Dodaj do ulubionych

Chaos w szafie...

30.11.10, 10:39
I znowu rano stałam przed szafą kompletnie zdezorientowana,
nie żeby tam panował bałagan, a raczej chaos który nie pozwala w miarę szybko skompletować stroju...
Może wasze wskazówki,dziewczyny,trochę mi pomogą...?
Chodzi konkretnie o to czy;
-trzymacie osobno ciuchy letnie i zimowe(tzn.kończy się lato i ciuchy letnie lądują w jakimś worku)
-czy wszystko trzymacie na wieszakach-spódnice,spodnie...
-a gdzie dżinsy?dresy?
-wieszacie ciuchy wg.jakiegoś schematu,np.kolorystycznie?
-dodatki i buty też w szafie?

Mam średnią szafę,nie jakąś mega garderobę...
Obserwuj wątek
    • mona_mayfair Re: Chaos w szafie... 30.11.10, 10:43
      Co ma wisieć, wisi w szafie ( sukienki, spódnice, gniotące się bluzki) Spodnie złożone w szafce, w osobnej koszulki,bluzki a w jeszcze kolejnej swetry i bluzy. nie mam żadnego schematu konkretnego smile
    • iwoniaw Re: Chaos w szafie... 30.11.10, 10:46
      Złożone na pólkach trzymam swetry, bluzy, bluzeczki "wciągane" przez głowę oraz spodnie typu dżinsy (czyli rzeczy nie wymagające prasowania).
      Bieliznę i rajstopy trzymam na półkach, ale w koszykach. Buty w pudełkach.
      Na wieszakach mam spodnie wymagające prasowania, spódnice, sukienki, bluzki koszulowe, tuniki, żakiety, kurtki i płaszcze.
      Nie chowam poza sezonem w inne miejsce rzeczy letnich czy zimowych, ale ja mam sporą szafę, mało ciuchów i właściwie wszystko poza grubymi płaszczami i cieniutkimi sukienkami "wielosezonowe".
    • gwen_s Re: Chaos w szafie... 30.11.10, 18:20
      większość rzeczy (sukienki, tuniki, bluzki, koszule) mam na wieszakach, tuniki i sukienki na jednej części; bluzki i spodnie na drugiej, staram się je wieszać kolorami... na spodnie kupiłam wieszaki w ikei mam powieszone wszystkie, prócz dresów.
      Jeżeli do sukienki noszę jakąś bluzę pod spód to tak wieszam zestawem na wieszaku.
      Bluzki, dresy, koszulki topy mam w koszykach... Bieliznę również, ale w przegrodami.
      Teraz mam problem z okryciami wierzchnimi, szkoda mi na nie miejscu w szafie więc muszę coś wymyślić bo dotychczasową szafę na nie likwiduję...
      Nie chowam też sezonowo ciuchów, buty trzymam w "schowku" czy jak to nazwać, w kartonach, właśnie zamierzam zrobić z tym porządek, i jeszcze je opisać.
    • kol.3 Re: Chaos w szafie... 30.11.10, 18:35
      Też miałam chaos w szafach dopóki nie zafundowałam sobie zabudów. W korytarzu, sypialni i pokoju syna mamy zabudowy wnękowe, każda zaplanowana wg potrzeb. Zabudowy dają dużo więcej miejsca niż zwykłe szafy, można logicznie rozplanować co ma wisieć, co ma być złożone, co ustawione.
    • lola211 Re: Chaos w szafie... 30.11.10, 18:45
      Głownie wieszaki.Po kolei- sukienki, spodnie, spodnice, bluzki z długim rekawem, z krótkim.
      Swetry na polce poskladane.Kilka minut i dobieram gore do dołu.
    • e_madziq Re: Chaos w szafie... 30.11.10, 18:51
      ogólnie tematycznie, koszulki razem, bluzki razem, spodnie itd, biustonosze w jednym koszyku, majtki w drugim, a skarpety i rajstopy w trzecim. Zimą ciuchy letnie lądują w skrzyni łóżka a buty do pudła i do "komórki lokatorskiej", latem odwrotniesmile
    • tully.makker Re: Chaos w szafie... 30.11.10, 19:16
      Na szczescie nie mam problemow kolorystycznych - 90% moich ubran jest czarna, + kilka sztuk w kolorach szarym lub niebieskim i kilka bialych koszul. No i mnostwo najrozniejszych dzinsow.
      Ponadto, ciuchy sa kupowane tak, ze w zasadzie wszystko mozna nosic ze wszystkim, bo wszystko do wszystkiego pasuje. Tak wiec nigdy nie stoje w zadumie przed szafa.
      • krapheika Re: Chaos w szafie... 30.11.10, 19:51
        Dzinsy na polce na dzinsy,zlozone w kostke,ponizej spodnie niewymagajace prasowania,powyzej spodnie na wieszakach,gniotace sie.To pierwsza czesc szafy.W drugiej idac od dolu pudelka z butami,potem rzeczy typu dresy,koszulki po domu i rozne porozciagane swetry.Wyzej ulozone w kostke swetry i sweterki,kolorystycznie,wyzej koszulki,podkoszulki tez kolorystycznie,na samej gorze niegniotace ciuchy imprezowe,bluzki z cekinami,zlot,srebro,jakies swiecace cuda na kiju i tak dalej.
        Trzeci czesc szafy to na wieszakach sukienki koszule,jedna czesc koszule,druga sukienki,ponizej buty w pudlach.na kurtki osobna szafa wnekowa.W przedpokoju komoda na buty najczesciej uzywane.Oprocz tego komoda z szufladmi,w jednej bielizna, w drugiej skarpetki,rajstopy,leginsy, w trzeciej roznego typu paski,w czwartej apaszki,szale,szaliki,chusty.W piatej koszule nocne i pizamy.Gorna szuflada zawiera,zloto,srebro,korale i inna bizuterie.Nie musze stac w zadumie przed szafa,bo kupuje rzeczy,ktore pasuja ze soba.
        • sycylia_beauty Re: Chaos w szafie... 01.12.10, 12:50
          chowam letnie zimą i zimowe latem, bo bym się nie pomieściła. większośc leży złożona w kostkę: spodnie, bluzki, bluzy, swetry itp. Bielizna w szufladach. Wieszam niewiele-sukienki, spódnice, bluzki koszulowe, żakiety. Dodatki się walają. Buty w przedpokoju.Ale też mi się ciężko ubrać przeważnie.
    • croyance Re: Chaos w szafie... 01.12.10, 12:59
      Ja mam dwie szafy:

W jednej trzymam rzeczy 'wiszace', czyli sukienki, koszule, spodnie eleganckie, tuniki czy co tam - w porzadku kolorystycznym, od czarnego do bialego.

W tej szafie trzymam tez, na osobnej polce, dodatki typu szale, torebki male do elaganckiego stroju, pudelka z bardziej wartosciowa bizuteria, apaszki: a w wiklinowych pudelkach na dole szafy trzymam majtki (pudelko 1) i rajstopy + skarpetki (pudelko 2). Trzymam tez w niej letnie buty i szpilki.

W drugiej szafie zas trzymam na polkach rzeczy skladane, czyli topy, bluzeczki, swetry: tez w porzadku kolorystycznym, polkami smile Na jednej polce mam pizamy, na innej spodnie do chodzenia po domu i getry. Jest tam tez czesc 'wiszaca' i tam sa moje zimowe plaszcze.

Plus mam taka skrzynie otwierana, i tam wrzucam rozne rzeczy niesklasyfikowane, czyli spodnie z dziura, ktore trzeba zaszyc, sweter popruty, mam tam tez worki z czapkami zimowymi i rekawiczkami oraz szalikami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka