agataw1 23.07.03, 15:43 No wlasnie, ktore pieluchy lepsze jesli chodzi o przepuszczanie powietrza? Do tej pory uzywalam Pampersow, ale odkad moj synek ma problemy z pupcia szukam czegos lepszego. Mowia ze Huggiesy sa lepsze, czy to prawda? Agata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamabasi Re: Huggies czy Pampersy? 23.07.03, 15:54 Spróbuj Huggies. Wydaje mi się, że są bardziej przewiewne. Gdy Basia dostała alergicznych plamek na pupce, odstawiłam Pampersy i przeszłam na tetrę, a później używałam już Huggies'ów. W czasie, gdy używaliśmy jeszcze pieluch (w zeszłym roku) Huggiesy przy zapięciach nie miały plastiku (w przeciwieństwie do Pampersów) Ale mogło coś się zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
kiciakicia Re: Huggies czy Pampersy? 23.07.03, 16:44 Ostatnio chciałam zmienić pampersy na huggiesy ale nie wyszło bo mała dostała uczulenia jej pupcia wygladała okropnie, czerwona, boląca i szczypiaca. Jak później jak się dopytałam innych znajomych mam to takie uczulenia są częste gdy używa się pampersów bo skóra dziecka przyzwyczaja sie do substancji w nich zawartych. Wróciłam do ukochanych pieluszek małej i zaczerwienienie zniknęło. Kupujac huggiesy kup najpierw kilka sztuk i sprawdź czy nie ma uczulenia. Pozdrawiam Anita Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkak12 Re: Huggies czy Pampersy? 06.08.03, 09:13 To prawda, że swego czasu pampersy były dużo gorsze niż huggisy. (a było to wówczas gdy mój Kola był malutki- teraz ma 3 lata). Były takie specjale pampersy we filoletowym opakowaniu - dla wrażliwych pup - te były bardzo dobre, no i oczywiście droższe. Od jakiegoś czasu jakośc pampersów bardzo się poprawiła. Są przewiewne, mają najlepsze zapięcie, są nasączone balsamem (nie trzeba smarować pup) i są nawet kolorowe. A wersja dla najmłodszych ,new born, wchłania nawet kupke. Są bardzo dobre, ale.... Teraz kiedy urodziła się Zosia (5 miesięcy) znów sięgnęliśmy po huggisy, pomimo tego ze sa ociupinkę droższe. Ale to już chyba kwestia "sympatii" ))) Odpowiedz Link Zgłoś
karina17 Re: Huggies czy Pampersy? 23.07.03, 22:12 Jak dla nas to HUGGIES zawsze wydawały nam się bardziej "przewiewne" a Pampersy lepsze były na noc. Karina mama Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
mesiok Re: Huggies czy Pampersy? 23.07.03, 22:27 Mnie i mojemu synkowi bardziej odpowiadaja Pampersy. Plusem Pampersow jest to, ze sa bardziej chlonne niz Huggies i tym samym dzidzi jest dluzej sucho w pupcie. Nam wyszlo, ze dwa Huggies przypadaja na 1 Pampersa - mam na mysli czestotliwosc zmiany pieluszki. Poza tym w Huggies robily mu sie odparzenia pupci wlasnie przez mniejsza chlonnosc. Dlatego urzywamy Pampersow. Pozdrawiam. Mama Hubercika. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamamamama Re: Huggies czy Pampersy? 23.07.03, 23:27 Witam!!! Ja caly czas jade na pampersach. Esterka nie ma po nich zadnego zaczerwienienia , ani nic z tych rzeczy. Ostatni skusilam sie i kupilam kilka sztuk Huggis'ow i.........wydaje mi sie , ze sa lepsze , no i chyba sie przezuce. Pozdrawiam!! Karola+Esterka(08.05.03) Odpowiedz Link Zgłoś
macha7 Re: Huggies czy Pampersy? 24.07.03, 09:55 My używamy Pampersów. Ostatnio skusiłam się na Huggisy w jakiejś promocji w takim czerwonym opakowaniu soft & dry. W porównaniu do pampersow rzeczywiście bardziej miękkie, reszta beznadziejnie. Gorzej chłoneły, wkład natychmiast po zmoczeniu zbijał się w kule, pupcia odparzona. Po powrocie do Pampersów wszystko wróciło do normy. Muszę przyznać, że wcześniej też raz czy dwa chciałam spróbować Huggisów Freedom (nie probowałam nigdy standard - ponoć całkiem do niczego) ale efekt zawsze był ten sam - powrót do Pampersów jak najszybciej, tylko Huggisy newborn nie były takie złe. Odpowiedz Link Zgłoś
ivek1 Re: Huggies czy Pampersy? 24.07.03, 10:10 Naszemy synowi zakładamy Huggies Freedom. Być może to jedynie subiektywne przeczucie, ale wydają się nam bardziej przewiewne. Tak przy okazji wolę firmę Kleenex niż P&G. Tego już nie potrafię wyjaśnić. Jedyne co mi się podoba w Papmerach to reklama, która Koala Grip... Pozdrawiam, Ivek Odpowiedz Link Zgłoś
dflorjan Re: Huggies czy Pampersy? 24.07.03, 10:07 Nie zawadzi spróbować. Mój Michał toleruje tylko Huggiesy. Na wszystkie inne jest uczulony. A z Huggiesów jesteśmy wszyscy zadowoleni. Używam ich od urodzenia Michała, czyli już 2,5 roku - w tej chwili tylko do spania. Trzeba tylko uważać na taśmy do zapinania, bo są szerokie i jak się je źle zapnie, to podrażnią brzuszek albo nóżki. Zresztą, można je trochę podciąć i nie ma problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
jaga38 Re: Huggies czy Pampersy? 24.07.03, 14:15 Mój syn też miał uczulenie po niektórych pieluchach i u niego również sprawdziły się huggiesy oraz pieluszki happy.Jeżeli będziesz kupować pieluszki to wybierz huggies freedom bo po huggies standard i soft&dry dzieci mogą mieć odparzenia. aga Odpowiedz Link Zgłoś
patyk.od.zosi Re: Huggies czy Pampersy? 24.07.03, 15:34 Co uzytkownik to inne zdanie. U nas ewidentnie sprawdzily sie Pampersy, natomiast robilam kilka podejsc do Huggiesow i zawsze cos bylo nie tak z pupa Zosi. Ostatnio nawet, jako prawie 2 latce wyskoczylu krostki, a wydawac by sie moglo, ze taka "stara" pupa juz nie zareaguje Ale to bylo jeszcze w czasach pieluszek... pozdr, __________________________ Patyk, mama 2 letniej Zosi Odpowiedz Link Zgłoś
ivek1 Re: Huggies czy Pampersy? 25.07.03, 08:18 Zapomniałem dodać jednej rzeczy. Według nas (najlepszej z żon i mnie) pieluszki huggies z duzych pudel (takich z kolorowymi rysunkami zwierzat po okolo 100 sztuk kazdy) zawieraja bardziej miekie pieluchy niz te w mniejszych opakowanych tylko w plastikowe folie pieluch Freedom. Jesli juz zdecydujesz sie na uzywanie Huggies (po probnym zakupie kilku sztuk) to kup wlasnie te w pudelku. Pozdrawiam, Ivek Odpowiedz Link Zgłoś
apniunia Re: Huggies czy Pampersy? 25.07.03, 09:37 pierwsze pieluchy mojej niuni to huggisy , potem próbowałam kilku innych i zawsze wracałam do huggisów, bo tylko po nich nie było sensacji jakiś rok temu, kiedy pojawiły się pampersy z nowymi zapięciami koala, skusiłam się - porobiły jej się takie odparzenia na bokach że prawie 2 miesiące moja córka chodziła wogóle bez pieluchy, bo żadnej pieluchy nie można było ubrać (jest uczulona na zapięcia koala - nie wiem czym one zostały posmarowane, bo producent (przedstawiciel)nie odpowiedział na moją prośbę o podanie składu - może leczenie córki trwało by krócej) teraz na dzień zakładam małej bella happy, a na noc huggisy standard - a wcześniej freedom Odpowiedz Link Zgłoś
mamamona Re: Huggies czy Pampersy? 26.07.03, 14:02 cześć, dyskusja rzeczywiście zrobiła się subiektywna, ale cóż nie jest takie na tym forum. my od urodzenia Polci zawijaliśmy ją w pampersy. wiele moich znajomych mam mówiło, że huggiesy są lepsze od pampersów (taką opinię ma marka )), zresztą, podobne głosy czytałam i tu. Polcia ma teraz 10 miesięcy, w końcu skusiłam się na opakowanie huggies freedom (rany, coś koło 52 sztuk w plecy!), i jestem-----zawiedziona. PRZYZWYCZAJONA jestem do pampersów, huggiesy wydają mi się: -za krótkie (pampersy są wyższe, i podczas rutynowego (heheh) ruszania się dziecka, opadają akurat na właściwe miejsce, huggiesy ciężko mi było dopiąć (a rozmiar mamy do 14kg, kiedy Pola troszkę ponad 8 waży), -za sztywne (nasiutkana pieluszka pampers ma w środku wkład żelowy, który jest równomiernie nawilżony, w tych porobiły nam się grudy, szczególnie widoczne po krótszym uzytkowniu pieluszki niż w nocy), -za twarde (wnętrze pieluszki wydaje mi się mniej delikatne niż huggiesów), -no i zrobiły się Poleczce krosteczki odparzeniowe (te upały!!!), o których wspomniała już pewna mama, że to pewnie "uzależnienie" od substancji, jakimi nasączane są pampersy. ale jak już mówiłam: -ocena jest subiektywna - przyzwyczajona jestem do pewnych oczywistych dla mnie "objawów" na mokrej pieluszce, -wynika z trudnego akceptowania zmian, leżącego pewnie w ludzkiej naturze, bo jak sądzę, gdybym używała ich od urodzenia Polci, miałabym zupełnie inne odczucia, tak samo zresztą, gdybym zaczęła ich teraz używać na dłużej. my wracamy jednak do Pampersów Odpowiedz Link Zgłoś
inkaa1 Re: Huggies czy Pampersy? 26.07.03, 15:44 ja dodam tylko ze w pampersie moja corcia przesypia cala noc i jest sucha a w huggisach zawsze byla mokra na pleckach albo z boku no i pampersy maja szersze zapiecia. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_wiktora Re: Huggies czy Pampersy? 05.08.03, 12:01 Jedziemy na pampersach, są cudne. Każda próba zmiany na coś innego (bo było tanio i w promocji) była tragiczna - mały miał mokro. Na noc przez jakiś czas używaliśmy Pampers premiums (teraz ostatnio nie widzę). Drogie ale gwarantowały całą noc bez zmiany pieluchy. gosia Odpowiedz Link Zgłoś
skarb7 Re: Huggies czy Pampersy? 06.08.03, 14:15 A my używamy tylko pieluszek Huggies Freedom. Jak córka się urodziła (obecnie 1,5 roku), z rozpędu kupowaliśmy Pampersy. Jak zaczęła raczkować i wstawać przerzuciliśmy się na Huggiesy, bo plastikowe paski z dawnych Pampersów wrzynały jej się w nóżki. A pieluszki Huggies Freedom mają szerokie i co ważne miękkie rzepy, które dobrze trzymają nawet dość mocno zapełnioną pieluchę. Raz kupiliśmy opakowanie nowych Pampersów, by przetestować zapięcie Koala. Moim zdaniem, mimo że rzepy są nieco szersze, i tak nie umywają się do rzepów z pieluch Huggies.Uczulenie dziecko nie miało. Przecieków nie stwierdziłam, grud, o których piszą inne mamy też raczej nie. Głosuję za Huggiesami Freedom, bo tych w czerwonym opakowaniu nie znam, ale widziałam w supermarkecie otwarte opakowanie i wydawało mi się, że różniły się tylko szatą graficzną, no i nieco węższymi rzepami. Odpowiedz Link Zgłoś
zgagusia Re: Huggies czy Pampersy? 06.08.03, 19:57 wyprobuj Pampers Active Fit - wedlug mnie to sa najlepsze pieluchy na rynku, bardzo chlonne i przede wszystkim bardzo mieciutkie (ale cena wyzsza niz 'zwyklych' Pampersow) pozdrawiam agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
dnh Re: Huggies czy Pampersy? 06.08.03, 20:31 dla mnie zdecydowanie huggies ale Freedom NIE standart. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
sugar_mama_danielcia Re: Huggies czy Pampersy? 06.08.03, 20:59 Zdecydowanie Pampers Active Fit. Zadnych wypadkow przy pracy ) Sugar Odpowiedz Link Zgłoś
gagusia3 Re: Huggies czy Pampersy? 07.08.03, 11:39 Witam, ja jestem zdecydowanie za Huggies Freedom. Wcześniej używałam Pampersów i niestety moje dziecko było nękane zakażeniami układu moczowego. Od czasu huggisów niec takiego nie ma miejsca. Pileuchy były wymieniane z taką samą częstotliwością pzdr Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-r Re: Huggies czy Pampersy? 13.08.03, 08:12 Witaj ! Zdecydowanie hugggiesy są lepsze najlepsze są "freedom" standard są gorsze ale tez lepsze od pampersów, po pierwsze przepuszczalność powietrza jest wieksza, po drugie są bardziej chłonne i nie mają zadnego balsamu (który np. mojego Bartusia uczulał)poza tym są dosyć mocne Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
mamamamamama Re: Huggies - Soft& Dry????????? 13.08.03, 09:32 A jakie jest wasze zdanie na temat Huggies - Soft&Dry ???????? Pozdrawiam!! Karola+Esterka(08.05.03) Odpowiedz Link Zgłoś
ewbal Re: Huggies - Soft& Dry????????? 13.08.03, 09:48 Huggies - Soft & Dry to są Huggies standard w nowym opakowaniu i z nową nazwą. Wg mnie lepsze sa Pampersy. Minęło trochę czasu zanim skojarzyłam, że drapanie się synka po pleckach i czerwone krosteczki spowodowane były zmianą pieluch. Krosteczki pojawiły sie na pleckach, czyli tam gdzie jest ściągacz i "falbanka". Pampers nie ma takiego ściągacza i pielucha odstaje od plecków, ale nie drażni skóry. Wróciliśmy do Pampersów i problem zniknął. Pozdrawiam Ewa, mama Jakuba (20.XII.2001) Odpowiedz Link Zgłoś
utalia huggies soft& dry z ladnymi rysunkami 13.08.03, 18:54 Malwina ma 6 miesiecy i do tej pory uzywalysmy najczesciej pampersow choc nie bylam nimi zachwycona. Czesto mialysmy przypadki, ze siusiu wyciekalo albo nogawka albo w okolicach pleckow. Tak samo kupki. Myslalm, ze moze za male pieluchy ale przy wiekszych bylo to samo. Raz czy dwa uzywalismy Huggies freedom ale tez nie widzialam roznicy. Za to niedawno przez przypadek bo zabraklo mi pieluch w wiekszej paczce, wiec na szybko kupilam male opakowanie huggies soft&dry. I to jest to. Maja na pleckach wstawiona gumke, ktora powoduje, ze cala pielucha jest lepiej uksztaltowana na pupie i przy nozkach ( w poprzednich zawsze mialam wrazenie, ze nie do konca sa dobrze wykrojone-jak scisnelam za lekko to wszystko wylatywalo albo brzuszek dobrze ale za to nozki scisniete).Nie przeciekaja i maja ladne rysunki zwierzatek morskich-co dla mnie jest bardzo wazne -czytaj SALON-cZY JUZ ZWARIOWALAM. pOZDRAWIAM uTALIA Odpowiedz Link Zgłoś
linga Re: Huggies czy Pampersy? 13.08.03, 21:19 Ja polecam Pampersy Active Fit lub dla większych dzieci First Steps. Pieluszki trochę droższe od tych w zielonych paczkach, lae naprawdę rewelacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
adria1977 Re: Huggies czy Pampersy? 14.08.03, 00:50 First Steps - rewelacja! Huggiesy kupilismy raz, po urodzeniu Ptysi, przeciekaly koszmarnie, ale podejrzewam, ze mogla to byc jakas podrobka. Niestety sie zniechecilismy i nie siegamy po nie wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
malwi4 Re: Huggies czy Pampersy? 14.08.03, 11:05 Witam, od zawsze używałam Pampersów (tzn od 17 mies, bo tyle ma moja mała) i jestem zadoqwolona - żadnych problemów ze skórą. Czasem tylko przeciekało siusiu - przeważnie nocą w czasie kręcenia się i "wędrówek". Jedyny problem to spadanie - bez body albo spodenek typu leginsy ani rusz. Przetestowałam Pampersy First step - super, ale wychodzą drożej niż zwykłe. Kupiłam Huggiesy Soft&dry (rozmiar 5-junior), z gumką na pleckach, ale chyba są mniej przewiewne, bo Malutka ma lekko wilgotną pupę. no i wnętrze pieluchy zbija się w grudki (a przewijam dość często). Natomiast dużo lepiej trzymają się ciałka i są chyba wygodniejsze w noszeniu Odpowiedz Link Zgłoś