aptasz 07.11.03, 11:04 Mój 2.5-latek od niedawna mruży oczki. Widzi wszystko, poznaje rysunki, kolory itp. Ograniczyliśmy czas przed tv, ale poprawy nie widać. Co to może być? milly Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiazk Re: mrużenie oczu 07.11.03, 11:15 Nie wiem co to moze byc w przypadku Twojego synka. Ja np. zaczelam mruzyc oczy w szkole podstawowej, bo zle widzialam co jest napisane na tablicy szkolnej. Tak zaczela sie moja krotkowzrocznosc. Moze wiec warto sprawdzic wzrok u okulisty? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
haneczkaz Re: mrużenie oczu 07.11.03, 11:51 Mój synek też tak mrużył oczka. Mogą być trzy przyczyny : 1. wada wzroku 2. zapalenie spojówek lub tylko podrażnienie na tle alergicznym 3. taka uroda Radzę pójść do okulisty. Tylko zrób dobry wywiad, który okulista w twoim mieście dobrze zajmnie się dzieckiem. We Wrocławiu służę namiarami. To bardzo ważne bo po dwu bardzo męczących wizytach u niby okulisty dziecięcego uzyskałam dokładnie taką poradę "Jak pani bardzo chce to przepiszę synkowi okulary". Na szczęście poszłam do innej pani doktor, która nie dość, że bardzo sprawnie i miło zbadała synka, to rozpoznała podrażnienie spojówek i po tygodniu zakraplania oczek problem zniknął. A tamta "specjalistka" chciała dać okulary ((. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to pisz na priv chętnie odpowiem. Pozdrawiam Ola Odpowiedz Link Zgłoś