lukrecja34 Re: na co przeznaczacie 1%? 13.02.11, 20:08 ja naprawdę kocham zwierzęta,odchorowuję każdą wizytę w schronisku i każdą informację o skatowanym psie,kocie czy koniach na rzeź..jeśli my ludzie im nie pomożemy to kto to zrobi? Odpowiedz Link Zgłoś
ammazuko_powrot Re: na co przeznaczacie 1%? 13.02.11, 21:28 Lukrecja, naprawdę nie wiesz ile kosztuje leczenia dziecka z chorobą nowotworową. Fakt, wiele rzeczy jest refundowanych ale nie wszystko... Sama chorują na nowotwór i zebrany rok temu 1% niesamowicie mi pomógł... Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja34 Re: na co przeznaczacie 1%? 13.02.11, 21:40 tak, masz rację-nie wiem ile kosztuje leczenie nowotworu.i mam nadzieję,że nigdy się nie dowiem. ale proszę-nie próbuj wziąć mnie na litość-ja i tak oddam na zwierzęta..a chore dzieci też swoje pieniądze dostaną-bo jednak większość chyba oddaje swój 1 % dzieciom. a tobie duużo zdrowia życzę Odpowiedz Link Zgłoś
ammazuko_powrot Re: na co przeznaczacie 1%? 14.02.11, 20:46 Lukrecja, nie biorę cię na litość, twoja kasa- twoja sprawa na co ją wydasz... Ale irytują mnie argumenty, że dzieci mają rodziców a biedne zwierzęta nie. Utrzymanie biednego zwierzaka kosztuje zdecydowanie mniej niż chorego dziecka. Weź też pod uwagę, że na ogół jedno z rodziców musi zrezygnować z pracy zawodowej, żeby zająć się chorym dzieckiem. A biedne zwierzęta lądują w schronisku na ogół z głupoty ludzkiej... Polecam do przeczytania: www.pomoz-amelce.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja34 Re: na co przeznaczacie 1%? 14.02.11, 20:58 a czy ty naprawdę sądzisz,że ja tego nie wiem? nie mam 10 lat,życie nieźle dało mi w dupę. nie przekonuj mnie jak dziecka bo-jak słusznie zauważyłaś-dysponuję swoimi pieniędzmi. a blog o Amelce czytam na bieżąco Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: na co przeznaczacie 1%? 13.02.11, 21:39 Istot potrzebujących jest na świecie mnóstwo i nie da się wszystkim na raz dać tego procenta, to chyba oczywiste. Każdy wybiera wedle własnych doświadczeń, osądów i możliwości, i jeśli przeznacza pieniądze na dzieci, widać ma powód, niekoniecznie jest pozbawiony wrażliwości na los zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: na co przeznaczacie 1%? 13.02.11, 20:18 u nas 1% zostaje w rodzinie dla córki mojego brata Odpowiedz Link Zgłoś
tomojnowynick Re: na co przeznaczacie 1%? 13.02.11, 20:30 w tym roku na fundację Anny Dymnej Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: na co przeznaczacie 1%? 13.02.11, 22:00 To ja się wyłamię. Jako niewierzaca dawałam na ..."Tygodnik Powszechny", ostatnie kulturalne i na poziomie pismo w Polsce. W tym roku jednak nie dostaną mojego 1%, za wylanie naczelnego. Odpowiedz Link Zgłoś
yogisia Re: na co przeznaczacie 1%? 13.02.11, 22:08 > ja od kilku lat przeznaczam 1% na schronisko dla zwierząt. > spotkałam się niestety ze stwierdzeniem,że powinnam raczej chorym dzieciom dać Wcale nie. Zwierzęta też potrzebują. Plus jest wiele innych potrzeb - inicjatyw społecznych, kulturalnych itp. wartych poparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
yogisia Re: na co przeznaczacie 1%? 13.02.11, 22:10 Zapomniałam odpowiedzieć na pytanie statystyczne - na chore dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: na co przeznaczacie 1%? 13.02.11, 22:15 od lat dla takiej jednej zuch dziewuchy... raz na jakiś czas oglądam w internecie jej postępy w walce ze zdrowotnymi trudnościami... ona naprawdę stawia swój własny świat na głowie i niemożliwe zamienia w realne , ale ma wielkie, przeogromne wsparcie w swojej mamie, przy takiej mamie każdy nielot pofrunąłby do samej afryki Odpowiedz Link Zgłoś
peggy_su Re: na co przeznaczacie 1%? 13.02.11, 22:23 Na Polskie Stowarzyszenie Chorych na Hemofilię. Odpowiedz Link Zgłoś
mel-laa Re: na co przeznaczacie 1%? 13.02.11, 23:21 Na 2 dziewczynki -i siostry z mukowiscydozą Odpowiedz Link Zgłoś
matkapolka06 Re: na co przeznaczacie 1%? 13.02.11, 23:32 Na czteroletnią Anię z wrodzoną łamliwością kości ktòra w styczniu straciła mamę... nulka.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: na co przeznaczacie 1%? 14.02.11, 08:52 Na Dom Misi: www.koliber-dzieciom.pl/budujemydommisi.php Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: na co przeznaczacie 1%? 14.02.11, 11:26 Teraz cały podatek zwraca mi ulga na dzieci. Wcześniej dawałam na hospicjum i akcje WWF. Teraz dawałabym na konkretne fundacje zajmujące się bezdomnymi kotami, a w tym roku na chore dziecko mojej byłej uczennicy. Odpowiedz Link Zgłoś
sarling Re: Aga sama!!! 14.02.11, 11:50 Jak sie uda koniecznie daj namiary, to 1% poleci do A. Odpowiedz Link Zgłoś
ammazuko_powrot Re: to wy nie macie zadnych odliczen??? 15.02.11, 11:57 lilka, a jaki związek mają odliczenia z przekazaniem 1%? Możesz mieć odliczenia i przekazać 1% potrzebującym... Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: to wy nie macie zadnych odliczen??? 15.02.11, 13:25 myslalam, ze jak ma sie odliczenia,podatku sie nie placi, ma sie zwrot to i jak placic te 1%? Odpowiedz Link Zgłoś
lykaena Re: to wy nie macie zadnych odliczen??? 15.02.11, 18:44 LOL Jak to podatku się nie płaci? Myślisz, ze jak ma się zwrot to znaczy, ze się podatku nie płaci tylko państwo z dobrego serca dopłaca ?, hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: to wy nie macie zadnych odliczen??? 15.02.11, 21:06 Lila, niektórym, mimo odliczen, jeszcze zostaje podatek do przekazania 1%. Nie wierzę, że tobie i męzowi nie wystarcza podatku. No chyba, że macie niedopłatę. Odpowiedz Link Zgłoś
zabulin Re: na co przeznaczacie 1%? 15.02.11, 11:49 Do tej pory przeznaczaliśmy na fundacje A. Dymnej. W tym roku będzie to albo pomoc dla chorej na SM dziewczyny albo hospicjum dzieciece. Jeszcze nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
karra-mia Re: na co przeznaczacie 1%? 15.02.11, 13:53 na synka koleżanki, odnośnik w mojej sygnaturce Wcześniak urodził się w 5 m-cu ciąży, potrzebna jest rehabilitacja. Odpowiedz Link Zgłoś
lykaena Re: na co przeznaczacie 1%? 15.02.11, 13:56 Na lokalną fundację, z która współpracuję fizycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: na co przeznaczacie 1%? 15.02.11, 20:17 Na zwierzaki, bo o nich nikt nie pamięta. Odpowiedz Link Zgłoś
la_bagatelle Re: na co przeznaczacie 1%? 15.02.11, 20:39 mówisz, że nie masz 10 lat, a gadasz jak potłuczona. co z tego, że chore dziecko ma rodziców, jeśli potrzeba ogromnych sum na leczenie? swoje pieniądze wydawaj jak chcesz, ale ludzie mają rację. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja34 Re: na co przeznaczacie 1%? 15.02.11, 20:58 do mnie pijesz? jak widać nie ja jedna przeznaczam swój 1 % na zwierzaki-bądź więc łaskawa odchrzanić się ode mnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
la_bagatelle Re: na co przeznaczacie 1%? 15.02.11, 21:09 a co tak nerwowo? po prostu odpowiedziałam na "argument" w Twoim początkowym poście. tak, nie ty jedna, ale nikt nie dorobił do tego tak dziwnej ideologii. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja34 Re: na co przeznaczacie 1%? 15.02.11, 21:14 dla ciebie dziwna,dla mnie normalna-kwestia podejścia. śmiem twierdzić,że argumentacja pozostałych jest podobna .. Odpowiedz Link Zgłoś
la_bagatelle Re: na co przeznaczacie 1%? 15.02.11, 21:39 nie. bo to nie chodzi o "podejście" czy też o to, czy rodzice "jakoś sobie dadzą radę". warto się nad tym zastanowić. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: na co przeznaczacie 1%? 15.02.11, 21:28 Co to znaczy "ludzie mają rację" w tym przypadku? Odpowiedz Link Zgłoś
la_bagatelle Re: na co przeznaczacie 1%? 15.02.11, 21:31 że lepiej dać na chore dzieci niż na zwierzęta. moim zdaniem. no i pokuszę się też o stwierdzenie, że zdaniem większości. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: na co przeznaczacie 1%? 15.02.11, 21:33 No i właśnie dlatego my, mniejszość, możemy z czystym sumieniem dać na zwierzęta. Odpowiedz Link Zgłoś
la_bagatelle Re: na co przeznaczacie 1%? 15.02.11, 21:38 jasne! tylko trochę szkoda, że nie na szczytniejszy cel - ale to w końcu wolny kraj Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: na co przeznaczacie 1%? 15.02.11, 21:47 Aż żal czytać. Szczytniejszy cel... Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja34 Re: na co przeznaczacie 1%? 15.02.11, 21:51 szkoda dyskutować-i tak jej nie przekonasz..w jej oczach pewnie i tak jesteśmy nieczułe i zimne baby.. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: na co przeznaczacie 1%? 15.02.11, 21:49 A ja uwazam, ze licytacja kto bardziej potrzebuje jest zenujaca. Wszyscy potrzebuja pomocy i jest bardzo milo i sprawiedliwie ze sa tacy, ktorzy troszcza sie o ludzi i tez tacy, ktorzy troszcza sie o zwierzeta. jak ktos nie chce pomagac, to nie pomoze ani ludziom ani zwierzatom, wiec co cie tak boli? Odpowiedz Link Zgłoś
la_bagatelle Re: na co przeznaczacie 1%? 15.02.11, 22:06 żenujący był początkowy post lukrecji. nic mnie nie boli, po prostu mam nieco inną perspektywę. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja34 Re: na co przeznaczacie 1%? 15.02.11, 22:13 kurcze-na ok. setkę osób,które odpowiedziały jesteś jedyną,którą poczuła się zażenowana..może po prostu przewrażliwiona jesteś albo co? Odpowiedz Link Zgłoś
lillaj Re: na co przeznaczacie 1%? 15.02.11, 21:01 Na Amelkę Bajk - 3,5 letnią dziewczynkę chorą na białaczkę www.pomoz-amelce.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś