mrs.solis Re: macie kolczyki? 23.09.09, 16:39 Uszy mialam przebite w wieku 7 lat na moje zyczenie. Pozniej majac 16 lat zrobilam sobie jeszcze jedna dziurke w uchu. Na dzien dzisiejszy nosze tylko dwa kolczyki jak nie zapomne ich wlozyc. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: macie kolczyki? 23.09.09, 17:13 kiedys mialam kilka dziurek wzdluz brzegu ucha wysoko przebijalo sie na zywca na ziemniaka, bolauo ile sama takich dziurek polowo przekulam nie zlicze teraz w uzyciu mam dwie podstawowe, czasem rzadko uruhamiam trzecią kolczyki nosze zawsze - im wieksze tym lepsze, dzwoniace, kolorowe, efektowne i dobieram do stroju to moja jedyna bizuteria bo nie nosze nic na szyi a na palcu jedynie obraczke w miesiacu kupuje conajmniej 2-3 pary bo czesto gubie najczesciej w sieciowkach, bo do badziewa typu 'hand made' nie moge sie przekonac dostaje od mamy i od siostry prawie na kazda okazje, znaja moja milosc do kolczykow Odpowiedz Link Zgłoś
bombastycznie mam, nie tylko w uszach:D 23.09.09, 17:48 dwie standardowe dziury w uszach, noszę kolczyki bez przerwy, przekłułam z własnej inicjatywy jak byłam w 6klasie, a poza nimi mam też przekłuty język od ponad 3lat, bo jestem hardcorem Odpowiedz Link Zgłoś
mammajowa Re: macie kolczyki? 23.09.09, 18:02 mam 2 po jednej w każdym uchu. noszę kolczyki codziennie (zazwyczaj sztyfty, kółka malutkie, czasem na większe okazje wiszące). przebiłam mając 17 lat (na przekór rodzinie, która jest absolutnie przeciwna - była awantura) Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: macie kolczyki? 23.09.09, 19:04 Przebilam jak zaczelam pracowac, w wieku 19lat. Posiadam dwie dziury, zrobione przez kosmetyczke Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: macie kolczyki? 23.09.09, 19:21 Witam, Mam 6 dziurek, wszystkie aktywne;-D Ale najczęściej noszę długie, błyszczące kolczyki, bo czuję się w nich najlepiej. Kolczyki kupuję prawie codziennie. To jest nałóg. Mam setki par i wciąż mi mało;-D Pzdr. Inguszetia Odpowiedz Link Zgłoś
katia.seitz Re: macie kolczyki? 23.09.09, 19:49 Dwie standardowe dziurki przebite w czasach studenckich. Kolczyków mam pewnie w domu z kilkadziesiąt albo i ponad sto, ale ułożyć da się z tego najwyżej ze 20 par - strasznie je gubię Lubiłam duże, wiszące, ale przy dziecku się przestawiłam na takie na sztyfcie - nie mogłam pozbyć się wizji rozerwanego ucha. Odpowiedz Link Zgłoś
ma-gusia Re: macie kolczyki? 23.09.09, 20:10 mam po jednym kolczyku w każdym uchu, przekłute jak miałam 6lat na moją prośbę, kiedyś miałam więcej dziurek, ale pozarastały, lubię nosić kolczyki, moja córka 1,5 roku też ma kolczyki w uszkach Odpowiedz Link Zgłoś
wierzba_placzaca Re: macie kolczyki? 23.09.09, 21:18 Mam kolczyki - jedną parę, ale nie noszę, bo nie mam dziurek w uszach (tzn. nie mam nic przekłutego). Dla ludzi niektórych narodowości jestem swojego rodzaju sensacją, jako kobieta bez dziurek w uszach. Nawet niedawno prezentowałam swoje uszy w pracy na dowód, że mówię prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
agaguru Re: macie kolczyki? 24.09.09, 01:44 Mam 4 aktywne, 3 w uszach-dwa mama przebila mi jak mialam 2 lata na moje wlasne zyczenie, 3 sama zrobilam majac moze 12-14. W nosie mam od 15 lat, zrobilam majac 13 lat i jakos nie moge sie z nia rozstac...a chce, we wszystkich dziurach nosze srebrne kolka i co wyjmuje z nosa to czuje sie naga i gora po dwoch dniach wkladam z powrotem. Odpowiedz Link Zgłoś
women1984 Re: macie kolczyki? 24.09.09, 10:18 Ja mam w sumie 4. 3 w uszach i do tego język:p Odpowiedz Link Zgłoś
estragonka Re: macie kolczyki? 24.09.09, 11:25 jak mialam z 10-11 lat ciotka mi i kuzynce u kosmetyczki zafundowala przeklucie uszu. mi babralo sie potwornie, byl placz i zgrzytanie zebow. wyjelam, zaroslo. w podstawowce (14 lat mialam?) przeklulam sobie sama igla w lazince ucho i mam te dziurke do tej pory. ostatnio zachcialo mi sie wiecej kolczykow, wiec najpierw zrobilam sobie druga dziurke w tym samym uchu, a jak sie zagoila zrobilam nastepna w drugim uchu (zeby w miare symetrycznie bylo ) najchetniej zrobilabym jeszcze na gorze na uchu, strasznie mis ie podoba, ale ta chrzastka jakos mnie nie przekonuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
robin2510 Re: macie kolczyki? 24.09.09, 12:46 mam od 5-tego roku życia czyli jakieś 25 lat . Mama sie mnie spytała czy chcę mieć kolczyki , powiedziałam że tak, i ciocia mi uszy przekłuła. Moja mama ma dziś 53 lata i do dziś żałuje że za młodu nie zrobiła sobie dziurek, teraz twierdzi że jest już za stara . Ja kolczyki noszę cały czas. Odpowiedz Link Zgłoś
penelopa40 Re: macie kolczyki? 24.09.09, 13:13 mam 2 dziurki - po jednej w kazdym uchu i noszę kolczyki, jedne i te same stale, złote z kamieniami szlachetnymi w komplecie z pierscionkiem..., uszy przekłułam w liceum, 16 lat chyba miałam... jako zagorzała tradycjonalistka nie uznaję robienia więcej niż 1 dziurki w uchu oraz przekłuwania innych części ciała... Odpowiedz Link Zgłoś
duveen Re: macie kolczyki? 24.09.09, 13:18 w jednym uchu 4 w drugim uchu 6 i dwa w pępku Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: macie kolczyki? 24.09.09, 15:21 Mamy i se sami robimy nawet W wieku 12 lat, później juz sama przeniłam sobie następne w uszach potem nos, potem pępek - kilkakrtnie - byłam tak cool, że w pępku nosiłam nie delfinka ale pocisk W pępku i w nosie nie noszę od daaawna-się zarosły już nawet, w uszach noszę tylko "standardowo" po jednym w każdym. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_geras Re: macie kolczyki? 24.09.09, 15:29 Mam dziurki od bardzo dawna, nie pamietam ale chyba od 8 roku zycia. Uwielbiam kolczyki i od jakiegoś roku dopiero noszę namietnie. Mam chyba ze 20 par i czuje,ze dopiero sie rozkręcam Odpowiedz Link Zgłoś
tym08 Re: macie kolczyki? 24.09.09, 16:31 uszy przebijane mialam jako dziecko 2-3 letnie. ciagle pamietam kombinerki, igle i wujka biegajacego z takim sprzetem za mna po calym mieszkaniu w liceum dorobilam sie kolejnych 2 dziurek w uchu( z czego jedna nieudana byla i sie zarosla), 1 w pepku i 1 w nosie. I tak mam do dzisiaj. natomiast moj partner posiada 9 w jednym uchu, z czego pierwsza dziura byla w podstawowce, a ostatnia kilka miesiecy temu. Odpowiedz Link Zgłoś
cynamonika Re: macie kolczyki? 24.09.09, 20:33 Ja też już jako dwulatka nosiłam piękne kolczyki Potem, jako nastolatka, sama kombinowałam z robieniem kolejnych dziurek. Z tych kombinacji jedna zarosła, teraz mam po dwie w każdym uchu, ale nie wykorzystuje ich. W ogóle ostatnio nosze raczej klasyczne kolczyki. Zakochałam się ostatnio w takich mniejszych kołach, jakby plecionych. Widziałam je na rafidu.pl i chyba zamówię w przypływie gotówki. Odpowiedz Link Zgłoś
dzika41 Re: macie kolczyki? 24.09.09, 21:42 mam przekłute tylko uszy Zabieg wykonała kosmetyczka, kiedy miałam 8 lat. Poprosiłam o to mamę. Jak miałam 18 lat to siostra dorobiła mi 2 dziurkę w lewym uchu. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna26 Re: macie kolczyki? 24.09.09, 23:13 Nie mam i nie zamierzam mieć. Nie podobają mi się i już. Natomiast bardzo rozśmieszają mnie ludzie, którzy są przekonani, że nie przekłułam jeszcze uszu, ponieważ boję się bólu. Naprawdę nie wiem, jak mam tłumaczyć, że jestem już dużą dziewczynką, która przeżyła trzy porody, i gdybym chciała, to bym miała dziury w uszach, a nie mam ich, ponieważ mi się one nie podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielle76 Re: macie kolczyki? 24.09.09, 23:18 mam, dwa tradycyjnie przebiłam uszy w 3 klasie SP Odpowiedz Link Zgłoś