojej 3,5 letniej Nadii: W imię ojca, syna, ducha i świętego....mikołaja ) Jakiś czas temu, w drodze na niedzielną mszę kupiłam córkom (3,5 i 2 latka)kolorowe cukierki w pudełeczku. Kiedy rozpoczęła się msza, powiedziałam córkom żeby przestały jeść cukierki. Starsza córka posłuchała, a młodsza nadal jadła. W końcu starsza córka nie wytrzynała i pyta się mnie dlaczego Inezka (młodsza córka) je nadal cukierki. Więc tłumaczę, że Inezka jest mała, że nie rozumie...., na to Nadia (starsza córka): ...mamusiu ja też nie rozumiem...mogę jeść cukierki ?? ) Odpowiedz Link Zgłoś
moofka o kapciach ZOR-ZO 02.09.07, 09:49 obejrzal moj Zbyszek - lat 4 - film animowany o przygodach Zorro Zor-Zo jak wymawia i sie zainspirowal, przy czym czarnego koloru nie znosi -mamusiu ja sie przebiore za Zorzo, ale bede takim niebieskim Zorzo w niebieskich dzinsach -dobrze - mowie - i kapcie załóz, moze te szrekowe -nie - dziecko sie oburzylo - Zorzo nie nosi szrekowych kapci, Zorzo nosi zwykłe kapcie. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka baranki z wody 07.09.07, 20:16 zbych lat 4 namietnie oglada animal planet przybiega do mnie przejety do łazienki z okrzykami, -chodz szybko chodz ogladac ze mna baranki z wody, takie dziwne zwierzeta te baranki z wody -ale o o chodzi, baranki, jak baranki pewnie - powiadam - przychodze ogladam, a tu laza wstretne jaszczury, "waran z komodo bada otoczenie jezykiem..." - monotonnie recytuje narrator ) Odpowiedz Link Zgłoś
verla Re: Zabawne powiedzonka waszych dzieci 05.09.07, 15:25 1. "mamo, moge pomiotłowac podłogę w kuchni ?" 2. " mamo, ty nie masz czapki ! masz głowę na boska !" ewa, lat 2 Odpowiedz Link Zgłoś
olamazur Re: Zabawne powiedzonka waszych dzieci 10.09.07, 15:06 Antoś (2 lata, 4 m-ce) z babcią bawili się w urodziny, mieli tort na niby i prawdziwe wafelki oraz sok na niby (dla maskotek) i sok prawdziwy. W pewnym momencie babcia mówi do Antosia: oblałeś się, masz pełno soku na bluzce! A Antoś: Którego? Prawdziwego czy tego na nibego? Odpowiedz Link Zgłoś
ania175 Re: Zabawne powiedzonka waszych dzieci 12.09.07, 15:01 Wieczór, Leoś (3lata 8m-cy) w łóżku, przykrywam go, całuję i mówię: - Teraz ładnie śpij a mamusia... - ...a mamusia może się teraz zająć tatusiem - dokończył za mnie Leoś. Odpowiedz Link Zgłoś
wiola_75 Re: Zabawne powiedzonka waszych dzieci 18.09.07, 21:29 Nasza córcia Kinga która ma 2lata i 8 miesięcy obudziła się któregoś ranka kiedy my już nie spaliśmy ale leżeliśmy przytuleni do siebie i zaczęła strasznie płakać. Wzięłam ją do nas do łóżka i pytam "dlaczego płacze?, co się stało? a mała na to " mama z tatą się kocha i ja też bym chciała " Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1991 Re: Zabawne powiedzonka waszych dzieci 01.01.08, 20:09 Moja kuzynka, kiedy miała 1,5 roku, najgorszą obelgą dla niej było "ty małyszu". Teraz (2 lata) przerzuciła się na "dupasie". I nie wiadomo czy to "głuptas" (nie wymawia "g" tylko "d") czy też twórczośc własna. Ostatnio mój brat ukradł jej całusa. Na to ona, ocierając się, zdenerwowana: - Nie pocałuję cię, bo jesteś brzydki... Odpowiedz Link Zgłoś
yha Re: Zabawne powiedzonka waszych dzieci 01.01.08, 21:14 mój syn Wiktor lat 8 rozmawia ze swoim 7 letnim kuzynem Kubą na temat ewentualnego końca świata: Wiktor: no wiesz, spadnie meteoryt i będzie po nas Kuba:ale my tego nie dozyjemy Wiktor:no przecież, ale nasze dzieci tak Kuba: no bo ty sie ożenisz, będziesz miał syna, potem twój syn będzie miał syna itd Wiktor: ...no chyba że któreś z dzieci będzie gejem... ...kto chce niech wierzy, kto nie chce niech nie wierzy...ja sie mało nie udławiłam kawa jak to usłyszałam...ze śemichu oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemilki Re: Zabawne powiedzonka waszych dzieci 01.01.08, 22:22 Sytuacja którą opiszę miała miejsce kiedy moja córcia Emilka miała trzy lata (dziś ma 4,5 roku) Codziennie w drodze do żłobka mijałyśmy firmę budowlaną, na której podwórku stały koparki (sprzęt do wynajęcia) Któregoś dnia gdy minęłyśmy koparki, Emilka powiedziała: - Jak nam się już auto rozburzy, kupimy sobie koparę. - I co będziemy kopały? - Ziemię, marchewki na działce, jajka... - Emilko, przecież jajek się nie wykopuje. - Same się wydobywają?? - pyta Emilka - Niee, przecież wiesz, że jajka znoszą kury. - A jajka sadzone?! Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
radiomarconi.pl Re: Zabawne powiedzonka waszych dzieci 02.01.08, 15:56 Mój pięcioletni syn Mikołaj kilka dni temu "strzelił" związkiem językowym który położył by nawet prof. Miodka Skoro kasztany rosną na kasztanowcach to jabłka na.... JABŁKOWCACH!! Do dziś nie doszedłem jeszcze do siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
anika99dwa Re: Zabawne powiedzonka waszych dzieci 02.01.08, 23:05 Mój synek Bartoszek ma 20 miesięcy i jest fanem Teletubisiów, gdzie jedną z postaci jest Noo-Noo, będący odkurzaczem. U nas w mieszkaniu sprząta pani Beata. Synek bardzo ją lubi i mówi na nią Pami Ba. Pewnego dnia pani Beata odkurzała. Zapytany jak zwykle Bartosz "jak ma na imię pani" zastanowił się chwilę i odpwoedział: "Noo-Noo". Odpowiedz Link Zgłoś
pola782 Re: Zabawne powiedzonka waszych dzieci 11.03.08, 13:49 Franek ma 22 miesiące, bardzo lubi oglądać zdjęcia. Na jednym z nich jest jego tata (niedawno je dołożyłam do albumu), którego żadko widuje. Najpierw przyglądał się bardzo dokładnie a potem oświatczył: "Tanio tutusiąść, bawić z tatą. Tutusiąść" co zanczyło, że Franio chce usiąść obok taty na zdjęciu i się z nim bawić. Odpowiedz Link Zgłoś