Dodaj do ulubionych

do znawczyn facebooka

30.03.11, 00:55
Czy na facebooku mozna sprawdzic, kiedy ostatni raz wchodzilo sie na swoj profil i co sie na nim wtedy robilo?
Mam podejrzenia, ze ktos wchodzi na moje konto, facebooka uzywam rzadko i operacji zadnych na mnim nie znam. Da sie to jakos sprawdzic?
Obserwuj wątek
    • marripossa Re: do znawczyn facebooka 30.03.11, 01:00
      Nie. Ale jeśli logujesz się z innego komputera niż zwykle, to musisz odpowiedzieć na parę pytań (na które teoretycznie tylko Ty znasz odpowiedzi) i/lub zindetyfikować paru znajomych po zdjęciach tylko.
      • podsloncemtoskanii Re: do znawczyn facebooka 30.03.11, 01:29
        Ale czy te pytania i odpowiedzi na nie, zakladajac konto na fb sie samemu ustala?, bo ja czegos takiego sobie nie przypominam, czy to pytania generowane automatycznie przez system i przy dobrym wgladzie w moje zycie osoba podszywajaca sie jest w stanie na nie odpowiedziec?
      • mona_mayfair Re: do znawczyn facebooka 30.03.11, 11:44
        Pierwsze słyszę o czymś takim... Logowałam się na swoje konto z komputera brata i nic takiego nie miało miejsca...
    • gacusia1 Re: do znawczyn facebooka 30.03.11, 01:28
      Nie ma takiej mozliwosci. Mialam dwa razy taka sytuacje,ze facebook wyslal mi przy logowaniu informacje,ze ktos inny probowal sie wlamac na moje konto i musialam zmieniac haslo. W innych przypadkach mialam tak,jak poprzedniczka. jedyne,co to otwierajac nowy TAB pokazuja sie ostatnie operacje,znaczy raczej ostatnie przegladane strony. Moze ktos zaglada do twojego kompa?
      • podsloncemtoskanii Re: do znawczyn facebooka 30.03.11, 01:31
        co to nowy TAB?

spodziewam sie, ze domniemane przeze mnie podszywanie sie jest zdecydowanie z innego komputera.
        • gacusia1 Re: do znawczyn facebooka 30.03.11, 04:34
          To jest otwieranie nowego okna/strony/zakladki obok juz otwartej. Najlepiej zmien haslo.
    • kozica111 Re: do znawczyn facebooka 30.03.11, 07:33
      A można na Facebooku zobaczyć kto oglądał nasz profil, bo nie zauważyłam takiej opcji ?
      • kosmitka06 Re: do znawczyn facebooka 30.03.11, 08:38
        Nie mam pojęcia czy to jest możliwe. Może poszperaj tam dokładnie wink A poza tym proponuję zmienić hasło- najlepiej na takie co składa się z cyfr i liter. Np. DATA ŚLUBU + IMIONA DZIECI, IMIONA DZIECI + ICH DATY URODZENIA, TWOJA I MĘŻA DATA URODZENIA + IMIĘ PSA, KOTA ITP. Kombinacji jest wiele naprawdę.
        Pozdrawiam smile
        • podsloncemtoskanii Re: do znawczyn facebooka 30.03.11, 10:50
          Dzieki smile - tak wiem, ze najprosciej byloby zmienic haslo i zapewne to zrobie, tylko najpierw chcialabym zlapac podszywacza na goracym uczynku, jesli moje podejrzenia sa sluszne wink.
    • damajah można 30.03.11, 08:36
      teoretycznie można:
      konto>ustawienia konta>zabezpieczenia konta. Tam masz ostatnią aktywność + 3 poprzednie. Ale w praktyce to coś wybiórczo działa bo ja np. nie mam wczorajszej aktywności a tylko trzy wybrane z niedzieli i poniedziałku. Ale jeśli wchodzi ktoś z innego IP to może uda się to zobaczyć.
      • ciociacesia praktycznie tez 30.03.11, 08:58
        musisz tylko zaznaczyc zeby przysylal info o kazdym logowaniu na maila.
    • damajah Re: do znawczyn facebooka 30.03.11, 08:38
      odpowiadałam na pytanie autorki - bo zobaczyć kto oglądał nasz profil nie można
    • babsee Re: do znawczyn facebooka 30.03.11, 09:13
      To i ja mam pytania:
      1.Ostatnio pokazuje mi sie takie cos" Kowalska udzielia odpowiedzi na pytanie dotyczace ciebie, sprawdz co powiedziala"i tu kaze akceptowac jakies zmiany-co to znaczy?jak zaakceptuje to co?
      2.Jak mam do cholery umiescic informacje na tej glownej tablicy,czy jak to sie nazywa?tzn,jak tylko wchodze na FC to otwiera sie taka tablica, na ktorej znajomi pisza i rozne pierdy albo daje fotki-jak mam to zrobic?dac fotke albo cos napisac?

I pewnie jeszcze milion innych, bo totalnie nie kumam tego FC.Troche mnie on przeraza tym swoim wyszukiwaniem znajomych i powiazan towarzyskich.
      • na_pustyni Re: do znawczyn facebooka 30.03.11, 09:32
        Ja bym nie korzystała z portalu, który mnie przeraża. To się chyba owczy pęd nazywa - wiem, wiem, jestem złośliwa, ale babka ze spółdzielni mi ciśnienie podniosła.
        A odpowiając - 1. nie wchodź na to, bo się zainstalujesz w jakiejś badziewnej aplikacji, można to zablokować, mogę sprawdzić jak, jeśli chcesz jak 2. wchodzisz na swój profil i na górze masz 'o czym teraz myslisz' - dodaj link, zdjęcie i co tam jesio, dodajesz i udostępniasz (możesz dodać też na tej ogólnej tablicy, gdzie są wszystkie newsy i zwierzenia znajomych)
      • a.nancy Re: do znawczyn facebooka 30.03.11, 09:53
        babsee napisała:

> To i ja mam pytania:
        > 1.Ostatnio pokazuje mi sie takie cos" Kowalska udzielia odpowiedzi na pytanie d
        > otyczace ciebie, sprawdz co powiedziala"i tu kaze akceptowac jakies zmiany-co t
        > o znaczy?jak zaakceptuje to co?

durny spam typu łańcuszek. jak zaakceptujesz, to tworca aplikacji zyska dostep do twoich danych, a do tego bedzie mogl wysylac podobny spam twoim znajomym.
        • bell82 Re: do znawczyn facebooka 30.03.11, 23:06
          a.nancy napisała:

> babsee napisała:
          >
          > > To i ja mam pytania:
          > > 1.Ostatnio pokazuje mi sie takie cos" Kowalska udzielia odpowiedzi na pyt
          > anie d
          > > otyczace ciebie, sprawdz co powiedziala"i tu kaze akceptowac jakies zmian
          > y-co t
          > > o znaczy?jak zaakceptuje to co?
          >
          > durny spam typu łańcuszek. jak zaakceptujesz, to tworca aplikacji zyska dostep
          > do twoich danych, a do tego bedzie mogl wysylac podobny spam twoim znajomym.

dokładnie uwazajcie na to- ten durny łancuszek to nic innego jak portal spoleczno - erotyczny badoo..niestety nigdzie nie ma informacji ze po zaakceptowaniu automatycznie sie na nim znajdujesz ;/ ludzie akceptuja ta aplikacje zeby zobaczyc odpowiedzi na te pytania i automatyczni etworzy im sie konto na badoo..ja niestety tak zrobilam, a jak weszłam na maila ( od facebooka mam innego, rzadko z niego korzystam) to sie przerazilam, gdyz mialam ok 100 propozycji blizszego poznania od mezczyzn uncertain sporo osob nie zdaje sobie z tego sprawy, jezeli maja tylko konto mailowe specjalnei załozone do facebooka i na nie nie wchodza
      • deszcz.ryb Re: do znawczyn facebooka 30.03.11, 15:19
        ad. 1. Najeżdżasz myszką na tą wiadomość i w prawym górnym rogu pojawia ci się x. Klikasz na to x i masz do wyboru parę opcji. Wybierasz "zablikuj aplikację XYZ", fb cię jeszcze zapyta o potwierdzenie i już. Więcej tej aplikacji nie zobaczysz. Wadą jest to, że z każdą aplikacją musisz zrobić to samo. Bardzo mądrze robisz, że nie akceptujesz. smile
    • i_b13 Re: do znawczyn facebooka 30.03.11, 10:59
      na facebooku istnieje aplikacja "kto ostatnio oglądał twoj profil"
      • kozica111 Re: do znawczyn facebooka 30.03.11, 11:54
        Gdzie, gdzie...bo szukam i nie mogę tego znaleźć..sad
    • babsee Re: do znawczyn facebooka 30.03.11, 11:09
      Dziekuje bardzo>czyli slusznie nie kilkalamsmile
      Co do owczego pędu-zapisalam sie tam juz dawno,dawno temu bo starzy znajomi ktorzy wyemigrowali sa tam.
      Za czasow kiedy wszyscy sie zapisywali na NK,ja sie zapislam na FC smileA potem jak sie wypisywali z NK to ja sie tam zapisalamsmile wiec raczej pod owczy pęd nie podchodzę.
      • na_pustyni Re: do znawczyn facebooka 30.03.11, 11:38
        Spoko, mówię, żem cięta dziś niczym osa. Ja też tak miałam z facebookiem. Aplikacja 'kto ostatnio ogladal moj profil' tez bedzie miala dostep do Twoich danych, zdjec, etc.
        • adwarp Re: do znawczyn facebooka 30.03.11, 11:58
          a gdzie jest ta aplikacji "kto ostatnio ogladał twój profil"?
          • marripossa Re: do znawczyn facebooka 30.03.11, 13:14
            Informacje o tej aplikacji krążą po Internecie i FB, ale w rzeczywistości ta aplikacja nie działa więc się nie ma czym podniecać. Na FB nie można podejrzeć kto ostatni raz oglądał twój profil. Jak nie chcesz, aby obcy oglądali Twój profil, to zmień sobie ustawienia prywatności.
            • pokojowe_nastawienieeee Re: do znawczyn facebookaufffff 30.03.11, 15:24
              marripossa napisała:
              Na FB nie można podejrzeć k
              > to ostatni raz oglądał twój profil. Jak nie chcesz, aby obcy oglądali Twój pro
              > fil, to zmień sobie ustawienia prywatności.

uff, bo ogladam dizsiatki razy dziennie, profil tej samej osoby
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka