bombastycznie 30.09.09, 18:55 co zjecie bądź co już zjadłyście dzisiaj na kolację? Mnie już brakuje pomysłów co można by było zrobić. Najlepiej coś szybkiego i smacznego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czar_bajry Re: a co na kolację? 30.09.09, 18:57 o właśnie ja też nie mam pomysłu Odpowiedz Link Zgłoś
ewma Re: a co na kolację? 30.09.09, 18:57 Nic ..... musze troche zrzucić kilosków. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: a co na kolację? 30.09.09, 19:05 Rozumiem,że chleb z pasztetem to nie to? Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: a co na kolację? 30.09.09, 19:05 mam wielka zamrazarke, a w zamrazarce wielki zapas mrozonek Na cieplo - biore wor warzyw mrozonych (np. mieszanka brokuly, marchewki, kalafior) , wrzucam na polmisek, do mikrofalowki na kilka minut i gotowe. W wersji wysokokalorycznej mozna polac podsmazona bulka tarta. Zawsze pozostaja kanapki, moze byc pieczywo chrupkie. Jajecznica. Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 to zalezy, chcesz cos konkretnego czy lekkiego? 30.09.09, 19:34 jesli lekkiego, to mozarelli z pomidorem nie polecam spagetti z sosem ma mniej kalorii niz taka salatka. polecam owoce, jakies lekkie salatki. jesli ma to byc cos konkretniejszego to moze ryba lub piersi z kurczaka z salatka, sorowka. Odpowiedz Link Zgłoś
tyssia Re: a co na kolację? 30.09.09, 19:38 Ja właśnie jem kiełbaske pieczoną z cebulką Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: a co na kolację? 30.09.09, 19:42 dzieci - "domowe" pierogi z wiśniami, własnoręcznie kupione w pobliskim sklepie eko a ja - kurczaka w sosie pomidorowo-miętowym z soboty he he znaczy recykling Odpowiedz Link Zgłoś
ola_motocyklistka Re: a co na kolację? 30.09.09, 19:55 serowe placuszki z musem ze śliwek. Całość przygotowania-10 min plus smażenie 15 min. mniam....no ale ja w ciązy jestem i che mi się dziwnych rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
cytrusowa Re: a co na kolację? 30.09.09, 20:08 polska kielbase na zimno lub wedzone udko kurczakowe do reki - do obgryzania Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: a co na kolację? 30.09.09, 20:06 Brokuly z wody (zalewam wrzątkiem i gouje 5 minut, same kwiatki, lodygi chrupiemy zamiast chipsow) ze swiezym masłem +cała góra płatkow migdalowych lekko podsmażonych, do tego troche fety w oliwie z oliwkami. Przygotowanie 10 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_madzia Re: a co na kolację? 30.09.09, 20:13 u mnie jest na kanapki pasta avocado-jajeczna. Pyszna! Odpowiedz Link Zgłoś
bombastycznie Re: a co na kolację? 30.09.09, 20:27 dzięki wszystkim za propozycje, z niektórych na pewno skorzystam ale zapewne innym razem bo mąż postanowił "jajecznica!" no i ja też nabrałam ochoty Odpowiedz Link Zgłoś
lejdi111 Re: a co na kolację? 30.09.09, 21:13 kanapka z wędzonym schabem i majonezem Odpowiedz Link Zgłoś
mamabuly Re: a co na kolację? 30.09.09, 21:13 Oj pojedlismy zdrowo, bo cały dzień nie było czasu. Usmarzyłam halibuta w panierce ok 7-8min, dziesięć minut wcześniej wstaiwłam pory i poddusiałam na maśle do tego ryż który gotował się 10min. Przygotowanie posiłku zajęło mi 20 min, a było smacznie i pożywnie Odpowiedz Link Zgłoś
dzika41 Re: a co na kolację? 30.09.09, 21:15 grzanki z masełkiem czosnkowym i mozzarellą Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: a co na kolację? 30.09.09, 21:26 Świeżutki chleb z masłem i brzuszkiem łososia. Szybaj jest jajecznca Odpowiedz Link Zgłoś
bswm Re: a co na kolację? 30.09.09, 21:30 Filet z indyka + bakłażany w sosie pomidorach + lampka czerwonego wina Odpowiedz Link Zgłoś
karra-mia Re: a co na kolację? 30.09.09, 21:38 bułka z białym serkiem z rzodkiewką, z pasta jajeczną i pomidory Odpowiedz Link Zgłoś
mila.85 Re: a co na kolację? 30.09.09, 21:39 W przypadku braku pomysłu na kolację albo wynajmuję narzeczonego albo czynię sałatkę grecką - mniam! Odpowiedz Link Zgłoś
penelopa40 Re: a co na kolację? 01.10.09, 13:42 jako, że obiady jadam z reguły 18-19 to kolacji nie jadam... jeśli już to jakaś banalna kanapka .... Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: a co na kolację? 01.10.09, 13:47 My jadamy obiadokolacje. Wczoraj na przykład była kaszanka a przecwczoraj krewetki z ananesem w ostrym sosie kokosowym itp reszta na blogu Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: a co na kolację? 01.10.09, 13:56 och kaszanka, co ja bym dala za kaszanke... u nas wczoraj byly piersi kurczaka duszone w soku pomaranczowym z zupa cebulowa. Podane z ryzem. proste danie, samo wlasciwie sie robi tylko trzeba miec kurczaka, sok pomaranczowy w kartonie i zupe cebulowa w proszku. no i piekarnik. Odpowiedz Link Zgłoś