Dodaj do ulubionych

Długie włosy

07.06.11, 08:55
Chciałam się dowiedzieć jakie frzyury robicie z długich włosów. Ja mam takie do zapięcia stanika i najczęściej noszę rozpuszczone. Niestety, jak są upały to ie jest możliwe, bo straszliwie mi gorąco, więc albo robię koński ogon albo zwijam włosy i upinam u góry. Moim marzeniem są fryzurki jakie miała Agnieszka chyba w Usta usta. Na razie umiem tylko zrobić zwykły warkocz francuski z tyłu. A wy, jak nosicie długie włosy?
Obserwuj wątek
    • moofka Re: Długie włosy 07.06.11, 08:58
      ja mam poldlugie takie do ramion
      najczesciej spiete szpilka albo klamrą
      rozpuszczone pogniecione pianka albo wyprostowane
      na sportowo krotka kitka
      lubie tez szerokie opaski
      • poppy_pi Re: Długie włosy 07.06.11, 09:08
        W upał zawijam sobie koczek na czubku głowy smile Albo robię różne wariacje z warkoczami.

glambitionsa.blogspot.com/2011/04/hair-how-to-high-bun.html
        www.bellasugar.com/Pictures-Celebrities-Braids-3034889
    • thea19 Re: Długie włosy 07.06.11, 09:02
      związuję gumką albo dużą żabką - coraz bardziej mnie denerwują bo się plączą, wychodzą po ciąży garściami (została mi juz połowa), młody mnie za nie ciągnie i dojrzewam do ścięcia kudłów
      idę na wesele w sobotę i nie mam pomysłu na fryz, baaa, nie znam sensownego fryzjera więc pewnie będzie nieśmiertelny kok
      • el_jot Re: Długie włosy 07.06.11, 09:06
        nie znam sensownego fry
        > zjera

Otóż tosmile Mam długie włosy, bo nie znam w mojej okolicy dobrego fryzjera. Jeżdżę do fryzjera do Warszawy raz na trzy miesiące, żeby trochę poprawić fryzurę. Nawet się nie spodziewałam, że mogą mnie jeszcze cieszyć długie włosy.
    • dziennik-niecodziennik Re: Długie włosy 07.06.11, 09:43
      nosze rozpuszczone. juz sie przyzwyczaiłam do tego ze grzeją.
      jak jet dramatycznie to podwiązuję sobie w domu gumką w kucyk. ale jak wychodzę z domu to włosy rozpuszczam.
    • morgen_stern Re: Długie włosy 07.06.11, 09:48
      Z długimi prostymi nie robiłam nic oprócz kucyka, przy cieniowanych spinam klamrą.
    • wrednadziewucha Re: Długie włosy 07.06.11, 09:55
      Moja jedna koleżanka dzieliła pasma na trzy części po czym każde z nich zawijała na palcu i mocowała wsuwkami z tyłu głowy, mniej więcej na wysokości połowy czaszkibig_grin Wychodziły takie fajne ślimaczki, ładna fryzura (no i ładna dziewczyna z niej była) i co najważniejsze bardzo prosta w wykonaniu. Zawsze sobie mówię że taksię uczeszę, ale jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło.

Mam włosy takiej samej długośi jak Ty, najczęściej noszę rozpuszczone lub w koński ogon albo i koczek. Wśród studenetk popularna jest fryzura "włosy nieuczesane, zebrane frotką i byle jak obwiązane na czubku głowy", plus pełen makijaż i eleganckie ciuch y iszpilki.

Podobno długie włosy to pełno możliwości, ale kto ma czas i umiejętności żeby sobie dobierańce-przeplatańce robić?
      • gupia_rzona Re: Długie włosy 07.06.11, 10:18
        o jak ktoś lubi się bawić w takie rzeczy to ma naprawdę spore pole do popisu smile jak miałam jeszcze długie włosy uwielbiałam kombinować. Zwłaszcza z warkoczami francuskimi. Lubiłam robić taką fryzurę:
        media.tumblr.com/HZUzGNc4igcpx3dqr3ZLZ5hjo1_400.jpg
        taką (znaczy w poprzek głowy a nie wzdłuż)
        kobieta.interia.pl/galerie/fryzury/warkocz-francuski/zdjecie/duze,1459998,1,696
        Zwykły francuski warkocz, ale końcówkę cgowałam pod spód i przypinałam wsuwkami albo szpilkami
        różne luźne węzły i koki, lekko potargane...
        teraz mam bardzo krótkie i ciągle takie same sad
        • el_jot Re: Długie włosy 07.06.11, 10:23
          Też bym tak chciała, ale nie umiem. A może znasz strony, na których jest instrukcja jak takie cuda się robi? Umiem zrobić taki zwykł warkocz francuski, taki wzdłuż tyłu głowy, ale żadnych wariacji już nie.
          • gupia_rzona Re: Długie włosy 07.06.11, 13:56
            nie znam niestety stron sad to tylko praktyka czyni mistrza.
            Podziel włosy na dwie części i jedną zwiąż gumką nad uchem (tak jak dzieci noszą dwa kucyki)
            Jedną część zaplataj w warkocz francuski, tak jak to zwykle robisz, ale nie do dołu tylko kieruj się w stronę tyłu głowy. Zacznij przy skroni z trzema chudszymi kosmykami i stopniowo dobieraj i zaplataj. To samo zrób z drugą partią. Obie zawiąż gumką na końcach a następnie te końce zepnij ciasno jeden pod drugim wsuwkami na karku, chowając gumki.
            Ahhh aż bym chętnie Ci zrobiła tę fryzurę smile plotłam tak ze trzy kuzynki, z czego jedna miała włosy do pasa.
            • ichi51e Re: Długie włosy 09.06.11, 14:16
              to sie inaczej robi (zeby ci wyszlo jak na zdjeciu) Dzielisz na pol to sie zgadza ale potem 1. dobierasz tylko od dolu 2. robisz jakby na lewa strone (nie dobierasz od gory tylko od spodu) to daje efekt doczepinego warkocza a nie "naciec" jak przy klasycznym francuzie. Byla taka strona kiedys i tam byly cuda wianki chyba sie nazywalo "princess hairstyles" czy cos... Na YT jest tez taka ruda baba z bardzo dlugimi wlosami- ona tez ma niezle fryzury (pamietam warkocz do glowy wstazka przyszywala np - fajnie nawet wygladalo)
              Ja robie: francuza, f odwroconego, w poziomie, 2 skrzyzowane, kok na czubku glowy (o niebo lepiej wyglada niz kuc!!), kuca, kuca 2 (potem zaplatam i przypinam tworzac kok, mozna ze wstazka) , warkocz zwykly
              • ichi51e Re: Długie włosy 09.06.11, 14:17
                Macie znalazlam: tu jest totalnie wszystko na dziecku pokazane. Bez pomocy drugiej osoby raczej sie nie da... www.princesshairstyles.com/
                • ichi51e Re: Długie włosy 09.06.11, 14:21
                  a przypomnialo mi sie jeszcze cos takiego (widzialam na pokazie, im dluzsze wlosy tym lepiej)
                  Robisz kuca (wygladzasz - to wazne przod ma byc nieskazitelnie ulizany) reszte gofrujesz i rozczesujesz (robi sie puchacz), bierzesz duzo gumek (na pokazie byly brazowe na jasnych wlosach ale widze tez kolorowe na ciemnych) i zakladasz gumke za gumka w odleglosci piesci (powstaja takie fajne kulki) Fajnie wygladalo jak warkocz ale taki bardziej funky ;p
              • gupia_rzona Re: Długie włosy 10.06.11, 13:13
                zdjęcie jest poglądowe smile ja opisuję jak ja robię podobną fryzurę - nie taką jak na zdjęciu.
    • an_ni Re: Długie włosy 07.06.11, 10:25
      tez mam wlosy mniej wiecej tej dlugosci, bez grzywki
      ostatnio chodze w warkoczu, zwyklym albo francuskim
      ewentualnie spinam duza klamra - unosze wszystkie wlosy do gory i spinam z tylu glowy,
      byle tylko miec kark wolny, bo inaczej mnie moj dywan zbytnio grzeje wink
    • broceliande Re: Długie włosy 07.06.11, 11:46
      Mam prawie do pasasmile
      Koński ogon, czasem warkocz, taki z boku, bo wygląda na dłuższy, ale przede wszystkim koński ogon. Może być przedzielony dodatkową gumką, fajnie wygląda.
      • el_jot Re: Długie włosy 07.06.11, 12:01
        A kobiecie koło 40-stki pasuje taki zwykły warkoczwink? Bo ja się zastanwiam nad warkoczem zrobionym z końskiego ogona,wysoko upiętego. Taki robię córce.
        • moofka Re: Długie włosy 07.06.11, 12:08
          wg mnie srednio
          warkocz u dojrzalej kobiety kojarzy mi sie z piergiem tymoszenko smile
          • broceliande Re: Długie włosy 07.06.11, 12:13
            moofka napisała:

> wg mnie srednio
            > warkocz u dojrzalej kobiety kojarzy mi sie z piergiem tymoszenko smile

Właściwa odpowiedż: Lara Croftbig_grin
            Warkocz na głowie faktycznie nie teges.
            • el_jot Re: Długie włosy 07.06.11, 12:16
              Ale Lara Croft to raczej nie jest pani w średnim wiekuwink
              • broceliande Re: Długie włosy 07.06.11, 14:06
                Angelina Jolie jest trochę ode mnie młodsza.
                Ani ona ani ja nie jesteśmy w średnim wiekusmile
                • kijek82 Re: Długie włosy 09.06.11, 13:01
                  a wyglądasz jak jolie 9lat temu?(jako larawink)
                  • broceliande Re: Długie włosy 09.06.11, 14:19
                    Mam niezłą figurę i ładne, bardzo gęste długie włosy i eksponuję je w różny sposób.
                    Na twarz można patrzeć bez bólu.
                    Nie będę rezygnować z warkocza, bo ktoś tam uważa, że nie pasuje kobiecie przed czterdziestkąsmile
                    Natomiast nie moge już pokazywać gołych nóg...
        • broceliande Re: Długie włosy 07.06.11, 12:11
          Ja się nie przejmuję, taki z końskiego ogona też sobie robięsmile
          • zuzanna56 Re: Długie włosy 07.06.11, 12:39
            Ja mam włosy średniej długości, nie aż takie długie jak ty. Czasem sa dłuzsze a czasem obcinam i potem przez rok praktycznie rosną i nic z nimi nie robie. Czasami cieniuję. Noszę proste, tylko w domu związuję. Wydaje mi sie że w wieku 41 lat nie bardzo bym sie czuła w warkoczach, chyba że na urlopie.
            • broceliande Re: Długie włosy 07.06.11, 14:07
              Ja noszę jeden warkocz, jeśli dwa to nie ze wszystkich włosów, tylko z boku twarzy i to czasem.
              Może po 40-tce przestanębig_grin
        • imasumak Re: Długie włosy 07.06.11, 13:27
          A dlaczego nie?
          Ja czasem robię zwykły warkocz, chociaż wolę francuski.
          Najczęściej jednak nosze rozpuszczone włosy, a domu spinam klamrą.
        • nanuk24 Re: Długie włosy 07.06.11, 18:21
          Wybacz, ale bedac w tym wieku to w ogole nie wypada pokazywac wlosow. Powinnas zakrywac babcina chustabig_grin
        • iruuu Re: Długie włosy 09.06.11, 15:21
          Moja mama, gdy miała długie włosy, bardzo często wiązała je w warkocz (taki klasyczny), a była po 40 - i tak uczesana chodziła do pracy. Wyglądało to bardzo ładnie i elegancko. Nie rozumiem, skąd to podejście, że tylko nastolatkom i dwudziestkom warkocz przystoi, a innym nie. Jeśli dobrze się czujesz w takiej fryzurze - to dlaczego by nie spróbować? wink
          • cygarietka Re: Długie włosy 09.06.11, 15:32
            Miałam kiedyś sąsiadkę, babka po 50-tce uczesana zawsze w koński ogon i w tym zapleciony warkocz, w innej fryzurze jej chyba nie widziałam, a wyglądała naprawdę dobrze.
            Też uważam, że wiek do fryzury nie stanowi.
    • alabama8 Re: Długie włosy 07.06.11, 12:47
      Jak jest gorąco to najlepiej sprawdza się fryz: "mam fryzurę na cebulę" ew. "kaczka dziwaczka". Człowiek wygląda jak idiota, ale przynajmniej chłodno.
      • kanga_roo Re: Długie włosy 07.06.11, 13:10
        noszę rozpuszczone. a że stosuję piankę, żeby mieć rozwichrzone fale, a nie fruwające piórka, więc włosy nie leżą plackiem na karku i jest trochę przewiewu. aha, długość - trochę za ramiona.
        poza tym:
        - spinam klamrą w koński ogon
        - spinam klamrą w kok ze sterczącymi w górę końcówkami
        - zwijam i mocuję kok długopisem
        - dzielę na pół, zwijam i mocuję w formie precelków z tyłu głowy
        - zaplatam w warkocz francuski, b. luźny
        - zakładam na głowę przepaskę z mojego super kolorowego buffa a włosy sobie wiewają z tyłu tongue_out
        • el_jot Re: Długie włosy 07.06.11, 13:18
          kanga_roo napisała:

> noszę rozpuszczone. a że stosuję piankę, żeby mieć rozwichrzone fale, a nie fru
          > wające piórka, więc włosy nie leżą plackiem na karku i jest trochę przewiewu.

hmm, ja mam fale bez używania pianki,której nie cierpię a i tak mi gorąco. Może chodzi o gęstość albo grubość włosówwink

• czarnaalineczka Re: Długie włosy 07.06.11, 13:33
            raczej dlugosci
            ja mam lekko krecone
            teraz do ramion i jest jako tako
            jak mialam dlugosci "stanikowej" to byl koszmar uncertain

a takie fryzurki jak ze zdjec robi sie normalnie wink
            tak jak francuski tylko przechylaj glowe pod odpowiednim katem big_grin
          • kanga_roo Re: Długie włosy 07.06.11, 13:35
            ja też mam fale bez pianki, tylko że włosy są wtedy lżejsze i bardziej miękkie, przylegają do karku i pleców, grzejąc, ewentualnie fruwają jak dzikie.
            takie włosy bez pianki miło się dotyka, przyjemnie ogląda, ale nosi potwornie (szczególnie rozpuszczone).
            ja tam piankę uwielbiam.
    • messalina2.dwa Re: Długie włosy 07.06.11, 12:51
      Rozpuszczone loki lub proste. Jeśli warkocz to coś podobnego do

4.bp.blogspot.com/-NWnpZ6KTdXU/TZC3GYFmvpI/AAAAAAAAAIQ/ZJlUOJ7j8Yo/s1600/warkocze%252Bna%252Bbok.jpg
      • el_jot Re: Długie włosy 07.06.11, 13:19
        Bardzo ładny. Tylko, że u mnie nie wyjdzie, bo raz, że włosy za krótkie, dwa - są cieniowane, po bokach są sporo krótsze.
        • aqua48 Re: Długie włosy 07.06.11, 14:14
          Koki rozmaite, mam wprawę taką, że bez lustra upinam. I nie cieniuję włosów, bo potem się wysmykują, a ponieważ mam mocno kręcone, to z rozpuszczonymi dłuższymi wyglądam jakbym była szersza w głowie niż w biodrach smile Teraz noszę krótsze, ale zawsze tak długie, żeby w upał można było klamrą spiąć, inaczej mam szalik wokół szyi.
    • echtom Re: Długie włosy 07.06.11, 16:20
      Bez fantazji - wiążę w koński ogon albo go skręcam w improwizowany kok i wsuwam koniec pod gumkę. Od dawna wybieram się do fryzjera, ale mam problem narcystyczny - kiedy je umyję, wysuszę i rozczeszę przed lustrem, myślę sobie, że szkoda ścinać takie piękne włosy wink
    • 18_lipcowa1 Re: Długie włosy 07.06.11, 17:51
      A jakież fryzury miala Agnieszka z Usta Usta? Bo nie kojarzę? Kojarze tylko konski ogon.

Ja sama sie tak czesze najczesciej- z grzywką albo do góry, albo na bok, albo taką natapirowaną i upiętą.
      Albo rozpuszczone z opaską albo bez z grzywką na bok.

Warkocz owszem ale tylko na fitness.
    • madzioreck Re: Długie włosy 07.06.11, 21:31
      Niedawno ścięłam wprawdzie, ale nosiłam głównie rozpuszczone (takie prawie do pasa), a jak mi się chciało coś innego, to:
      -warkocz pleciony z włosów zebranych na jedna stronę głowy
      -związywałam gumką z tyłu i plotłam warkocz
      -jak miałam naprawdę natchnienie to robiłam warkocz francuski, tylko taki wywrócony na lewa stronę (nie wiem, czy to ma swoją nazwę, wygląda jakby ktoś przykleił zwykły warkocz...)
      -podpinałam wsuwkami albo krokodylem górną warstwę włosów
      -czasem dwa warkocze, ale to raczej po domu
      -rzadko, bo rzadko, ale czasem jakiś kok
    • cestina Re: Długie włosy 09.06.11, 16:41
      Ja w największe upały robię koński ogon, albo kok nisko upięty.
      A tutaj masz link do kobiety, która robi co prawda fryzury na córkach, ale niektóre są tak proste, że sama możesz je zrobić na sobie wink
      www.youtube.com/user/CuteGirlsHairstyles#p/a/u/0/jqO_mYXJfm4
      • l1k2 Re: Długie włosy 09.06.11, 17:25
        Agnieszka miała koki, warkocze, kłosy i coś w rodzaju koszyczkasmile i zawsze świetnie wyglądała
        i.wp.pl/a/f/jpeg/25490/ustausta627.jpeg
        bi.gazeta.pl/im/9/9266/z9266849X,Usta-Usta.jpg
        i.iplsc.com/woli-grac-z-obcymi/0000VVRB8PWHMOLX-C401.jpg
        i.iplsc.com/-/0000SHS7PBIJAR2V-C303.jpg
      • hokkaido26 Re: Długie włosy 09.06.11, 17:44
        ja mam włosy do zapiecia stanika, kręcone, praktycznie wogóle nie chodze w rozpuszczonych, no chyba ze jest okazja; zazwyczaj związuje w kucyka (w chłodniejsze pory roku), albo spinam klamrą(lato).powód?nie potrafie sama zapleść warkocza, chyba ze komuśsmile
    • bombastycznie Re: Długie włosy 09.06.11, 23:11
      ja mam włosy do pasa, do tego bardzo grube i gęste więc jest mi w nich potwornie ciepło zwłaszcza latem, gdy jest gorąco to prawie codziennie noszę taką fryzurę: całość związuję w wysoki kucyk, mocno go zabezpieczam gumką następnie włosy skręcam w sztywny rulonik tak aby zaczęły się same zwijać, a potem ten sztywny rulonik owijam wokół wiązania i zabezpieczam drugą gumką tak samo jak związanie kucyka. Taka fryzura trzyma mi się cały dzień i nie jest mi gorąco, no ale jeśli ktoś ma cienkie włosy to nie wiem czy da się zrobić takiego koka.
    • julek_i_ja Re: Długie włosy 10.06.11, 00:02
      Ja noszę głównie rozpuszczone, bo są długie do połowy uda i gęste, żadne podpięcia się nie utrzymają. Jak nie chcę żeby przeszkadzały, to związuję, ale warkocza nie robię, nie wiem, czuję się za stara już na warkocz. Jak chcę wyglądać specjalnie to podpinam trochę przednie, tył puszczam luzem i jest ok.
      • an_ni Re: Długie włosy 10.06.11, 11:06
        do polowy uda???
        • julek_i_ja Re: Długie włosy 10.06.11, 12:23
          No tak. Rosły, rosły i urosły...
          • gupia_rzona Re: Długie włosy 10.06.11, 13:25
            wow. ile czasu zajmuje Ci ich pielęgnacja? (no wiesz, mycie, nakładanie odżywki, rozczesywanie) jak często je myjesz?
            • julek_i_ja Re: Długie włosy 10.06.11, 16:33
              Wbrew pozorom wcale nie tak dużo. Rozczesuję max 3 minuty jak są bardzo splątane, mycie ok. 10 min w tym ok. 3-4 min z odżywką. Myję co ok 5 dni, nie przetłuszczają się za bardzo. Najgorsze jest farbowanie raz na 2 miesiące, tak dobre 15 min nakładanie farby, potem oczywiście czekanie i dalsze 10 na dokładne spłukanie.
              IMO długie włosy to wcale nie jest nie wiadomo taki problem, raczej kwestia przyzwyczajenia, no i trzeba uważać jak się siada, zwłaszcza na toalecie wink.
    • vivyan Re: Długie włosy 10.06.11, 12:58
      Włosy mam do łopatek, leciutko wycieniowane i regularnie przetrzebiane tymi nożyczkami takimi do przerzedzania żeby nie mieć na głowie efektu a la stóg siana, noszę rozpuszczone: wyprostowane albo pofalowane, spięte wysoko w kok, w kucyk, spięte nisko na środku głowy albo spięte w kok bardziej z boku przy uchu, zdarza mi się też czesać taki luźny warkocz na boku głowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka