erba Re: wesele z dziećmi 20.05.11, 13:53 Ostatnio byliśmy z małą (11mcy) na weselu, pobawiła się do 20 a potem odstawiłam ją do babci. Jeśli nie masz z kim zostawić dziecka, to uważam, że nie będzie to źle widziane jeśli wyjdziecie wcześniej (tzn. ja bym zrozumiała . A w knajpie, w której będzie wesele są jakieś pokoje? Na naszym weselu było kilka par z dziećmi i później położyli je właśnie do jednego pokoju Odpowiedz Link Zgłoś
ewag12 Re: wesele z dziećmi 20.05.11, 14:16 A co byście zrobiły gdy dziecko jednak nie chciało zostać z nikim...? Starszy pójdzie do teściów jak na skrzydłach, gdzieś koło 21-22, ale młodsza - 3 latka - za chiny z nikim nie zostanie. Tak myślałam, zeby ją uspić w wózku np i przetransportowac do teściów, bo to rzut beretem. Wiem, będzie wściekła rano... Kurcze od lat nie byłam na żadnym weselu, strasznie chce pojść. Odpowiedz Link Zgłoś
79werka Re: wesele z dziećmi 20.05.11, 14:31 Może zapytaj czy w tym domu weselnym / knajpie , tam gdzie jest wesele jest możliwośc wynajęcia pokoju . ( Sprawdza się , samemu można się na chwilę kimnąć, a czasami ktoś z rodziny tez ma dziecko i mozna razem skorzystac pilnując/ sprawdzając na zmianę) Odpowiedz Link Zgłoś
deszcz.ryb Re: wesele z dziećmi 20.05.11, 14:45 To chyba już najwyższy czas żeby ją przygotowywać do zostawania z innymi osobami [bądź co bądź, teściowie to jej RODZINA i krzywdy jej nie zrobią, a że będzie wściekła - trudno, w życiu nie zawsze się dostaje to, czego się chce ]. Bo inaczej rzeczywiście grozi ci że jeszcze parę ładnych lat nigdzie nie pójdziesz bo "dziecko ci nie pozwoli". [swoją drogą masakra, nie wytrzymałabym tylu lat podporządkowywania się woli dziecka. rodzice też mają prawo do odrobiny prywatności i do wieczora zabawy bez dzieci] Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: wesele z dziećmi 20.05.11, 15:05 swiete slowa ja rozumiem, ze dzieci sa rozne, ale naprawde nic sie nie stanie, jak dziecko raz zostanie z dziadkami, nawet, jesli ma byc tam dostarczone podstępem pierwsza wscieklosc wyladuje na dziadkach zacznij ja lepiej przyzwyczajac, bo bedziesz sobie potem w brode pluc, ze tak chcialas isc a nie moglas, bo uleglas dzieciecym fanaberiom (tak, dla mnie to sa fanaberie) Odpowiedz Link Zgłoś
kalarepka83 Re: wesele z dziećmi 20.05.11, 16:01 Na pewno się nie pobawicie, to jasne. Na pewno też nie będzie nietaktem jeśli zmyjecie się o 21. Natomiast szczerze powiedziawszy ja osobiście wolałabym na wesele nie iść wcale (mimo, że lubię), niż iść z dzieckiem. Dla mnie byłby to koszmar. Więcej latania i doglądania niż w domu, a więc żadna to przyjemność i rozrywka. Skoro nie macie z kim zostawić i nie możecie odmówić, musicie się przemęczyć. Poza tym, jeśli dzieci nie ma na zaproszeniu, to znaczy, że nie są zaproszone. Na każdym weselu, na którym byłam, obowiązywała taka zasada. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: wesele z dziećmi 20.05.11, 16:15 Chyba gorzej by wygladało jakbyście z maluchami siedzieli na weselu po nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
nellyssima Re: wesele z dziećmi 20.05.11, 20:47 Ja uważam, że wesela to nie miejsce dla małych dzieci i nie zabieram swoich dzieci nigdy i rzadko w ogóle widuję małe dzieci na weselach. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelekk Re: wesele z dziećmi 20.05.11, 23:19 Zawsze należy zapytać o to czy młodzi proszą z dziećmi czy nie. To że nie ma ich na zaproszeniu jeszcze nic nie znaczy. Dla jednych nie ma bo to oczywiste że z dziećmi a inni po prostu nie pomyśleli. Jeśli młodzi proszą bez dzieci to należy to uszanować. Nie każdy chce iść w koszty i dla 10 dzieci opłacać pełne porcje jedzenia którego i tak nikt nie zje. Dodatkowo płacić opiekunki konkursy itd... Odpowiedz Link Zgłoś
ida771 Re: wesele z dziećmi 21.05.11, 18:44 a kto powiedzial ze na weselu trzeba byc do rana? Odpowiedz Link Zgłoś