Dodaj do ulubionych

Brawa dla reklamy

31.03.11, 15:27
Nie sądziłam, że utworzę taki wątek, bo reklamy oglądam bardzo rzadko i to pojedyncze sztuki (niech żyje nagrywarka), a ogólnie reklam nie znoszę i bardziej się odnajduję w wątkach typy:"co za durna reklama". Ale tak się złożyło, że trafiłam na reklamę, która mi się spodobała. A to dlatego, że łamie głupie i szkodliwe stereotypy. W tym konkretnie wypadku stereotyp "praca w domu to żadna praca i się nie liczy". Chodzi o reklamę z Fronczewskim - dotyczy banku.
Dodatkową zaletą reklamy (zaletą już nie dla mnie, a dla reklamodawcy) jest to, że zapamiętałam co jest reklamowane i kto się reklamuje.

I tak dla równowagi proponuję wpisywanie dobrych reklam.
Obserwuj wątek
    • czarnaalineczka Re: Brawa dla reklamy 31.03.11, 15:31
      a ktora masz moze linka do yt?
      • malila Re: Brawa dla reklamy 31.03.11, 15:36
        To ta
    • gryzelda71 Re: Brawa dla reklamy 31.03.11, 15:33
      Na forum pracą w domu nazywa się wychowywania dziecka i prowadzenie domu.To nie to samo chyba co pokazali w reklamie.
      • malila Re: Brawa dla reklamy 31.03.11, 15:37
        Nie, nie to samo. Życzyłabym sobie, żeby inne stereotypy również odczarowywano.
        • gryzelda71 Re: Brawa dla reklamy 31.03.11, 15:41
          Nie zmienia to faktu,ze pani pracująca dla domu nie dostanie kredytu.
          • naomi19 Re: Brawa dla reklamy 01.04.11, 09:19
            A z czego niby miałaby ten kredyt spłacić?
            Chyba nietrudno wyczuć różnicę: pani pracująca w domu zarabia, a pani wycierająca stół swój prywatny już raczej nie.
    • kub-ma Kabaret Mumio 31.03.11, 15:49
      Od lat jestem ich fanką i każdej reklamy w której występują.
    • czarnaalineczka Re: Brawa dla reklamy 31.03.11, 15:58
      >
      > I tak dla równowagi proponuję wpisywanie dobrych reklam.

wszystkie reklamy frugo big_grin

www.youtube.com/watch?v=qzaAESO8suY
      i wszystkie budweiser
      • gupia_rzona Re: Brawa dla reklamy 31.03.11, 16:06
        ale co w nich dobrego? W reklamach frugo czy w reklamach z kabaretem mumio?
        o ile reklama o której pisze autorka łamie stereotypy i pozwala zapamiętać, jakiego produktu dityczyła, o tyle reklamy z mumio czy reklamy frugo są dobre bo...?
        Ja nie widzę żadnej dobrej reklamy. Ta z pracą w domu dziś akurat zwróciła moją uwagę i faktycznie coś w sobie ma (zgadzam się z autorką)
        Są reklamy, które mnie się zwyczajnie PODOBAJĄ (np. mastercard z dziećmi tańczącymi, mającymi plecaki na plecach, czy woda Evian bo są słodkie bobasy), ale żeby one miały w sobie coś dobrego?
        • gupia_rzona Re: Brawa dla reklamy 31.03.11, 16:11
          mowa o tej: www.youtube.com/watch?v=1cNDSPutas8
          i o tej: www.youtube.com/watch?v=kSqMpNnqAWA&feature=fvst
        • czarnaalineczka Re: Brawa dla reklamy 31.03.11, 16:12
          reklamy frugo sa dobre bo wlasnie zapadaja w panięć
          mimo nieobecności na rynku powiedzonko " no to frugo " i "siakies nowe" przetrwaly big_grin
          no samo z " no to hoop"

plus widac w nich kreatywnosc tworcow bo slodkiego bobasa czy uroczego szczeniaczka to kazdy glupi umie pokazac
          • gupia_rzona Re: Brawa dla reklamy 31.03.11, 16:19
            no i ok smile o to uzasadnienie mi chodziło.
            Tak jak napisałam - mnie żadna z wymienionych przeze mnie z dzieciakami, poza tym że mi się podoba, nie przynosi nic dobrego
    • dama_2010 uwielbiam reklamy 31.03.11, 20:13
      zwlaszcza w trakcie filmu smile
      mozna skoczyc do toalety, zrobic sobie herbatke, zakrecic do kogos na pare minut a nawet przy dluzszym bloczku mozna zdazyc pod prysznic.
      Tak sie przyzwyczailam do tego, ze ogladanie filmow na tvp1 czy tvp2 stalo sie dla mnie meczace i niewygodne.

A tak powaznie - zdarzaja sie fajne 'hity' ale kazdemu pasuje cos innego.
      Sa tez takie reklamy ktore, niewiedziec czemu doprowadzaja czlowieka do szalu a to przeciez tylko kompozycja obrazu i dzwieku...
      • czarnaalineczka Re: uwielbiam reklamy 31.03.11, 20:20
        > Sa tez takie reklamy ktore, niewiedziec czemu doprowadzaja czlowieka do szalu a
        > to przeciez tylko kompozycja obrazu i dzwieku...

bez vat bez vat
        bez vat bez vat bez vat tongue_out
        • asiaiwona_1 Re: uwielbiam reklamy 01.04.11, 09:29
          czarnaalineczka napisała:

>
          > bez vat bez vat
          > bez vat bez vat bez vat tongue_out

No proszę cię. Moja córka (1 i 8-m-cy) jak tylko słyszy tą reklamę to od razu prawie w rytm macha rękami i się cieszy big_grinbig_grinbig_grin
    • nanuk24 Re: Brawa dla reklamy 31.03.11, 20:43
      Mnie sie podobaja reklamy pewnej firmy ubezpieczeniowej, ich hasla zapadaja w pamiec na wieki
      Tu przyklad
      www.youtube.com/watch?v=JhlWddAXSRA
      • nanuk24 Re: Brawa dla reklamy 31.03.11, 20:46
        albo tabig_grin
        www.youtube.com/watch?v=_UkaVjaMDo8
    • attiya Re: Brawa dla reklamy 31.03.11, 20:58
      reklama Hoop coli, którą zdjętą półtora roku temu przed świętami, bo pod kolędę zaśpiewali tekst reklamy - to była piękna reklama ale komuś przeszkadzało
      • ylunia78 Re: Brawa dla reklamy 01.04.11, 00:00
        www.youtube.com/watch?v=gg6x8ThUuVk&feature=related
        proszszszwink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka