krropka 05.08.08, 08:49 jakie bajki może oglądać roczne dziecko i jakie go zainteresują. oprócz Teletubisi... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agusia19-84 Re: bajka dla roczniaka 05.08.08, 09:08 Dla takiego maluszka polecam pieska Papi - moja go uwielbiała. albo bajki z seri "Mądry Maluch" - też przeznaczone dla najmłodszych dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: bajka dla roczniaka 05.08.08, 09:27 krropka napisała: > jakie bajki może oglądać roczne dziecko i jakie go zainteresują. > oprócz Teletubisi... Są jakieś filmy z serii Baby Einstein, ponoć "edukacyjne" (to słowo działa na rodziców jak miód na misia , łykają w ciemno), ale i tak nie widzę powodu, dla którego roczne dziecko miałoby siedzieć przed telewizorem. Odpowiedz Link Zgłoś
krropka Re: bajka dla roczniaka 05.08.08, 12:32 siedzi przed tv, bo to jedyny sposób, żebym mogła rano się wykąpać i zjeść śniadanie. dzięki za pomysły. Odpowiedz Link Zgłoś
anndelumester Re: bajka dla roczniaka 05.08.08, 12:44 krropka napisała: > siedzi przed tv, bo to jedyny sposób, żebym mogła rano się wykąpać i zjeść > śniadanie. ????? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: bajka dla roczniaka 05.08.08, 15:17 krropka napisała: > siedzi przed tv, bo to jedyny sposób, żebym mogła rano się wykąpać > i zjeść śniadanie. A próbowałaś innych sposobów, czy od razu uznałaś go za "jedyny"? Odpowiedz Link Zgłoś
krropka Re: bajka dla roczniaka 05.08.08, 16:00 soro napisałam, że jest to jedyny sposób, znaczy, że próbowałam inaczej. dodam jeszcze, że sama tv nie oglądam i w domu telewizor służy nam raczej jako mebel. ale nie uważam za zbrodnię posadzenia dziecka przed Teletubisiami, on zadowolony i ja się nie denerwuję z rana. krropka! Odpowiedz Link Zgłoś
dagusia_29 Re: bajka dla roczniaka 05.08.08, 17:56 Myślę że oglądanie tv oczywiście z umiarem nie zaszkodzi a w kocu trzeba zrozumieć że bajki są bardzo fajne teletubisie pewnie się świetnie nadają dla roczniaczka. Ja czasem bym chciała posadzić małego tak na godzinkę przed tv zwłasza jak muszę zrobić obiad albo coś innego. Ale nic nie interesuje się tą rozrywką. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigiiemilki Re: bajka dla roczniaka 05.08.08, 12:49 nie doradze- moje w tym wieku nie ogladaly tv; Odpowiedz Link Zgłoś
flicek Re: bajka dla roczniaka 05.08.08, 13:15 Moja rano ogląda przez godzinę listę Rock your baby na VH1. Odpowiedz Link Zgłoś
uleczka80 Re: bajka dla roczniaka 05.08.08, 13:36 Moj synek ma 13 mc i pol dnia leci u mnie mini mini.Jezeli ma ochote to oglada,jezeli nie to bawi sie sam na podlodze,Bardzo lubi MISIA W NIEBIESKIM DOMU,i ULICE SEZAMKOWA.reszte slucha piosenek.I to nie jest tak,ze pozwalam synowi ogladac tv,zeby miec czas dla siebie,bo tez sie z nim bawie i ucze wielu zeczy(ale przynajmniej moge kawe w spokoju zrobic).Wiedz ja nie widze nic zlego w tym,ze dziecko oglada telewizje(oczywiscie z rozwaga)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krropka Re: bajka dla roczniaka 05.08.08, 14:01 dzięki. cały dzień mały spędza na zabawie, ze mną lub sam, ale rano potrzebuję czegos co go zajmie, a ja będę mogła w spokoju wziąć prysznic i zjeść śniadanie. poza tym nie ogląda tv. i naprawdę nie rozumiem skąd ta nagonka? że dziecko godzinę dzienni bajkę obejrzy?! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigiiemilki Re: bajka dla roczniaka 05.08.08, 18:36 tu raczej chodzi chyba nie o to, ze w ogole dziecko oglada bajki, tylko, ze to dziecko ma dopiero rok; Odpowiedz Link Zgłoś
sinceramente Re: bajka dla roczniaka 05.08.08, 15:02 uleczka80 napisała: > Moj synek ma 13 mc i pol dnia leci u mnie mini mini. > Wiedz ja nie widze nic zlego w tym,ze dziecko oglada > telewizje(oczywiscie z rozwaga)pozdrawiam Ten telewizor włączony pół dnia przy małym dziecku jakoś kłóci się z MOIM pojęciem rozwagi. To już lepiej włączyć dziecku bajki na pół godziny, niech je sobie obejrzy, a potem telewizor wyłączyć. Odpowiedz Link Zgłoś
manna_poranna Re: bajka dla roczniaka 05.08.08, 18:40 oglądanie bajek przez roczniaka jest kompletnie sprzeczne z moim światopoglądem. PO CO?? Codziennie się kąpię i robię śniadanie i jem, a Młoda nigdy nie oglądała tv w tym czasie. trzeba trochę pomóżdżyć, ale zapewniam Cię, że da się zająć dziecko na 30-60 min, nie włączając mu tv.... Ale Twoje dziecko- twoja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: bajka dla roczniaka 05.08.08, 21:12 ja polecam "Dobranocny ogórd" jest to nowa bajka twórców Teletubisiów. moja córka ja uwielbia. Odpowiedz Link Zgłoś
madabiel Re: bajka dla roczniaka 09.08.08, 23:51 Jak zwykle wiele odpowiedzi nie na temat!!!Kobieta ma problem wiec albo odpowiadajcie albo nie przeszkadzajcie i sie odczepcie!!!!A swoje madrosci zachowajcie dla siebie.Dzieci sa rozne .Nie wszystkie siedza sobie cichutko caly dzien! Jak moja byla mlodsza tez czesciej telewizor byl wlaczony.Kiedy zaczela raczkowac a potem chodzic juz ja tak nie interesowal i zaczely sie inne zabawy.Teraz np.spedzamy wieksza czesc dnia na podworku i jest ok.Jednak kiedy byla mlodsza to przez caly dzien moglo zabraknac pomyslow na zabawe szczegolnie przy brzydkiej pogodzie i braku towarzystwa-po to sie wlacza telewizor!!! Odpowiedz Link Zgłoś
madabiel Re: bajka dla roczniaka 09.08.08, 23:53 a w odpowiedzi na pytanie.Moja mala ma teraz 15 miesiecy .Caly dzien lata jak szalona i jedyny czas kiedy siedzi w miejscu przez 20 minut i nie wola"mama" jest czas po kapieli ,gdy oglada wspomniany juz"dobranocny ogrod".Wczoraj np.szorowala zabki razem z bohaterami bo taki byl odcinek.Polecam Odpowiedz Link Zgłoś