Dodaj do ulubionych

wesele z dziećmi

• erba Re: wesele z dziećmi 20.05.11, 13:53
      Ostatnio byliśmy z małą (11mcy) na weselu, pobawiła się do 20 a potem odstawiłam ją do babci. Jeśli nie masz z kim zostawić dziecka, to uważam, że nie będzie to źle widziane jeśli wyjdziecie wcześniej (tzn. ja bym zrozumiała smile.
      A w knajpie, w której będzie wesele są jakieś pokoje? Na naszym weselu było kilka par z dziećmi i później położyli je właśnie do jednego pokoju smile
    • ewag12 Re: wesele z dziećmi 20.05.11, 14:16
      A co byście zrobiły gdy dziecko jednak nie chciało zostać z nikim...?

Starszy pójdzie do teściów jak na skrzydłach, gdzieś koło 21-22, ale młodsza - 3 latka - za chiny z nikim nie zostanie.

Tak myślałam, zeby ją uspić w wózku np i przetransportowac do teściów, bo to rzut beretem.

Wiem, będzie wściekła rano...

Kurcze od lat nie byłam na żadnym weselu, strasznie chce pojść.
      • 79werka Re: wesele z dziećmi 20.05.11, 14:31
        Może zapytaj czy w tym domu weselnym / knajpie , tam gdzie jest wesele jest możliwośc wynajęcia pokoju . ( Sprawdza się , samemu można się na chwilę kimnąć, a czasami ktoś z rodziny tez ma dziecko i mozna razem skorzystac pilnując/ sprawdzając na zmianę)
      • deszcz.ryb Re: wesele z dziećmi 20.05.11, 14:45
        To chyba już najwyższy czas żeby ją przygotowywać do zostawania z innymi osobami [bądź co bądź, teściowie to jej RODZINA i krzywdy jej nie zrobią, a że będzie wściekła - trudno, w życiu nie zawsze się dostaje to, czego się chce wink ]. Bo inaczej rzeczywiście grozi ci że jeszcze parę ładnych lat nigdzie nie pójdziesz bo "dziecko ci nie pozwoli".

[swoją drogą masakra, nie wytrzymałabym tylu lat podporządkowywania się woli dziecka. rodzice też mają prawo do odrobiny prywatności i do wieczora zabawy bez dzieci]
        • tomelanka Re: wesele z dziećmi 20.05.11, 15:05
          swiete slowa
          ja rozumiem, ze dzieci sa rozne, ale naprawde nic sie nie stanie, jak dziecko raz zostanie z dziadkami, nawet, jesli ma byc tam dostarczone podstępem wink pierwsza wscieklosc wyladuje na dziadkach tongue_out
          zacznij ja lepiej przyzwyczajac, bo bedziesz sobie potem w brode pluc, ze tak chcialas isc a nie moglas, bo uleglas dzieciecym fanaberiom (tak, dla mnie to sa fanaberie)
    • kalarepka83 Re: wesele z dziećmi 20.05.11, 16:01
      Na pewno się nie pobawicie, to jasne. Na pewno też nie będzie nietaktem jeśli zmyjecie się o 21. Natomiast szczerze powiedziawszy ja osobiście wolałabym na wesele nie iść wcale (mimo, że lubię), niż iść z dzieckiem. Dla mnie byłby to koszmar. Więcej latania i doglądania niż w domu, a więc żadna to przyjemność i rozrywka. Skoro nie macie z kim zostawić i nie możecie odmówić, musicie się przemęczyć.
      Poza tym, jeśli dzieci nie ma na zaproszeniu, to znaczy, że nie są zaproszone. Na każdym weselu, na którym byłam, obowiązywała taka zasada.
    • mama303 Re: wesele z dziećmi 20.05.11, 16:15
      Chyba gorzej by wygladało jakbyście z maluchami siedzieli na weselu po nocy.
    • nellyssima Re: wesele z dziećmi 20.05.11, 20:47
      Ja uważam, że wesela to nie miejsce dla małych dzieci i nie zabieram swoich dzieci nigdy i rzadko w ogóle widuję małe dzieci na weselach.
      • marcelekk Re: wesele z dziećmi 20.05.11, 23:19
        Zawsze należy zapytać o to czy młodzi proszą z dziećmi czy nie. To że nie ma ich na zaproszeniu jeszcze nic nie znaczy. Dla jednych nie ma bo to oczywiste że z dziećmi a inni po prostu nie pomyśleli.

Jeśli młodzi proszą bez dzieci to należy to uszanować. Nie każdy chce iść w koszty i dla 10 dzieci opłacać pełne porcje jedzenia którego i tak nikt nie zje. Dodatkowo płacić opiekunki konkursy itd...
    • ida771 Re: wesele z dziećmi 21.05.11, 18:44
      a kto powiedzial ze na weselu trzeba byc do rana?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka