Dodaj do ulubionych

Serial do oglądania z facetem

03.12.10, 20:19
Mało ogladam ostatnio filmów, bo po maksymalnie godzinie zasypiam i nigdy nie wiem jak sie kończą. Przerzuciliśmy się więc na seriale.
Szukam obecnie czegos nowego co mogę ogladac ze swoim mezczyzną.
Ogladamy Housa, Lie to me, Zabójcze umysły ale już nam się nudzą.
Poza tym:
Dexter odpadl po drugim odcinku, podobnie jak Numbers
Hotel babylon znudzil mi się po 5 odcinku
Pamiętniki wampirow są niezjadiwe dla mojego m
Obejrzeliśmy pierwszą serię Jerycho (bardzo fajna), druga już niestety nie, więc przerwalismy.
The Event obejrzeliśmy tylko pierwszy odcinek - nienawidze takiej konstrukcji filmu, więc na tym koniec.
Ogladamy Walking Dead (zaskakująco dobry serial)
No i oczywiście lubilam True Blood (choć 3 sezon slaby więc nie czekam na 4)

Obecnie szukam czegoś, co możemy ogladać we dwoje (żadne gotowe na wszystko, plotkarki i inne Californication). Chciałabym aby odcinki tworzyły ciąg. Nie przeszkadzają mi trupy - byleby nie było zbyt ckliwie i za dużo paplane smile Jakieś propozycje?

P.S. Musi być po angielsku bo mój m po polsku ni w ząb.
Obserwuj wątek
    • kawka74 Re: Serial do oglądania z facetem 03.12.10, 20:23
      'Bones'.
      Oczywiście CSI we wszystkich wariantach.
      • sueellen Re: Serial do oglądania z facetem 03.12.10, 20:35
        dzieki. znalzałam te kości. Jesli się nam spodoba, mamy ogladanie przynajmniej do Nowego Roku smile CSI mój facet oglądał sam.
        • kawka74 Re: Serial do oglądania z facetem 03.12.10, 21:20
          Jeszcze 'Morderstwa w Midsomer', oczywiście.
          • atomm Fringe ! 09.12.10, 21:15
            po pierwsze Fringe (!)
            poza już wymienionymi to Warehouse 13

A jesli Archiwum X nie jest w twoim guscie to może Mentalist wink
            • kretynofil Po pierwsze... 10.12.10, 07:22
              ...to wroccie do Dextera. My tez po drugim odcinku mielismy mieszane odczucia - ale po obejrzeniu szesciu nie mozemy sie doczekac dalszego ciagu wink

Bardzo dobry jest Six Feet Under, The Sopranos, Mad Men - zdecydowanie kazdy z nich jest "unisex", choc na przyklad w Mad Men kobiety widza raczej "modowe retro" a faceci koniec swiata zdominowanego przez meski szowinizm.

Natomiast grubo sie mylisz co do Desperate Housewives - ja (i kazdy facet z ktorym o tym rozmawialem) uwielbiam ten serial!

Mozecie tez sprobowac Lost czy Prison Break - ale to takie ogladadla. Mozna zobaczyc, ale raczej bez przesady...
              • banzai123 Re: Po pierwsze... 10.12.10, 09:00
                > Natomiast grubo sie mylisz co do Desperate Housewives - ja (i kazdy facet z kto
                > rym o tym rozmawialem) uwielbiam ten serial!

Jako facet potwierdzam, jeden z moich ulubionych seriali - wyjątkowo bystry i złośliwie zabawny, na pewno warto spróbować.

I potwierdzam, że warto dać szansę Dexterowi.
                • tojatojatoja Re: Po pierwsze... 10.12.10, 10:25
                  Ja również oglądałam "Desperates Hausewives" z moim facetem! Bardzo go lubi, szczególnie postać Gabriel Solis (Eva Longoria). smile

Jak chłopaki wink powyżej polecam "Dextera" - dla mnie ekstra, chociaż mój facet raczej nie był fanem. "The Sopranos" - wciąga jak narkotyk. "Six feet under" - genialny, poruszający! Lubiłam też "24" za trzymanie w napięciu i wartką akcję - moim zdaniem serial jak najbardziej dla facetów. Odradzam "Prison Break" - może pierwszy sezon był niezły, ale potem IMHO to już chała.

No i oczywiście "Lost"!

A do pośmiania się, o ile ktoś nie jest zbyt pruderyjny i świętoszkowaty i ceni brytyjski humor, to polecam "Little Britain" i "Show Caterine Tate"!
                  • moniowiec Re: Po pierwsze... 10.12.10, 10:44
                    komediowy Scrubs (hoży doktorzy) - o lekarzach wariatach trochę. humor pierwsza klasa chociaz początkowo trochę głupawy się wydaje.
      • niebrzydki_jacek_kameralnie Zapodaj mu Stawkę większą niż życie albo Pancernyc 12.12.10, 21:44
        h z napisami po angielskuwink
    • pszczolaasia Re: Serial do oglądania z facetem 03.12.10, 20:34
      sons of anarchy. breaking bed.
      • sueellen Re: Serial do oglądania z facetem 03.12.10, 20:35
        breaking bed? A o czym to może być???
        • bi_scotti Re: Serial do oglądania z facetem 03.12.10, 20:43
          Six feet under
          A z takich bardziej cute damsko-meskich Midsummer murders, ewentualnie Foyle's war
          No i nowy Sherlock Holmes!
          • a.malami75 Californication - wszystkie sezony 09.12.10, 19:47
            Uwielbiamy go z mężem
        • pszczolaasia Re: Serial do oglądania z facetem 03.12.10, 20:46
          o nauczycielu chemii ktory, zmuszony okolicznosciami, produkuje amfe.
        • best-bubu Re: Serial do oglądania z facetem 03.12.10, 20:47
          o złamanych łóżkach, może coś o otyłości i odchudzaniu ;p
          i ostrzegam!!!!!!! wystrzegajcie się stargate bo jak mąż złapie bakcyla to macie 20 serii po 23 odcinków !!! tylko facet to zniesie a kobieta ma ochotę popełnić sepuku ;p nie pytajcie skąd wiem big_grin
          • gardenia_nowak Re: Serial do oglądania z facetem 03.12.10, 21:22
            Bullshit - SG we wszystkich odmianach jest boskie ;-P
          • mrowka_r Re: Serial do oglądania z facetem 09.12.10, 18:18
            Właśnie chciałam "Stargate" zaproponować! Moim zdaniem świetny serial, chociaż przyznaje, że ostatnie mąż ogląda sam bo ja nie mam czasu.

Razem oglądamy "Bones", chyba zabierzemy się za CSI.
    • best-bubu Re: Serial do oglądania z facetem 03.12.10, 20:43
      it croud (technicy magicy)
      chorzy doktorzy (scrubs - chyba
      prizon break
      medium
      monk
      magia kłamstw( lie to me) - poleca mój mąż smile ale on wie co ja lubię więc na wszelki wypadek polecam również big_grin
      • bi_scotti Re: Serial do oglądania z facetem 03.12.10, 20:45
        Monk - zdecydowanie TAK
      • marghe_72 Re: Serial do oglądania z facetem 03.12.10, 22:25
        best-bubu napisała:

> chorzy doktorzy (scrubs - chyba

HOŻY doktorzy wink
    • stillgrey Re: Serial do oglądania z facetem 03.12.10, 20:44
      castle, weeds, without a trace, supernatural, scrubs
    • joxanna Re: Serial do oglądania z facetem 03.12.10, 20:47
      My właśnie (czyli od jakiś dwóch miesięcy) oglądamy Lost. Jesteśmy już uzależnieni. Zaczynamy właśnie czwarty sezon i już się martwimy co to będzie jak skończymy wszystkie 6smile. Bardzo wciągające, trochę zakręcone, ale świetnie zrealizowane. Bardzo, bardzo nam się obojgu podoba.
      • sueellen Re: Serial do oglądania z facetem 03.12.10, 20:54
        oj, pamietam lost. oglądalam pare lat temu pierwsze odcinki. nie byłam w stanie tego dalej oglądac. Za bardzo mnie irytował tymi wiecznie urywanymi wątkami. Pewnie spodoba Ci się the Event bo podobnie zakręcony.
    • pitahaya1 Top Gear ;) n/t 03.12.10, 20:47

• theorema Re: Top Gear ;) n/t - ja mam kolejny,meski:) 09.12.10, 23:44
        Swiat wedlug Kiepskich! pora uczyc sie polskiego, razem z kultura i obyczajowoscia!smile
        znakomity, wciagajacy, z przeslaniem, trzymajacy w napieciu...
    • gosia336 Re: Serial do oglądania z facetem 03.12.10, 20:52
      dexter ,dexter i jeszcze raz dexter
      • sueellen Re: Serial do oglądania z facetem 03.12.10, 20:56
        Nie, dexter odpadl u mnie bardzo szybko.
    • meliissa Re: Serial do oglądania z facetem 03.12.10, 20:53
      Coupling !!!!!
      Genialny serialsmile)
      en.wikipedia.org/wiki/Coupling_%28UK_TV_series%29
      Pod tym linkiem jest kilka fragmentów, możesz zobaczyć czy odpowiada Ci ten rodzaj humoru:
      www.youtube.com/watch?v=hstPHM3R1dY
    • best-bubu Re: Serial do oglądania z facetem 03.12.10, 20:55
      A jak facet będzie niegrzeczny i będziesz go chciała ukarać to puść mu TUDORS - dynastia Tudorów
      • sueellen Re: Serial do oglądania z facetem 03.12.10, 21:00
        To chyba sam się ukarzę tongue_out
        • best-bubu Re: Serial do oglądania z facetem 03.12.10, 21:05
          ja lubię filmy historyczne ... och te niespodziewane zwroty akcji i zaskakujące zakończenia big_grin no dobra druga część wypowiedzi to żart smile
        • todeskult A tak serio - polecam "The Tudors" 10.12.10, 00:16
          A tak serio to polecam "The Tudors". Choćby ze względu na grę aktorów, ale głównie dlatego że można w przystępny sposób poznać kawałeczek historii Anglii, choć może dla Brytyjczyka to nie będzie zachwycające ja byłem zadowolony: 4 sezony przemaglowałem w niecały tydzień smile
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: Serial do oglądania z facetem 03.12.10, 21:00
        nip tuck zdecydowanie
      • zoe7 Re: Serial do oglądania z facetem 04.12.10, 14:51
        Mój uwielbia Tudorów... To nietypowe?
    • kropkacom Re: Serial do oglądania z facetem 03.12.10, 21:02
      Dr House, Modern Family, Scrubs,
      • kropkacom Re: Serial do oglądania z facetem 03.12.10, 21:09
        Kiedyś CSI LV i NY. Obecnie uważam, że serial się już raczej wykończył. No cóż, nie można ciągnąć wiecznie. Chociaż jeszcze perełkowy odcinek się znajdzie (11x04 - Sqweegel).

Oglądamy też wspólnie telewizyjne ekranizacje kryminałów Agathy Christie.
        • kropkacom Re: Serial do oglądania z facetem 03.12.10, 21:11
          I kiedyś Monka oczywiście big_grin.

Taaak, lubimy seriale big_grin
    • alexa0000 Re: Serial do oglądania z facetem 03.12.10, 21:10
      Nikt nie oglądał 24 godzin? Miałam po nim zespół abstynencyjny. Kawał mojego życia, łza się w oku kręci,że już nigdy nie zobaczę Jacka Bauera w nowych odcinkach. Dla facetów-świetny.
    • imasumak Re: Serial do oglądania z facetem 03.12.10, 21:18
      "Moda na sukces" hehe. Nie można przedawkować - jeden odciek w miesiącu to maks, ale ubaw po pachy gwarantowany big_grin
    • gardenia_nowak Re: Serial do oglądania z facetem 03.12.10, 21:34
      Może Flash Forward - ale jest tylko jedna seria
      www.filmweb.pl/serial/Flash+Forward+Przeb%C5%82ysk+Jutra-2009-501265
      Poza tym:
      Psych - kryminalny, ale bardziej na wesoło, My name is Earl, Cold case, Fringe, Chuck, NCIS, The Mentalist, Eureka.

• donkaczka Re: Serial do oglądania z facetem 03.12.10, 21:52
        my name is earl jest boskie smile
        stargate to straszna kupa...
        csi lv sie skonczyl gdy fishburne zaczal w nim grac, walczylismy dzielnie z mezem, w imie milosci i sentymentu, nie dalismy rady
        castle
        grace anatomy
        weeds niezle, choc tez niecale
        bones nieco dziwne, ale trzeba dac szanse, po kilku odcinkach niezle wchodzi
        firefly !!!! space cowboys, absolutnie cudne, niestety urywa sie po kilkunastu odcinkach, ale kraza plotki, ze moze jednak dokreca jeszcze, nakrecili tez film do serialu
        medium
        dextr tez u nas nie przeszedl
        lie to me kilkanascie odcinkow i dalismy sobie spokoj, formula sie przejadla a brakowalo historii w tle
        coupling specyficzne, maz lubi ja mniej
        how I met your mother - formula podobna do friends, wiec jak komus sitcomy wchodza, to mozna
        eureka
        heroes
        better of ted
        mad men
        hustle
        murdoch mysteries

kreskowki
        family guy
        american dad
        futurama!!!!!!! LOVE

lubimy seriale smile
        • pinkdot Re: Serial do oglądania z facetem 04.12.10, 09:39
          > dextr tez u nas nie przeszedl

Z Dexterem taki ból, że pierwszy sezon jest do rzyci. Jakoś zmęczyłam i od drugiego mi się bardzo spodobał. Nie wiem, scenopisarza zmienili, czy co...
          • zawszemagda Re: Serial do oglądania z facetem 09.12.10, 19:01
            Potwierdzam, Dexter jest lepszy z każdym nowym sezonem. Od czwartego to już po prostu jak narkotyksmile
    • katia.seitz Re: Serial do oglądania z facetem 03.12.10, 21:41
      Rzym! (Czyli Rome albo The Rome zapewne po angielsku). Jak dla mnie - mistrzostwo świata. I co z tego że historyczny?
      Titus Pullo jest niczego sobie, no i Marek Antoniusz - mmm. Śnił mi się po nocach, serio.

Ale mocno krwawy i brutalny, ostrzegam. Za to erotyka też jest, momentami fajna wink
      • gramwzielone Re: Serial do oglądania z facetem 04.12.10, 08:36
        smile)) uwielbiam smile))
        Marek jest boski, dbałość o detale, scenografia - powalające, a gra aktorska - mistrzostwo świata!!!
        • wypasiona_foczka Re: Serial do oglądania z facetem 09.12.10, 19:23
          O gustach się nie dyskutuje ale mam nadzieję, że żartujesz z tym "Rzymem". Straszny szit! To nie jest serial historyczny tylko coś w stylu "jak przeciętny Amerykanin wyobraża sobie starożytność", bez ładu, składu, cała masa niedorzeczności, wpadek chronologicznych, logicznych itp.

Z fajnych seriali zdecydowanie polecam niepoprawne politycznie kreskówki dla dorosłych: Family Guy, Cleveland Show, Futurama, American Dad. Poza tym w moim Top Ten są jeszcze Chłopaki z baraków (Trailer Park Boys), Weeds, Six Feet Under i Rodzina Soprano.
      • pinkdot Re: Serial do oglądania z facetem 04.12.10, 09:41
        > Titus Pullo jest niczego sobie, no i Marek Antoniusz - mmm. Śnił mi się po noca
        > ch, serio.
        >

Nooo, Tytus zwłaszcza jak chędożył Kleopatręsmile. Prawdziwy zwierzakwink.
    • mancipi Re: Serial do oglądania z facetem 03.12.10, 21:43
      the wire - pierwszej serii nie widzialam, ale TŻ zachwala, drugą widziałam i całkiem niezłe
      podobno dobre jest how i met your mother ale jeszcze nie próbowaliśmy

co do dextera-2 sezon jest całkiem ok, zdecydowanie lepszy niz pierwszy, poza 2 ostatnimi odcinkami, które chyba pisali na kolanie; jednym słowem moze spróbujcie

jest jeszcze Entourage aczkolwiek nie wszystkie odcinki trzymają poziom, nam zajęło pół serii aby się wkręcić, potem obejrzeliśmy 8 kolejnych, ma dużą zaletę-25 minut smile

a ze starych to kompania braci, podobny do niej Pacyfik, jeszcze Rzym i Tudorowie (chyba mieszkacie w Anglii to będzie jak znalazł smile
    • green_shamrock Re: Serial do oglądania z facetem 03.12.10, 22:00
      serdecznie polecam Weeds
      my oglądamy juz 6 sezon ,ale wszytskie można znaleźc w necie , po angielsku łatwiej niż po polsku

www.imdb.com/title/tt0439100/plotsummary
      www.filmweb.pl/serial/Trawka-2005-190890
    • eilian Re: Serial do oglądania z facetem 03.12.10, 22:07
      Mentalista jest bardzo fajny, oglądam drugą serię i nie nudzi, jest trochę humoru, sympatyczne postacie.
      Ktoś już polecał Rzym - jeśli lubisz kostiumowe, historyczne klimaty, to jest nr 1, ewentualnie Tudors, ale to już znacznie gorsze.
      A oglądaliście Prison Break, stare już, ale pierwsza seria bardzo dobra, druga słabsza, trzeciej już nie dałam rady oglądać.
    • sebaga Re: Serial do oglądania z facetem 03.12.10, 22:09
      zalezy od faceta wink
      my razem ogladalismy moj ukochany serial, ktory baardzo polecam zawsze kazdemu :
      en.wikipedia.org/wiki/Huff_(TV_series)
      moj maz lubi tez ten:
      en.wikipedia.org/wiki/Becker_(TV_series)
      i ten jest fajny:
      pl.wikipedia.org/wiki/Frasier
    • marghe_72 Re: Serial do oglądania z facetem 03.12.10, 22:25
      Chirurdzy (Grey's anatomy)
      • dz1dka Re: Serial do oglądania z facetem 03.12.10, 22:35
        chirurdzy (greys anatomy) i np tuck
    • lolinka2 Re: Serial do oglądania z facetem 03.12.10, 22:58
      znaczy, że wasi faceci OGLĄDAJĄ SERIALE? Jak, za przeproszeniem, pani domu od pomidorówki?????????????

uuuupsssssssssss.
      Przyznam, że u mnie seriale oglądam tylko ja. I to konkretne: CSI, Bones, Criminal Minds, Numbers, NCIS, Genesis, Wallander (szwedzki, nie brytyjski), Father Dowling Mysteries i z polskich Ojciec Mateusz (bo uwielbiam patrzeć na Żmijewskiego tongue_out). Oglądam, bo odmóżdżają i bo coś musi brzęczeć, jeśli siedzę w nocy nad tekstem. Natomiast chłopa się siłą nie zagoni do serialu.
      Filmy mocno wyselekcjonowane ogląda, rzadko w tv. W tv głównie discovery, tvp historia, tvp kultura.
      No, czasem zerknie mi przez ramię na "Dyżur" (ale to program, nie film, więc się nie liczy).
      • kropkacom Re: Serial do oglądania z facetem 03.12.10, 23:05
        > Przyznam, że u mnie seriale oglądam tylko ja

Bo widać od pomidorówki w domu jesteś tylko Ty big_grin
        • lolinka2 Re: Serial do oglądania z facetem 04.12.10, 11:02
          no więc właśnie polemizowałabym... i dlatego pozwalam sobie bezkarnie na wyrażanie zdziwienia smile smile smile
    • panna.w.paski Re: Serial do oglądania z facetem 03.12.10, 23:02
      How I Met Your Mother!
      Krótkie odcinki (20 minut), świetne postaci (Barney Stinson!), mnóstwo humoru. W skrócie: zawodowe i miłosne perypetie pięciorga przyjaciół z Nowego Jorku. Wyszło już 6 serii, oglądamy z facetem i nam się nie nudzi. Polecam, this comedy is legend....wait for it...dary!
    • cherry.coke Re: Serial do oglądania z facetem 03.12.10, 23:41
      Firefly
      The Shield (mocne!)
      Battlestar Galactica
      Stargate Universe (poprzednich Stargejtow ja nie moge, ale on moze)
      Big Bang Theory
      CSI New York (tylko pierwszy sezon, potem sie spieprzylo i zaczelo byc jak inne CSI)
      Cadfael smile
      Shameless (ostre...)
      • dandar Re: Serial do oglądania z facetem 09.12.10, 20:34
        The Shield - zdecydowanie!!!
        Supernatural - rozkręca się ale jak!!
    • ste3fa Re: Serial do oglądania z facetem 03.12.10, 23:55
      Weeds!!!
      M*A*S*H
      Skins
      poza tym Eureka jest spoko, Star Trek (my lubimy bardzo!), polecam też Outsourced, Leverage, Keeping Up Appearances (Bukietowa jest boskasmile, przyjemnie się nam oglądało Swingtown, pierwszy sezon L Word. z kreskówek polecam Futurama
      Mój M uwielbia też That '70s Show, The Sopranos
    • gramwzielone Re: Serial do oglądania z facetem 04.12.10, 08:37
      Przystanek Alaska i Rome n/t
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka