lilka69 11.05.10, 14:55 w jakim czasie od zakupu mieszkania na rynku pierwotnym ( przelew calej kwoty) dokonaliscie jego odbioru( protokol zdawczo- odbiorczy)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilka69 Re: odbior mieszkania od dewelopera 11.05.10, 15:18 nikt nie kupowal na rynku pierwotnym? Odpowiedz Link Zgłoś
suazi1 Re: odbior mieszkania od dewelopera 11.05.10, 15:23 Mogę podać przykład mojego szwagra - raty będzie wpłacać do końca 2010, wprowadzka pod koniec 2011. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: odbior mieszkania od dewelopera 11.05.10, 15:27 ale mie chodzi o to w jakim czasie od dokonania calkowitej zaplaty deweloper umawia sie na odbior kluczy Odpowiedz Link Zgłoś
ib_k Re: odbior mieszkania od dewelopera 11.05.10, 15:32 lilka naprawdę nie ma zasady! zdarza się że ludzie latami czekają na odbiór, ale normą jest raczej że płacisz całość tuż przed odbiorem Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: odbior mieszkania od dewelopera 11.05.10, 15:33 Ja kupowałam dwa mieszkania i w obu przypadkach wpłata ostatniej transzy następowała po odbiorze mieszkania. Z tym, że nigdy nie była to już duża kwota, najwyżej 10% ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
kubek0802 Re: odbior mieszkania od dewelopera 11.05.10, 15:34 Zależy jaki jest plan rat w stosunku do planu budowy. Na przykładzie developera u którego kupywaliśmy 2 lata temu: raty można było płacić do września 2008, mieszkanie odebrane w grudniu 2008 więc wychodzi 3 miesiące. My płaciliśmy jednorazowo w styczniu 2008 ze względu na zniżkę więc to było prawie 12 m-cy. Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: odbior mieszkania od dewelopera 11.05.10, 15:32 U mnie to wyglądało tak: po wybudowaniu i wykończeniu całego bloku odbywały się kolejne odbiory (moja klatka wypadła prawie na końcu ). Odbiór techniczny, zapłata ostatniej raty (kilka dni później, tyle, co złożenie w banku dyspozycji i uruchomienie tej raty), potwierdzenie przelewu i klucze po przyniesieniu potwierdzenia do dewelopera. Klucze miałam bodajże w tydzień od odbioru technicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
niezwykladziewczyna Re: odbior mieszkania od dewelopera 11.05.10, 15:33 Mieszkanie spłacone we wrześniu, odbiór grudzień. Odpowiedz Link Zgłoś
foczkaka Re: odbior mieszkania od dewelopera 11.05.10, 15:42 W naszej umowie przedwstępnej tydzien po wpłacie całości zaplanowany jest odbiór techniczny, wtedy dostaniemy juz klucze zeby zaczac sie urządzac. Kolejny tydzien pozniej akt notarialny i oficjalne przekazanie kluczy. Mieszkanie jest od dewelopera, ale juz wybudowane i z pozwoleniem na uzytkowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
havana28 Re: odbior mieszkania od dewelopera 11.05.10, 15:45 Odebralismy w ciagu tygodnia. Akt notarialny troche poźniej. Mieszkanie oczywiście stało juz wybudowane wiec nie było żadnych rat i czekania. Odpowiedz Link Zgłoś