28.10.08, 18:22
Mój synek ma 14 miesięcy i pije mleko oraz soczki z butelki ze
smoczkiem o największym przepływie ale nie chce pić z kubka niekapka
a nawet z kubka treningowego.Boję się o jego ząbki(ma ich już18) i
zgzyz ale gdy próbuję go przetrzymać i nie dać butli to nie będzie
pił cały dzień a to też nie jest dla niego dobre bo on z reguły pije
dużo.Jak namówić małego uparciucha na inną formę niż butla ze
smoczkiem?
Dodam że używam butelek Canpol Lovi.
Obserwuj wątek
    • alena11 Re: Kubek 01.11.08, 23:22
      Może spróbuj z kubkiem i słomką- może to mu się spodoba, 14 miesięcy to jeszcze
      nie tak poźno,mój miał 2,5 roku, jak wreszcie udało mi się odstawić butelkę. Na
      początku miał niekapek z Aventu i nie chciał z niego pić, kupiłam z Canpola i
      bardzo mu się spodobał. Spróbuj kupić inny kubek, może sam wybierze, jaki kolor
      mu się podoba
      • oli.nek Re: Kubek 02.11.08, 07:29
        też pomyślałam o bidonie z rurką, takim:
        www.allegro.pl/item454162411_bidon_z_rurka_kubek_niekapek_zamykany.html
        nie wylewa się z niego.
        wiele dzieci nie chce pić z niekapków. to normalne. moja prawie półtoraroczna
        córa pije ze wszystkiego - butla ze smokiem (2xdziennie mleko), bidon zwykły,
        bidon z rurki, najbardziej lubi pić ze zwykłego kubka wszelkie picie i z tego
        już tylko pije, ale nie pije z niekapków, bo nie lubi.
        • tuniatunia Re: Kubek 02.11.08, 12:02
          Moja corka tez nie chciala pic z niekapka i nic jej nie przekonalo. Ok. 1,5 r.
          utrwalil sie schemat trwajacy nadal (ma prawie 2 lata), tj: za dnia picie albo z
          bidonu (takiego z wysuwana koncowka) albo ze zwyklego kubka, a w nocy z butelki
          (bo jakos nie moge wymyslic jak tu jej podac pic, gdy chce jej sie w nocy, w
          czasie snu, na lezaco).

Tunia
    • kasia8305 Re: Kubek 03.11.08, 07:54
      Witam moja 22 miesięczna córcia nadal pije mleko z butelki ze smoczkiem przed
      spaniem i sporadycznie nad ranem. Ale inne napoje od malutkiego piła z
      normalnego kubka, szklanki, itp. Nigdy nie piła z niekapków, bidonów cz takich
      tam, więc może Twój maluszek prędzej nauczyłby się pic z normalnego kubka czy
      szklanki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka